Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν ο ΚΟΣΜΟΣ γίνει ΕΝΑΣ... (Γιά μελετημένους).

Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας3

Όταν ο κόσμος γίνει ‘Ενας
Όταν ο κόσμος γίνει ‘Ενας
ΠΗΓΗ
Από το βιβλίο του Tal Brooke ‘Όταν ο Κόσμος γίνει Ένας’*
…Μερικοί από τους μεγάλους συγγραφείς έχουν προσπαθήσει να δουν στο μέλλον να ρίξουν μια ματιά σ’αυτήν την εισβάλουσα παγκόσμια πραγματικότητα.
Ο Aldous Huxley είδε τιςχειραγωγούμενες μάζες στο έργο του O ‘Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος’(Brave New World), να καταντούν άσημοι ηδονιστές, που ζούσαν για τη στιγμή. Συνεπαρμένοι με τα ναρκωτικά των σχεδιαστών, με κανένα σκοπό στη ζωή πέρα από την ρηχή ένταση.
Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell 1984

Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell 1984

Αυτά τα ναρκωμένα αντικείμενα είχαν γίνει πλαστελίνη στα χέρια της πολιτείας. Δεν είχαν θέληση ούτε χαρακτήρα – δε μπορούσαν να πολεμήσουν το σύστημα ακόμα κι αν το ήθελαν. Αλλά δεν ήταν οι γκρίζες μάζες που ζούσαν στο χείλος της απόλυτης φτώχειας που είχε οραματιστεί ο Orwell στην τυραννική του Παγκόσμια Τάξη.
Ο κόσμος του Huxley ήταν ένας κόσμος αναίσθητων ανθρώπων που ψάχνουν για την ένταση.
Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας7
Ο George Orwell αυτός ο φημισμένος Βρετανός συγγραφέας και πρώην μέλος της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας έκανε εικασίες για πράγματα τα οποία πιθανόν να ήξερε τότε σα μέλος των μυστικών υπηρεσιών. 
Το ‘1984’ είναι ένα κλασικό έργο με γραφικές ενοράσεις που είναι σχεδόν προφητικές. Από τη δεκαετία του ‘40 όταν ο Orwell έγραψε το ‘1984’ είχε οραματισθεί ένα συλλογικό ημι-παγκόσμιο σύστημα. Οι άνθρωποι ήταν σκλάβοι χωρίς ελεύθερη θέληση. 
Ήταν οι μάζες που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου που δεν είχαν αντίληψη της ιστορίας, μιας κι όλα τα βιβλία είχαν καταστραφεί. Ό,τι περνούσε τη λογοκρισία ξαναγραφόταν για να ταιριάζει τα όρια της περιορισμένης σκέψης. Η ιστορία ήταν διαστρεβλωμένη με νέες ερμηνείες κάθε χρόνο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell 1984

Ο νους μας πάει στον ‘πατέρα’ της αμερικανικής προοδευτικής εκπαίδευσης τον John Dewy και την ιδέα του να επηρρεάσει τη νεολαία στα πολιτειακά σχολεία, μέσω των σχόλικών βιβλίων – σχολεία, φυσικά, και χωρίς Θεό. Σαν το ImagineτουJohn Lennon θα ήταν ένας κόσμος χωρίς παράδεισο και κόλαση με μόνο τον επαρμένο άνθρωπο να διευθετεί τις υποθέσεις του.
Ο κόσμος του ‘1984’ περιστοιχιζόταν από μηνύματα προς το υποσυνείδητο και από τα μάτια και τ’ αυτιά της πολιτείας που ελεγχόταν από το κέντρο. Παντού υπήρχαν μηνύματα διπλής σκέψης, μηνύματα που ήταν κατά του φυσικού και ενστικτώδους αισθήματος της συνείδησης και της κοινής λογικής, όπως ακριβώς είναι πολλά από τα μεγαλειώδη σοσιαλιστικά προγράμματα σήμερα. 
Σχετική εικόνα

Η «κοινωνία κατά του του sex» του Orwell πρόβλεψε με θαυμαστό τρόπο τις αντισεξιστικές κοινωνίες της σημερινής εποχής – αυτή η φιλελεύθερη συλλογική ομάδα που έχει εισβάλλει στα Πανεπιστήμια με το πρόγραμμά της που είναι κατά της οικογένειας και υπέρ της κατάργησης των φύλων.
Αυτό το νέο κοινωνικά αποδεκτό της εποχής μας που αποτελείται από ομοφυλόφιλους, λεσβίες και «μειονότητες».
Στο 1984 του Orwell δεν υπήρχε προσωπική στιγμή για σκέψη. «Το άτομο είναι μόνο ένα κύτταρο»Η πραγματικότητα είναι στο «συλλογικό Μυαλό, το Μυαλό του Κόμματος, συλλογικό κι αθάνατο». Το παιδί κάποιου θα μπορούσε να είναι ο πληροφοριοδότης του πανταχού παρόντος κεντρικού ελέγχου.
Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας4

Η οθόνη διπλής κατεύθυνσης του Orwell προέβλεψε το μεγάλο αριθμό των τεχνολογικών επαναστατικών ανακαλύψεων της εποχής μας που θα μπορούσαν μια μέρα να χρησιμοποιηθούν για να παραβιάσουν την ιδιωτική μας ζωή.
Η επιστήμη της ψυχολογίας είχε γίνει μια δύναμη, όχι για να γιατρεύει πληγωμένες ψυχές -όπως πίστευαν ότι ήταν ο σκοπός της στο παρελθόν-αλλά για να εισβάλλει και να θέτει υπό τον έλεγχο τα επικίνδυνα μέρη του ανθρώπινου νου που είχαν διαπράξει το «έγκλημα της σκέψης».Καμιά προσωπική σκέψη δεν μπορούσε να ξεφύγει το μάτι του Μεγάλου Αδελφού που τα έβλεπε όλα. 
Σχετική εικόνα

Η επιστήμη της συμπεριφοράς μπορούσε ακόμα να εξελιχθεί στην πιο επιτηδευμένη μορφή βασανισμού, στο δωμάτιο 101, να ξεπλύνει οτιδήποτε ήθελε και να ξανακάνει το μυαλό μ’ όποιο τρόπο είχε διαλέξει. 
Το δωμάτιο 101 ήταν βαθιά μέσα στο ογκώδες γκρίζο κτίριο που ήταν γνωστό ως το «Υπουργείο της Αγάπης», όπου οι εγκληματίες σκέψης «θεραπευόταν»

Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell 1984
«Δύναμη» σημαίνει να διαχωρίζεις βίαια το ανθρώπινο μυαλό και να το ξανασυνθέτεις όπως εσύ θες. Ο ήρωας γινόταν ένα «μη άτομο» και του είπαν ότι σαν αιρετικό, «Θα σε εξαφανίσουμε από την ιστορία. Θα εξαλειφθείς από το παρόν και το μέλλον. Αλλά πρώτα θα σε κάνουμε τέλειο. Το μυαλό σου θα ξαναγίνει τέλειο και μόνο τότε Θα καταστραφεί». Είναι ένα όραμα ολοκληρωτικής απανθρωποίησης – μια ταιριαστή απεικόνιση του συστήματος του Αντίχριστου.
Οι άνθρωποι αποπλανήθηκαν και χειραγωγήθηκαν από κάθε πλευρά, και όταν το υπερσύστημά τους στράφηκε ενάντια στον καθένα, μπήκε μέσα τους, τους κατέλαβε.Είχαν παραδοθεί σιγά-σιγά δια μέσου των δεκαετιών σ’ αυτή την αναδυόμενη πραγματικότητα χωρίς την ανάγκη να προβάλλουν καμιά αντίσταση. Ήταν ανάλογο με την περίπτωση του βατράχου στο θερμαινόμενο νερό.
Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας5Στο μελλοντικό κόσμο του ‘1984’ του Orwell δεν υπήρχαν οικογένειες και οι ρόλοι των φύλων είχαν εξαλειφθεί. Αυτό το γεγονός ο Orwell το θεωρούσε πολύ σημαντικό. Η οικειότητα και η εμπιστοσύνη και η έλξη μεταξύ των φύλων, είχαν τελείως εξαφανιστεί. 
Αθωότητα και ευαισθησία είχαν χαθεί. Η αγάπη μεταξύ ανδρών και γυναικών είχε καταργηθεί για πάντα. Η οικογένεια εθεωρείτο απαρχαιωμένη.Άντρες και γυναίκες είχαν ουδετεροποιηθεί ως φύλα μέσα στις τυποποιημένες στολές τους.
Ένα μέλος του Κόμματος είπε σε μια συγκέντρωση αυτών που είχαν υποστεί την πλύση του εγκεφάλου ότι «ανορθόδοξη αφοσίωση οδηγεί σε έγκλημα σκέψης, ότι η οικογένεια οδηγεί σε ανορθόδοξη αφοσίωση», ενθαρρύνοντας «προσωπική ζωή».
Έτσι «η εισαγωγή της τεχνητής γονιμοποίησης σε συνδυασμό με την ουδετεροποίηση του οργανισμού θα καταστήσει αδύνατη την οικογένεια μέχρι του σημείου να εξαφανιστεί ως έννοια». Ακόμη και η ανάμνηση της οικογένειας θα αμαυρωθεί στην ιστορία.
Στο τέλος, κάθε ανθρώπινο πάθος και η ιδιοφυία καταστρέφονται στον κόσμο του Orwell. Το ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο, έχει γίνει ανάθεμα. Το κράτος έχει γίνει ο Θεός. Ο George Orwell φυσικά ήταν άθρησκος. Έτσι είναι φυσιολογικό ότι θα παρέλειπε τη μεταφυσική και πνευματική διάσταση. 
Σχετική εικόνα

Αν προσθέταμε την πνευματική πραγματικότητα του υπερφυσικού Κακού, θα πλησιάζαμε πιο πολύ το σημείο – εκεί δηλαδή όπου η άβυσσος του τρόμου βαθαίνει πιο πολύ από το μονότονο γκρίζο στο μελλοντικό κόσμο του Orwell. Το Κακό του Orwell θα είχε διάσταση και χρώμα και ανεμπόδιστη εξουσία αν προστίθετο η πνευματική πραγματικότητα, συνδυασμένη με την αιώνια αξία κάθε ψυχής που διακυβεύεται σοβαρά. Αυτή ακριβώς είναι η Βιβλική πρόβλεψη.
Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας2Συνεχίζεται….
*Ο Tal Brooke ήταν για χρόνια ενταγμένος μέσα στο κίνημα της Νέας Εποχής. Πήγε στην Ινδία και έγινε ο κορυφαίος δυτικός μαθητής του ‘θαυματοποιού’ υπερ-γκουρού Sai Baba. Έμαθε όλα τα μυστικά του κινήματος τα οποία αποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο. Έχει γράψει συνολικά 8 βιβλία. Είναι πρόεδρος της χριστιανικής απολογητικής ομάδας ‘The Spiritual Counterfeits Project’ (SCP).
Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell 1984

…Πολύ χειρότερο από το Μεγάλο Αδελφό του Orwell είναι η ενσάρκωση του Αντίχριστου. Και πολύ χειρότερο από το συλλογικό νου του Κόμματος είναι η πνευματική πραγματικότητα μιας δαιμονικής πάλης του νου – ενοποιημένη μαζική κατάληψη μέσω της οποίας πνευματικά όντα του κακού καταλαμβάνουν τον ανθρώπινο νου σα νά ‘ναι άδειες τράπεζες πληροφοριών.
Είναι ένας απαίσιος μαζικός κατατρεγμός όπου οι άνθρωποι κάνουν απίστευτα πράγματα ο ένας στον άλλο, φέρνοντας την απανθρωποίηση του Orwell ένα βήμα πιο μπροστά. Η πρόθεση του Κακού μεγιστοποιείται.
Αλλά υπάρχει ακόμα μια διαφορά ανάμεσα στο μελλοντικό Κόσμο τουOrwell και την βιβλική πραγματικότητα. Το όραμα που υπάρχει στο ‘δωμάτιο 101’ για την ανθρώπινη φυλή είναι: «η εικόνα μιας μπότας να ποδοπατά ένα ανθρώπινο πρόσωπο για πάντα».
Όταν ο κόσμος γίνει 'ΕναςΗ βιβλική εικόνα δεν το επιτρέπει αυτό. Η προφητική εικόνα είναι απλή και τελεσίδικη – ο Θεός παρεμβαίνει. Τέλος της ιστορίας. Ο ιστορικός Θεός απαγορεύει απόλυτα τον τελικό θρίαμβο του Κακού κι αυτό που κάνει στις δυνάμεις του Κακού και στο σύστημά τους είναι τρομακτικό πέρα από κάθε φαντασία, αν τύχει και βρεθείς στη λάθος μεριά. 
Ο παντοδύναμος Θεός που είναι αρκετά μεγάλος για να δημιουργήσει γαλαξίες με μια μόνο λέξη, ξεσπά με οργή. Η δύναμή του είναι τρομακτική. Καταστρέφει αυτούς που μίσησαν και έβλαψαν το καλό, αυτούς που μοιραία απέρριψαν το Θεό και διέρρηξαν τις ψυχές των άλλων κι εκείνους που καταδίωξαν τους εκλεκτούς του Θεού στα πέρατα της γης, διώκοντας και καταστρέφοντας την Εκκλησία.
«Έπεσε! Έχει πέσει η μεγάλη Βαβυλώνα! Έχει γίνει ο οίκος των δαιμόνων και το στοιχειωμένο μέρος για κάθε πνεύμα του κακού, για κάθε βρωμερό και απεχθές πουλί. Γιατί όλα τα έθνη ήπιαν από το παράφορο κρασί των αμαρτιών της. Οι βασιλείς της γης αμάρτησαν μαζί της και οι έμποροι της γης γίναν πλούσιοι απ’ την υπερβολική χλιδή της» (Αποκάλυψη 18:2, 3).
Η Βαβυλώνα καταστράφηκε σε μια ώρα!

Σχετική εικόνα
Αυτό θα ήταν αδύνατο, αν δεν υπήρχε η πρόσφατα αναδυόμενη πραγματικότητα των κομπιούτερς με τις διακλαδώσεις τους σ’ όλο τον κόσμο. Ο Ιωάννης το είδε αυτό πριν 2.000 χρόνια, 1.000 πριν το Μεσαίωνα. Σκεφτείτε το – ένα σύστημα που θα ήταν δυνατόν μόνο με τεχνολογία του 20ου αιώνα και ο Ιωάννης περιγράφει πως η Παγκόσμια οικονομία καταρρέει σε μια μόνο ώρα. 
Ήδη βλέπουμε τα χρηματιστήρια της Ν. Υόρκης του Λονδίνου και του Τόκυο να επηρεάζουν το ένα το άλλο, μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά ένα ενοποιημένο σύστημα που κάτι πάει τελείως στραβά ξαφνικά -όπως μια κατάρρευση ενός μαζικού συστήματος χρέωσης με διακλαδώσεις- είναι λογικό. Θα μπορούσε πράγματι να συμβεί σε μια ώρα.
Σχετική εικόνα

Ο John Lennon στο πιθανώς πιο διάσημο και με μεγαλύτερη επιρροή τραγούδι το Imagine φαντάζεται έναν κόσμο χωρίς παράδεισο και κόλαση. Αλλά το ρεφραίν κλειδί, σύντομα ακολουθεί «και ο Κόσμος θα γίνει Ένας». Το τραγούδι του Lennon συνοψίζει το όνειρο για Έναν κόσμο.
Ναι, μπορούμε να φανταστούμε το ‘φωτισμένο όνειρο’ για μια εποχή τουLennon, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει γιατί ο θεμέλιος λίθος του είναι η ψευδότητα της ανθρώπινης φαντασίας και πονηριάς μεταμοσχευμένη σ’ ένα πιο βαθύ σατανικό σχέδιο. Είναι υπόσχεση της τελειότητας και αρμονίας, αλλά χωρίς να περιλαμβάνει το Θεό.
Έτσι όπως είναι, είναι ένα Τέρας σαν τον Φρανκεστάιν, τόσο κενό και νεκρό, όσο ένα σώμα χωρίς ψυχή. Είναι το τελικό πείραμα, που είναι καταδικασμένο ν’ αποτύχει. Αυτός ο φτιαχτός παράδεισος θα γίνει η κόλαση στη γη.
Όταν ο κόσμος γίνει 'Ενας8Το Βιβλίο της Αποκάλυψης παρουσιάζει τη γη σαν ένα βασανισμένο πλανήτη. 
Οι ωκεανοί του δηλητηριασμένοι από τη μόλυνση, το κλίμα και οι εποχές σ’ αναστάτωση, η ατμόσφαιρά του να θερμαίνεται και να φτάνει σε μεγάλες θερμοκρασίες, πυώδη σπυριά και καρκίνος του δέρματος να εμφανίζονται και οι κυβερνήσεις του κόσμου να διαπράττουν μεγάλα λάθη. 
Ο Θεός με παθητική οργή θ’ αφήσει το αποκορύφωμα της ανθρώπινης ανοησίας να δείξει τους αναπόφευκτους καρπούς. 
Αλλά το μίσος του ανθρώπου για το Θεό και ο εναγκαλισμός του δαιμονικού συστήματος από τον άνθρωπο, του συστήματος του οποίου ηγείται ο ίδιος ο Σατανάς, θα επιφέρει τελεσίδικα την ενεργητική οργή του Θεού. Αυτές είναι οι φιάλες της Κρίσης στο βιβλίο της Αποκάλυψης και θα φέρουν τρόμο σε πολλούς.
Στο τέλος ο κόσμος θα ζητήσει κάτι δραστικό, κάτι που κανένας άνθρωπος ή μηχανή δεν μπορεί να λύσει.
Σχετική εικόνα

Η εκθαμβωτική αυτοκρατορία που ήρθε σαν ένα ουράνιο τόξο δε θα υπάρχει πια. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα εξαλειφθεί, θα αντικατασταθεί απ’ τη Νέα Δημιουργία. Μόνο ο Θεός μπορεί να ξαναφτιάξει το σύμπαν – όχι με τα μέσα ανθρώπινης ή διαβολικής πονηριάς, αλλά με μια μόνο λέξη που θα πει απ’ τους ύψιστους ουρανούς!
Από το βιβλίο του Tal Brooke ‘Όταν ο Κόσμος γίνει Ένας’
Αναρτήθηκε από 'SkyWatcher' στις 8:35 μ.μ.

2 σχόλια:

xaridim είπε…
Πολύ ωραίo το απόσπασμα που δημοσίευσες!! Καθώς όντως όλα καταρρένουν και τελειώνουν είθε ο Χριστός να μας ετοιμάσει για να μας παραλάβει από αυτό το καταστρεφικό σύστημα που προετοιμάζουν οι “άνθρωποι” και που τελικά θα καταστρέψει ο ίδιος ο Θεός! Για να γευτούμε και να ζήσουμε μια νέα αιώνια ζωή…!
Εγώ, λοιπόν, δεν μπορώ να τον φανταστώ καθόλου αυτόν τον “υπέροχο” κόσμο του Imagine και των λοιπών νεοεποχίτικων εξαγγελιών. Νομίζω πως απευθύνονται σε ηλίθιους ή μαστουρωμένους.
Βλέπουμε π.χ. δύο ανθρώπους (συζύγους, συγγενείς, φίλους, συνεταίρους…) και δεν μπορούν να συγκρατηθούν απ’ το να αδικήσουν, πληγώσουν, εκμεταλλευθούν… ο ένας τον άλλον. Στην ευρύτερη κοινωνία, βασιλεύει το “πατείς με, πατώ σε” και το “ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Από πάντα. Σε όλα τα συστήματα.
Πώς, λοιπόν, με ποιον μαγικό τρόπο, η ανθρώπινη κοινωνία θα μετατραπεί, ξαφνικά, σε κοινωνία αγάπης και δικαιοσύνης;
Μόνο με άνωθεν παρέμβαση είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Να χωρίσει η ήρα απ’ το στάρι και να εξαλειφθούν οι παράγοντες που διδάσκουν στον άνθρωπο την πονηρία και την αδικία, απ’ τα γεννοφάσκια του.
Χωρίς αυτήν την άνωθεν παρέμβαση, με τα ίδια υλικά που έχουμε σήμερα, μόνο μια σούπα “απ’ τα ίδια” μπορούμε να φτιάξουμε.
https://grothia.gr/enimerosi/nea-taksi-pragmatwn/42363/otan-o-kosmos-gini-enas/

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!