Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ...ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ !!! ΤΕΡΜΑ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για επισκεψη Τσίπρα στην Νέα Υόρκη Σεπτέμβριος 2018
ΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ;
ΕΝΑΣ ...ΚΝΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΣΤΗΝ 'BANK OF AMERICA' ;;;;;;;;;;


Τις εντυπώσεις του από το ταξίδι στην Αμέρικα, «διέρρευσε» στα ΜΜΕ «ανώτατη κυβερνητική πηγή» (μάλλον ο Παππάς…) και όπως αναμενόταν, είναι θριαμβευτικές. Πάρτε μια γεύση:  

«Εξαιρετικά θετική και επιτυχής η παρουσία μας (!) ως προς τους στόχους που είχαμε θέσει. 
Η συνολική εικόνα της χώρας είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένη (...) σε σύγκριση και με τις προηγούμενες επισκέψεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενώ επισήμανε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια, ακούγεται (;;;;;;) η Ελλάδα ως σημείο αναφοράς στην εισαγωγική ομιλία του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. μέσα στα πέντε μεγάλα θέματα, προς την κατεύθυνση της ειρήνης και της συνεργασίας (Συμφωνία των Πρεσπών). 

Σχετική εικόνα


Σχετική εικόνα

Οι επαφές του Έλληνα ΥΠΕΞ και η ζήτηση που υπήρξε για συνομιλίες με την ελληνική πλευρά ήταν εξαιρετικά μεγάλη και φανερώνει ότι η Ελλάδα είναι ένα σημείο αναφοράς. Πολύ θετικά αποτιμώνται και οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με εξαιρετικά σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ, δεδομένου ότι συναντήθηκε με τους επικεφαλής τριών εκ των σημαντικότερων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (JP Morgan, Bank of America/Merrill Lynch, Morgan Stanley). 

Αποτέλεσμα εικόνας για επισκεψη Τσίπρα στην Νέα Υόρκη Σεπτέμβριος 2018

Στο γεύμα που παρέθεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, είχε μαζί του ορισμένους από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας με συνολικά assets και κεφάλαια που διαχειρίζονται ύψους συνολικά κάποιων εκατοντάδων δισεκατομμύριων. 
Και είναι σημαντικό να διαμορφώνουν μια θετική εικόνα για τη χώρα, τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της και τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο, ώστε να δημιουργηθεί μια θετική προδιάθεση, ένα θετικό κλίμα για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα. Ανάμεσα στις συζητήσεις που έγιναν στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Ρος, συγκαταλέγεται και ένα σχόλιο εκ μέρους του Αμερικανούς υπουργού Εμπορίου. 

Όπως μεταφέρει η ανώτατη κυβερνητική πηγή, και αφού είχαν περιγραφεί από τον πρωθυπουργό οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και τα αποτελέσματα που επέφεραν στο δημοσιονομικό πεδίο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου πήρε τον λόγο και

 είπε πως «αυτές τις επιτυχίες θα μπορούσε να

τις 

έχει 


μόνο μία αριστερή κυβέρνηση»!!!



Αποτέλεσμα εικόνας για secretary of commerce

Από το 2015, από την περίοδο Ομπάμα, η κυβέρνηση έχει τη στρατηγική επιλογή να έχει έναν εποικοδομητικό ρόλο στην προοπτική στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ για να δημιουργήσει και μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες στη ΝΑ Μεσόγειο -με Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ κυρίως- ένα πλαίσιο σταθερότητας στην περιοχή. Είναι μια στρατηγική επιλογή που προάγει τα εθνικά συμφέροντα, αναβαθμίζει τον διεθνή πολιτικό ρόλο της χώρας και η οποία δεν έρχεται σε σύγκρουση με το βασικό μας δόγμα της ενεργητικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για secretary of commerce

Η περίοδος Ομπάμα ήταν αυτή που συντέλεσε να αλλάξει και το κλίμα στην Ελλάδα για τον ρόλο των ΗΠΑ και τη σημασία που μπορεί να έχει η στρατηγική συνεργασία μαζί της. Στη συνέχεια, με την αλλαγή διακυβέρνησης στις ΗΠΑ, η Αθήνα υπογράμμισε τη βούληση της να συνεχίσει αυτή τη στρατηγική, παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, γιατί στην εξωτερική πολιτική αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Άρα, οι όποιες ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν, δεν αποτελούν εμπόδιο στο να συνεχιστεί και να ενισχύεται αυτή η στρατηγική συνεργασία που προάγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Αποτέλεσμα εικόνας για secretary of commerce
ΔΕΙΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΣΙΠΡΑ & ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗΝ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ (ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ!) ΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ.ΡΟΣ...

Επιπλέον, έχουμε αποδείξει και ως κυβέρνηση ότι έχουμε μια πολύ σοβαρή στάση στα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, στάση αρχών και είμαστε και αποτελεσματικοί: βγάλαμε τη χώρα από μια πολύ μεγάλη κρίση που απέτυχαν οι δυο προηγούμενες με τα δύο πρώτα προγράμματα, το κάναμε κρατώντας την κοινωνία όρθια και με τη συναίνεση μεγάλου μέρους του λαού και στην διεθνή εξωτερική πολιτική έχουμε εποικοδομητική στάση, επιλύοντας μεγάλα διεθνή προβλήματα με αποφασιστικότητα. Όλα αυτά συντελούν στο να είμαστε μια αξιόπιστη δύναμη για τις ΗΠΑ».

Αποτέλεσμα εικόνας για επισκεψη Τσίπρα στην Νέα Υόρκη Σεπτέμβριος 2018

Αλήθεια, όμως, ποιος κερδίζει από την αμερικανοδουλεία τους; Η Πατρίδα και ο Λαός ή μήπως οι ίδιοι οι Τσιπροκαμμένοι – παράταση στην παραμονή τους στην εξουσία; Η απάντηση στο καυτό αυτό ερώτημα είναι κάτι παραπάνω από προφανής!


https://ethnikismos.net/2018/09/29/%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B9/


"IΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!