Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Πόλεμο ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας "βλέπουν" οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πολύ σύντομα – Οι αμερικανοί εξετάζουν στρατιωτικά σχέδια κατά των BRICS – Το ΝΑΤΟ θέλει να εισάγει πλοία στην αυλή της Ρωσίας, στην Θάλασσα του Αζόφ!

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Η Αμερική ''πάει πόλεμο'' προκειμένου να μην χάσει την παγκόσμια ηγεμονία της. Τα μηνύματα έρχονται από παντού... δείτε και ΕΔΩ. Έτσι κι αλλιώς το δολάριο δεν έχει χρόνο ... σε λίγο θα καταρρεύσει και μαζί του και η υπερδύναμη - δείτε ΕΔΩ
Για να θυμηθούμε τι έχουν πει και για το θέμα οι Άγιοι πατέρες μας ενδεικτικά  ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Πόλεμο ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας "βλέπουν" οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πολύ σύντομα

 Σχεδόν το 50% των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο μεγάλο πόλεμο εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Military Times, με τη Ρωσία και την Κίνα να βρίσκονται στην κορυφή των πιθανών αντιπάλων.Περίπου το 46 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην ανώνυμη έρευνα των εν ενεργεία στρατιωτικών, που είναι αναγνώστες του Military Times, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε έναν ακόμα πόλεμο εντός του επόμενου έτους - ποσοστό αυξημένο κατά πολύ από το 5% της περσινής αντίστοιχης έρευνας.


Όταν ρωτήθηκαν για συγκεκριμένες απειλές, οι συμμετέχοντες της έρευνας ξεχώρισαν τη Ρωσία και την Κίνα. Περίπου το 71% δήλωσε ότι η Ρωσία αποτελεί μια σημαντική απειλή, ποσοστό αυξημένο κατά 18% από την περσινή έρευνα. Η Κίνα είχε ποσοστό κοντά στο 68%, ποσοστό αυξημένο κατά 24 μονάδες από πέρυσι. Ο κυβερνοπόλεμος βγήκε πρώτος, με το 89% να την αναφέρει ως τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.



Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα στρατεύματα ενεργού καθήκοντος είναι διαιρεμένα ως προς την υποστήριξη τους στον Πρόεδρο Τραμπ, με το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου σιγά σιγά να μειώνεται.

Περίπου το 44% των ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για την προεδρία του Trump, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε σύγκριση με το 43% που είχε αρνητική. Το περασμένο έτος, το 46% των ερωτηθέντων ενέκρινε τον Τραμπ σε σύγκριση με το 37% που τον έβλεπε αρνητικά.

Σύμφωνα με εν ενεργεία στρατιωτικούς που μίλησαν στους Military Times, πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επιλέγουν να μην συνεχίσουν την καριέρα τους και δεν κατατάγονται εκ νέου καθώς φοβούνται ότι ένας μεγάλος πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα και ότι ο Trump έχει αυξήσει τις πιθανότητες μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Η πεποίθηση ότι έρχεται ένας άλλος νέος πόλεμος φαίνεται να την μοιράζεται ακόμη και στελέχη στην κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, αφού πέρυσι , ο Αρχηγός των Αμερικανών Πεζοναυτών Στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ δήλωσε ότι βλέπει έναν πόλεμο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων στο προσεχές μέλλον.

Σίγουρα, αν η έρευνα γινόταν εκ νέου σήμερα μετά την ανακοίνωση του Trump ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την συμφωνία για την κατάργηση των βαλλιστικών πυραύλων ενδιάμεσου βεληνεκούς, τα ποσοστά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Πηγή RT.com, Military.com

Καθώς η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία αναδιαμορφώνουν την Ευρασία, οι Αμερικανοί εξετάζουν τα στρατιωτικά σχέδια – συγγραφέας

US NAY

Η ομάδα του αεροπλανοφόρου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών με επικεφαλής το  USS Harry S. Truman μπροστά και συνοδεία των πλοίων που έφυγαν από το λιμάνι του  Norfolk και κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τα παρατήσουν χωρίς μάχη, ο Ισπανός ακαδημαϊκός και ο συγγραφέας Augusto Zamora είπε στον Sputnik, σχολιάζοντας την εξασθενημένη παγκόσμια επιρροή της Ουάσινγκτον. Ενώ η Μόσχα, το Πεκίνο και το Νέο Δελχί αναδιαμορφώνουν τον οικονομικό χάρτη της Ευρασίας, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατιωτικά σχέδια που στοχεύουν τους γεωπολιτικούς ανταγωνιστές τους, δήλωσε ο Ζαμόρα.

Η Ουάσινγκτον χάνει τη θέση της ως ηγεμόνας, δίδοντας τη θέση της στην Ευρασία, όπου η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία παίζουν τον  πρώτο ρόλο, Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να τα παρατήσουν εύκολα - θα "πεθάνουν, σκοτώνοντας άλλους", γράφει  ο Augusto Ζαμόρα, καθηγητής του διεθνούς δημοσίου δικαίου και των διεθνών σχέσεων στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης   στο βιβλίο του "Réquiem polifónico por Occidente"   (Πολυφωνικό Ρέκβιεμ για τη Δύση).

Μιλώντας στον Sputnik Mundo, ο Zamora, ο οποίος εργάζεται επίσης στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Νικαράγουας και είναι επισκέπτης καθηγητής σε πολλά άλλα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, τόνισε ότι οι ΗΠΑ είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

"Τώρα το μερίδιο των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, το ΑΕΠ,   ανέρχεται μόλις στο 18%", τόνισε ο ακαδημαϊκός, υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρώτη δεκαετία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο το ΑΕΠ των ΗΠΑ αντιπροσώπευε το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ. "Η Κίνα έχει γίνει ήδη το πρώτο εμπορικό έθνος στον κόσμο. Η Ρωσία ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ο σημαντικότερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο και σύντομα θα την ξεπεράσει στην εξαγωγή άλλων καλλιεργειών σιτηρών".

Ο συγγραφέας υπογράμμισε ότι, εξάλλου, το σημερινό εθνικό χρέος των Η.Π.Α. είχε ανέλθει σε 104% του ΑΕΠ.
Εν τω μεταξύ, η Μόσχα, το Πεκίνο και το Νέο Δελχί "ανασυντάσσουν ολόκληρο τον οικονομικό, εμπορικό και γεωστρατηγικό χάρτη της Ευρασίας", κυρίως λόγω της ανάπτυξης του  Νέου  δρόμου Μεταξιού, της διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας και των διαδρόμων μεταξύ Ρωσίας, Ινδίας και Ιράν. .
Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό, "αυτή η ανοικοδόμηση αφήνει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην άκρη." Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις θέσεις της ειρηνικά.

"Η Ουάσινγκτον δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ειρηνικής διευθέτησης ή διαπραγματεύσεων, αλλά όλες οι δηλώσεις τους απευθύνονται σε ένα στρατιωτικό σενάριο και το όλο αμυντικό τους πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη στρατιωτικού εξοπλισμού που θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τόσο την Κίνα όσο και τη Ρωσία" .

Επισημαίνει ότι η εντολή του Trump να επιτύχει ένα ναυτικό 350  πλοίων, καθώς και η πρόθεσή του να αυξήσει το δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας κατά σχεδόν το ένα τρίτο, τα οποία  ταιριάζουν στο στρατιωτικό πρόγραμμα της Ουάσινγκτον.

"Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν δύο σχέδια για να επιτεθούν ταυτόχρονα στη Ρωσία και την Κίνα", δήλωσε ο ακαδημαϊκός. "Στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επίθεση  στη Ρωσία. Το δεύτερο σχέδιο προβλέπει την επίθεση των ΗΠΑ στην Κίνα στον Ειρηνικό Ωκεανό".

Υπό το πρίσμα αυτό ο συγγραφέας εξέφρασε την απογοήτευση του  με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν στην πραγματικότητα «διαιρεμένη σε κομμάτια» απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες σε στρατιωτικούς και γεωστρατηγικούς όρους. Ο  ακαδημαϊκός πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό μπλοκ έχει γίνει ένας ανήλικος παίκτης στο παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι .[1]

"Πιστεύω ότι εάν η συμμαχία δεν απελευθερωθεί από το ζυγό των ΗΠΑ, δεν γίνει ανεξάρτητη οντότητα και δεν επανεξετάζει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και την Ευρασία, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικά ολόκληρη η Δύση θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν από τη διεθνή σκηνή σε περίπτωση σύγκρουσης ", κατέληξε ο Zamora.

Τα λόγια του ακαδημαϊκού έρχονται εν μέσω της διαμάχης που προκάλεσε η πρόθεση του Donald Trump να αποχωρήσει μονομερώς από τη Συνθήκη[2] πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας - μια συμφωνία ελέγχου όπλων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης το 1987.

Σε απάντηση, η Μόσχα προειδοποίησε ότι η αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη Συνθήκη θα παρακίνησε τη Ρωσία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της στρατηγικής σταθερότητας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έλαβε την πλευρά του Trump και κατηγόρησε δείχνοντας με τον δάχτυλό του την  Ρωσία[3]: "Όλοι οι σύμμαχοι  συμφωνούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται πλήρως [με τη Συνθήκη INF] ... το πρόβλημα, η απειλή, η πρόκληση είναι η Ρωσική συμπεριφορά », ισχυρίστηκε.

Επιπλέον, από τις 25 Οκτωβρίου, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει το Trident Juncture-2018, τις μεγαλύτερες ασκήσεις του στρατιωτικού μπλοκ στην πρόσφατη ιστορία.

Οι απόψεις και οι γνώμες που εξέφρασε ο ομιλητής δεν αντικατοπτρίζουν απαραιτήτως αυτές του Sputnik.

Αναφορές


  1. https://sputniknews.com/analysis/201805301064920191-brussels-eu-trump/
  2. https://sputniknews.com/analysis/201810231069148970-trump-inf-treaty-senate/?fbclid=IwAR1GTAboLkWDXSo-rKqT31to7EySO0sqPvZ6epFmq1C3g9ssgtPRenh8J18
  3. https://sputniknews.com/world/201810241069166236-stoltenberg-accuses-russia-of-inf-violations/

https://sputniknews.com/analysis/201810251069181644-russia-china-india-us-military/
ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ



Το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εισάγει πλοία στη Θάλασσα του Αζόφ, - ένας εκπρόσωπος της Κριμαίας στο ΕΠ. 

 

Το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για την αύξηση των εντάσεων στη Αζοφική Θάλασσα, προκειμένου να εισαγάγει τα πλοία του εκεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της περιοχής της Κριμαίας στο Δημόσιο Επιμελητήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής της περιφερειακής βουλγαρικής εθνικής-πολιτιστικής αυτονομίας της δημοκρατίας,o Ivan AbazherΑποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα που καλεί τις αρχές της ΕΕ να προβλέψουν την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περίπτωση «κλιμάκωσης» της κατάστασης στη Αζοφική Θάλασσα. Επιπλέον, οι εκτελεστικές αρχές της ΕΕ καλούνται να προβλέψουν τη δυνατότητα δημιουργίας θέσης "ειδικού απεσταλμένου για την Κριμαία και το Ντόνετσκ.

"Αυτά τα ψηφίσματα είναι ένα προϊόν της ρωσοφοβικής πολιτικής, όταν η Ρωσία κατηγορείται για όλα τα φανταστικά και αδιανόητα δεινά. Πρέπει να κατανοήσουμε σαφώς ότι η κλιμάκωση της έντασης σε σχέση με τη Ρωσία θα αυξηθεί μόνο επειδή οι εσωτερικές μας επιτυχίες δεν τους προσφέρουν ειρήνη.
Χρειάζονται οποιονδήποτε λόγο να εισαγάγουν πλοία του ΝΑΤΟ στη Θάλασσα του Αζόφ », δήλωσε ο Ράι Νόβιστι.
Κατά την άποψή του, η Ρωσία δεν θα πρέπει να προσαρμόσει την πολιτική της ασφάλειας στην Αζοφική Θάλασσα κάτω από τα ευκαιριακά συμφέροντα των ξένων κρατών.
http://rusvesna.su/news/1540490992

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com



 Οι ΗΠΑ συμμορφώνονται πλήρως με την συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών όπλων της δεκαετίας του '80, αλλά αυτή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν η Ρωσία συνεχίσει να την παραβιάζει, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν.

"Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι οι ΗΠΑ συμμορφώνονται πλήρως (...) το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της Ρωσίας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο ότι σκοπεύει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), διότι όπως κατήγγειλε την παραβιάζει η Ρωσία.

Την ίδια ώρα ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη σε απάντηση για την, σύμφωνα με τη Δύση, παραβίαση της συνθήκης για τον έλεγχο των όπλων από τη Ρωσία.

"Δεν προβλέπω ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι θα αναπτύξουν περισσότερα πυρηνικά όπλα ως απάντηση", σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε προχθές ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει καταλλήλως για να αποκαταστήσει την στρατιωτική ισορροπία με τις ΗΠΑ, αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή να εγκαταλείψει την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και αρχίσει να αναπτύσσει νέους πυραύλους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ON ALERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!