Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Έχοντας μία τρέλλα - αλλά δίχως νά τρελλαίνομαι....

 

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ;
ΠΟΣΗ  Π Α Ρ Α Κ  Ρ Ο Υ Σ Η  ΠΙΑ;

"ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ";
Π Ο Ι Ο Σ;

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι γείτονες, οι φίλοι, ακόμη και η οικογένειά σας μπορεί να πίστευαν ότι είστε τρελλοί - αλλά σίγουρα δεν είχατε παραφρονήσει. 

Η πρώτη περίπτωση, φυσικά, είναι μια προσωρινή αίσθηση ότι είστε ακατανόητοι για τους άλλους, η δεύτερη, συνιστά μια μόνιμη κατάσταση μη φυσιολογικής ανθρώπινης συμπεριφοράς.


Το να είσαι «τρελλός» με αυτόν τον τρόπο, ίσως και να σας κράτησε από το να τρελλαθείτε, όπως στο κλασσικό τραγούδι του Waylon Jenningτραγούδι (https://www.youtube.com/watch?v=vda75XawNzk) :

(βίντεο)

Ακολουθώντας την επιστήμη, αναζητώντας αποδείξεις, μην εμπιστευόμενοι τη big-pharma με το ιστορικό απάτης και εξαπάτησης, ζητώντας ενημερωμένη συγκατάθεση (εις μάτην), μην εμπιστευόμενοι τους κυβερνητικούς πολιτικούς με την ατομική ιατρική σας περίθαλψη, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου και της συνείδησης - όλα αυτά θεωρήθηκαν «τρελλά» από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας. Αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι ήσασταν τρελλοί!

Αντ' αυτού, κατατάσσεσθε μαζί με τους μεγάλους επιστήμονες, φιλοσόφους, θεολόγους και καινοτόμους που όλοι στην εποχή τους, θεωρούνταν αντικομφορμιστές, αντισυμβατικοί και «τρελλοί». Η ανυποχώρητη αναζήτηση της αλήθειας απέναντι στην κοροϊδία, τη σφοδρή αντίθεση και τις διώξεις έχει κάνει τον κόσμο καλύτερο για όλους μας. Μπορεί να μην είναι προφανές σε εσάς τώρα, αλλά βρίσκεσθε και εσείς σε αυτό το ταξείδι για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Οι θρησκευτικές και κατοχικές (ρωμαϊκές) αρχές της εποχής του Ιησού θα τον θεωρούσαν ριζοσπαστικό, επαναστατικό, «τρελλό». Μάλιστα, αν είχαν στη διάθεσή τους εκτυπώσεις και χαρτί, ίσως να είχαν βγάλει αφίσες όπως αυτή (που αναπαράγονται από ένα ενημερωτικό δελτίο της δεκαετίας του 1960) για τη σύλληψή του:

 

(αφίσα)

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Γνωστός και ως: Ο Μεσσίας, Ο Υιός του Θεού, Ο Βασιλεύς των Βασιλέων, Ο Πρίγκηπας της Ειρήνης, κ.λπ.

Διαβόητος ηγέτης ενός υπόγειου απελευθερωτικού κινήματος.

 

Kαταζητείται για τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Άσκηση της ιατρικής, της οινοποιίας και διανομή τροφίμων χωρίς άδεια

- Παρέμβαση σε επιχειρηματίες στο ναό.  Συναναστροφή με γνωστούς εγκληματίες, ριζοσπάστες, ανατρεπτικούς, ιερόδουλες και ανθρώπους του δρόμου

- Iσχυρίζεται ότι έχει την εξουσία να κάνει τους ανθρώπους παιδιά του Θεού


ΕΜΦΑΝΙΣΗ: χαρακτηριστικό στυλ hippie, μακρυά μαλλιά, μούσια, χιτώνας, σανδάλια.

- Συχνάζει γύρω από τις παραγκούπολη, και συχνά βγαίνει κρυφά στην έρημο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτός ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Το ύπουλα εμπρηστικό μήνυμά του είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους νέους που δεν έχουν μάθει ακόμα να τον αγνοούν. Μετατρέπει του ανθρώπους και ισχυρίζεται ότι τους απελευθερώνει.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Παραμένει ασύλληπτος.


Σύντομα, η ομάδα των οπαδών του Ιησού, οι οποίοι διακήρυξαν τον θάνατο και την ανάστασή του ως προαναγγελία μιας νέας συμφωνίας και μιας νέας αυγής για την ανθρωπότητα, θεωρήθηκαν επίσης ως «τρελλοί» άνθρωποι που σύμφωνα με τα λόγια της Καινής Διαθήκης, «γυρίζοντας τον κόσμο ανάποδα» (https://www.kingjamesbibleonline.org/Acts-17-6/). 

Γνωρίζουμε τώρα ότι αυτό που πραγματικά συνέβη ήταν ότι η Αλήθεια που διακήρυξαν άρχισε να μεταμορφώνει καρδιές και ζωές, καταλαμβάνοντας ειρηνικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, θέτοντας την πορεία για τον δυτικό (και μεγάλα τμήματα του ανατολικού) πολιτισμού και αποτελώντας την προέλευση πολλών από τους θεσμούς, τις αξίες και τους τρόπους ζωής που θεωρούμε δεδομένους σήμερα.

Η πράξη της διαφωνίας με την οικογένεια και τους φίλους ή της περιφρόνησης της εξουσίας δεν έρχεται χωρίς δοκιμασίες και ταλαιπωρίες. Αλλά η ικανότητα να χρησιμοποιούμε (και όχι να «αντέχουμε») τον πόνο μας έχει κληροδοτηθεί από τον Σταυρό και την Ανάσταση - στην οποία ο Ιησούς χρησιμοποίησε και μετέτρεψε το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε Αυτόν (την Σταύρωση) στο καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί για την ανθρωπότητα, την Ανάσταση.

Ο μεγάλος Δρ Vladimir Zelenko (https://www.youtube.com/watch?v=vsdGpGHRyMU&t=11s), όταν ήταν μαζί μας, μας υπενθύμιζε επανειλημμένα τις πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις της μάχης που δίνουμε. 

Οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε ενστικτωδώς την αλήθεια του ισχυρισμού του Δρ Zelenko ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι απλώς μια μάχη κατά της διαφθοράς, της απληστίας και της παγκοσμιοποίησης - αλλά μια πνευματική μάχη που θα καθορίσει το μέλλον που θέλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές

Όπως επεσήμανα στο δοκίμιό μου, Memo To Tyranny, πριν από λίγες εβδομάδες, η Αλήθεια κερδίζει πάντα αυτή τη μάχη - ΠΑΝΤΑ. Το να θεωρείσαι «τρελλός» είναι άσχετο και δεν έχει καμμία συνέπεια με τον θρίαμβο της Αλήθειας.

Παράφρονες είναι εκείνοι μέσα στο άσυλο της τυραννίας, της αλαζονείας, της αλχημείας που μεταμφιέζεται σε επιστήμη και υπερηφάνεια. 

Μπορεί να έχουν καταλάβει το άσυλο - αλλά εμείς, εξωτερικά, είμαστε εκείνοι που είμαστε ελεύθεροι, ελεύθεροι να χαράξουμε τη δική μας πορεία ελευθερίας, ορθολογικού λόγου και ελεύθερης αναζήτησης της αλήθειας. 

Όταν εκείνοι που βρίσκονται στο εσωτερικό του ασύλου κοιτάζουν έξω από τους τοίχους της φυλακής τους και βλέπουν ότι είμαστε ελεύθεροι, μπορεί να θέλουν να έρθουν μαζί μας. 

Αυτό συμβαίνει ήδη

Δεν θα αργήσει να συμβεί.

https://francischristian.substack.com/p/being-crazy?utm_source=substack&utm_medium=email

 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί τάχα τους ενοχλεί το όνομα ΧΡΙΣΤΟΣ αφού διακυρήτουν ότι δεν είναι ο Θεός και ο μεσσίας τις ανθρωπότητας;
    Ποιος νοήμων νους θα ασχολούταν με κάτι ψεύτικο ή ανύπαρκτο;; Άρα μόνοι τους τον διαφημίζουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται ώς υπαρκτό πρόσωπο που είναι ανώτερο όλων Επιγείων,Ουρανίων και καταχθονίων δυνάμεων........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!