Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Πολιτεία του Βερμόντ, γίνεται η δεύτερη πολιτεία τουριστών ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!


Η Lisa Rathke ανέφερε στις 14 Μαρτίου για το Associated Press (https://abcnews.go.com/Health/wireStory/conn-woman-1st-vermonter-granted-assisted-suicide-97847835) ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Βερμόντ, κατέληξε σε συμφωνία με τη Lynda Bluestein, μια γυναίκα από το Κοννέκτικατ, που επιδιώκει θάνατο μέσω υποβοηθούμενης ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ και τη Δρ. Diana Barnard, η οποία είναι πρόθυμη να συνταγογραφήσει τα θανατηφόρα φάρμακα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Bluestein, 


εγκαταλείποντας την απαίτηση διαμονής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Βερμόντ. 

Το άρθρο ανέφερε ότι η Bluestein, η οποία ζει με καρκίνο, πιθανότατα θα είναι ο πρώτος μη κάτοικος του Βερμόντ, που θα πεθάνει από υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βερμόντ.

Λίγο ιστορία για το θέμα.

Μέσα Οκτωβρίου του 2021, η ομάδα πίεσης υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, Compassion and Choices, και ο Δρ Nicholas Gideonse, γιατρός συνταγογράφησης υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, ξεκίνησαν μια δικαστική υπόθεση αμφισβητώντας την απαίτηση διαμονής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Όρεγκον (https://www.kgw.com/article/news/lawsuit-death-with-dignity/283-753e851e-1e57-445d-898b-be86260528a9).

Αντί της υπεράσπισης της απαίτησης διαμονής, η κυβέρνηση του Όρεγκον συμφώνησε να αφαιρέσει την κατοικία απαίτηση. 

Ένα άρθρο του Associated Press στις 29 Μαρτίου 2022 από την Gene Johnson (https://www.usnews.com/news/politics/articles/2022-03-28/oregon-ends-residency-rule-for-medically-assisted-suicide) ανέφερε ότι: 

«Όρεγκον δεν θα απαιτεί πλέον από τους ανθρώπους να είναι κάτοικοι του κράτους για να χρησιμοποιούν το νόμος που επιτρέπει στους ασθενείς τελικού σταδίου να λαμβάνουν θανατηφόρα φάρμακα».

Στις 26 Αυγούστου 2022, το Compassion and Choices ξεκίνησε μια αγωγή εκ μέρους μιας γυναίκας στο Κοννέκτικατ και ενός Βερμόντ που αμφισβητούσε την απαίτηση διαμονής υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Βερμόντ.

Ένα άρθρο του James Reinl για την Daily Mail ανέφερε τον Φεβρουάριο του 2023 (https://www.dailymail.co.uk/news/article-11706335/Oregon-Americas-death-tourism-destination-terminally-ill.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=social-twitter_dailymailus) ότι ο Δρ Nicholas Gideonse άνοιξε την πρώτη κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για να συνταγογραφήσει θανατηφόρα φάρμακα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για τουρίστες θανάτου. 

Τουλάχιστον ένα άτομο από το Τέξας και ένας κάτοικος της ανατολικής ακτής, είχαν πεθάνει από υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Όρεγκον.

Η κατάργηση της απαίτησης διαμονής στο Όρεγκον και το Βερμόντ επιτρέπει σε κάθε Αμερικανό να πεθάνει από υποβοηθούμενη αυτοκτονία και μετατρέπει το Όρεγκον και το Βερμόντ σε τουριστικές πολιτείες αυτοκτονίας. 

Το λόμπι της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας γνωρίζει ότι πολλές πολιτείες δεν θα νομιμοποιήσουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, οπότε αναγκάζουν τις πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία να παρέχουν θάνατο σε κάθε Αμερικανό.

METAΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://alexschadenberg.blogspot.com/2023/03/vermont-becomes-second-assisted-suicide.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!