Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΚΟΡΥΦΑΙΟ! Τεχνικές περιβαλλοντικῆς τροποποιήσεως (ENMOD - Environmental Modification Techniques καί σεισμός Τουρκίας-Συρίας: Ἀπαιτεῖται εἰδική ἔρευνα



Εισαγωγή

Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία υπερβαίνει κατά πολύ τους 50.000, περισσότερους από μισό εκατομμύριο τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους. O κοινωνικός όλεθρος και η καταστροφή είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Ο πρώτος και ο δεύτερος σεισμός στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στην επαρχία Καχραμανμάρας στη Νότια Τουρκία ήταν αντίστοιχα μεγέθους 7,6 και 7,8 (κλίμακα Ρίχτερ).

Ένας τρίτος σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου.

Στην Τουρκία, περίπου 530.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή της καταστροφής. Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι «173.000 κτίρια έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ως καταρρέοντα ή σοβαρά κατεστραμμένα, με περισσότερους από 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους να καταφεύγουν (https://www.aljazeera.com/news/2023/2/24/syrian-refugees-in-turkey-face-return-to-quake-stricken-areas) σε προσωρινά καταφύγια ή ξενοδοχεία και δημόσιες εγκαταστάσεις».

Με τα λόγια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ζούμε τις πιο οδυνηρές μέρες της ιστορίας μας».

Στη Συρία, οι σεισμοί έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πόλεις Χαλέπι, Λαττάκεια και Χάμα, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Ο τελευταίος αριθμός νεκρών που ανακοινώθηκε στη Συρία ήταν 5.914, με 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους να επηρεάζονται.

Ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Συρία εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, ενώ τόνισε ότι «η Συρία δεν είναι περιοχή σεισμού για περίπου δυόμισι αιώνες».

Σε αυτό το άρθρο, το μέρος Ι θα επικεντρωθεί στην ιστορία της σεισμικής δραστηριότητας στην Τουρκία

Το Μέρος ΙΙ θα παρέχει μια ανασκόπηση των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD).

Το Μέρος ΙΙΙ θα επικεντρωθεί στη Σύμβαση για την Απαγόρευση της Στρατιωτικής ή Οποιασδήποτε Άλλης Εχθρικής Χρήσης Τεχνικών Τροποποίησης του Περιβάλλοντος (http://www.un-documents.net/enmod.htm), που επικυρώθηκε το 1977 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αυτό που είναι σημαντικό σε σχέση με την καταστροφή από τον σεισμό Τουρκίας-Συρίας είναι ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1977 (που αναφέρεται παραπάνω) περιέχει διατάξεις για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με «καταστροφή, ζημιά ή τραυματισμό» που υπέστησαν τα «Συμβαλλόμενα Κράτη», υπό την αιγίδα μιας «Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» του ΟΗΕ.

Υπάρχουν επίσης διατάξεις στη Σύμβαση για παραπομπή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξ ονόματος των "Συμβαλλόμενων Κρατών". Τα ζητήματα αυτά περιγράφονται στο μέρος IV

 

-Μέρος I- Ιστορία της σεισμικής δραστηριότητας στην Τουρκία

 

Όσον αφορά την Τουρκία, η γεωλογική ανάλυση προτείνει τα εξής:

"οι σεισμικές δραστηριότητες συμβαίνουν κυρίως "στην πλάκα της Ανατολίας, μια μικρή σφηνοειδή τεκτονική πλάκα που συμπιέζεται προς τα δυτικά καθώς η αραβική πλάκα προς τα ανατολικά χτυπά στην ευρασιατική πλάκα". (η υπογράμμιση δική μου) .

Αυτό που χαρακτηρίζει τη σεισμική δραστηριότητα της Τουρκίας είναι:

«μια ακολουθία κατά μήκος του Ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας που ξεκίνησε το 1939, προκαλώντας μεγάλους σεισμούς που μετακινήθηκαν σταδιακά από τα ανατολικά προς τα δυτικά σε μια περίοδο 60 ετών» (https://quantectum.com/blog/four-largest-earthquakes-in-turkey/) 

Οι σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου 2023 με επίκεντρο το Πάζαρτσικ (7,8) και το Εκινόζου (7,5) κοντά στο Γκαζιαντέπ και το Καχραμανμάρας είναι οι μεγαλύτεροι «μεγάλοι σεισμοί» στην πρόσφατη ιστορία. (Βλ. Πίνακα στο Παράρτημα, Γράφημα παρακάτω).

Στις 6 Φεβρουαρίου, γύρω στις 4:15 π.μ. τοπική ώρα, σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ ((https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us6000jllz/executive) έπληξε τη νότια-κεντρική Τουρκία κοντά στα σύνορα Τουρκίας/Συρίας. Μόλις 11 λεπτά αργότερα, ένας μετασεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ (https://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us6000jlm1/executive) συγκλόνισε την περιοχή. Εννέα ώρες αργότερα ακολούθησε σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ. (USGS – Εθνικός Σεισμός Center)

Ο παρακάτω χάρτης προσδιορίζει τα επίκεντρα των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 (https://metro.co.uk/2023/02/07/map-shows-earthquakes-and-aftershocks-felt-across-turkey-and-syria-18238576/) , που βρίσκονται στο Νότο, κοντά στα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας.

(εικ. : Επίκεντρο του Εκινόζου, Σεισμοί Παζάρτσικ, 6 Φεβρουαρίου 2023 https://metro.co.uk/2023/02/07/map-shows-earthquakes-and-aftershocks-felt-across-turkey-and-syria-18238576/)

 

Πρόσφατοι «Μεγάλοι Σεισμοί»

Ιστορικά, οι μεγαλύτεροι σεισμοί στην Τουρκία έχουν επίκεντρο στη Βορειοδυτική Ανατολία, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, τη Δυτική Ανατολία καθώς και στη Βορειοανατολική περιοχή. Ακολουθούν οι αναφορές για τους 4 μεγαλύτερους σεισμούς από το 1950 (https://quantectum.com/blog/four-largest-earthquakes-in-turkey/):

  • Πόλη του Ιζμίτ: 17 Αυγούστου 1999, 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, μεγέθους 7,6. Ο σεισμός σημειώθηκε στις βιομηχανικές και πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, της Σακάρια, του Γκολτσούκ, της Ντάρικα και του Ντερίντσε.
  • Σμύρνη: της 30ής Οκτωβρίου 2020, μεγέθους 7,0 με επίκεντρο περίπου 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του ελληνικού νησιού της Σάμου
  • Η πόλη του Βαν. 23 Οκτωβρίου 2011. Σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, βορειοανατολική πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
  • Bingol: μεγέθους 6,9 και εμφανίστηκε στην ανατολική πόλη της Τουρκίας στις 22 Μαΐου 1971.
 
(χάρτης: επίκεντρο του σεισμού Ιζμίτ-Γκόλτσουκ στη Βορειοδυτική Ανατολία)

 

Η ιστορία των «μεγάλων σεισμών» καταγράφεται από το 342 μ.Χ. με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσε το USGS – National Earthquake Information Center (https://www.usgs.gov/media/videos/earthquake-activity-turkey-and-syria-press-briefing) (Βλ. Πίνακα στο Παράρτημα).

Το Reuters χαρακτήρισε τον αρχικό σεισμό «ως τον ισχυρότερο στην περιοχή εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα». Αυτό είναι υποτιμητικό. Όσον αφορά τη Νότια Τουρκία, είναι ο μεγαλύτερος σεισμός σε περισσότερους από επτά αιώνες.

Τον 13ο αιώνα, ένας «μεγάλος σεισμός» (60.000 θάνατοι) καταγράφηκε στα Άδανα το 1268 (https://www.allaboutturkey.com/earthquake.html). Επιπλέον, από τον 15ο αιώνα, όλοι οι «μεγάλοι σεισμοί» έχουν συμβεί στη Βορειοδυτική, Δυτική και Βορειοανατολική Τουρκία. (βλ. παράρτημα)

Καταγράφεται στη Νότια Τουρκία, ο σεισμός Τσεϊχάν-Άδανα στις 27 Ιουνίου 1998, μεγέθους 6,3 Ρίχτερ, που έπληξε τις πόλεις Τσεϊχάν και Άδανα, με 146 νεκρούς. Ο σεισμός του Ceyan, ωστόσο, δεν κατηγοριοποιείται ως «μεγάλος σεισμός».

Ούτε ένας «μεγάλος σεισμός» στη Νότια Τουρκία κατά τη διάρκεια περισσότερων από 700 ετών: Αυτό δεν μας «λέει κάτι» σχετικά με την πιθανότητα ή την πιθανότητα ενός «μεγάλου σεισμού» να συμβεί στη Νότια Τουρκία.

Σεισμός «Πρόγνωση»

Η πρόγνωση των σεισμών είναι ρουτίνα. Ένας σεισμός μπορεί να προβλεφθεί έως και μήνες μπροστά. Η «πρόγνωση» όμως δεν πρέπει να συγχέεται με τη «σεισμολογική πρόβλεψη»:

Ο Ολλανδός σεισμολόγος Frank Hoogerbeets, ο οποίος εργάζεται για την Έρευνα Γεωμετρίας του Ηλιακού Συστήματος (SSGS) στην Ολλανδία, προέβλεψε τον σεισμό στην Τουρκία στις 3 Φεβρουαρίου 2023, τρεις ημέρες πριν από την εμφάνισή του.

Επιπλέον, 24 ώρες πριν από τον σεισμό, 10 χώρες απέσυραν τους πρεσβευτές τους από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις τρομοκρατικής επίθεσης

Ενώ μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες σε πολιτικό επίπεδο, σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν ακλόνητες αποδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Με βάση τις πληροφορίες που είναι δημόσιες (σε αντίθεση με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες), δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκαν «τεχνικές περιβαλλοντικών τροποποιήσεων» κατά της Τουρκίας και της Συρίας.

Σημαντική, ωστόσο, ήταν μια ανεπίσημη δήλωση (που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί) από τον Σερντάρ Χουσεΐν, τον επικεφαλής της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση. Αναφέρθηκε στις ράβδους από κράμα σκληρού τιτανίου που στέλνουν ισχυρές δέσμες ενέργειας στη γη, (https://www.globalresearch.ca/turkey-syria-earthquake-act-terror/5807763) βαθιά στο έδαφος.

Ακολουθεί η μετάφραση της συνέντευξής του.

Απομαγνητοφώνηση (Μετάφραση)

Ο επικεφαλής της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Serdar Hussein Yildirim (https://t.me/translatedrussiannews/9846), για τα όπλα που μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς:

Ξέρετε αυτούς τους στύλους ηλεκτροδότησης στους δρόμους. Είναι παρόμοια με αυτούς τους πυλώνες, ύψους περίπου 8-10 μέτρων. Μεταλλικές ράβδοι.

Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στη ράβδο, ούτε εκρηκτικά, τίποτα, αλλά είναι μια μεταλλική ράβδος κατασκευασμένη από σκληρό υλικό κράματος τιτανίου.

Τα έβαλαν σε δορυφόρο. Και μετά στοχεύουν και τους εκτοξεύουν στη Γη. Είναι σαν ένα ραβδί με αιχμηρό σημείο. Για παράδειγμα, Θεός φυλάξοι, πέφτει κάπου, δεν θα ονομάσουμε το σενάριο καταστροφής τώρα, αλλά μόλις πέσει στο έδαφος, διεισδύει έως και 5 χιλιόμετρα βαθιά στη γη.  

Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα και δημιουργεί σεισμό μεγέθους 7-8 Ρίχτερ.

Ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων, ό, τι υπάρχει θα καταστραφεί. Κοιτάξτε, δεν υπάρχουν όπλα εδώ, ούτε εκρηκτικά, ούτε βόμβες, τίποτα τέτοιο. Απλά ράβδοι. Αλλά υπάρχει μια τέτοια δύναμη που προέρχεται από το διάστημα και δεν έχεις καμία πιθανότητα να τη δεις, να τη σταματήσεις ή να υπερασπιστείς τον εαυτό σου». (η υπογράμμιση δική μου)

Δείτε το βίντεο εδώ: (https://vk.com/wall-5158073_2875974?lang=en&z=video-5158073_456274535%2F72be4326361e7b76f0%2Fpl_post_-5158073_2875974)

 

Μέρος ΙΙ - Τεχνικές Περιβαλλοντικής Τροποποίησης

Υπάρχει μια τεράστια βιβλιογραφία σχετικά με τις τεχνικές τροποποίησης του καιρού για στρατιωτική χρήση, μεγάλο μέρος της οποίας είναι ταξινομημένο. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν καταγραφεί. Διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες ENMOD.

Ο αμερικανικός στρατός μπορεί να ελέγξει τον καιρό. Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με τίτλο «Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής δύναμης: Η κατοχή του καιρού το 2025» (“Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025 )(https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a333462.pdf)

Η αείμνηστη παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Δρ Rosalie Bertell επιβεβαίωσε ότι «οι στρατιωτικοί επιστήμονες των ΗΠΑ ... εργάζονται σε καιρικά συστήματα ως πιθανό όπλο. Ήδη από τη δεκαετία του 1970, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski είχε προβλέψει (...) στο βιβλίο του «Between Two Ages» ότι:

«Η τεχνολογία θα διαθέσει, στους ηγέτες των μεγάλων εθνών, τεχνικές για τη διεξαγωγή μυστικού πολέμου, από τις οποίες χρειάζεται να αξιολογηθεί μόνο το ελάχιστο των δυνάμεων ασφαλείας...»

Ο επιστήμονας Δρ Nicholas Begich, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη δημόσια εκστρατεία κατά του HAARP, περιέγραψε το HAARP ως:

«Μια εξαιρετικά ισχυρή τεχνολογία δέσμης ραδιοκυμάτων που ανυψώνει περιοχές της ιονόσφαιρας [ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας] εστιάζοντας μια δέσμη και θερμαίνοντας αυτές τις περιοχές. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στη συνέχεια αναπηδούν πίσω στη γη και ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ζωντανά και νεκρά».

Ο Marc Filterman, πρώην Γάλλος στρατιωτικός, περιγράφει διάφορους τύπους «αντισυμβατικών όπλων» χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες. Αναφέρεται στον «πόλεμο του καιρού», υποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση είχαν ήδη

«κατακτήσει την τεχνογνωσία που απαιτείται για να εξαπολύσει ξαφνικές κλιματικές αλλαγές (τυφώνες, ξηρασία) στις αρχές της δεκαετίας του 1980».

Το άρθρο μου με τίτλο Weather Warfare που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τον Ecologist στις 22 Μαΐου 2008 (https://theecologist.org/2008/may/22/weather-warfare) παρέχει μια περίληψη αρκετών σε βάθος και λεπτομερών άρθρων που έγραψα σε μια προηγούμενη περίοδο σχετικά με τις τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) για στρατιωτική χρήση:

«Σπάνια αναγνωρίζεται στη συζήτηση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, ο καιρός του κόσμου μπορεί τώρα να τροποποιηθεί ως μέρος μιας νέας γενιάς εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών όπλων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσσία έχουν αναπτύξει δυνατότητες χειραγώγησης του κλίματος για στρατιωτική χρήση.
 .
Οι τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης εφαρμόζονται από τον αμερικανικό στρατό για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Αμερικανός μαθηματικός John von Neumann, σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την έρευνά του για την τροποποίηση του καιρού στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και προέβλεψε «μορφές κλιματικού πολέμου που δεν είχαν ακόμη φανταστεί».
 .
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σποράς σύννεφων, ξεκινώντας το 1967 στο πλαίσιο του Project Popeye, στόχος του οποίου ήταν να παρατείνει την εποχή των μουσώνων και να εμποδίσει τις διαδρομές ανεφοδιασμού του εχθρού κατά μήκος του μονοπατιού Ho Chi Minh.
.
Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει προηγμένες δυνατότητες που του επιτρέπουν επιλεκτικά να αλλάζει τα καιρικά πρότυπα. Η τεχνολογία, η οποία τελειοποιείται στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος Ενεργού Σέλαος Υψηλής Συχνότητας (HAARP) [έκλεισε το 2014, μεταφέρθηκε επίσημα στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας] είναι παράρτημα της Πρωτοβουλίας Στρατηγικής Άμυνας - «Star Wars». Από στρατιωτική άποψη, το HAARP είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής, που λειτουργεί από την εξωτερική ατμόσφαιρα και είναι ικανό να αποσταθεροποιήσει γεωργικά και οικολογικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.
.
Ιδρύθηκε το 1992, το HAARP, με έδρα την Gokona της Αλάσκας, είναι μια σειρά κεραιών υψηλής ισχύος που μεταδίδουν, μέσω ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας, τεράστιες ποσότητες ενέργειας στην ιονόσφαιρα (το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας). Η κατασκευή τους χρηματοδοτήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA).
.
Λειτουργώντας από κοινού από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, το HAARP αποτελεί ένα σύστημα ισχυρών κεραιών ικανών να δημιουργήσουν «ελεγχόμενες τοπικές τροποποιήσεις της ιονόσφαιρας». (Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: https://theecologist.org/2008/may/22/weather-warfare)

 

Το ντοκυμανταίρ του CBC για το HAARP

Σημαντικό, μια έκθεση του CBC TV (1996) αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είχε την ικανότητα να προκαλεί τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες και ξηρασίες:

 

«Η κατευθυνόμενη ενέργεια είναι μια τόσο ισχυρή τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση της ιονόσφαιρας για να μετατρέψει τον καιρό σε όπλο πολέμου. Φανταστείτε να χρησιμοποιείτε μια πλημμύρα για να καταστρέψετε μια πόλη ή ανεμοστρόβιλους για να αποδεκατίσετε έναν στρατό που πλησιάζει στην έρημο. Ο στρατός έχει αφιερώσει τεράστιο χρόνο στην τροποποίηση του καιρού ως έννοια για περιβάλλοντα μάχης. Εάν ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός έβγαινε πάνω από μια πόλη, βασικά όλα τα ηλεκτρονικά πράγματα στο σπίτι σας θα έκλειναν το μάτι και θα έβγαιναν έξω και θα καταστρέφονταν μόνιμα».

 

(βίντεο: HAARP - CBC News (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ) - Αμερικανικό στρατιωτικό όπλο καιρού

https://youtu.be/ZO5Adt4nhCk)

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το πρόγραμμα HAARP με έδρα την Gakona της Αλάσκας έκλεισε το 2014 (μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας), η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που διαχειρίστηκε το έργο HAARP, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι οι τεχνικές ENMOD για στρατιωτική χρήση ήταν προγραμματισμένες να συνεχιστούν:

«Προχωράμε σε άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, κάτι που το HAARP σχεδιάστηκε πραγματικά να κάνει», είπε.

«Να διοχετεύσουμε ενέργεια στην ιονόσφαιρα για να μπορέσουμε να την ελέγξουμε πραγματικά. Αλλά αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί».

«Ο καιρός ως πολλαπλασιαστής δύναμης: Η ιδιοκτησία του καιρού»

Ο βασικός στόχος από στρατιωτική άποψη είναι η «Ιδιοκτησία του καιρού». Την εποχή που αυτή η μελέτη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ανατέθηκε το 1996, το πρόγραμμα HAARP ήταν ήδη πλήρως λειτουργικό όπως τεκμηριώνεται από το CBC.

Ο δηλωμένος σκοπός της Έκθεσης περιγράφεται παρακάτω:

Σε αυτό το άρθρο δείχνουμε ότι η κατάλληλη εφαρμογή της τροποποίησης του καιρού μπορεί να προσφέρει κυριαρχία στο χώρο της μάχης σε βαθμό που ποτέ πριν δεν είχε φανταστεί κανείς. Στο μέλλον, τέτοιες επιχειρήσεις θα ενισχύσουν την αεροπορική και διαστημική υπεροχή και θα παρέχουν νέες επιλογές για τη διαμόρφωση του χώρου μάχης και την ευαισθητοποίηση του χώρου μάχης εκεί, περιμένοντας να τα τραβήξουμε όλα μαζί." Το 2025 μπορούμε να "Own the Weather". (Ανάθεση από το έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Final Report, (δημόσιο έγγραφο)

Η τροποποίηση του καιρού, σύμφωνα με το «προσφέρει στον μαχητή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο», οι δυνατότητες, λέει, επεκτείνονται στην πυροδότηση πλημμυρών, τυφώνων, ξηρασιών και σεισμών:

«Η τροποποίηση του καιρού θα γίνει μέρος της εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και θα μπορούσε να γίνει μονομερώς... Θα μπορούσε να έχει επιθετικές και αμυντικές εφαρμογές και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αποτροπής. Η ικανότητα δημιουργίας βροχοπτώσεων, ομίχλης και καταιγίδων στη γη ή η τροποποίηση του διαστημικού καιρού... και η παραγωγή τεχνητών καιρικών συνθηκών αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συνόλου [στρατιωτικών] τεχνολογιών».

Έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ AF 2025 Τελική έκθεση, *http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf) (ο αρχικός ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ εγγράφου AF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ)

Δείτε πλήρεις εκθέσεις που έχουν ανατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (https://www.geoengineeringwatch.org/documents/vol3ch15.pdf)

....Από την ενίσχυση των φιλικών επιχειρήσεων ή τη διακοπή εκείνων του εχθρού μέσω μικρής κλίμακας προσαρμογής των φυσικών καιρικών συνθηκών έως την πλήρη κυριαρχία των παγκόσμιων επικοινωνιών και τον έλεγχο του αντιδιαστημικού χώρου, η τροποποίηση του καιρού προσφέρει στον μαχητή ένα ευρύ φάσμα πιθανών επιλογών για να νικήσει ή να εξαναγκάσει έναν αντίπαλο. Μερικές από τις πιθανές δυνατότητες που θα μπορούσε να προσφέρει ένα σύστημα τροποποίησης του καιρού σε έναν αρχηγό μάχης πολέμου (CINC) παρατίθενται στον πίνακα 1. (η υπογράμμιση δική μου)

Ενώ η πρόκληση σεισμών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογίας HAARP, ο όρος σεισμοί δεν εμφανίζεται ρητά στην παραπάνω έκδοση του εγγράφου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Τα παραρτήματα Α και Β της έκθεσης επισημαίνουν το ρόλο της Ιονόσφαιρας όσον αφορά τη μέγιστη χρησιμοποιήσιμη συχνότητα (MUF).

Η εμπλοκή της CIA στις τεχνολογίες ENMOD

Τον Ιούλιο του 2013, το MSN news ανέφερε ότι η CIA συμμετείχε στη χρηματοδότηση ενός έργου από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών (NAS) που επικεντρώνεται στη γεωμηχανική και τη χειραγώγηση του κλίματος. Η έκθεση όχι μόνο αναγνώρισε αυτές τις τεχνολογίες, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ συμμετέχουν συστηματικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος της κλιματικής χειραγώγησης:

«Ο στόχος της μελέτης NAS που υποστηρίζεται από τη CIA είναι να διεξαχθεί μια «τεχνική αξιολόγηση ενός περιορισμένου αριθμού προτεινόμενων τεχνικών γεωμηχανικής», σύμφωνα με τον ιστότοπο NAS. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν ποιες τεχνικές γεωμηχανικής είναι εφικτές και θα προσπαθήσουν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις και τους κινδύνους καθεμιάς (συμπεριλαμβανομένων των «ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια»). (Βλ. Σχιστόλιθος, Ιούλιος 2013)

«Η CIA βοηθά στη χρηματοδότηση της έρευνας επειδή η NAS σχεδιάζει επίσης να αξιολογήσει «τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια (που θα μπορούσαν να σχετίζονται) με τις τεχνολογίες γεωμηχανικής που αναπτύσσονται κάπου στον κόσμο», δήλωσε ο Kearney.

 

Μέρος ΙΙΙ - Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1977 σχετικά με τη χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος

Το 1977, μια διεθνής Σύμβαση επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία απαγόρευε «τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις». Όρισε τις «τεχνικές τροποποίησης του περιβάλλοντος» ως «κάθε τεχνική για την αλλαγή – μέσω του εσκεμμένου χειρισμού των φυσικών διεργασιών – της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της γης, συμπεριλαμβανομένων των ζώντων οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του διαστήματος».

Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι ότι τα κράτη μέλη του ΟΗΕ που έχουν υπογράψει το ψήφισμα 31/72 πρέπει να συμμορφωθούν. Η Τουρκία, η Συρία, οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση υπέγραψαν αυτό το ψήφισμα.

Η ιστορική Σύμβαση του 1977 που επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απαγορεύοντας «τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις».

 

....Κάθε κράτος μέρος της παρούσας σύμβασης αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην συμμετέχει σε στρατιωτικές ... χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος με εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις ως μέσο καταστροφής, ζημίας ή τραυματισμού οποιουδήποτε άλλου συμβαλλόμενου κράτους. (Σύμβαση για την απαγόρευση της στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης εχθρικής χρήσης τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος (http://www.un-documents.net/enmod.htm), Ηνωμένα Έθνη, Γενεύη, 18 Μαΐου 1977). Έναρξη ισχύος: 5 Οκτωβρίου 1978, βλέπε πλήρες κείμενο της σύμβασης στο παράρτημα)

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 1998, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε δημόσιες ακροάσεις στις Βρυξέλλες σχετικά με το πρόγραμμα HAARP. Η «Πρόταση ψηφίσματος» της ΟΚΕ που υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

«Θεωρεί ότι η HAARP... λόγω των εκτεταμένων επιπτώσεών της στο περιβάλλον, να αποτελέσει παγκόσμιο μέλημα και ζητεί να εξεταστούν οι νομικές, οικολογικές και ηθικές επιπτώσεις της από έναν διεθνή ανεξάρτητο φορέα...· [η επιτροπή] εκφράζει τη λύπη της για την επανειλημμένη άρνηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών... για να καταθέσει στη δημόσια επ' ακροατηρίου συζήτηση ... στους περιβαλλοντικούς και δημόσιους κινδύνους [του] προγράμματος HAARP».

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, κάντε κλικ εδώ: (http://www.un-documents.net/enmod.htm).

Ο κατάλογος των χωρών που έχουν επικυρώσει ή υπογράψει τη Συνθήκη (https://treaties.unoda.org/t/enmod).

Από το 2022, 78 χώρες έχουν επικυρώσει ή προσχωρήσει στη συνθήκη, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Τουρκίας, του Ιράκ, του Ιράν, των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το Ισραήλ δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη.

Επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών (https://treaties.un.org/pages/ViewDetails.aspx?src=TREATY&mtdsg_no=XXVI-1&chapter=26&clang=_en)

 

Μέρος ΙV - «Έρευνα εμπειρογνωμόνων» για την «εχθρική χρήση του ENMOD»

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του σεισμού Τουρκίας-Συρίας, την απώλεια ζωών, τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, θα πρέπει να διεξαχθεί μια «έρευνα εμπειρογνωμόνων» με βάση τη Διεθνή Σύμβαση του 1977 που απαγορεύει τη «στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος».

Θα πρέπει να αναφέρω ότι από την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών του 1977 που αναφέρθηκε παραπάνω, οι τεχνικές ENMOD για στρατιωτική χρήση έχουν γίνει όλο και πιο εξελιγμένες.

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τα Ηνωμένα Έθνη; Τα δύο «συμβαλλόμενα κράτη», δηλαδή η Τουρκία και η Συρία, θα πρέπει να συνεργαστούν και να διεξαγάγουν τη δική τους εσωτερική έρευνα πριν από τη διεξαγωγή έρευνας εμπειρογνωμόνων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι όροι εντολής της παρούσας έρευνας περιέχονται στα άρθρα της συμφωνίας της συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών.

Θα αναφερθώ στα άρθρα Ι, ΙΙ και V (αποσπάσματα) που προσδιορίζουν τη φύση της πραγματογνωμοσύνης. (η υπογράμμιση δική μου). Κάντε κλικ εδώ (http://www.un-documents.net/enmod.htm), για να συμβουλευτείτε την πλήρη λίστα των άρθρων

Άρθρο Ι. 1.

Κάθε κράτος μέρος της παρούσας σύμβασης αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην προβαίνει σε στρατιωτική ή οποιαδήποτε άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος που έχουν εκτεταμένες, μακροχρόνιες ή σοβαρές επιπτώσεις ως μέσο καταστροφής, βλάβης ή τραυματισμού οποιουδήποτε άλλου κράτους μέρους.

Το άρθρο ΙΙ αναφέρεται στις τεχνικές ENMOD, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών:

Άρθρο ΙΙ

Όπως χρησιμοποιείται στο άρθρο 1, ο όρος «τεχνικές τροποποίησης του περιβάλλοντος» αναφέρεται σε οποιαδήποτε τεχνική για την αλλαγή – μέσω του σκόπιμου χειρισμού των φυσικών διεργασιών – της δυναμικής, της σύνθεσης ή της δομής της Γης, συμπεριλαμβανομένων των ζώντων οργανισμών, της λιθόσφαιρας, της υδρόσφαιρας και της ατμόσφαιρας, ή του διαστήματος.

Άρθρο V

1. Τα κράτη μέρη της παρούσας σύμβασης αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διαβουλεύονται μεταξύ τους και να συνεργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων που ενδέχεται να ανακύψουν σε σχέση με τους στόχους της σύμβασης ή κατά την εφαρμογή τους. Διαβουλεύσεις και συνεργασία σύμφωνα με το παρόν άρθρο μπορούν επίσης να διεξάγονται μέσω κατάλληλων διεθνών διαδικασιών στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη τους. Οι διεθνείς αυτές διαδικασίες μπορούν να περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες κατάλληλων διεθνών οργανισμών, καθώς και συμβουλευτικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου.

2. Για τους σκοπούς που ορίζονται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου, ο θεματοφύλακας, εντός ενός μηνός από την παραλαβή αίτησης από οποιοδήποτε κράτος μέρος της παρούσας σύμβασης, συγκαλεί συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. ...

3. Κάθε κράτος μέρος της παρούσας σύμβασης, το οποίο έχει λόγους να πιστεύει ότι οποιοδήποτε άλλο κράτος μέρος ενεργεί κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διατάξεις της σύμβασης, μπορεί να υποβάλει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η καταγγελία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες καθώς και όλα τα πιθανά αποδεικτικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την εγκυρότητα της ItS.

4. Κάθε κράτος μέρος της παρούσας σύμβασης αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεργάζεται για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας την οποία ενδέχεται να κινήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, βάσει της καταγγελίας που λαμβάνει το Συμβούλιο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενημερώνει τα κράτη μέρη για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στο παράρτημα του κειμένου της σύμβασης είναι τα ακόλουθα:

1. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναλαμβάνει να προβεί στις κατάλληλες διαπιστώσεις και να παράσχει πραγματογνωμοσύνες σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου V της παρούσας σύμβασης από το Συμβαλλόμενο Κράτος που ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής.

Η πλάγια γραφή προστέθηκε

Τελικές παρατηρήσεις

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Σε αυτό το στάδιο, δεν θα ήταν συνετό και πρόωρο να εξαχθούν απλουστευτικά συμπεράσματα.

Υπάρχει μια απαγορευμένη αλήθεια. Προσπάθησα να δώσω ένα πλαίσιο ανάλυσης και κατανόησης.

Οι ζημιές και οι απώλειες ζωών είναι πέρα από κάθε περιγραφή: Το θέμα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης, διαλόγου και συζήτησης, με αναφορά στη Διεθνή Σύμβαση του 1977 που απαγορεύει τη «στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών τροποποίησης του περιβάλλοντος».

Η Τουρκία και η Συρία ως «Συμβαλλόμενα Κράτη» πρέπει, ως πρώτο βήμα, να διεξάγουν τη δική τους εσωτερική έρευνα προτού την παραπέμψουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και/ή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

 

(πίνακας: Πηγή: Αυτές οι πληροφορίες παρασχέθηκαν από το USGS - Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Σεισμούς

Σεισμοί στην Τουρκία που προκάλεσαν 10.000 ή περισσότερους θανάτους (342 μ.Χ. - 1999) https://www.allaboutturkey.com/earthquake.html)

 
 
 

ISK: Earthquake catalog of Kandilli Observatory, Bogazici University, Istanbul, supplied by NOAA/NGDC (Meyers and Von Hake), Boulder CO, 1985.

ITU: K. Ergin, U. Guclu and Z. Uz, A Catalog of Earthquakes for Turkey and Surrounding Area (11 AD to 1964 AD), Technical University of Istanbul, Faculty of Mining Engineering, 1967.

AFAD: Earthquake Risk Map by AFAD, Department of Disasters and Emergency Management, 2018.

NG(n): R. Ganse and J. Nelson, Catalog of Significant Earthquakes 2000 BC – 1979 Including Quantitative Casualties and Damage, NOAA/NGDC Report SE-27, Boulder CO, 1981. The number in parentheses is from their references table, as listed below:

2: Lomnitz, Global Tectonics and Earthquake Risk, 1974.

3: Bath, Introduction to Seismology, 1978.

5b: (there is no source 5b — probably should be 55?).

7: Meyers and von Hake, Earthquake data file summary, 1976.

51: Munchener Ruckversicherungs-Gesellschaft, World Map of Natural Hazards, 1978.

55: Milne, Catalogue of Destructive Earthquakes, 1911.

73: U.S. Congress, Great Earthquakes, 1888.

99: Karnik, Seismicity of the European Area, 1971.

120: Alsinawi and Galih, Historical Seismicity of Iraq, 1978.

138: Ambraseys, Middle East A Reappraisal of Seismicity, 1978.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!