Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιζωοτία της ΨΕΥΤΙΚΗΣ γρίπης των πτηνών (H5N1), που οδήγησε τούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, νά ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ εκατομμύρια πουλιά!!!....

 


Η ασθένεια είναι σχεδόν αδύνατο να μεταδοθεί και τα συμπτώματα είναι ήπια. 

Γιατί θανάτωση; 

Έλεγχος τροφίμων; 

Φοβία; 

Εμβολιασμός; 

Προάγγελος ενός μελλοντικού ιού σχεδιασμένου στο εργαστήριο;

 

https://merylnass.substack.com/p/the-fake-bird-flu-h5n1-epizootic?utm_source=substack&utm_medium=email

 

 

Από τα σημερινά Νέα του Yahoo (https://news.yahoo.com/bird-flu-continues-spread-us-123151191.html):

Ένα ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών H5N1 που ξεκίνησε το 2021 έχει γίνει το μεγαλύτερο ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στην ιστορία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ ο ιός έχει οδηγήσει στο να εξοντωθούν εκατομμύρια κοτόπουλα, γαλοπούλες, πάπιες και χήνες που εκτρέφονται στο εμπόριο και έχει σκοτώσει χιλιάδες άγρια πτηνά.

Δείτε πόσο παράξενα αντιμετωπίστηκε αυτό το ζήτημα. Από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Guardian (https://www.theguardian.com/science/2022/apr/28/egg-factory-avian-flu-chickens-culled-workers-fired-iowa):

 

Περισσότερα από 22 εκατομμύρια πουλιά έχουν θανατωθεί σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία - η πλειοψηφία στην Αϊόβα, τον μεγαλύτερο παραγωγό αυγών των ΗΠΑ. Η σφαγή 5,3 εκατομμυρίων ορνίθων στο Rebrandt είναι η μεγαλύτερη σφαγή σε οποιοδήποτε εργοστάσιο της χώρας.

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του εργοστασίου απέλυσε σχεδόν όλους τους εργαζόμενους αμέσως μετά την εκκαθάριση και την απόρριψη 5 εκατομμυρίων κοτόπουλων, αφότου ένα κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στη «γρίπη των πτηνών» H5N1.

Αλλά φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή της σφαγής, σύμφωνα με ένα άρθρο του Ιανουαρίου 2023 από το NBC (https://www.nbcnews.com/science/science-news/avian-bird-flu-egg-prices-rcna66273):

Σχεδόν 58 εκατομμύρια πουλιά από εμπορικά κοπάδια και σμήνη έχουν εξαφανιστεί στις ΗΠΑ από τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας Ζώων και Φυτών (https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/animal-disease-information/avian/avian-influenza/hpai-2022/2022-hpai-commercial-backyard-flocks) του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ...

«Όπως είναι τώρα, αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα ζώα που έχει αντιμετωπίσει το USDA σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Gino Lorenzoni, επίκουρος καθηγητής επιστήμης πουλερικών και υγείας των πτηνών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Περισσότερες από 40 εκατομμύρια όρνιθες ωοπαραγωγής έχουν θανατωθεί μόνο στις ΗΠΑ, προκαλώντας την εκτίναξη της τιμής των αυγών σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε ο Lorenzoni. Μήνες νωρίτερα, το ξέσπασμα της «γρίπης των πτηνών» οδήγησε το κόστος του κρέατος γαλοπούλας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ (https://www.npr.org/2022/11/14/1136423457/why-turkey-prices-are-at-record-highs-for-this-thanksgiving-day).

Δεκέμβριος 2022:  Από ένα άρθρο της STAT του (https://www.statnews.com/2022/12/13/who-names-jeremy-farrar-director-of-the-wellcome-trust-as-chief-scientist/) διαπιστώνουμε ότι ο Sir Jeremy θέλει να προκαλέσει τον φόβο της γρίπης των πτηνών. Ποτέ δεν ξέρετε, ο ιός H5N1 θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και να αρχίσει να μας σκοτώνει, οποιαδήποτε μέρα:

"Σε συνέντευξή του στο STAT την Κυριακή - που δεν σχετίζεται με τον νέο του διορισμό - ο [Sir Dr. Jeremy] Farrar εξέφρασε ανανεωμένη ανησυχία για το H5N1, το οποίο μετά από χρόνια σχετικής ηρεμίας έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στα κοπάδια πουλερικών.

Η τρέχουσα έκδοση του ιού μολύνει τους ανθρώπους λιγότερο συχνά από ό, τι η έκδοση που κυκλοφορούσε στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας. Και όταν εμφανίζονται τώρα ανθρώπινες λοιμώξεις, όπως συνέβη μία στο Κολοράντο (https://www.statnews.com/2022/04/29/10-people-under-watch-after-bird-flu-detected-in-man/) την άνοιξη, η ασθένεια είναι πλέον συνήθως ήπια. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υποτεθεί ότι ο ιός δεν θα μπορούσε να ανακτήσει τη μολυσματικότητα και να γίνει μεγαλύτερη απειλή για τους ανθρώπους».

Και το CDC επιβεβαιώνει (https://www.cdc.gov/media/releases/2022/s0428-avian-flu.html) τόσο ότι η μετάδοση είναι σπάνια όσο και ότι το μόνο κρούσμα που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ ήταν ήπιο και επιλύθηκε γρήγορα:

Ένα άτομο έχει βρεθεί θετικό στον ιό της γρίπης των πτηνών A(H5) (γρίπη των πτηνών H5) στις ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε από το Κολοράντο και επιβεβαιώθηκε από το CDC. Αυτή η περίπτωση συνέβη σε ένα άτομο που είχε άμεση έκθεση σε πουλερικά και συμμετείχε στη σφαγή (αποπληθυσμός) πουλερικών με πιθανή γρίπη των πτηνών H5N1. Ο ασθενής ανέφερε κόπωση για λίγες ημέρες ως το μόνο σύμπτωμά του και έκτοτε έχει αναρρώσει.

Το ίδιο άρθρο του CDC συνεχίζει λέγοντας:

Το CDC έχει παρακολουθήσει την υγεία περισσότερων από 2.500 ατόμων με έκθεση σε πτηνά μολυσμένα από τον ιό H5N1 και αυτή είναι η μόνη περίπτωση που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται στην επιχείρηση σφαγής στο Κολοράντο έχουν βρεθεί αρνητικοί για μόλυνση από τον ιό H5, αλλά επανεξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Αυτή είναι η δεύτερη ανθρώπινη περίπτωση που σχετίζεται με αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα ιών H5 που κυριαρχούν σήμερα και η πρώτη περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μήπως το CDC αναζητά απεγνωσμένα τον H5N1 σε ανθρώπους; Και φυσικά το άρθρο δεν μας εκπλήσσει:

Το CDC παρακολουθεί επίσης τους ιούς H5N1 για γενετικές αλλαγές που έχουν συσχετιστεί με την προσαρμογή στα θηλαστικά, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο ιός προσαρμόζεται για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από τα πουλιά στους ανθρώπους. Το CDC λαμβάνει μέτρα ρουτίνας ετοιμότητας και πρόληψης, τα οποία περιλαμβάνουν έναν υπάρχοντα ιό υποψήφιου εμβολίου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εμβολίου για άτομα εάν χρειαζόταν.

Έτσι, μια ευρεία στρατηγική σφαγής για τα εμπορικά πτηνά επινοήθηκε όταν ο H5N1 ήταν ένας διαφορετικός ιός και περιστασιακά σκότωνε ανθρώπους. Επίσης, δεν ήταν ευρέως διαδεδομένος στα άγρια πτηνά τότε. Αυτή είναι μια έκδοση του "Track and Trace", η οποία μπορεί να λειτουργήσει όταν η ασθένεια δεν είναι παντού (δηλαδή, "εξάπλωση στην κοινότητα"). Αλλά τώρα με εκτεταμένες μολύνσεις άγριων πτηνών, υπάρχει εξάπλωση στην κοινότητα. Και, όπως και με την Όμικρον, η ίδια η ασθένεια έγινε πολύ πιο ήπια στους ανθρώπους.

Και το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει ένα νέο τεστ πλευρικής ροής για τη γρίπη των πτηνών (https://www.theguardian.com/world/2023/feb/26/lateral-flow-tests-being-prepared-for-outbreaks-of-avian-flu) που είναι πιθανό να αυξήσει τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Ω τί τέλεια!

Έγινε πιο ήπια στα κοτόπουλα; Αν δεν θανατωθούν, θα μάθουμε ότι αυτό είναι απλώς ένα κρυολόγημα στα κοτόπουλα; Ίσως δεν εξαπλώνεται σε όλα τα πουλιά και θα πρέπει πραγματικά να αναζητήσουμε τα πουλιά που έχουν φυσική ανοσία και να μάθουμε τι έχουν; Ίσως ένα φάρμακο ή εμβόλιο θα έλυνε το πρόβλημα; Εάν η ασθένεια είναι ήπια στα κοτόπουλα, ίσως το μόνο που χρειάζεται σε αυτό το σημείο είναι να τα αφήσουμε να ανακάμψουν. Το ένα κοτόπουλο που βρέθηκε θετικό είχε συμπτώματα;

Τι λέει το USDA, το οποίο διαχειρίζεται τις σφαγές, για όλα αυτά; Σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας Ζώων και Φυτών (https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/animal-disease-information/avian/avian-influenza/2022-hpai) (APHIS) του USDA:

Η APHIS συλλέγει και δοκιμάζει μεγάλο αριθμό δειγμάτων από άγρια πτηνά στους διαδρόμους της Βόρειας Αμερικής. Δεν είναι ασυνήθιστο να ανιχνεύεται η γρίπη των πτηνών σε άγρια πτηνά, καθώς οι ιοί της γρίπης των πτηνών κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτούς τους πληθυσμούς χωρίς τα πτηνά να φαίνονται άρρωστα.

Γιατί εκπλήσσομαι; Η γρίπη των πτηνών έχει ενσωματωθεί στην ατζέντα βιοασφάλειας και το USDA διδάσκει στους αγρότες βιοασφάλεια. Κρατούν αυτή τη φάρσα της γρίπης των πτηνών για να δικαιολογήσουν το One Health; Σίγουρα αυτό είναι. Καταραστείτε την Παγκόσμια Ατζέντα Βιοασφάλειας κάθε φορά που αγοράζετε δώδεκα αυγά.

Υπερασπιστείτε το κοπάδι - Βιοασφάλεια 101 (https://www.aphis.usda.gov/aphis/ourfocus/animalhealth/animal-disease-information/avian/defend-the-flock-program/dtf-biosecurity/bird-biosecurity)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Αρχίζει η απαγόρευση για τα οικόσιτα ζώα στην Ελλάδα…
    https://simeiakairwn.wordpress.com/2023/03/19/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%b1-%ce%b6/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!