Σάββατο 15 Απριλίου 2023

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΑΥΤΑ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΗ!!!! Πατριάρχης Θεόφιλος: ”Σέ πρόσφατο ΔΡΙΜΥ ΔΙΩΓΜΟ η Εκκλησία Ιεροσολύμων!” Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ από ισραηλινή κυβέρνηση, στήν συμμετοχή Χριστιανών σ’ αφή Αγίου Φωτός κι Ανάσταση στόν Πανάγιο Τάφο!!!... ( Καί η Ελλάς ΤΙ πράττει γι' αυτά; Μά, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Εννοείται... )

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ!

Η ΕΛΛΑΣ ....
ΚΟΥΦΑΛΟΓΟ;
Η ΕΛΛΑΣ ...
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ;
Η ΕΛΛΑΣ ....
ΞΑΝΑ ΑΠΟΥΣΑ;
Ή ΙΣΧΥΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ;
Ή ΑΝ, ΛΕΜΕ ΑΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ,
ΕΧΕΙ "ΑΛΛΕΣ" ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.....


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΗ!!!! ”τήν Ἐκκλησίαν τήν «οὖσαν» ἐν Ἱεροσολύμοις, ἡ ὁποία ἀπό τοῦ κενοῦ καί ὀλβίου Τάφου, τῆς πηγῆς τῆς Ἀναστάσεως, διωκομένη ἀπ’ ἀρχῆς, δριμέως δέ προσφάτως” σε αυτή την αποστροφή του λόγου από το MHNYMA TOY ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Γ΄ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2023 912/4/23) που μιλάει για δριμύ πρόσφατο διωγμό της Εκκλησίας Ιεροσολύμων εμπεριέχεται το όλο επιθετικό κλίμα κατά χριστιανών που διαμορφώνεται και επιχειρείται στο Ισραήλ.



Έκλεισαν τους χριστιανούς απ΄έξω για 2 χρόνια με πρόσχημα το 'covid19' και τώρα επιχειρούν και πάλι να τους πετάξουν έξω με βάση ψευδή στοιχεία για στατικότατα κτιρίου του Ναού Αναστάσεως....

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιερουσαλήμ με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα καταγγέλλει τους υπερβολικούς και αδικαιολόγητους περιορισμούς από την ισραηλινή κυβέρνηση στο δικαίωμα των Χριστιανών να συμμετάσχουν στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός την παραμονή του Ορθόδοξου Πάσχα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής του status quo των Εκκλησιών σχετικά με την επιβολή αδικαιολόγητων περιορισμών συμμετοχής στις τελετές του Μεγάλου Σαββάτου από την ισραηλινή αστυνομία

12/04/2023
Δήλωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής – Ιερουσαλήμ:

Ο εορτασμός μιας από τις σημαντικότερες θρησκευτικές τελετουργίες του Χριστιανισμού – του Μεγάλου Σαββάτου – θα περιοριστεί αδικαιολόγητα από την ισραηλινή αστυνομία….

θέτουν αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο περισσότερους από πέρυσι. Αυτοί οι περιορισμοί θα περιορίσουν την πρόσβαση στο Ναό του Πανάγιου Τάφου και στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Οι δηλώσεις που εξέδωσε η ισραηλινή αστυνομία, χθες και σήμερα, σχετικά με την τελετή του Αγίου Φωτός, είναι ανακριβείς. Αποτελούν πλήρη παραποίηση των γεγονότων και της ξεκάθαρης θέσης μας.

Η απόδοση των περιορισμών, που έχει επιβάλει η Αστυνομία στην Τελετή του Αγίου Φωτός, στη συμβουλή ενός λεγόμενου μηχανικού ασφαλείας που συνδέεται με την εκκλησία είναι κατηγορηματικά άστοχη και ψευδής. Αυτός ο μηχανικός δεν ανατέθηκε ή εξουσιοδοτήθηκε να συντάξει καμία έκθεση σχετικά με αυτό το θέμα. Επιπλέον, μόλις ήρθαν στο φως αυτές οι υποτιθέμενες επιστολές γνώμης, γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι αυτός ο μηχανικός δήλωσε προηγουμένως πολύ διαφορετικά στοιχεία σχετικά με την ασφαλή λατρεία στην Τελετή του Αγίου Φωτός, αλλά στη συνέχεια άλλαξε την έκθεσή του κατόπιν αιτήματος της Ισραηλινής Αστυνομίας, έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί. με τους περιορισμούς τους, και στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκ νέου τα προηγούμενα στοιχεία για άλλη μια φορά. Αυτό, δυστυχώς, αποδεικνύει σύγκρουση συμφερόντων και έλλειψη καλής πίστης επαγγελματισμού από την πλευρά του και απώλεια εμπιστοσύνης στις απόψεις του. Τέτοιες αποκλίσεις και διαφορές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως αρχή σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως αυτό.

Μόλις αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι παρήγαγε μια τέτοια διεκδικούμενη γνώμη, το Πατριαρχείο μέσω των νόμιμων εκπροσώπων του, έστειλε επίσημη γραπτή ειδοποίηση στις 10 Απριλίου 2023 στην Αστυνομία, απορρίπτοντας όλες αυτές τις απόψεις και κάθε επίκληση σε αυτές.

Με αυτό το ξεκαθάρισμα, επιβεβαιώνουμε και πάλι την επίσημη θέση μας μέσω των δύο δηλώσεων που έγιναν στις 09 Απριλίου και 12 Απριλίου 2023. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε την Τελετή του Αγίου Φωτός και την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού με πιστούς και προσκυνητές από κοντά και μέχρι τώρα, όπως το κάναμε με ασφάλεια εδώ και σχεδόν δύο χιλιετίες.”

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων της Ιορδανίας, προειδοποίησε κατά του Ισραήλ να επιβάλει περιορισμούς, που περιορίζουν την πρόσβαση των Χριστιανών στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και μειώνοντας τον αριθμό εκείνων που γιορτάζουν το Μεγάλο Σάββατο.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου, Πρέσβης Sinan Al-Majali, δήλωσε σε δήλωση σήμερα (Πέμπτη) ότι όλα τα ισραηλινά μέτρα αποσκοπούν στον περιορισμό του δικαιώματος των Χριστιανών σε ελεύθερη και απεριόριστη πρόσβαση στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου το (Σάββατο) για να ασκηθούν. οι θρησκευτικές τους τελετουργίες απορρίπτονται και καταδικάζονται.

Ο Al-Majali τόνισε ότι το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, πρέπει να σεβαστεί το ιστορικό και νομικό status quo στην Ιερουσαλήμ και τις αγιότητες της και να σταματήσει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά των χριστιανών της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ και να απέχει από κάθε μέτρο που θα έθιγε την ελευθερία της λατρείας στην τους ιερούς τόπους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Ο επίσημος εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ιορδανία, και με βάση την ιστορική κηδεμονία των Χασεμιτών στους ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, θα συνεχίσει με όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αγιοτήτων και τη διατήρηση του ιστορικού και νομικού καθεστώτος της πόλης της Ιερουσαλήμ ως κλειδί. στην ειρήνη και σύμβολο ανεκτικότητας και αρμονίας.

Η Ιορδανία εποπτεύει τη διαχείριση των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία Ιορδανίας-Ισραήλ που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών το 1994.

Και οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν αυστηρούς φραγμούς σε όλη την Παλιά Πόλη πέρυσι, εμποδίζοντας τους προσκυνητές και τις εκκλησίες να παρακολουθήσουν τις τελετές του Μεγάλου Σαββάτου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και στερώντας τους το δικαίωμά τους στη λατρεία, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Statco της Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, σήμερα, που ανέφερε ότι οι εκκλησίες βαφτίζονται Κάθε χρόνο, πρέπει να συντονίζεται με τις αρχές κατοχής για την πορεία των τελετουργιών για να διασφαλιστεί ότι θα οργανωθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα, εξηγώντας ότι φέτος, μετά από πολλές προσπάθειες, ήταν αδυνατώντας να συντονιστεί με τις ισραηλινές αρχές, που θέλουν να επιβάλουν περισσότερους αδικαιολόγητους και πρωτόγνωρους περιορισμούς στην άφιξη Χριστιανών από πέρυσι.Στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και να παρακολουθήσουν τις θρησκευτικές τελετές που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο

Η Ιορδανία αντέδρασε, η Ελλάδα;

dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον οι κρατικοί Ισραηλινοί θέλουν να "μειώσουν" σταδιακά την δημόσια παρουσία του ΑΛΗΘΙΝΟΥ Μεσσία Ιησού Χριστού, για να προωθήσουν σταδιακά τον ΨΕΥΤΙΚΟ δήθεν "Μεσσία" τον Αντίχριστο, της Αποκάλυψης του Ιωάννη με το σύμβολο 666.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!