Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο 'Π.Ο.Υ.' αποκαλύπτει «συγκλονιστικές» νέες παγκόσμιες στατιστικές ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΟΣ! - Σέ σύγχυση οι ειδικοί..... ( Τό ΠΙΑΣΑΤΕ; )

 


Μια νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ('Π.Ο.Υ.') αποκάλυψε, ότι 1 στους 6 ανθρώπους ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ είναι πλέον ΣΤΕΙΡΟΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ - και οι ειδικοί είναι μπερδεμένοι...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,
ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΦΙΓΓΟΥΝ
 ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.....

Ενώ ο 'Π.Ο.Υ.' αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το τι προκαλεί την παγκόσμια κρίση υπογονιμότητας, η έκθεση έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων για μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων παγκοσμίως.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ανέφερε ότι από το 2022, το 17,5% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε βιώσει στειρότητα. 

Για να καταλήξουν σε αυτό το ποσοστό, οι ερευνητές του 'Π.Ο.Υ.' ανέλυσαν περισσότερες από 130 ξεχωριστές μελέτες και βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο.

Ο μέσος επιπολασμός της στειρότητας σε όλη τη ζωή στις χώρες υψηλού εισοδήματος ήταν 17,8%, σε σύγκριση με 16,5% στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Η έκθεση αποκαλύπτει μια σημαντική αλήθεια: η υπογονιμότητα δεν κάνει διακρίσεις». 

Ο γενικός διευθυντής του 'Π.Ο.Υ.', Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο Δρ Pascale Allotey, διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας και Έρευνας στον ΠΟΥ, περιέγραψε τα ευρήματα ως «συγκλονιστικά».

Η υπογονιμότητα ορίζεται από τον ΠΟΥ ως αδυναμία σύλληψης ενός παιδιού μετά από ένα χρόνο τακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις.

Η μελέτη δεν ανέφερε κοινούς παράγοντες πίσω από τον αριθμό 1 στους 6. 

Ωστόσο, τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία έχουν συνδεθεί με χαμηλότερη γονιμότητα. 

Η ηλικία παίζει επίσης ρόλο, με τις γυναίκες να γίνονται λιγότερο γόνιμες από τα μέσα της δεκαετίας των 30 και μετά και την ανδρική γονιμότητα να μειώνεται από περίπου 40.

Η έκθεση επίσης δεν προσδιόρισε εάν τα ποσοστά υπογονιμότητας έχουν αυξηθεί ή μειωθεί κατά τη χρονική περίοδο που μελετήθηκε. Ωστόσο, μια μελέτη (https://academic.oup.com/humupd/article/29/2/157/6824414?login=false) ορόσημο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ανδρικών σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί κατά 62% τα τελευταία 50 χρόνια. 

Ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί από 104 σε 49 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο, λίγο πάνω από το όριο των 40, κάτω από το οποίο είναι πιθανή η στειρότητα.

Όπως και η έκθεση του ΠΟΥ, η μελέτη για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων βρήκε παρόμοια αποτελέσματα σε διαφορετικές περιοχές. 

Αν και αρνήθηκε να κάνει εικασίες σχετικά με το τι προκάλεσε την πτώση, άλλες έρευνες έχουν εντοπίσει την έκθεση σε ορισμένα πλαστικά και χημικές ουσίες ως ένοχο, παράλληλα με τους ίδιους παράγοντες διατροφής και τρόπου ζωής που προκαλούν στειρότητα και στα δύο φύλα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

 https://thepeoplesvoice.tv/who-reveals-staggering-new-global-infertility-statistics-experts-baffled/


1 σχόλιο:

  1. «Έκρηξη» στο Ευρωκοινοβούλιο για τους θανάτους και τις παρενέργειες… ΒΙΝΤΕΟ
    http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2023/04/blog-post_65.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!