Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Τρία Ελληνικά Δημόσια Νοσοκομεία, έδωσαν σέ Ιδιωτική Εταιρεία ιατρικούς φακέλλους ασθενών!!! / Β Ι Ν Τ Ε Ο


Ο Χαράλαμπος Κοροξενός, άλλοτε πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καταγγέλει τήν διάδοση των ιατρικών φακέλλων των ασθενών από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτική εταιρεία, της οποίας η δράση δεν είναι γνωστή.

Ο καταγγέλων γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, την επιβολή χρέωσης στους ασθενείς που θέλουν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά!


«Σταδιακά προσπαθούν να περάσουν το ΕΣΥ σε ιδιώτες. 

Ξεκινήσαν με υπηρεσίες χαμηλής απόδοσης, όπως καθαριότητας και πλησιάζουμε στον τελικό στόχο που είναι η πλήρης απαξίωση των νοσοκομείων, ώστε οι ασθενείς από το φόβο και μόνο να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές, ιδιώτες ακόμη και για πολύ απλά θέματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Κοροξενός

«Στα νοσοκομεία οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν μπει για τα καλά. 

Μία από αυτές που έχει αναλάβει καθαριότητες, σίτηση, διοικητικές υπηρεσίες αναλαμβάνει και τηλεφωνικά κέντρα νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και το ΑΧΕΠΑ. 

Το κόστος, πλέον της κλήσης, θα επιβαρύνει τον ασθενή. 

Δηλαδή, εγώ που θα παίρνω, για παράδειγμα να κλείνω ραντεβού σε ένα από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου, θα χρεώνομαι, όχι με αστική χρέωση. Και για να κλείσεις ραντεβού ξέρετε, ότι δε μιλάς μόνο 20 δευτερόλεπτα, μπορεί να περιμένεις μέχρι και 20 λεπτά, μισή ώρα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, το…ξεπούλημα δε σταματάει εκεί, αφού, όπως καταγγέλει ο κ. Κοροξενός, ούτε τα ιατρικά –προσωπικά- δεδομένα του καθενός μας είναι ασφαλή πλέον:

«Φρόντισαν οι κύριοι, αυτοί που θα διαλύουν τα πάντα να έχουν και πάλι το ακαταδίωκτο. 

Όλα τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα, οι φάκελοι των ασθενών, οι φάκελλοι των εξετάσεων που έχουμε κάνει και έχουν παραμείνει στο αρχείο των νοσοκομείων που περιλαμβάνουν τα προσωπικά μας δεδομένα, κάποια νοσοκομεία αρχίσαν σιγά-σιγά, να δίνουν αυτούς τους ιατρικούς φακέλλους σε μια εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα. 

Και όλοι αυτοί οι φάκελλοι μπαίνουν σε μια αποθήκη, τη διαχείριση της οποίας αναλαμβάνει αυτή η εταιρεία και τι σημαίνει αυτό;»

«Ότι ένας ασθενής που θέλει τον φάκελλο των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε πριν κάποιους μήνες, για παράδειγμα, θα πρέπει να προσφεύγει σε αυτή την ιδιωτική εταιρεία, αντί για το νοσοκομείο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. 

Κάποιος θα πει: “E, και τι έγινε. 

Απλά άλλαξαν χέρια τα ιατρικά δεδομένα μας”. 

Δεν είναι έτσι, γιατί τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα μας δε ξέρουμε αν βρίσκονται σε ασφαλή χέρια(…) 

Πώς ξέρω εγώ ότι τα δεδομένα αυτά δε θα πηγαίνουν σε ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλειες ζωής; 

Έχει γίνει ανάθεση για χρήση των φακέλων από τρία-τέσσερα νοσοκομεία έναντι κάποιου αντιτίμου», τόνισε.

https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ad%ce%b4%cf%89/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!