Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

O Robert Kennedy Jr. προειδοποιεί, ότι τα «ψηφιακά μετρητά», είναι ο «απόλυτος μηχανισμός» γιά «έλεγχο»!



O Robert Kennedy Jr. έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς το κοινό, ότι η παγκόσμια ώθηση για «ψηφιακά μετρητά» καθοδηγείται από μια 'ατζέντα' για να εγκαινιάσει έναν «τελικό μηχανισμό» για «κοινωνική επιτήρηση και έλεγχο».

Ο Kennedy, υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2024, μιλά εναντίον των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC).


Τα σχόλιά του έρχονται σε άμεση αντίθεση με κορυφαίους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάϊντεν, οι οποίοι προωθούν επιθετικά σχέδια για την αντικατάσταση των φυσικών μετρητών με ένα «ψηφιακό δολάριο».

Ο ανιψιός του πρώην προέδρου  John F. Kennedy κατέστησε σαφές ότι είναι υπέρ της ψηφιακής και οικονομικής ελευθερίας αντιτιθέμενος στα CBDC, καταγγέλλοντας την αποτραπεζική και ανατινάζοντας τις ψηφιακές ταυτότητες (https://slaynews.com/news/biden-advances-plan-usher-in-digital-id-all-americans/).

Η κριτική του Kennedy για τα CBDC έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάϊντεν ετοιμάζεται να ξεκινήσει το FedNow.

Το FedNow είναι μια υποδομή άμεσων πληρωμών που αναπτύχθηκε από την Federal Reserve και πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Ο Kennedy προειδοποιεί ότι το FedNow είναι «το πρώτο βήμα προς ένα CBDC».

114 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% του παγκόσμιου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), διερευνούν ένα CBDC (https://www.atlanticcouncil.org/cbdctracker/).

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε ότι τα CBDC «έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικά οφέλη».

Και οι επικεφαλής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών επιβεβαίωσαν ότι τα CBDC θα είναι επαληθευμένα με ταυτότητα, δεν θα έχουν την ιδιωτικότητα των μετρητών και θα είναι προγραμματιζόμενα.

Αυτή η δυνατότητα προγραμματισμού σημαίνει ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ή οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τα CBDC σας να λήξουν, να επιβάλουν όρια δαπανών ή να ελέγξουν σε τι επιτρέπεται να ξοδέψετε τα CBDC σας.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) προωθεί σε μεγάλο βαθμό το τέλος των μετρητών (https://slaynews.com/news/wef-pushes-end-cash-banking-crisis/)και ζήτησε την παγκόσμια μετάβαση στα CBDC.

Τα μέλη του WEF γιορτάζουν το επίπεδο του «απόλυτου ελέγχου» του κοινού που θα φέρει η «εξάλειψη των μετρητών», όπως ανέφερε (https://slaynews.com/news/wef-banker-eliminating-cash-gives-absolute-control-over-population/) το Slay News.

Ο Kennedy είπε, ότι οι εξουσίες που παραδόθηκαν στις κυβερνήσεις από τα CBDC «λιπαίνουν τον ολισθηρό δρόμο προς την οικονομική σκλαβιά και την πολιτική τυραννία».

Σε ένα tweet (https://twitter.com/RobertKennedyJr/status/1643658603885101073?s=20), ο προεδρικός υποψήφιος προειδοποίησε:

«Ενώ οι συναλλαγές σε μετρητά είναι ανώνυμες, μια #CBDC θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να παρακολουθεί όλες τις ιδιωτικές οικονομικές υποθέσεις μας.

«Η κεντρική τράπεζα θα έχει την εξουσία να επιβάλλει όρια σε δολλάρια στις συναλλαγές μας, περιορίζοντας πού μπορείτε να στείλετε χρήματα, πού μπορείτε να τα ξοδέψετε και πότε λήγουν τα χρήματα».

Ο Kennedy σημείωσε επίσης, ότι η επιτήρηση και ο έλεγχος πιθανότατα δεν θα περιορίζονται σε οικονομικά δεδομένα, επειδή οι χρήστες CBDC πρέπει να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Αυτή η σύνδεση με την ταυτότητα σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις ή οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να φέρουν πολλά πρόσθετα δεδομένα που συνδέονται με την ταυτότητά σας, να τα συνδυάσουν με τα οικονομικά δεδομένα που εξάγουν από τη χρήση CBDC και να δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο κοινωνικό πιστωτικό αποτέλεσμα τύπου Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που υπαγορεύει πώς, ή αν μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

Ο προεδρικός υποψήφιος έχει προτείνει ότι ένα τέτοιο σκορ θα μπορούσε να συνδεθεί με τη συμμόρφωση με αυθαίρετα κυβερνητικά διατάγματα, όπως ο εμβολιασμός.

Ο Kennedy πιστεύει ότι ο COVID-19 και η τραπεζική κρίση θα χρησιμοποιηθούν από τις κυβερνήσεις ως δικαιολογία για να εγκαινιάσουν τα CBDC.

Προβλέπει ότι, καθώς οι κυβερνήσεις εισάγουν CBDC, θα αρχίσουν να καταστέλλουν τα κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που χρησιμεύουν ως «οδός διαφυγής» από τον κυβερνητικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Πρόσφατα προέβλεψε ότι:

"Η Fed θα περιορίσει αρχικά το CBDC της στις διατραπεζικές συναλλαγές, αλλά δεν πρέπει να είμαστε τυφλοί στον προφανή κίνδυνο ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την απαγόρευση και την κατάσχεση του bitcoin, όπως έκανε το Υπουργείο Οικονομικών με τον χρυσό πριν από 90 χρόνια, σαν σήμερα το 1933".

Ο Kennedy, όπως πολλοί στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, πιστεύει ότι αυτή η καταστολή έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε ένα πρόσφατο tweet (https://twitter.com/RobertKennedyJr/status/1645499840963518476), ισχυρίστηκε ότι ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν έχει «οργανώσει τραπεζίτες για να συμμετάσχουν σε μια εξελιγμένη, εκτεταμένη καταστολή για να καταστρέψουν τη βιομηχανία κρυπτογράφησης».

Τα σχόλια του προεδρικού υποψηφίου περιγράφουν την επιχείρηση Chokepoint 2.0 - μια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποθαρρύνει τις τράπεζες από την παροχή των υπηρεσιών τους σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Ο Kennedy πρόσθεσε:

«Η πρόσφατη καταστολή των κρυπτονομισμάτων μπλοκάρει τις ράμπες εξόδου, αφαιρεί εναλλακτικές ράγες και ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο τόσο στα οικονομικά όσο και στα πολιτικά συστήματα.

«Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς τα CBDC είναι οι απόλυτοι μηχανισμοί κοινωνικής επιτήρησης και ελέγχου».

Η στάση του Kennedy υπέρ της οικονομικής ελευθερίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αρκετούς άλλους εξέχοντες Δημοκρατικούς που έχουν αγκαλιάσει τα CBDC και έχουν επιτεθεί στα κρυπτονομίσματα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αγαπά τα CBDC και την οικονομική εποπτεία.

Όπως ανέφερε (https://slaynews.com/news/biden-orders-federal-reserve-explore-digital-cash/) πρόσφατα το Slay News, ο ίδιος ο Μπάϊντεν διέταξε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει με τα σχέδια CBDC.

Η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-MA), πρώην προεδρική υποψήφια, είναι ένας άλλος γνωστός Δημοκρατικός που έχει κηρύξει πόλεμο στα κρυπτονομίσματα και καλωσόρισε τα CBDC.

Πρόσφατα ξεκίνησε μια εκστρατεία επανεκλογής «κατά των κρυπτονομισμάτων» στη Γερουσία.

Έχει επίσης ζητήσει στο παρελθόν την επιτήρηση των πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων.

Σε συνέντευξή της το 2022 στο NBC, εξέφρασε την περιφρόνησή της για το Bitcoin (https://www.nbcnews.com/meet-the-press/video/sen-warren-when-you-buy-crypto-are-you-buying-air-136619589809).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είπε στον παρουσιαστή Chuck Todd ότι «ήρθε η ώρα» για τα CBDC.

Η έκκληση της Warren για την εισαγωγή των CBDC ήρθε μόλις ένα μήνα αφότου ο Πρόεδρος Μπάϊντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να διερευνήσουν (https://slaynews.com/news/biden-orders-federal-reserve-explore-digital-cash/) ένα ψηφιακό δολάριο και να αναπτύξουν μια στρατηγική ρύθμισης κρυπτονομισμάτων.

Παρά τις σαφείς προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν και της Warren να προωθήσουν ένα CBDC, η Federal Reserve υποβαθμίζει τις ανησυχίες του Kennedy ότι το FedNow είναι το πρώτο βήμα προς ένα CBDC.

Η κεντρική τράπεζα ισχυρίζεται (https://twitter.com/federalreserve/status/1644391858733187082) ότι η FedNow δεν είναι ένα «βήμα προς την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής πληρωμής» και ότι «δεν έχει λάβει καμμία απόφαση για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας».

Παρ 'όλα αυτά, ο Kennedy κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια τάση που θα πρέπει να ανησυχεί όποιον εκτιμά την ελευθερία του.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://slaynews.com/news/robert-f-kennedy-jr-warns-digital-cash-ultimate-mechanism-control/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!