Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΚΟΡΥΦΑΙΟ & ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - Γιατί θά πρέπῃ νά ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ τό smartphone σας ΤΩΡΑ!

 


Τα λεγόμενα «έξυπνα τηλέφωνα» (smartphone) —που περιγράφονται πολύ ακριβέστερα ως «χαζά τηλέφωνα»— συνδυάζουν ένα κινητό τηλέφωνο με ένα ρολόϊ, έναν οδικό χάρτη, έναν τουριστικό άτλαντα του κόσμου, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένα προσωπικό στερεοφωνικό σύστημα, μια μουσική συλλογή, μια συσκευή εγγραφής βίντεο, ένα ημερολόγιο, μια αριθμομηχανή, μια πιστωτική κάρτα, μια κάρτα ταξειδιού, ένα κλειδί γραφείου, έναν φακό, μια εφημερίδα, μια τηλεόραση, κάτι να διαβάσετε στο τραίνο, και πιθανώς πολλά άλλα.

Δεν ξέρω, γιατί δεν έχω smartphone.



«Μα είναι τόσο βολικό!» φωνάζουν όσοι κοιτάζουν με δυσπιστία το είκοσι ετών Nokia μου.

Στο οποίο απαντώ: "Η ευκολία γεννά την συμμόρφωση". Αλλά σε τι;

Από τότε που εισήχθησαν για πρώτη φορά στη ζωή μας το 2008, τα smartphones έχουν γίνει η εξωτερική μνήμη και ο εγκέφαλός μας, αντικαθιστώντας και τα δύο με την ευκολία να μην χρειάζεται να θυμόμαστε τίποτα ή να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Εάν δεν με πιστεύετε, τότε απαντήστε μου χωρίς να κοιτάξετε το έξυπνο τηλέφωνό σας. Πόσο κάνει 9 x 13; Ποια ήταν η πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας; Σε ποιο μήνα ποιου έτους εισέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο στο Ιράκ στο τέλος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ; Πριν από τα έξυπνα τηλέφωνα, κάθε παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο γνώριζε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Τώρα, κανένας ενήλικας δεν τις ξέρει.

Αλλά τώρα είναι ακόμη περισσότερο από αυτό. Τα smartphones, κατά τη διάρκεια των δύο ετών εγκλεισμού, ήταν το εργαλείο στο οποίο οι πιστοί του COVID κατέβασαν τις εφαρμογές λογισμικού (ή την εφαρμογή) που τους συνέδεαν με το πρόγραμμα παρακολούθησης Test and Trace που εντόπιζε και κατέγραφε την τοποθεσία, τις κινήσεις, τους συσχετισμούς και τις προσωπικές επαφές τους.



Στο άμεσο μέλλον, τα smartphones θα είναι το εργαλείο πάνω στο οποίο, με το πρόσχημα της ψηφιακής επαλήθευσης της ταυτότητάς μας - η «διαβούλευση» (https://www.gov.uk/government/consultations/draft-legislation-to-help-more-people-prove-their-identity-online/consultation-on-draft-legislation-to-support-identity-verification) της κυβέρνησης για την οποία ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα - οι συμμορφούμενοι θα ανεβάσουν τα βιομετρικά τους δεδομένα (δακτυλικά αποτυπώματα, φωτογραφία και στυλεό DNA) σε μια κεντρική βάση δεδομένων στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι 32 δημόσιες αρχές που προεδρεύουν του κράτους βιοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον νόμο για την ψηφιακή οικονομία του 2017 (https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2017/30/contents/enacted), αυτές οι δημόσιες αρχές περιλαμβάνουν το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου. το Υπουργείο Εσωτερικών· το Υπουργείο Άμυνας· το Υπουργείο Οικονομικών; το Υπουργείο Δικαιοσύνης· το Υπουργείο Παιδείας· το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής· το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων· το Τμήμα Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης· το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού· το Υπουργείο Μεταφορών· το Υπουργείο Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Αγροτικών Υποθέσεων· την υπηρεσία εσόδων και τελωνείων της Αυτής Μεγαλειότητος, όλα τα συμβούλια κομητείας, περιφέρειας και Λονδίνου· την Αρχή του Μείζονος Λονδίνου· το Συμβούλιο της Πόλης του Λονδίνου· όλες τις πυροσβεστικές αρχές και τις αρχές διάσωσης· όλες τις αστυνομικές αρχές· όλες τις εκπαιδευτικές αρχές· όλες οι αρχές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας· το Κτηματολόγιο; και, σύμφωνα με το άρθρο 35 (https://www.legislation.gov.uk/ukpga/2017/30/section/35/enacted), κάθε άλλη δημόσια αρχή ή ιδιωτικός φορέας που παρέχει υπηρεσία σε δημόσια αρχή, ο οποίος έχει οριστεί για συγκεκριμένο σκοπό που δικαιολογεί την πρόσβαση στα εν λόγω δεδομένα.

Τα smartphones είναι το εργαλείο που θα παρακολουθεί εάν οι ιδιοκτήτες τους είναι ενημερωμένοι με αυτό που το κράτος βιοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίζει ότι είναι πλήρως «εμβολιασμένοι» με ό, τι η κυβέρνησή μας και οι εταίροι της στη φαρμακευτική βιομηχανία αποφασίσουν ότι πρέπει να εγχύσουμε στο σώμα μας ως προϋπόθεση πρόσβασης στα δικαιώματα της ιθαγένειας.

Τα smartphones είναι το όργανο που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει πόσες φορές βγαίνουμε ή μπαίνουμε στη 15λεπτη βοσκή μας που εφαρμόζεται επί του παρόντος από τις δημόσιες αρχές μας για να περιορίσει και να περιορίσει την ελευθερία κινήσεών μας με τη δικαιολογία της «σωτηρίας του πλανήτη».

Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι το μέσο που θα παρακολουθεί το αποτύπωμα άνθρακα προκειμένου να παρακολουθεί και να ελέγχει την ποσότητα κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, ενέργειας, πετρελαίου, βενζίνης και άλλων προϊόντων στα οποία το κράτος βιοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου - σύμφωνα με τους όρους των συμφωνιών της Ατζέντας 2030 που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2015 - θα διακόψει σταδιακά την πρόσβασή μας από τώρα έως το 2030 (https://www.ukcolumn.org/article/the-politics-of-environmental-fundamentalism).

Τα smartphones είναι τα μέσα με τα οποία η συμμόρφωσή μας με τα lockdown, τις εντολές μάσκας και τα προγράμματα γονιδιακής θεραπείας που υπαγορεύονται από τη Συνθήκη Πρόληψης, Ετοιμότητας και Αντίδρασης σε Πανδημίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (https://off-guardian.org/2023/03/13/one-health-esg-sustainable-development-inside-the-whos-pandemic-treaty/) και επιβάλλονται από το κράτος βιοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρακολουθείται, θα καταγράφεται και θα επιβάλλεται, μεταξύ άλλων προσφυγών, διακόπτοντας την πρόσβασή μας στο ηλεκτρονικό και ψηφιακό δίκτυο.

Και, μέσα στα επόμενα χρόνια, τα smartphones θα γίνουν το ψηφιακό πορτοφόλι μέσω του οποίου η Τράπεζα της Αγγλίας θα έχει τον πλήρη έλεγχο για το πόσο, σε τι και πού ξοδεύουμε το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (https://www.ukcolumn.org/article/contexts-for-central-bank-digital-currency).

Τα smartphones είναι η πρώτη γενιά της βιοτεχνολογίας που ήδη εμφυτεύεται στο σώμα μας με τη μορφή φαρμάκων που φέρουν μικροτσίπ που καταγράφουν τη συμμόρφωση,  βαφές κβαντικών κουκκίδων σε γονιδιακές θεραπείες που εγχέονται ως εμβόλια κατά της τελευταίας απειλητικής για τον πολιτισμό πανδημίας που κήρυξε ο ΠΟΥ,  και μικροεπεξεργαστές εμφυτευμένους κάτω από το δέρμα μας για την ευκολία και την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών. Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι ο πρόδρομος αυτού που ο Klaus Schwab, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, καυχήθηκε με ακρίβεια και προφητεία ότι θα είναι «η συγχώνευση της φυσικής, ψηφιακής και βιολογικής μας ταυτότητας» (https://www.youtube.com/watch?v=t1SpC3B1KyM) στο ταχέως επερχόμενο μέλλον που έχει σχεδιάσει για εμάς.

Τα smartphones, επομένως, είναι η τεχνολογία της υποδούλωσής μας και το γεγονός ότι, γνωρίζοντας όλα αυτά όπως κάνουν όλο και περισσότεροι από εμάς, εξακολουθούμε - ακόμα - να μην τα απορρίπτουμε, δείχνει πόσο εθισμένοι είμαστε σε αυτήν την τεχνολογία, πόσο βαθιά έχει διεισδύσει στην ψυχολογία μας και στην πραγματικότητα στη βιολογία μας. Όπως οι κρατούμενοι που αναγκάζονται να κατασκευάσουν το στρατόπεδο στο οποίο είναι φυλακισμένοι, συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυξανόμενα ποσά για τα smartphones μας, να αναβαθμίζουμε τη φυλακή μας όποτε μας προσκαλούν και να απαιτούμε οι εγκαταστάσεις της να αυξάνονται τακτικά σε αποτελεσματικότητα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν προγραμματίζουμε εμείς τα smartphones και δεν τα χρησιμοποιούμε. Μας προγραμματίζουν, αλλάζουν τον τρόπο που τα χρησιμοποιούμε. Μας χρησιμοποιούν. Με την άνοδο του αυτοκινήτου ως μια ευρέως διαθέσιμη ευκολία μεταξύ των δεκαετιών του 1950 και του '60, κάποιος παρατήρησε ότι, αν οι εξωγήινοι επισκέπτονταν τη γη, θα νόμιζαν ότι τα αυτοκίνητα ήταν η κυρίαρχη μορφή ζωής και ότι ήμασταν απλώς η πηγή ενέργειας που, κατά την είσοδό τους, τους επιτρέπει να κινούνται - λίγο σαν να είναι το φαγητό για εμάς. Εβδομήντα χρόνια και δύο βιομηχανικές επαναστάσεις αργότερα, είμαστε τώρα το οργανικό συστατικό που λειτουργεί τα smartphones, και με αυτόν τον τρόπο τους επιτρέπει να αναπαράγονται σε αριθμό και να αυξάνουν την ισχύ - πάνω απ 'όλα πάνω από εμάς. Αυτή, στην πιο βασική της μορφή, είναι η λειτουργία του ανθρώπου στο Παγκόσμιο Κράτος Βιοασφάλειας. Και αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι χρησιμοποιούμε τα smartphones μας - όπως μας έχουν προγραμματίσει να σκεφτόμαστε - εκείνοι που τα προγραμματίζουν θα έχουν τον πλήρη έλεγχο πάνω μας.

Έτσι, ας πούμε μόνο για μια στιγμή - συμβολικά τουλάχιστον, ή ακόμα καλύτερα εν αναμονή ενός μελλοντικού και οριστικού χωρισμού - πετάξτε το smartphone σας τώρα, καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο. Σηκωθείτε και πετάξτε το στον κάδο. Και αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό - και φαντάζομαι λίγοι, αν κάποιος από εσάς που διαβάζει αυτό θα το κάνει - σας καλώ να αναλογιστείτε αυτόν τον εθισμό (https://www.slicktext.com/blog/2019/10/smartphone-addiction-statistics/) στις τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Ένα smartphone δεν είναι εργαλείο. Δεν πρόκειται για «ευκολία». Είναι βιοτεχνολογία και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εμφυτευτεί στο σώμα μας δεν σημαίνει ότι δεν έχει ήδη γίνει μέρος μας - και ένα μέρος από εμάς μόλις αποδείξατε ότι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε την ελευθερία σας αντί να απορρίψετε. Πράγματι, αυτό που έδειξαν τα τελευταία τρία χρόνια δειλίας και υπακοής είναι ότι, ως υπάκουα υποκείμενα του καπιταλισμού, θα υπερασπιστούμε τη σκλαβιά μας με πολύ μεγαλύτερη σφοδρότητα ότι θα υπερασπιστούμε τις ελευθερίες μας.

Το 1944, καθώς ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησίαζε στο τέλος του, ο σουρεαλιστής ποιητής, André Breton, δήλωσε: «Ελευθερία χρώμα του ανθρώπου!» Όχι πιο πολύ. Η ελευθερία, όπως προέβλεψε ο Τζώρτζ Όργουελ πέντε χρόνια αργότερα, είναι τώρα σκλαβιά. Επειδή η δουλεία είναι ασφαλής. Η δουλεία είναι βολική. Η δουλεία είναι το κοινό αγαθό. Η δουλεία είναι τώρα η υψηλότερη πολιτική αρετή. Η σκλαβιά είναι καθήκον μας. Η σκλαβιά είναι η μοίρα μας – οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να την πολεμήσετε. Αντ 'αυτού, αγκαλιάστε τη σκλαβιά σας. Αναβαθμίστε το έξυπνο τηλέφωνό σας σε νέο μοντέλο.

Περιμένετε στην ουρά έξω από τα καταστήματα Apple ή Google για ώρες. Τυλίξτε τις αλυσίδες σας σε ένα ωραίο δερμάτινο πορτοφόλι. Κατεβάστε τη νεότερη εφαρμογή της υποδούλωσής σας. Δείξτε το στους φίλους σας και καυχηθείτε για τις νέες και βελτιωμένες ταχύτητές του. Ποτέ, μα ποτέ, μην το αφήσετε να φύγει από το πλευρό σας. Τοποθετήστε το κάτω από το μαξιλάρι σας πριν πάτε για ύπνο, ώστε να μπορεί να σας πει πόσο καλά κοιμηθήκατε. Κοιτάξτε την οθόνη του τη στιγμή που ξυπνάτε. Γιατί είναι ο καλύτερός σου φίλος, ο μεγάλος σου αδερφός, ο εραστής που δεν θα σας προδώσει ποτέ και που πάντα ευχόσασταν να είχατε. Είναι η μοναδική πηγή αλήθειας – όπως ακριβώς μας είπε η Jacinda Ardern (https://www.youtube.com/watch?v=IQeRDoRxtu8). Μην εμπιστεύεστε κανέναν άλλο!

Ο André Breton είπε επίσης ότι δεν θα έχουμε ποτέ μια πολιτική επανάσταση μέχρι να έχουμε μια επανάσταση του νου. Ή όπως τον παράφρασε χρόνια αργότερα ο Parliament Funk: «Ελευθερώστε (https://www.youtube.com/watch?v=9zZfbkUkodY) το μυαλό σας και ο @ι@ινός σας θα ακολουθήσει». Όπως έδειξαν τα τελευταία τρία χρόνια δουλείας και συμμόρφωσης, το μυαλό μας βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Και μέχρι να το απελευθερώσουμε, μιλώντας για αντίσταση, πόσο μάλλον για ανατροπή, το Παγκόσμιο Κράτος Βιοασφάλειας είναι – αν μου επιτρέπετε τα γαλλικά – merde.

Είναι δυστυχώς καθαρά υποθετική αλήθεια ότι, αν ένα επαρκές ποσοστό του 93% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που κατέχουν έξυπνο τηλέφωνο (51,7% Apple, 47,78% Google και 0,57% Samsung) (https://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/united-kingdom)  τα πετούσε, οι απειλές για την ελευθερία που αντιμετωπίζουμε σήμερα θα είχαν τελειώσει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Μέχρι να εφεύρουν νέες αλυσίδες με τις οποίες θα μας δέσουν.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες, αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ένα σύστημα «ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης» (https://off-guardian.org/2023/03/29/why-you-should-destroy-your-smart-phone-now/#compatible-devices) που θα αποστέλλονται στο έξυπνο τηλέφωνό σας κάθε φορά που ανακοινώνουν έκτακτη ανάγκη. Δεν είπαν τι συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί μια τέτοια ειδοποίηση, αλλά με βάση τα τελευταία χρόνια υστερίας, μπορεί να περιλαμβάνουν ζεστό ή κρύο καιρό, επίπεδα ρύπανσης, πυρκαγιές, πλημμύρες, μια πολυσύχναστη παραλία, απαιτήσεις για το ενεργειακό δίκτυο, ελλείψεις τροφίμων, κυβερνοεπίθεση, ένας νέος ιός, κοινωνική αναταραχή, πολιτικές διαδηλώσεις, την απειλή πυρηνικού πολέμου, την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Οποιαδήποτε από αυτές τις «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» και πολλά άλλα στο μέλλον ενδέχεται να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό στο έξυπνο τηλέφωνό σας. Αλλά η απάντηση θα είναι η ίδια.

«Όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση», η κυβέρνηση μας έχει δώσει σαφείς οδηγίες, «σταματήστε αυτό που κάνετε και ακολουθήστε τις οδηγίες» (https://www.gov.uk/alerts). Αλλά αυτό είναι απλώς μια χειρονομία στην ψευδαίσθηση ότι είμαστε ακόμα ελεύθεροι να επιλέξουμε. Μόλις το έξυπνο τηλέφωνό σας μεταφορτωθεί με την εφαρμογή ψηφιακής επαλήθευσης της κυβέρνησης και συνδεθεί με το σύστημα ψηφιακής επιτήρησης και ελέγχου που επιβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πρόσχημα των «πόλεων των 15 λεπτών», αυτές οι οδηγίες θα εφαρμοστούν χωρίς την ανάγκη της πρόθυμης συμμόρφωσής μας. Το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο θα απενεργοποιηθεί. η κατανομή βενζίνης ή τροφίμων ή ενέργειας θα παγώσει· Το πορτοφόλι σας Digital Pound θα κλειδωθεί κλειστό.

Θέλετε να απαλλαγείτε από το έξυπνο τηλέφωνό σας ακόμα; "Αλλά ποιο είναι το νόημα, όταν κανείς άλλος δεν θα απαλλαγεί από το δικό τους;" Η ατομική μη συμμόρφωση σχεδόν πάντα θεσπίζεται δημόσια, σε κοινωνικό περιβάλλον, παρουσία άλλων ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να συμμορφώνονται ή να μην συμμορφώνονται οι ίδιοι - συνήθως οι πρώτοι. Τουλάχιστον, εφιστά την προσοχή στις τεχνολογίες και τους κανονισμούς που επιβάλλουν τη συμμόρφωση, και με τους οποίους έχουμε συνηθίσει σε σημείο που έχουν γίνει διαφανείς, αόρατοι. Πράγματι, η κυριαρχία μιας ιδεολογίας μπορεί να μετρηθεί από τη διαφάνειά της. Η μη χρήση έξυπνου τηλεφώνου καθιστά ξανά ορατό αυτό που είναι πλέον προφανές.

Η συμμόρφωση με το πρόγραμμα γονιδιακής θεραπείας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ήταν — όπως ισχυρίστηκαν όσοι πρόθυμα συμμορφώθηκαν — προσωπική και ατομική επιλογή να «εμβολιαστούν» κατά ενός θανατηφόρου ιού και, ως εκ τούτου, δεν ήταν δουλειά εκείνων που αντιτάχθηκαν στο εθνικό πρόγραμμα. Ήταν, και είναι, μια πράξη συλλογικής υπακοής που δημιούργησε τη συναίνεση με την οποία οι μη συμμορφούμενοι ήταν και είναι κοινωνικά εξοστρακισμένοι, δαιμονοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ως δολοφόνοι, απολύθηκαν από τις δουλειές μας και αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τους νέους νόμους ως πολίτες χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, φυλακισμένοι στην ίδια μας τη χώρα και τα σπίτια μας.

Με τον ίδιο τρόπο, η χρήση ενός έξυπνου τηλεφώνου δεν είναι ατομική επιλογή - είτε επιλέγεται ελεύθερα είτε από συνήθεια ή εθισμό. Είναι μια συλλογική πράξη συμμόρφωσης που δημιουργεί το ψηφιακό στρατόπεδο στο οποίο όλοι μας θα φυλακιστούμε μια μέρα. Μόνο όταν εκατομμύρια από εμάς σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα όργανα της υποδούλωσής μας θα ξεφύγουμε από αυτό το στρατόπεδο – όπως πρέπει και μόνο μπορούμε – μαζί. Αλλά αυτή η ατομική επιλογή δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Η ατομική μη συμμόρφωση αποτελεί πάντοτε απόδειξη μη συμμόρφωσης. Στην πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, απέναντι από τα κτίρια του Κοινοβουλίου, υπάρχει ένα άγαλμα της σουφραζέτας, Millicent Fawcett. Θα προτιμούσα μία από τις Sylvia Pankhurst να κρατά ένα μικρό πανό που λέει: «Το θάρρος καλεί σε θάρρος παντού». Στη Δύση, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σταθήκαμε δειλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να βρούμε το θάρρος μας. Αυτό προέρχεται από άτομα που ορθώνουν το ανάστημά τους και λένε: "Όχι, δεν θα συμμορφωθώ".

Επαναλαμβάνω: το ψηφιακό στρατόπεδο στο οποίο θέλουν να μας φυλακίσουν είναι – κυριολεκτικά – στα χέρια μας. Ξεφορτωθείτε τα. Συντρίψτε τα! Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε εκτός από τις αλυσίδες μας. Έχουμε έναν κόσμο ελευθερίας να κερδίσουμε.

 

Ο Simon Elmer είναι συγγραφέας δύο νέων τόμων άρθρων σχετικά με την κατάσταση
βιοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Virtue and Terror 
(https://architectsforsocialhousing.co.uk/2023/02/09/virtue-and-terror-selected-articles-on-the-
uk-biosecurity-state-volume-1/) και The New Normal 
(https://architectsforsocialhousing.co.uk/2023/02/09/the-new-normal-selected-articles-on-the-
uk-biosecurity-state-volume-2/), τα οποία είναι διαθέσιμα σε σκληρό εξώφυλλο, χαρτόδετο και ως
ebook. Αυτό το άρθρο είναι ένα απόσπασμα από το κείμενο που διάβασε κατά την παρουσίαση
αυτών των βιβλίων που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Μαρτίου, για να σηματοδοτήσει την
τρίτη επέτειο από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την «πανδημία».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 

https://off-guardian.org/2023/03/29/why-you-should-destroy-your-smart-phone-now/


1 σχόλιο:

  1. ΘΥΜΩΣΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ,
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ
    ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΑΩ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ......ΧΑ....
    ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
    ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!