Κυριακή 7 Μαΐου 2023

«Μία φρικτή ιδέα»: Τό πρώτο εμβόλιο γιά τόν έλεγχο των ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ (!), τώρα σέ κλινικές δοκιμές! ( Μας σκάβουν κανονικότατα & μεθοδικότατα τόν ΛΑΚΚΟ! Κι εμείς ΚΟΙΤΑΜΕ.... )

 


Αντί να διαταράσσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως κάνουν οι ορμονικές μορφές ελέγχου των γεννήσεων, το εμβόλιο χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη εμποδίζοντας τη γονιμοποίηση.

Το πρώτο αντισυλληπτικό εμβόλιο της ανθρωπότητος, βρίσκεται ήδη σε κλινικές δοκιμές


σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στην Atlantic (https://www.theatlantic.com/science/archive/2023/05/birth-control-vaccine-efficacy-contraceptive-gaps/673927/).

Η Wu, Ph.D. (https://twitter.com/katherinejwu?lang=en), περιέγραψε το εμβόλιο, όπως οραματίστηκε ο προγραμματιστής του, καθηγητής Gursaran Pran Talwar (https://www.hpvbasant.com/pages/dr-talwar-foundation), δηλώνοντας ότι θα είναι:

"Μια νέα μορφή αντισύλληψης που θα μπορούσε να εμποδίσει την εγκυμοσύνη χωρίς τους συνήθεις συμβιβασμούς - μια παρέμβαση που είναι μακράς δράσης αλλά αναστρέψιμη. Φθηνό, διακριτικό και εύκολο στη διαχείριση. Λιγότερο επεμβατικό από μια ενδομήτρια συσκευή και πιο βολικό από ένα καθημερινό χάπι.

«Θα παραλείψει ακατάστατες, μερικές φορές επικίνδυνες παρενέργειες, όπως αύξηση βάρους, εναλλαγές της διάθεσης και σπάνιους αλλά επικίνδυνους θρόμβους αίματος και εγκεφαλικά επεισόδια. Θα ενσάρκωνε το μοντέλλο «βάλτε το και ξεχάστε το» που έχει γίνει το χρυσό πρότυπο για την υγεία».

Αντί να διαταράσσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως κάνουν οι ορμονικές μορφές ελέγχου των γεννήσεων, το εμβόλιο χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη εμποδίζοντας τη γονιμοποίηση.

Ο Talwar ανέπτυξε για πρώτη φορά το εμβόλιο και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια εκδοχή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αυτή η έκδοση, που προοριζόταν να είναι αποτελεσματική για δύο χρόνια πριν χρειαστεί αναμνηστική δόση, αναφέρθηκε ότι είναι «σχεδόν 100% αποτελεσματική» (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12317892/).

Ο Talwar, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ανοσολογίας της Ινδίας, είπε στην Wu ότι ανέπτυξε το εμβόλιο επειδή γνώριζε γυναίκες στην Ινδία που αγωνίζονταν να θρέψουν μεγάλες οικογένειες, αλλά ήταν δυσαρεστημένες με τις υπάρχουσες μορφές αντισύλληψης.

Είπε ότι ήθελε να φτιάξει κάτι, «απαλλαγμένο από όλα τα προβλήματα», έτσι δημιούργησε ένα εμβόλιο που θα εξουδετερώνει την ανθρώπινη χοριακή ορμόνη γοναδοτροπίνης (https://my.clevelandclinic.org/health/articles/22489-human-chorionic-gonadotropin) (hCG), γνωστή ως «ορμόνη εγκυμοσύνης», επειδή είναι απαραίτητη να εμφυτευτούν γονιμοποιημένα ωάρια.

Αλλά ο Brian Hooker, Ph.D., P.E. (https://childrenshealthdefense.org/authors/brian-hooker-ph-d-p-e/), επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για τo Children's Health Defense (https://childrenshealthdefense.org/), δήλωσε ότι ένα τέτοιο εμβόλιο δεν έχει μόνο προβλήματα, «είναι μια απολύτως φρικτή ιδέα».

Ο Hooker είπε στον Defender (https://childrenshealthdefense.org/defender/):

«Τόσα πολλά μπορούν να πάνε στραβά με την «ανοσοποίηση» μιας γυναίκας με hCG πανομοιότυπης με την ορμόνη που παράγει ή ανδρών με πρωτεΐνες σπέρματος για να επιτεθούν στο δικό τους σπέρμα στο χώρο παραγωγής.

«Το μεγάλο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι η "αναστρεψιμότητα". Είναι πολύ δύσκολο να απενεργοποιήσετε μια ανοσολογική απόκριση πλήρη με τα Β-κύτταρα μνήμης (https://my.clevelandclinic.org/health/body/24669-b-cells) μετά την ενεργοποίησή της. Ο φόβος μου είναι ότι πολλοί θα μείνουν μόνιμα στειρωμένοι από αυτό το είδος εμβολίου.

«Επίσης, τα προβλήματα που θέτει αυτή η τεχνολογία που σχετίζεται με την αυτοανοσία είναι μυριάδες.

«Ουσιαστικά, πείθοντας το σώμα να επιτεθεί στις ανθρώπινες πρωτεΐνες, βάζετε επίσης ανθρώπινους ιστούς, συμπεριλαμβανομένων κυρίως ζωτικών αναπαραγωγικών οργάνων, στη γραμμή του πυρός για πολλές σκληρές φλεγμονώδεις διεργασίες που σχετίζονται με μια ανοσοαπόκριση.

"Αυτή είναι μια κακή ιδέα!"

Η Mary Lou Singleton, μαία και οικογενειακή νοσοκόμα, εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια. Είπε στον Defender:

«Αυτό θα είναι το πρώτο εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση ενάντια σε μια φυσιολογική, υγιή σωματική διαδικασία.

«Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που αναπαράγονται σεξουαλικά, το ανθρώπινο σώμα είναι οργανωμένο γύρω από το αναπαραγωγικό μας δυναμικό.

«Δεν έχουμε ιδέα ποιες μπορεί να είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του προγραμματισμού του ανοσοποιητικού συστήματος να επιτεθεί στο μέρος του σώματός μας που διατηρεί την πρώιμη εγκυμοσύνη, αλλά γνωρίζουμε ότι η ιστορία της ιατρικής είναι γεμάτη ακούσιες συνέπειες».

Το άρθρο της Atlantic δεν επικεντρώθηκε στους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Αντ' αυτού, διαλαλούσε την κλινική δοκιμή εμβολίου του Talwar et al. το 1994 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC44640/pdf/pnas01140-0234.pdf), όπου μόνο 1 από τις 119 γυναίκες στη μελέτη έμεινε έγκυος.

Οι περιορισμοί, είπε η Wu, είναι στο γεγονός ότι παρ' όλο που δεν έμειναν έγκυες, περίπου το 20% των γυναικών δεν παρήγαγαν την οριακή ποσότητα αντισωμάτων για να είναι επιτυχής η δοκιμή. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκώς αποτελεσματικό για ένα κανονικό εμβόλιο, έγραψε  η Wu, αλλά για την αντισύλληψη, οι προσδοκίες είναι υψηλότερες.

Ένας άλλος περιορισμός, σημείωσε, είναι ότι μια σειρά τριών βολών θα μπορούσε να είναι «πολύπλοκη».

Αλλά, έγραψε, «Υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα δεν είναι ανυπέρβλητα», επειδή τα ανοσοαντισυλληπτικά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες από επιστήμονες άγριας ζωής (https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1600-0897.2011.01003.x) για την πρόληψη της εγκυμοσύνης «ως μια πιο ανθρώπινη εναλλακτική λύση στη σφαγή». (!!!!!)

Η ανοσοαντισύλληψη έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως σε αιχμάλωτα ζώα, αλλά έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του πληθυσμού ορισμένων άγριων ειδών όπως τα ελάφια με λευκή ουρά, τα άγρια άλογα, οι βίσονες και οι ελέφαντες, σύμφωνα με την Αμερικανική Humane Society (https://www.humanesociety.org/resources/questions-and-answers-about-immunocontraception).

Η Δρ Julie Levy (https://www.vetmed.ufl.edu/profile/levy-julie/), ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες των αιλουροειδών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η οποία έχει εργαστεί για ανοσοαντισυλληπτικά σε ζώα, περιέγραψε την πρόκληση της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού αντισυλληπτικού εμβολίου ως «προσπάθεια ανοσοποίησης ενός ζώου εναντίον του εαυτού του».

Η Wu ανέφερε επίσης ότι το εμβόλιο hCG έχει «αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με την ανεκτικότητα», καθώς ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν «ανώδυνα αλλά εμφανή οζίδια», τα οποία είπε ότι δείχνουν ότι τα ανοσοενισχυτικά στο εμβόλιο «διαταράσσουν το ανοσοποιητικό σύστημα πάρα πολύ».

Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να «πειραματιστούν με τη δοσολογία ή τα συστατικά», προτού το εμβόλιο είναι έτοιμο, έγραψε.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι αυτό το εμβόλιο είναι σημαντικό επειδή θα μπορούσε να καλύψει σαφή κενά στην αγορά αντισυλληπτικών.

«Σχεδόν οι μισές εγκυμοσύνες στον κόσμο είναι απρογραμμάτιστες» και η πρόσβαση στην υπάρχουσα αντισύλληψη είναι «ασυνεπής, άδικη και εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από το στίγμα και την παραπληροφόρηση», είπε.

Με βάση μια συνέντευξη με την Debanjana Choudhuri (https://in.linkedin.com/in/debanjana-choudhuri), διευθύντρια προγραμμάτων και εταιρικών σχέσεων στο Ίδρυμα Υπηρεσιών Αναπαραγωγικής Υγείας της Ινδίας, η Wu πρόσθεσε:

«Μια προσωρινή αντισύλληψη, συσκευασμένη σε ένα εξαιρετικά ασφαλές εμβόλιο, θα μπορούσε να προσφέρει ευκολία και ιδιωτικότητα, με πιθανή ελκυστικότητα για τους νέους αστούς, οι οποίοι έχουν ήδη ενθουσιαστεί με τα ενέσιμα αντισυλληπτικά (!!!!!!!!!) και μπορεί να μην τους πειράζει να πάρουν ενισχυτικά.

«Το πιο σημαντικό, η προσθήκη ενός εμβολίου στο ρεπερτόριο δίνει στους ανθρώπους "μια άλλη επιλογή"».

 

«Η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια»

Η πραγματική πρόκληση για την κυκλοφορία ενός εμβολίου ελέγχου των γεννήσεων, έγραψε η Wu, είναι ότι κάποιοι μπορεί να το στιγματίσουν λόγω του ιστορικού αντισύλληψης που επιβάλλεται στις γυναίκες, ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους ψυχικά ασθενείς και τους έγχρωμους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους ή εις βάρος τους.

Η Sanghamitra Singh, Ph.D. (https://in.linkedin.com/in/sanghamitra-singh-ph-d-3976a0a4), επικεφαλής πολιτικής και προγραμμάτων στο Ίδρυμα Πληθυσμού της Ινδίας, δήλωσε στην Wu ότι «η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια».

Η Wu παραδέχτηκε ότι ο εμβολιασμός κατά της εγκυμοσύνης μπορεί «ακούσια» να σημαίνει ότι η εγκυμοσύνη είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να εξαλειφθεί και αυτό θα μπορούσε να στιγματίσει το εμβόλιο.

Η Singleton είπε ότι είχε επίσης ανησυχίες για πιθανή κακοποίηση.

Και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι στην εξουσία σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να περιορίζουν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών μέσω αναγκαστικής και καταναγκαστικής μακροχρόνιας αντισύλληψης και στείρωσης.

«Καθώς η εναντίωση στις γεννήσεις και οι ανησυχίες για τον υπερπληθυσμό αυξάνονται μεταξύ των κυρίαρχων τάξεων, θα προστεθεί αυτή η τεχνολογία στα κρατικά προγράμματα εμβολιασμού για εφήβους, μετανάστριες, φτωχές γυναίκες ή άλλες ομάδες που χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου» για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;»

Η Wu παραδέχτηκε επίσης ότι η χορήγηση του εμβολίου θα μπορούσε να «αυξήσει το φάσμα της εξάλειψης της γονιμότητας στις πιο ευάλωτες υποκατηγορίες της κοινωνίας», επειδή, σύμφωνα με τη Lisa Campo-Engelstein, Ph.D.(https://www.utmb.edu/ibhh/people/biographies/lisa-campo-engelstein-phd), αναπαραγωγική βιοηθική στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Τέξας, η ευκολία χορήγησής του μπορεί να σημαίνει ότι θα ήταν πιο πιθανό να χορηγηθεί χωρίς πλήρως ενημερωμένη συγκατάθεση (https://childrenshealthdefense.org/defender/informed-consent-covid-misinformation-law-california/).

Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, επεσήμανε η Wu, στο σημερινό κλίμα όπου πολλοί άνθρωποι είναι ήδη «απρόθυμοι να εμβολιαστούν», ειδικά εν μέσω «ψευδών κατηγοριών ότι άλλοι εμβολιασμοί θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητα».

Ωστόσο, πρόσφατα δεδομένα της Pfizer (https://childrenshealthdefense.org/defender/pfizer-covid-vaccine-pregnancy/) που ελήφθησαν μέσω αιτημάτων του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης έδειξαν μια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου COVID-19 (https://childrenshealthdefense.org/defender_category/covid/) και των αποβολών και των γενετικών ανωμαλιών.

Οι μελέτες της Pfizer σε ζώα για το εμβόλιο έδειξαν σημαντικές κόκκινες σημαίες τόσο όσον αφορά την απώλεια εγκυμοσύνης όσο και τις εμβρυϊκές ανωμαλίες.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης ότι η φαρμακοβιομηχανία επέλεξε να μην ακολουθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των κυήσεων στις αρχικές δοκιμές σε ανθρώπους (https://childrenshealthdefense.org/defender/moderna-covid-vaccine-clinical-trials-pregnant-women/), παρά τα υψηλά ποσοστά αποβολών στη μειοψηφία που ακολούθησαν.

Η Singleton δήλωσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας των εμβολίων είναι ήδη δύσκολο να συζητηθεί και ο συνδυασμός του με μια συζήτηση για την αντισύλληψη θα μπορούσε να εγείρει ακόμη περισσότερες προκλήσεις.

Είπε:

«Όπως έχει γίνει εμφανές τα τελευταία χρόνια, η κυρίαρχη κοινωνία δεν επιτρέπει κανένα διάλογο ή κριτική σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των εμβολίων. Ήδη είναι δύσκολο για τους ακτιβιστές της υγείας των γυναικών να θίξουν το θέμα της ασφάλειας και των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της ορμονικής αντισύλληψης.

«Ο συνδυασμός των ιατρικών ιερών αγελάδων του ελέγχου των γεννήσεων και της αντισύλληψης φαίνεται σαν μια συνταγή για ιατρική παρέμβαση που κανείς δεν θα επιτρέπεται να αμφισβητήσει».

Το άρθρο της Wu αποδίδει το γεγονός ότι το εμβόλιο του Talwar έχει σημειώσει μικρή πρόοδο από τις αρχές της δεκαετίας του '90 σε «κακό timing». Μόλις πρόσφατα έλαβε έγκριση για να πραγματοποιήσει δοκιμές για τη νέα του «συνταγή εμβολίου». Ωστόσο, ανέφερε ότι η έρευνα προχωρά και μπορεί επίσης να κατευθυνθεί προς την ανοσοθεραπεία για ορισμένους καρκίνους.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://childrenshealthdefense.org/defender/birth-control-vaccine-clinical-trials/?utm_source=luminate&utm_medium=email&utm_campaign=defender&utm_id=20230505


2 σχόλια:

  1. Ρε την Πρίνου….....
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ
    Έτσι πρέπει….να βγαινετε να τα λέτε…να το φωναζετε να μαθαινουν ολοι τι γινεται εκει στα Πρίνου….

    https://twitter.com/u_know_n0th1ng/status/1654725620511670273

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.ΧΑΧΑ..τσίρκο λαντ έχουμε γίνει!

    https://twitter.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1654830860451864576

    ΤΟ ΓΕΛΙΟ,ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ..............
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!