Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Κυ-ρι-ο-λε-κτι-κά ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ τό φαγητό μας σέ μαζική κλίμακα καί οι περισσότεροι άνθρωποι, δέν συνειδητοποιούν κάν τί συμβαίνει!...

 


(Natural news)

 Έχετε ακούσει ποτέ για τα νεονικοτινοειδή

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα δεν το έχετε κάνει, και αυτό ακριβώς θέλουν οι γιγάντιες γεωργικές εταιρείες. 

Δεν θέλουν να ξέρετε, ότι οι καλλιέργειες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κυριολεκτικά «προ-δηλητηριασμένες» (!!!!!!!!) με επιβλαβή εντομοκτόνα, που έχουν εφιαλτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. 


Και οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δεν θα κάνουν ποτέ τίποτα γι 'αυτό, επειδή κατακλύζονται από δωρεές εκστρατείας από τις εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα δηλητήρια. 

Έτσι, εκατομμύρια και εκατομμύρια λίβρες νεονικοτινοειδών θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο και οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν θα έχουν ποτέ ιδέα τι κάνουν αυτά τα εντομοκτόνα στον κόσμο γύρω τους.

(Άρθρο του Michael αναδημοσίευση από EndOfTheAmericanDream.com)

Την Τετάρτη, ο Tucker Carlson έδωσε τον πρώτο του μονόλογο μετά την αποχώρησή του από το Fox News.

Σε αυτόν τον μονόλογο, επεσήμανε ότι μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα της εποχής μας σπάνια ή ποτέ δεν συζητούνται στην τηλεόραση (https://www.zerohedge.com/political/tucker-reappears-8pm-time-slot-not-fox-which-just-suffered-catastrophic-ratings-crash)...

Σύμφωνα με τον Carlson, ένα από τα πράγματα που παρατηρεί κανείς όταν παίρνει λίγο «ελεύθερο χρόνο» είναι «πόσο απίστευτα ηλίθιες είναι οι περισσότερες συζητήσεις που βλέπετε στην τηλεόραση. Είναι εντελώς άσχετα θέματα. Δεν σημαίνουν τίποτα.

«Σε πέντε χρόνια δεν θα θυμόμαστε καν ότι τα είχαμε... Και όμως, την ίδια στιγμή, τα αναμφισβήτητα μεγάλα θέματα – αυτά που θα καθορίσουν το μέλλον μας – δεν συζητούνται σχεδόν καθόλου. Πόλεμος, πολιτικές ελευθερίες, αναδυόμενη επιστήμη, δημογραφική αλλαγή, εταιρική εξουσία, φυσικοί πόροιΠότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε μια νόμιμη συζήτηση για οποιοδήποτε από αυτά τα θέματα;»

Έχει δίκιο.

Μεγάλο μέρος της φλυαρίας στην τηλεόραση είναι πλήρης ανοησία.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω κάτι που πραγματικά έχει σημασία.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα νεονικοτινοειδή, έτσι ορίζονται από το Texas A &M (https://citybugs.tamu.edu/factsheets/ipm/what-is-a-neonicotinoid/)...

Τα νεονικοτινοειδή είναι μια νέα κατηγορία εντομοκτόνων που σχετίζονται χημικά με τη νικοτίνη. Το όνομα σημαίνει κυριολεκτικά "νέα εντομοκτόνα που μοιάζουν με νικοτίνη". Όπως και η νικοτίνη, τα νεονικοτινοειδή δρουν σε ορισμένα είδη υποδοχέων στη σύναψη του νεύρου. Είναι πολύ πιο τοξικά για τα ασπόνδυλα, όπως τα έντομα, από ό, τι για τα θηλαστικά, τα πουλιά και άλλους ανώτερους οργανισμούς.

Ένα πράγμα που έχει κάνει τα νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα δημοφιλή στον έλεγχο παρασίτων είναι η υδατοδιαλυτότητά τους, η οποία τους επιτρέπει να εφαρμόζονται στο έδαφος και να απορροφώνται από τα φυτά.(!!!!!!!!!!!!!!)

Σήμερα, πολλοί σπόροι που χρησιμοποιούν οι αγρότες μας έρχονται στην πραγματικότητα προ-επικαλυμμένοι με νεονικοτινοειδή.

Ανησύχησα πολύ όταν το έμαθα για πρώτη φορά, και θα πρέπει να ανησυχείτε πολύ και εσείς.

Οι καλλιέργειές μας είναι κυριολεκτικά προ-δηλητηριασμένες προτού καν βλαστήσουν.

Αφού είδε τον αντίκτυπο που είχαν τα νεονικοτινοειδή στο περιβάλλον, η Ευρώπη τα απαγόρευσε.

Αλλά εξακολουθούν να είναι νόμιμες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρόλο που έχουν κατηγορηθεί για τη θανάτωση των μελισσών σε απολύτως μαζική κλίμακα (https://www.beyondpesticides.org/programs/bee-protective-pollinators-and-pesticides/seedsthatpoison).

Από την εισαγωγή των συστηματικών νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων, τόσο οι μέλισσες όσο και οι άγριοι, αυτόχθονες επικονιαστές έχουν βιώσει συνεχείς καταστροφικές μειώσεις. 

Σε μερικά χρόνια, όπως η σαιζόν 2015-2016, οι μελισσοκόμοι παρουσίασαν κατά μέσο όρο 44% απώλεια αποικιών, με ορισμένους μελισσοκόμους να χάνουν ολόκληρη την επιχείρησή τους. 

Η επιστημονική βιβλιογραφία δείχνει ότι η χρήση αυτών των χημικών ουσιών έχει ως αποτέλεσμα οι εκτεθειμένοι επικονιαστές να υποφέρουν από μειωμένη συμπεριφορά αναζήτησης τροφής, πλοήγησης και μάθησης, καθώς και αυξημένη ευαισθησία σε ακάρεα και παθογόνα. 

Αυτό απειλεί τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας προσφοράς τροφίμων, ιδιαίτερα των θρεπτικών πυκνών καρποφόρων τροφίμων που εξαρτώνται από τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, από τα 100 είδη καλλιεργειών που παρέχουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, τα 71 επικονιάζονται από μέλισσες.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι μέλισσες που πεθαίνουν.

Σύμφωνα με ένα απίστευτο άρθρο που μόλις δημοσιεύθηκε από το Intercept (https://theintercept.com/2020/01/18/bees-insecticides-pesticides-neonicotinoids-bayer-monsanto-syngenta/), αμέτρητα άλλα είδη έχουν επίσης πληγεί πολύ σκληρά...

Οι μέλισσες έχουν τραβήξει σχεδόν όλη την προσοχή για τους κινδύνους των νεονικοτινών, αλλά δεν είναι το μόνο είδος σε παρακμή λόγω της χημικής ουσίας. Μελέτες έχουν συνδέσει τα νεόνια με την εξαφάνιση των ιθαγενών μελισσών (https://www.nature.com/articles/s41598-019-40031-9), πεταλούδων (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31480499), εφημερόπτερων (https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-014-3471-x), λιβελλούλων (http://shingetsunewsagency.com/2019/06/03/silent-autumns-pesticides-push-japans-iconic-red-dragonfly-to-extinction/), αμφιπόδων (https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-014-3471-x) και μιας σειράς υδατογενών (https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-014-3471-x) εντόμων, καθώς και γαιοσκωλήκων (https://link.springer.com/article/10.1007/s11356-014-3471-x) και άλλων ασπόνδυλων εντόμων. Αρκετά είδη βομβίνων (https://science.sciencemag.org/content/362/6415/683) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη πλησιάζουν στην εξαφάνιση, μια εξαφάνιση που οι ερευνητές (https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170814121057.htm) λένε ότι συνδέεται με τη χρήση νεονικών και άλλων φυτοφαρμάκων.

Τον Σεπτέμβριο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Science αποκάλυψε (https://science.sciencemag.org/content/365/6458/1177) ότι τα αποδημητικά ωδικά πτηνά υπέστησαν άμεση απώλεια βάρους μετά την κατανάλωση μόνο ενός ή δύο σπόρων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με νεόνια. Προηγούμενη έρευνα (https://www.nationalgeographic.com/news/2014/7/140709-birds-insects-pesticides-insecticides-neonicotinoids-silent-spring/) είχε συνδέσει την εξαφάνιση της ζωής των εντόμων με τη μείωση των πηγών τροφής για τα πουλιά στην Ολλανδία, αλλά η μελέτη Science παρείχε στοιχεία ότι τα είδη πτηνών επηρεάστηκαν άμεσα από τη χημική ουσία.

Μια άλλη πρωτοποριακή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature's Scientific Reports έδειξε (https://www.nature.com/articles/s41598-019-40994-9) ότι τα νεονικοτινοειδή πιθανότατα προκαλούν σοβαρές γενετικές ανωμαλίες στα ελάφια με λευκή ουρά, η πρώτη φορά που η έρευνα έδειξε ότι η χημική ένωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μεγάλα θηλαστικά.

Επειδή αυτά τα εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως, δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμμία διαφυγή τους.

Στην πραγματικότητα, τα νεονικοτινοειδή έχουν βρεθεί σε ρέματα, ποτάμια και συστήματα πόσιμου νερού σε όλο τον κόσμο (https://theintercept.com/2020/01/18/bees-insecticides-pesticides-neonicotinoids-bayer-monsanto-syngenta/) ...

Εκατομμύρια λίβρες της χημικής ουσίας εφαρμόζονται σε 140 εμπορικές καλλιέργειες κάθε χρόνο. 

Στις ΗΠΑ, σχεδόν όλα τα καλαμπόκια που φυτεύονται στον αγρό και τα δύο τρίτα της σόγιας χρησιμοποιούν σπόρους με επικάλυψη νεονικού. 

Η χημική ουσία βρίσκεται σε δείγματα εδάφους από ακτή σε ακτή, σε πλωτές οδούς και σε πόσιμο νερό. 

Τα νεόνια, τα οποία είναι υδατοδιαλυτά, έχουν ανιχνευθεί στον αμερικανικό ποταμό στην Καλιφόρνια, στον ποταμό Waveney στην Αγγλία, στο νερό της βρύσης στην πόλη της Αϊόβα και σε εκατοντάδες άλλα ρέματα και ποτάμια σε όλο τον κόσμο. 

Στη Βραζιλία πέρυσι, αφού η κυβέρνηση του προέδρου Jair Bolsonaro ενέκρινε δεκάδες νέα φυτοφάρμακα, η χρήση νεονικών προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 εκατομμυρίων μελισσών (https://www.bbc.com/news/newsbeat-49406369) σε ολόκληρη τη χώρα.

Τον Αύγουστο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One διαπίστωσε ότι το αμερικανικό τοπίο έχει γίνει 48 φορές πιο τοξικό για τα έντομα (http://www.db.zs-intern.de/uploads/1567581964-2019NeonicsUSinsectsPone.pdf) από τη δεκαετία του 1990, μια μετατόπιση που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την αυξανόμενη εφαρμογή των νεονικών.

Αυτό είναι το είδος του θέματος για το οποίο πρέπει να μιλούν οι πολιτικοί μας.

Αλλά δεν είναι.

Αντ 'αυτού, οι γιγαντιαίες γεωργικές εταιρείες μας διαβεβαιώνουν ότι τα τρόφιμα που έχουν κορεστεί με αυτά τα δηλητήρια είναι απολύτως ασφαλή για να τα φάμε.

Ναι, σωστά.

Όπως ανέλυσα εκτενώς στους Έσχατους Καιρούς (https://www.amazon.com/dp/B0BL644Y14), κυριολεκτικά σκοτώνουμε τον εαυτό μας και τα πάντα γύρω μας.

Αν συνεχίσουμε, η ανθρωπότητα δεν θα επιβιώσει.

Βαδίζουμε σε έναν δρόμο που οδηγεί σε κοινωνική αυτοκτονία και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα βοήθεια.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι τους γίνεται, και έτσι δεν καταλαβαίνουν καν ότι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αναστατωμένοι για το τι κάνουν αυτές οι δόλιες εταιρείες στον πλανήτη μας.

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ : ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://www.naturalnews.com/2023-05-02-poisoning-our-food-on-a-massive-scale.html


 


2 σχόλια:

  1. Στην Ευρώπη, τρία μόνο από τα υπάρχοντα νικοτονοειδή (ιµιδακλοπρίδη, κλοθειανιδίνη, θειαμεθοξάμη) ήταν υπό περιορισμούς από το 2013 και υποτίθεται πως απαγορεύτηκαν το 2018.
    https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/evzoia/perivallon/i-ee-apagoreyei-ti-chrisi-ton-neonikotinoeidon-entomoktonon-poy-vlaptoyn-tis-melisses/
    Αλλά το 2020 επετράπη πάλι η κυκλοφορία τους λόγω έκτακτων αναγκών. "Η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και στις 17 περιπτώσεις οι άδειες έκτακτης ανάγκης ήταν δικαιολογημένες, είτε επειδή δεν υπήρχαν εναλλακτικά προϊόντα ή μέθοδοι, είτε επειδή υπήρχε κίνδυνος το παράσιτο να καταστεί ανθεκτικό στα διαθέσιμα εναλλακτικά προϊόντα."
    https://cibum.gr/nea/agrotes/entomoktona-neonikotinoeidi-i-gnomodotisi-tis-efsa-gia-tis-chriseis-ektaktis-anagkis-tin-periodo-2020-21/
    Σήμερα, όλα τα γεωπονικά μαγαζιά πουλάνε νικοτονοειδή "αβέρτα". Όλων των κατηγοριών και δραστικών ουσιών.

    Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι σε αυτά.
    Αυτά μπορεί να βλάπτουν τις μέλισσες και κάποιες πεταλούδες αλλά γενικώς για τον άνθρωπο είναι αβλαβή.
    Το μεγάλο πρόβλημα, κάτι που δεν αναφέρει καν το άρθρο, είναι με το γνωστό ζιζανιοκτόνο "ράουντ-απ" με δραστική ουσία την γλυφοσάτη. Και μπορεί να άλλαξε όνομα και εταιρεία (η Μονσάντο το πούλησε στην Μπάγιερ) αλλά το συγκεκριμένο απαγορεύτηκε στην Αμερική, αλλά επιτρέπεται στην Ευρώπη.

    Και βέβαια, ΕΧΕΙ ΠΕΡΆΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!!!
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21128261/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιουμοριστική Εισαγωγή: Αυτοί Θα μας Σώσουν Πάλι!!

    https://www.youtube.com/watch?v=CTNb2wqJ9H0&t=2s

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!