Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Πείτε το στά παιδιά σας! Μία νέα μελέτη από τήν Δανία, δείχνει τά πιό ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ, σχετικά μέ τήν ΣΧΕΣΗ μεταξύ ΚΑΝΝΑΒΗΣ καί ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ!!!!

 


Η κάνναβη προκαλεί πλέον έως και 1 στις 4 περιπτώσεις νεοδιαγνωσθείσας σχιζοφρένειας σε νέους άνδρες, σύμφωνα με Δανούς ερευνητές.

Με βάση την ανάλυσή τους, η κάνναβη είναι πλέον μακράν ο υψηλότερος μη γενετικός παράγοντας κινδύνου για σχιζοφρένεια, μια καταστροφική ψυχική ασθένεια.


Τα πιο γνωστά συμπτώματα της σχιζοφρένειας είναι η παράνοια και οι ψευδαισθήσεις, αλλά η ασθένεια βλάπτει επίσης τα κίνητρα και μειώνει ακόμη και τη συνολική νοημοσύνη (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5743746/). Και τα άτομα με σχιζοφρένεια διατρέχουν υψηλό κίνδυνο (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19668362/) να διαπράξουν βία.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν πολύ υψηλότερη χρήση κάνναβης από τη Δανία, θα μπορούσαν ήδη να δουν αύξηση των περιπτώσεων σχιζοφρένειας. Αλλά δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν καν να μετρήσουν νέες διαγνώσεις σχιζοφρένειας, η γνώση με βεβαιότητα είναι σχεδόν αδύνατη.

Η σχέση μεταξύ της προβληματικής χρήσης κάνναβης και της ασθένειας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Κατά την ίδια περίοδο, η κάνναβη έχει γίνει πολύ πιο ισχυρή, με πολύ υψηλότερα επίπεδα THC - τη χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για τις ψυχοδραστικές επιδράσεις της.

Οι ερευνητές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές επειδή το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Δανίας τους επέτρεψε να δουν όλες τις νέες διαγνώσεις τόσο της σχιζοφρένειας όσο και της διαταραχής χρήσης κάνναβης - ή του εθισμού στη μαριχουάνα. Εξέτασαν πόσοι άνθρωποι με τη διαταραχή διαγνώστηκαν αργότερα με σχιζοφρένεια. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν για άλλους παράγοντες που είναι γνωστό ότι προκαλούν σχιζοφρένεια, όπως οικογενειακό ιστορικό ψυχικής ασθένειας.

Η μελέτη ήταν τεράστια, καλύπτοντας τα αρχεία υγείας σχεδόν 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, ολόκληρου του πληθυσμού της Δανίας από 16-49 ετών από το 2012 (!!!!!!!!).

(Όταν βλέπετε αυτή την κόκκινη γραμμή, σκεφτείτε κατεστραμμένες ζωές. Το 1972, μόλις το 2% των νέων περιπτώσεων σχιζοφρένειας στους άνδρες αποδίδονταν στη βαριά χρήση κάνναβης. Το 2022, περίπου το 20%) (!!!!!!!!!!!).

ΠΗΓΗ (https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/association-between-cannabis-use-disorder-and-schizophrenia-stronger-in-young-males-than-in-females/E1F8F0E09C6541CB8529A326C3641A68#article)

Διαπίστωσαν ότι η διαταραχή χρήσης κάνναβης ήταν ένα εκπληκτικά ισχυρό σήμα για μια επερχόμενη διάγνωση σχιζοφρένειας. κάποιος με τη διαταραχή είχε 30 φορές κίνδυνο να διαγνωστεί αργότερα με σχιζοφρένεια.

Μεγάλο μέρος αυτού του αυξημένου κινδύνου θα μπορούσε να εξηγηθεί από άλλους παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιστορικό ψυχικής ασθένειας, το οποίο είναι επίσης υψηλότερο σε άτομα με διαταραχές χρήσης κάνναβης. Αλλά ακόμη και αφού προσαρμόστηκαν για όλους αυτούς τους παράγοντες, διαπίστωσαν ότι ο εθισμός στην κάνναβη συσχετίστηκε με 2,3 φορές κίνδυνο ανάπτυξης σχιζοφρένειας.

Ο εθισμός στην κάνναβη ήταν πιο επικίνδυνος για τους νεώτερους άνδρες. Οι άνδρες ηλικίας 20 ετών και κάτω είχαν σχεδόν τέσσερεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης σχιζοφρένειας εάν ήταν βαρείς χρήστες.

Συνολικά, περίπου το 15% των περιπτώσεων σχιζοφρένειας που διαγνώστηκαν σε άνδρες το 2021 συνέβησαν ως αποτέλεσμα εθισμού στην κάνναβη, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Για τους νεώτερους άνδρες το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο.

Οι γυναίκες είχαν επίσης αυξημένο κίνδυνο για νέες διαγνώσεις σχιζοφρένειας μετά από βαριά χρήση κάνναβης, αν και ήταν μικρότερος. Η διαφορά μπορεί να αντικατοπτρίζει κάποια διαφορά στους εγκεφάλους των γυναικών και των ανδρών ή ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερη κάνναβη από τις γυναίκες, ακόμη και εντός της ομάδας των χρηστών που έχουν διαγνωστεί με εθισμό.

Δυστυχώς, το πρόβλημα της ψυχικής ασθένειας που συνδέεται με την κάνναβη είναι πιθανό να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί, επειδή περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ναρκωτικό πολύ και επικίνδυνα.

Στη δεκαετία του 1970, τα τυποποιημένα στελέχη κάνναβης περιείχαν συνήθως περίπου 2% THC. Σήμερα, η φυτική κάνναβη είναι συνήθως 20% THC και σχεδόν καθαρά καπνιστά εκχυλίσματα THC που ονομάζονται κερί ή θρυμματισμένα είναι ευρέως διαθέσιμα. Η THC μπορεί επίσης να ατμιστεί ή να καταποθεί σε βρώσιμα, μια μέθοδος χρήσης που ΑΥΞΑΝΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ την ΙΣΧΥ της.

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες κάνναβης καταναλώνουν συνήθως πολύ περισσότερη THC τώρα που το έκαναν πριν από μια γενιά - οδηγώντας σε πιο έντονα και μεγαλύτερης διάρκειας υψηλά επίπεδα και μεγαλύτερο κίνδυνο εθισμού.

Το 1990, μόνο ένας στους 1.000 άνδρες στη Δανία είχε ποτέ διαγνωστεί με διαταραχή χρήσης κάνναβης. Σήμερα, το ποσοστό είναι 1 στα 40.

(ΠΗΓΗ https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/association-between-cannabis-use-disorder-and-schizophrenia-stronger-in-young-males-than-in-females/E1F8F0E09C6541CB8529A326C3641A68#supplementary-materials)

Η τάση είναι παρόμοια, αλλά χειρότερη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η κάνναβη είναι πλέον νόμιμα διαθέσιμη στις περισσότερες πολιτείες και προωθείται ευρέως ως φάρμακο.

Σε μια έρευνα το 2021, το 11% των νεαρών ενηλίκων στην Αμερική ανέφεραν καθημερινή χρήση κάνναβης (https://nida.nih.gov/news-events/news-releases/2022/08/marijuana-and-hallucinogen-use-among-young-adults-reached-all-time-high-in-2021#:~:text=Marijuana%20use%20in%20the%20past,2016%20and%206%25%20in%202011.), από 6% μια δεκαετία νωρίτερα. (Η καθημερινή χρήση δεν είναι αρκετά συνώνυμη με τη διαταραχή χρήσης κάνναβης, αλλά δεν είναι καλό σημάδι.)

Φυσικά, η έκρηξη των αστέγων, της αταξίας και της βίας στις αμερικανικές πόλεις - πιο αξιοσημείωτες πόλεις της Δυτικής Ακτής όπου η χρήση κάνναβης νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά - είναι απλή σύμπτωση.

Δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την αυξανόμενη χρήση κάνναβης και τον επακόλουθο κίνδυνο βίας που ακολουθεί την ψύχωση.

ΠΗΓΗ (https://www.lancs.live/news/lancashire-news/troubled-childhood-young-man-whose-26842724)

Παιδιά, δεν υπάρχει τίποτε να δείτε εδώ. Απολύτως τίποτα.

Θα πρέπει να είστε μαστουρωμένοι για να αναγνωρίσετε κάποιο σχέδιο.

(δείτε τους σχετικούς πίνακες και τα δημοσιεύματα εντός του συνδέσμου)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

https://alexberenson.substack.com/p/tell-your-children?utm_source=substack&utm_medium=email

1 σχόλιο:

  1. τέλειος συγχρονισμός! σήμερα τιμάται άλλη μια γελοιότητα: η παγκόσμια ημέρα κάνναβης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!