Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! ΓΙΑΤΙ όμως; Μέ «δημοκρατικό» τρόπο (!!!!!), θα βγάλει ο μητρ. Περιστερίου τόν Εσταυρωμένο από τό Ιερό!!!!!!!!........

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ....

Την Κυριακή 14 Μαΐου, έλαβε χώρα στην Μητρόπολη Περιστερίου ομιλία με θέμα: «Η θέση του Εσταυρωμένου στην Εκκλησία». 

Ακολούθησαν παρεμβάσεις λαϊκών. 

Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε, ότι μέσα στο Ιερό δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην Σταύρωση και όχι στην Ανάσταση και πρότεινε την ...απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το πίσω μέρος της Αγίας Τράπεζας! 


Η συμμετοχή των λαϊκών ήτανε συγκινητική με την επισήμανση φυσικά, ότι η Σταύρωση και η Ανάσταση δεν διαχωρίζονται.

Άκρως αποκαρδιωτική ήταν η συμπεριφορά των ιερέων που εμφανίστηκαν στην ομιλία. 

Δυστυχώς συμφωνούσαν με την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου και σύμφωνα με πληροφορίες κατέφευγαν σε 'μπούλινγκ' κατά των ομιλητών που διαφωνούσαν. 

Φαίνεται άλλωστε και η στάση τους στο βίντεο, με την ειρωνεία και την απαξίωση γραμμένη στα πρόσωπά τους όταν οι λαϊκοί προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τον Εσταυρωμένο.

Είναι όμως πραγματικά συγκινητική η εμφάνιση όλων των λαϊκών και θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό το σημείο, να πάρουμε θάρρος από την πίστη τους, την παρρησία τους και την ομολογία τους.

Ο Μητροπολίτης, βλέποντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις και για να αποφύγει την κατακραυγή εφηύρε έναν πονηρό τρόπο για να ξεγελάσει το ποίμνιο. 

Τους είπε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, λες και έχουν να διαλέξουν από κάποιο μενού στο εστιατόριο. 

Όποιος θέλει βγάζει τον Εσταυρωμένο και όποιος δεν θέλει δεν βγάζει τον Εσταυρωμένο. 

Τί σημαίνει αυτό; 

Ότι ο ιερεύς που θα θελήσει να τα έχει καλά με τον επίσκοπο θα βγάλει τον Εσταυρωμένο και θα έλθει σε κόντρα με τους εκκλησιαζόμενους, οι οποίοι, είτε θα οδηγηθούν σε άλλη Ενορία είτε θα συμβιβαστούν.

Έτσι όμως λειτουργεί η Εκκλησία; Άλλα βλέπουμε σε έναν Ναό και άλλα σε άλλον; 

Γιατί το κάνει αυτό ο Μητροπολίτης; 

Μα για να χαρακτηρισθεί «δημοκράτης» (θα τον δείτε πόσο πασχίζει να ακουστούν όλες οι φωνές) και όχι αιρετικός αποδομητής της Ορθόδοξης Παράδοσης, ενώ παράλληλα θα έχει εισάγει το μικρόβιο μέσα στην ζωή της Εκκλησίας.

Το βίντεο ΕΔΩ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και:

-Ὁ Περιστερίου σιωπᾶ διὰ τὸν Ἐσταυρωμένον

-Διατί ὁ Περιστερίου ἀφαιρεῖ τόν Τίμιον Σταυρόν;

-Η σύγχρονη ποιμαντική μέθοδος του Περιστερίου Γρηγορίου!

-Ὁ Περιστερίου συνεχιστὴς τῆς κακοδοξίας τοῦ Περγάμου

-«Ἕνα συμπόσιο ὁρόσημο γιὰ τὸν οἰκουμενισμὸ στὴν Ἑλλάδα»

-ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ; (Σχόλιο σε πρόσφατο διαχριστιανικό συμπόσιο)

http://aktines.blogspot.com/2023/05/blog-post_88.html

4 σχόλια:

  1. Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου που φτάσαμε... Ούτε Εσταυρωμένο δεν Τον λυπούνται; Πώς θα Τον σηκώσουν, άραγε, να Τον βγάλουν βλέποντας το πονεμένο βλέμμα Του; Κι από πού θα Τον εκδιώξουν; Από τον Οίκο Του; Η Σταύρωση είναι η τιμή που μας έκανε ο Θεός θυσιάζοντας τον Μονογενή και αναμάρτητο Υιό Του για να καθαρίσει και σώσει εμάς που δεν αξίζουμε ούτε ένα βλέμμα να μας ρίξει. Ο Σταυρός είναι η Ομολογία και η δύναμη και η παρηγοριά εμάς των Χριστιανών. Είναι η υπενθύμιση ότι Σταυρός περιμένει όλους μας. Ο Σταυρός είναι η προστασία μας, το κράτημα μας, η ζωή μας!
    Δεν έχουν κανένα δικαίωμα! Ο Εσταυρωμένος με τον Σταυρό του αγίου μαρτυρίου Του ανήκει σε εμάς τους Χριστιανούς. Αυτοί να φύγουν από το Σπίτι Του! Δεν παύουν να μας ποτίζουν λύπες κάποιοι του Κλήρου. Ο Θεός να μας λυπηθεί.. καήκαμε με αυτά που κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφουμε - αφού σας ευχαριστήσουμε θερμότατα - καί μέ τά δύο χέρια όσα γλαφυρώς καί ευστόχως περιγράφετε στό σχόλιό σας Γεράκι!
      Καί δέν θά παραλείψουμε νά επαναλάβουμε μέ ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα τήν μικρή αλλά ορθή φράση που έχετε στό τέλος του σχολίου σας: "ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ"!!!!!!!!!!
      Είθε Ο Χριστός καί Η Παναγία Μητέρα Του νά μας αξιώσουν (κάποτε) νά έχουμε ΑΞΙΟΥΣ ποιμένες.

      Διαγραφή
  2. ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 – ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΩΡΑ ΗΛΘΕ !!!
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=wpLPtuvd94E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να καταλαβετε ποσο κιβδηλοι Χριστιανοι,και ασχετοι,ειναι ολα αυτα τα απολειφαδια.Η Βαση του Ορθοδοξου Χριστιανικου τροπου ζωης βασιζεται στο Εκουσιον Παθος.Εκει ειναι η μεγαλοσυνη απεναντι στον συνανθρωπο σου,η υπερτατη πραξη για την σωτηρια της ψυχης μας,η απελευθερωση.Να θυσιαστεις για τον πλησιον.Χωρις αυτην η "Ανασταση"ειναι πανηγυρακι φακιρηδων.[Μπορει και να ειναι υποτιμητικο να θαυμαζεις την Ανασταση του Θεανθρωπου.Μετα μας φταιει ο Θωμας]Μην περιμενετε απο μιζερους και ακοινωνητους δημοσιουπαλληλισκους προκοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!