Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Η συνταγματική προσφυγή κατά της μελλοντικής έγκρισης της συνθήκης πανδημίας αποτυγχάνει.


Λογότυπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μπροστά από την έδρα του στη Γενεύη.Φωτογραφία: Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images

Στην Καρλσρούη, απορρίφθηκε μια συνταγματική προσφυγή κατά μιας πιθανής διεθνούς συνθήκης πανδημίας. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο τόνισε ότι ο εν λόγω νόμος δεν υπάρχει ακόμη.

Μια συνταγματική καταγγελία κατά της πιθανής μελλοντικής συναίνεσης της Γερμανίας σε μια διεθνή συνθήκη πανδημίας απέτυχε στην Καρλσρούη. Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα δεχθεί την καταγγελία για απόφαση. Δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν ακόμη σε εξέλιξη, δεν είχε ακόμη ψηφιστεί κανένας νόμος κατά του οποίου θα μπορούσε να στραφεί η συνταγματική προσφυγή. (Σχετ. 2 BvR 1082/23)

Στα τέλη του 2021, τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συμφώνησαν να θεσπίσουν ένα διεθνές μέσο για τη βελτίωση της ετοιμότητας και της αντίδρασης σε πανδημίες. Ωστόσο, το κείμενο της συνθήκης δεν έχει ακόμη αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Οι διεθνείς υγειονομικοί κανονισμοί της ΠΟΥ πρόκειται επίσης να αναθεωρηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

Κριτική της σχεδιαζόμενης επιρροής του ΠΟΥ

Τον Μάϊο του τρέχοντος έτους, η Bundestag ενέκρινε πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων SPD, Πρασίνων και FDP που καλούσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμμετάσχει στη σύνταξη συμφωνίας ή μέσου για την πανδημία. Τον Ιούνιο, η συνταγματική καταγγελία ελήφθη στην Καρλσρούη.

Οι επικριτές φοβούνται ότι η προτεινόμενη συνθήκη θα δώσει στον ΠΟΥ σημαντική εξουσία. Η Επιστημονική Πρωτοβουλία Υγεία για την Αυστρία ( Wissenschaftliche Initiative Gesundheit für Österreich e. V.) προειδοποιεί, για παράδειγμα, ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον ΠΟΥ να μην κάνει πλέον συστάσεις προς τις κυβερνήσεις των χωρών μελών, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής, αλλά να λαμβάνει αποφάσεις που θεωρούνται νόμοι. Έτσι, τα εθνικά συντάγματα και τα δημοκρατικά κοινοβούλια θα υπονομευθούν. Υπάρχει επίσης φόβος ότι η ελευθερία της έκφρασης θα περιοριστεί από την επέκταση των εξουσιών της ΠΟΥ.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι είχε λάβει πολλές σχεδόν πανομοιότυπες καταγγελίες, το περιεχόμενο των οποίων βασίστηκε σε δείγμα από το Διαδίκτυο. Τον Ιούλιο, είχε ήδη αποτύχει να δεχθεί άλλη καταγγελία σχετικά με τη συνθήκη πανδημίας για απόφαση.

Είναι αλήθεια ότι οι νόμοι που εγκρίνουν διεθνείς συνθήκες θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, ακόμη και πριν τεθούν σε ισχύ, εξήγησε το δικαστήριο. Ωστόσο, το πρότυπο που πρέπει να αναθεωρηθεί πρέπει να έχει ήδη εγκριθεί. Η απλή ανάμειξη της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως στη σύναψη διεθνούς συνθήκης δεν αποτελεί αντικείμενο προσφυγής. (AFP/DL)



ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/verfassungsbeschwerde-gegen-kuenftige-zustimmung-zu-pandemievertrag-scheitert-a4423265.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-09-28&src_cmp=nl-morning_2023-09-28&utm_medium=email&est=ehCJ2b2zJvjmCgkSWCftl4GbJmv5akuUg3NvnzXpPe1zacPeO%2BvKMHS4iEU%3D


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Συστηματικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από τον ΠΟΥ και τον ΟΗΕ
Η ισπανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Liberum» έχει καταθέσει τέσσερις αγωγές στη Γενεύη ενώπιον διεθνών οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών που «προσποιούνται» ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
https://transition-news.org/systematische-menschenrechtsverletzungen-durch-die-who-und-un

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!