Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 100% πληρότητα - ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ξενώνας σε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ τοποθεσία γίνεται ΚΑΤΑΛΥΜΑ για ... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Μέσα σε μια εβδομάδα, το καλύτερο οίκημα στην Marktplatz  ήταν πλήρως κατειλημμένο με Ουκρανούς πρόσφυγες. Από τις 28 Σεπτεμβρίου, τα πρώτα 50 άτομα είχαν μετακινηθεί και μέσα στην επόμενη εβδομάδα έφτασαν άλλα 60 άτομα – αποκλειστικά από την Ουκρανία.

Νέο προσφυγικό οίκημα τεσσάρων αστέρων και σε αποκλειστική τοποθεσία
Το νέο σπίτι προσφύγων στο Garmisch-Partenkirchen προκαλεί σάλο. Ο λόγος για αυτό είναι η εκτεθειμένη θέση του ακινήτου. Οι πρόσφυγες δεν φιλοξενούνται σε κανονικά καταλύματα ή αθλητική αίθουσα – το ATLAS Posthotel τεσσάρων αστέρων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του βαυαρικού τουριστικού θέρετρου (https://www.operanewsapp.com/de/de/share/detail?news_id=2eea3635cbbdfbf01483056406c85e60&news_entry_id=51842e85231006de_de&open_type=transcoded&request_id=share_request&from=h5station).

Το παραδοσιακό ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 44 δωμάτια, τα οποία μπορούν να ανατρέχουν σε πάνω από 300 χρόνια ιστορίας και λέγεται ότι ήταν ένας «τόπος περισυλλογής και φιλοξενίας», ενώ ως ταβέρνα λειτουργούσε  ήδη από την εποχή του Τριακονταετούς Πολέμου.

Καταστροφή για τον τουρισμό;
Η είδηση ότι το ATLAS Posthotel πρόκειται να χρησιμεύσει ως κατάλυμα για τους πρόσφυγες προκάλεσε πολλές ανησυχίες και αντιρρήσεις κατά την προετοιμασία. Ο Daniel Schimmer, περιφερειακός διευθυντής της Ένωσης Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, μιλά για αυτή την απόφαση ως «καταστροφή». 

Παρά την κατανόησή του για το θέμα της στέγασης των προσφύγων, θεωρεί ότι η τοποθεσία είναι ακατάλληλη, επειδή είναι ένα τουριστικό hotspot. Ο περιφερειακός διαχειριστής Anton Speer (" Freie Wähler" "Ελεύθεροι Ψηφοφόροι"), του οποίου το περιφερειακό γραφείο είχε αρχικά νοικιάσει ολόκληρο το ακίνητο στην πλατεία Marienplatz για ένα χρόνο, λέει επίσης ότι δεν βρίσκει κάτι τέτοιο ευνοϊκό για τον τουρισμό.

Η κορυφαία προτεραιότητα του Speer, ωστόσο, παραμένει να αποτρέψει το κλείσιμο των γυμναστηρίων για γενική χρήση με κάθε κόστος. «Στον κορωνοϊό, τόσα πολλά έχουν ήδη αποβεί εις βάρος των παιδιών μας, αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί», λέει ο Speer, αναφερόμενος στη γειτονική συνοικία Bad Tölz-Wolfratshausen, όπου τρεις αθλητικές αίθουσες έπρεπε ήδη να κλείσουν για να μετατραπούν σε καταλύματα προσφύγων.

Ένα αρχοντικό ξενοδοχείο αντί για αθλητική αίθουσα
Το κτίριο σε μια αποκλειστική τοποθεσία, η οποία ανήκει στην αυτοκρατορία ακινήτων του ομίλου Kavun με έδρα το Μόναχο, έχει προσφερθεί από τον τελευταίο αρκετές φορές ως κατάλυμα προσφύγων. Η εταιρεία του Ibrahim Kavun βρίσκεται σε καλή θέση στο Garmisch-Partenkirchen με τέσσερεις τουριστικές επιχειρήσεις. Το αθλητικό ξενοδοχείο του ομίλου Kavun ενοικιάζεται επίσης στο περιφερειακό γραφείο για τη στέγαση μεταναστών.

Ο περιφερειακός διοικητής Speer τονίζει ότι είχε ήδη απορρίψει το ATLAS Posthotel "δύο ή τρεις φορές" πριν από την τρέχουσα δέσμευση. Επειδή αναμένεται αυξημένη εισροή προσφύγων για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμφώνησε αυτή τη φορά. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάληψη αθλητικών αιθουσών, τελικά συμφωνήθηκε, εξήγησε ο Speer.

Ο Επαρχιακός Διοικητής και ο Δήμαρχος συμφωνούν
Αφού έλαβε τη συγκατάθεση της δημάρχου του CSU Elisabeth Koch (https://www.t-online.de/region/muenchen/id_100250736/garmisch-partenkirchen-gefluechtete-aus-ukraine-ziehen-ins-atlas-posthotel.html) - "Ναι, τι να κάνουμε. Κανείς μας δεν θέλουμε να είναι κατειλημμένα τα γυμναστήρια» – αλλά προειδοποιεί για τις συνέπειες: Ούτε ο ίδιος ο πρόσφυγας είναι το πρόβλημα. «Είναι οι συνέπειες που μας επηρεάζουν ως δήμο». Η προσπάθεια για το γραφείο καταγραφής των κατοίκων είναι τεράστια και η φροντίδα των παιδιών πρέπει επίσης να αυξηθεί μαζικά.

Στην περίπτωση του ξενοδοχείου "Post" στο Garmisch-Partenkirchen, το περιφερειακό γραφείο θέλει να εγγυηθεί τα εξής: «Βρήκαμε τον συμβιβασμό ότι θα φιλοξενήσουμε μόνο πραγματικούς Ουκρανούς πολίτες εκεί», λέει ο Peter Berchtenbreiter, επικεφαλής του τμήματος κοινωνικών υποθέσεων στο περιφερειακό γραφείο.

«Σε αυτό στηρίζουμε και όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, μπορούμε να το κάνουμε». 110 από τις πιθανές 120 θέσεις είναι κατειλημμένες. «Δεν θα υπάρχουν πια», διευκρινίζει ο περιφερειακός διοικητής και δίνει μια άλλη υπόσχεση: «Αν κάποιος γίνει εμφανής εκεί, τότε θα αναδιανεμηθεί αμέσως».

«Το θέμα είναι εκρηκτικό»
Για πολλούς κατοίκους και πληγέντες, ωστόσο, προκύπτουν άλλα προβλήματα. Εμφανίζονται ως αντανάκλαση της διάθεσης, ειδικά στις στήλες σχολίων των κοινωνικών μέσων. Ως εκ τούτου, η "Merkur" έκλεισε το τμήμα σχολίων ενός άρθρου σχετικά με την απόφαση Posthotel δύο ώρες μετά τη δημοσίευσή του (https://www.merkur.de/lokales/garmisch-partenkirchen/garmisch-partenkirchen-ort28711/garmisch-partenkirchen-ukraine-fluechtlinge-gefluechtete-premiumlage-fluechtlingsheim-in-92543969.html#:~:text=In%20dem%20Komplex%20k%C3%B6nnen%20maximal,neue%20Schutzsuchende%20aus%20dem%20Kriegsland.).

Η "Garmisch-Partenkirchner Tagblatt" δημοσίευσε στην παρουσία της στο Facebook (https://www.facebook.com/gap.tagblatt):

«Το θέμα είναι εκρηκτικό: Το περιφερειακό γραφείο θέλει να φιλοξενήσει οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία στο παραδοσιακό Atlas Posthotel σε προνομιακή τοποθεσία στην πλατεία Marienplatz του Garmisch-Partenkirchen. Η ένωση ξενοδοχείων και εστιατορίων δεν είναι ενθουσιασμένη με αυτή την επιλογή τοποθεσίας - και φοβάται ότι το τουριστικό θέρετρο θα υποστεί ζημιά».

Μέχρι στιγμής, η ανάρτηση έχει σχολιαστεί πάνω από 200 φορές. Εδώ είναι μια επιλογή που αντικατοπτρίζει τη διάθεση του πληθυσμού:

Χρήστης Elias Fischbacher:
«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κ.λπ. αναζητούν απεγνωσμένα οικονομικά προσιτή στέγη και εδώ δημιουργείται χώρος για 120 πρόσφυγες ακριβώς στο κέντρο; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει εδώ!!»

Χρήστης SV Statler:
«Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τη φασαρία: οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία λόγω του πολέμου. Πολλοί από αυτούς μπόρεσαν να πάρουν μαζί τους τουλάχιστον μερικά από τα τιμαλφή τους και σχεδόν όλοι τους έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς, τα υπόλοιπα και τις καταθέσεις τους στην πατρίδα τους. Ως εκ τούτου, υποθέτω ότι οι άνθρωποι που διαμένουν σε αυτό το ξενοδοχείο θα πληρώσουν επίσης για το κόστος της πολυτελούς διαμονής. Τουλάχιστον εφόσον έχουν κάποια μορφή οικονομικών μέσων. Δεν μπορώ να φανταστώ, ειδικά ενόψει της κατάστασης των εγχώριων απόρων, ότι η διοίκηση ή η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσουν επίσης τη στέγαση τους».

Χρήστης Michi BausGap:
"Αυτό που είναι τρομακτικό για μένα είναι η καθαρά οικονομική άποψη ότι ως διαχειριστής ξενοδοχείου προφανώς κερδίζετε περισσότερα με αυτό από ό, τι με τις κανονικές ξενοδοχειακές λειτουργίες. Στο τέλος, αυτό σημαίνει με όλα τα χρήματα των φορολογουμένων μας».

Χρήστης Urs Peter Janetz:
«Εάν οι τοπικοί πολιτικοί μας δεν αγωνιστούν τελικά για τα προς το ζην, τον τουρισμό, τότε δεν προκαλεί έκπληξη αν το AfD καταλήξει να κερδίσει υποστήριξη. Ο περιφερειάρχης μας έχει ήδη εγκαταλείψει τη ραχοκοκαλιά του στο βεστιάριο. Με ποσοστώσεις άνω του 130% να τηρούνται, δεν υπάρχει πραγματικά καμμία ανάγκη να υποκύψουμε στην πίεση της κυβέρνησης. Και, τι λέει η τοπική πολιτική μας γι' αυτό; Οι τουριστικές συνεισφορές συλλέγονται συχνά, αλλά τώρα όχι από τον Kavun. Καληνύχτα, Garmisch-Partenkirchen."



ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/vollbelegung-luxusherberge-in-premiumlage-wird-zur-unterkunft-fuer-fluechtlinge-a4436457.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-10-10&src_cmp=nl-morning_2023-10-10&utm_medium=email&est=tisHsF95GVdd3%2FCC3YU7d2lC%2F1rZey3vxx3LXmU8LTZDk7lf%2Bxe%2Fvs%2F%2BFlg%3D






Αμερικανοί πολίτες διώχνονται ώστε το νοσοκομείο της Νέας Υόρκης να μπορεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη σε παράνομους
Ένας άνδρας με το όνομα «Ορλάντο», ο οποίος βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από τη Βενεζουέλα, ήταν πολύ χαρούμενος που είπε στο NBC News ότι έχει λάβει δωρεάν ιατρική περίθαλψη για θεραπείες καρκίνου μετά την άφιξή του στη χώρα, αλλά το NBC σημειώνει επίσης ότι οι Αμερικανοί πολίτες συχνά απομακρύνονται από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και τις κοινωνικές υπηρεσίες που κατακλύζονται από συνοριακούς διερχόμενους.
https://www.westernjournal.com/american-citizens-turned-away-nyc-hospital-can-give-health-care-illegals/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!