Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΩΝ: ΜΕΣΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.





Αυτό δεν το λές μια καλή ανταλλαγή: ενώ 7 στους 10 μετανάστες δεν μπορούν ούτε να διαβάσουν ούτε να γράψουν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με πραγματικά προσόντα εγκαταλείπουν τη χώρα μας. Το αποτέλεσμα αυτού στους δημόσιους χώρους γίνεται όλο και πιο καταστροφικό κάθε μέρα που περνάει: οι μεμονωμένες περιπτώσεις γίνονται πιο συχνές, η «ξένη γλώσσα» κυριαρχεί στο σενάριο, το κοινωνικό επίπεδο βυθίζεται στην άβυσσο. Στη γενναία νέα Γερμανία, είναι οι αμόρφωτοι και η πέμπτη τάξη που κάνει κουμάντο. Θα πρέπει να συνηθίσουμε και σε αυτό. Εν τω μεταξύ, η διαρροή μυαλών συνεχίζεται αμείωτη: Ήδη από το 2019, η «Neue Zürcher Zeitung» αναλογίστηκε το γεγονός ότι το 76% όλων των Γερμανών μεταναστών έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο (https://www.nzz.ch/wirtschaft/droht-brain-drain-76-der-deutschen-auswanderer-sind-akademiker-ld.1526958). Μετά ήρθε η υστερία του κορωνοϊού και έγινε λίγο δύσκολο στην αρχή, τουλάχιστον για όσους ήθελαν να φύγουν από τη χώρα. Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο κορυφαίοι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία.

Πολλά μέσα ενημέρωσης υποβαθμίζουν το δίλημμα λέγοντας ότι υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός επαναπατριζόμενων που θα βρουν το δρόμο τους πίσω στην παλιά τους πατρίδα μετά από αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Αλλά δεν είναι τόσο απλό: Η μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στην οξεία «φυγή ταλέντων», ειδικά από τη στιγμή που η Γερμανία καταστρέφει συστηματικά την προηγούμενη άριστη ποιότητα ζωής της: Πολλά εστιατόρια και χώροι εκδηλώσεων έχουν ήδη οδηγηθεί σε πτώχευση από τον κορωνοϊό, αλλά τώρα η διαβρωμένη κατάσταση ασφαλείας προστίθεται στο μείγμα: οι εξωτερικές πισίνες δεν είναι πλέον ασφαλή μέρη, κανένα πάρκο και κανένας δρόμος δεν είναι ασφαλής για να τον περάσετε. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πού θα μετατοπιστούν οι εκάστοτε σκηνές ξυλοδαρμού από το φθινόπωρο και το χειμώνα.😂


Σε κάθε περίπτωση, εδώ και καιρό δεν υπάρχει διαφυγή από τους ηλίθιους και αθυρόστομους στη δημόσια σφαίρα, έτσι ώστε οι άνθρωποι της τάξης και της εκπαίδευσης να αποσύρονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική σφαίρα. Εν τω μεταξύ, η γενική παραμέληση αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 46% όλων των μεταναστών Γερμανών ανέφεραν τον «τρόπο ζωής» τους ως λόγο για την αλλαγή κατοικίας, ενώ το 18% δεν έκρυψε την «απογοήτευση και τη δυσαρέσκειά τους». Ορισμένοι σχεδίαζαν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καρριέρα τους, αλλά στην αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς, πρέπει επίσης να διαμαρτυρηθούμε για την αυξανόμενη έλλειψη προοπτικών. Το κίνητρο για μια πιο αυτοκαθοριζόμενη ζωή αναφέρεται επίσης συχνά.




Σε γενικές γραμμές, το γερμανικό ποσοστό μετανάστευσης του 5,1% είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι σε πολλές άλλες βιομηχανικές χώρες: τρίτη θέση σε μια διεθνή σύγκριση, με μόνο τους Βρετανούς και τους Πολωνούς μπροστά μας. Το 2021, για παράδειγμα, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είχε τους περισσότερους μετανάστες με 57.088 άτομα (https://www.bamf.de/SharedDocs/Anlagen/DE/EMN/Studien/wp09-emn-niederlassung-hochqualifizierte-small-scale-3.pdf?__blob=publicationFile&v=15), ακολουθούμενη από τη Βαυαρία (37.676) και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη (36.872).


ΠΗΓΗ: https://ansage.org/deutschland-den-analphabeten-auslaender-rein-gebildete-raus/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!