Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δάσκαλος αποκαλύπτει - ΕΤΣΙ λειτουργούν τα μαθήματα του Ισλάμ στα γερμανικά σχολεία. (Αισχρότατη) Κατήχηση με χρήματα των φορολογουμένων!!!!!!




Ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετικό το ερώτημα αν πρόκειται για απλή αφέλεια ή αν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό, αν προσπαθείτε λ.χ. να πείσετε τους δικούς σας ψηφοφόρους ότι τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων στη Λωρίδα της Γάζας κάνουν μόνο καλό. Αυτή η «ανθρωπιστική βοήθεια», η οποία περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση σχολικών βιβλίων στη Μέση Ανατολή, προκάλεσε ένα σκάνδαλο μόλις πριν από δύο χρόνια - αλλά περισσότερο για αυτό αργότερα.


Εξύμνηση του μαρτυρίου στα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας
Σε σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα, λάβαμε μια επιστολή από έναν αναγνώστη. Ο πρώην δάσκαλος έστειλε το αναφερόμενο κόμικ, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατατέθηκε σε μια «ενημερωτική σελίδα για εκπαιδευτικούς» το 2016. Εκείνη την εποχή, η πύλη ήταν γνωστή ως "tresselt.de", αλλά τώρα προφανώς λειτουργεί με το όνομα "lehrerseite.com".

Σύμφωνα με τον αναγνώστη μας, το υλικό που παρουσιάζεται εκεί, μεταξύ άλλων για την εξύμνηση του μαρτυρίου και ιδιαίτερα το παρόν κόμικ, είναι «δυστυχώς ακόμα επίκαιρο». 

Όταν τέτοιο περιεχόμενο διαδίδεται ήδη στα γερμανικά σχολεία εν γνώσει της κρατικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι άλλο διδάσκεται σε παιδιά και νέους στη Λωρίδα της Γάζας – και αλλού στον μουσουλμανικό κόσμο.

Στην πραγματικότητα, αυτό το κόμικ προκάλεσε διχόνοια στην τότε κοκκινοπράσινη κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πριν από επτά χρόνια. Πίσω από αυτή την εξύμνηση του μαρτυρίου βρίσκεται η τουλάχιστον αμφιλεγόμενη ένωση μουσουλμανικών τεμενών DITIB, η οποία θεωρείται επέκταση της τουρκικής κυβέρνησης στη Γερμανία (https://reitschuster.de/post/zum-wochenend-koelsch-gibt-es-jetzt-den-muezzin-ruf/).

Ενώ ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, Ralf Jäger (SPD), εκμεταλλεύτηκε τη δημοσίευση ως ευκαιρία για να τερματίσει αμέσως τη συνεργασία με το DITIB, η Υπουργός Παιδείας Sylvia Löhrmann (Πράσινοι) την τήρησε ρητά. Μόνο όταν, μετά από ένα «σκάνδαλο κατασκοπείας» στα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας οι ιμάμηδες είχαν κατασκοπεύσει άλλα ιδρύματα – δεν υπήρχε άλλος τρόπος, παρά η ένωση τζαμιών να εκδιωχθεί από τη «Συμβουλευτική Επιτροπή για το Σχεδιασμό της Ισλαμικής Εκπαίδευσης στα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας».


Η επιστροφή της DITIB το 2021 - υπό την κρατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CDU
Αυτό θα μπορούσε να ήταν το τέλος της ιστορίας, και πράγματι θα έπρεπε να είναι. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Το 2021, αντί της προαναφερθείσας συμβουλευτικής επιτροπής, εγκαταστάθηκε η «Επιτροπή για την Ισλαμική Θρησκευτική Εκπαίδευση» (https://www.schulministerium.nrw/system/files/media/document/file/Faktenblatt_Kommission_IRU.pdf) υπό κρατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CDU (πρωθυπουργός Armin Laschet) και υπό την ηγεσία της υπουργού Παιδείας Yvonne Gebauer (FDP), με το DITIB!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: ενώ τα μισά από τα οκτώ μέλη της πρώην συμβουλευτικής επιτροπής επιλέχθηκαν από «ισλαμικές οργανώσεις του KRM (Συντονιστικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων)» και τα μισά από το Υπουργείο Παιδείας, η επιτροπή περιελάμβανε ρητά «μόνο μέλη που διορίστηκαν από ισλαμικές οργανώσεις» και δεν υπάρχει πλέον σταθερό όριο στον αριθμό των μελών.

Εκτός από την DITIB, επιλέχθηκαν πέντε άλλες οργανώσεις: η Συμμαχία της Μαροκινής Κοινότητας (BMG), η Ισλαμική Κοινότητα των Βοσνίων στη Γερμανία (IGBD), η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (IRG NRW), η Ένωση Ισλαμικών-Αλβανικών Κέντρων στη Γερμανία (UIAZD) και η Ένωση Ισλαμικών Πολιτιστικών Κέντρων (VIKZ). Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου με τον τίτλο: «Ένα νέο, επιτυχημένο κεφάλαιο για την ισλαμική θρησκευτική εκπαίδευση» (https://www.schulministerium.nrw/presse/pressemitteilungen/ministerin-gebauer-ein-neues-erfolgreiches-kapitel-fuer-den-islamischen).

Από τότε, αυτές οι ενώσεις είχαν de facto κυριαρχία πάνω στο τι διδάσκεται στα μαθήματα του Ισλάμ στα σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας - και τελικά από ποιον. Φυσικά, έχουν καταρτιστεί συμβάσεις στις οποίες καθορίζονται "στόχοι και καθήκοντα, αλλά και υποχρεώσεις". Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, το χαρτί είναι υπομονετικό...


Χρηματοδότηση αντισημιτικών σχολικών βιβλίων από την ΕΕ στην Παλαιστίνη
Το γεγονός ότι η Γερμανία και η ΕΕ χρηματοδοτούν σχολικά βιβλία με αντισημιτικό περιεχόμενο στην Παλαιστίνη δεν είναι επίσης εντελώς νέο. Αξίζει ιδιαίτερης μνείας σε αυτό το σημείο, κυρίως επειδή αποσιωπάται από τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης σε σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα – και κυρίως τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που γιορτάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ήδη από τον Ιούνιο του 2021, η ευρωβουλευτής του FDP Nicola Beer στράφηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κοινοβουλευτική ερώτηση (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2021-003170_DE.html). Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλησε να μάθει, μεταξύ άλλων, πότε οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να δημοσιεύσουν «μια μελέτη για τα παλαιστινιακά σχολικά βιβλία που εκκρεμεί εδώ και καιρό».

Με απλά λόγια: Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης (https://owncloud.gei.de/index.php/s/FwkMw8NZgCAJgPW) ήταν διαθέσιμα εδώ και εβδομάδες, αλλά δεν είχαν ακόμη δημοσιευθεί για άγνωστους λόγους, τουλάχιστον όχι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό συνέβη μόνο δύο ημέρες μετά την παρακολούθηση από τον βουλευτή του FDP.

Στην ερώτησή της, η Beer επεσήμανε ότι η μελέτη έδειξε «ότι η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία λαμβάνει χρηματοδότηση για τον εκπαιδευτικό της τομέα από το πρόγραμμα PEGASE της ΕΕ, υποκινεί σκόπιμα μαζική υποκίνηση εναντίον των Εβραίων και υποκινεί το μίσος εναντίον τους στο διδακτικό της περιεχόμενο».

Εκρηκτικό: Ακόμη και οι δημιουργοί της μελέτης δεν φάνηκαν να είναι απόλυτα άνετοι με τις αυτο-αποκτηθείσες γνώσεις. Παρά τα ευρήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι ερευνητές τόνισαν ότι το περιεχόμενο αυτών των εγχειριδίων ήταν σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO. Το πώς ακριβώς κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα πιθανότατα θα παραμείνει ένα μυστήριο για πάντα.



Ακολουθεί η μετάφραση του εξωφρενικού κόμικ που εμφανίζεται στην εικόνα της ανάρτησης:


ΤΙΤΛΟΣ: "O προφήτης και η μικρή του κοινότητα"
Είθε ο αλλάχ να ανταμείψει τους μάρτυρές μας. Είθε να αναπαύονται εν ειρήνη.

O προφήτης, η ειρήνη και οι ευλογίες του να είναι σε αυτόν, λέει: "Όταν ο μάρτυρας είδε την αιώνια ομορφιά και την ποικιλλία του ουρανού, ευχήθηκε να επιστρέψει πίσω στην Γη ώστε να πεθάνει ξανά, ως μάρτυρας".

(εικόνα πάνω δεξιά)
πατέρας: "Τί ωραία που είναι να γίνεις μάρτυρας".
γιος: "Μπαμπά, αξίζει καθόλου να γίνεις μάρτυρας;"
πατέρας: "Φυσικά, θησαυρέ μου. Ποιός δεν θέλει να μπει στον παράδεισο;"

(εικόνα κάτω αριστερά)
κορίτσι: "Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να γίνω μάρτυρας."
αγόρι: "Αλλά εσύ δεν μπορείς να γίνεις στρατιώτης".
μάνα: "Αν το επιθυμήσεις αρκετά έντονα τότε ο αλλάχ θα σου δώσει την ευκαιρία, θησαυρέ μου".

(λεζάντα, στη μέση δεξιά)
O προφήτης, η ειρήνη και οι ευλογίες του να είναι σε αυτόν, λέει: Οποιοσδήποτε ακολουθεί το μονοπάτι του αλλάχ, με σταθερή πρόθεση να γίνει μάρτυρας, θα ανταμειφθεί από τον αλλάχ ως μάρτυρας. Ακόμη κι αν δεν πεθάνει στην μάχη.

(λεζάντα, κάτω αριστερά)
O προφήτης, η ειρήνη και οι ευλογίες του να είναι σε αυτόν, λέει: "Ο μάρτυρας νοιώθει τον πόνο του θανάτου, μοναχά σαν ένα τσίμπημα."

(εικόνα κάτω δεξιά)
παιδί στον πατέρα: "Πρέπει να υπέφεραν τόσο πολύ, προτού πέσουν ως μάρτυρες, δεν είναι αλήθεια, μπαμπά;"
πατέρας: "Γιε μου, οι μάρτυρες δεν υποφέρουν κατά τρόπο που εσύ φαντάζεσαι."





ΠΗΓΗ: 
https://reitschuster.de/post/exklusiv-lehrer-packt-aus-so-geht-islam-unterricht-an-deutschen-schulen/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!