Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Κατάρρευση του ποσοστού γεννήσεων: Η αποστολή εργοστασίου βρεφικού γάλακτος στην Κίνα θα κλείσει λόγω έλλειψης ζήτησης!!!


Από τον John Hayward
20 Οκτωβρίου 2023

Η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα κλείσει ή θα πουλήσει το εργοστάσιο βρεφικής φόρμουλας Wyeth Nutrition στο Askeaton της Ιρλανδίας, το αργότερο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2026 (https://edition.cnn.com/2023/10/19/business-food/nestle-infant-formula-china-birth-rate/index.html).

Ο κύριος λόγος που δόθηκε για την απόφαση αυτή ήταν ότι το ποσοστό γεννήσεων της Κίνας έχει καταρρεύσει τόσο πολύ (!!!!!!!) που η παραγωγή του εργοστασίου, η οποία εξήχθη στην Ασία, δεν είναι πλέον απαραίτητη.

«Ο αριθμός των νεογέννητων μωρών στην Κίνα μειώθηκε απότομα από περίπου 18 εκατομμύρια ετησίως το 2016 σε λιγότερα από 9 εκατομμύρια που προβλέπονται το 2023. Η αγορά, η οποία προηγουμένως βασιζόταν σε εισαγόμενα προϊόντα βρεφικής φόρμουλας, βλέπει επίσης ταχεία ανάπτυξη στα τοπικά παραγόμενα προϊόντα», δήλωσε η Nestle.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κλείσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο εργοστάσιο Askeaton μέχρι το 2025, θέτοντας συνολικά 542 τοπικές θέσεις εργασίας σε κίνδυνο.

«Το πλήρες φάσμα της κρατικής στήριξης θα τεθεί στη διάθεση των εργαζομένων και θα εξετάσουμε κάθε επιλογή για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Απασχόλησης Simon Coveney στο BBC την Τετάρτη.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της διαβούλευσης παραμένουμε ανοιχτοί σε προσεγγίσεις από έναν αξιόπιστο αγοραστή», πρόσθεσε η Nestle.

Η Κίνα παραδέχτηκε επίσημα το καλοκαίρι ότι το ποσοστό γονιμότητάς της μειώθηκε στο εκπληκτικά χαμηλό 1,09, δίνοντάς της πιθανώς το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας από οποιοδήποτε μεγάλο έθνος (https://www.breitbart.com/asia/2023/08/16/chinese-state-media-reports-record-low-fertility-rate-of-1-09-in-2022/). Ο κοσμήτορας των επιστημών υγείας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου προέβλεψε λιγότερες από οκτώ εκατομμύρια γεννήσεις για το 2023, έναν εκπληκτικό αριθμό για έναν ενήλικο πληθυσμό τόσο τεράστιο όσο της Κίνας.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει δοκιμάσει διάφορα κίνητρα για να αυξήσει τα ποσοστά γεννήσεων, χωρίς μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής (https://www.breitbart.com/asia/2022/08/17/china-announces-fertility-friendly-policy-guidelines-to-reverse-birth-rate-collapse/). Όπως δείχνει το κλείσιμο του εργοστασίου της Nestlé, αυτή η δημογραφική κατάρρευση σε μια μεγάλη οικονομία θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο.

"Η προγεννητική πολιτική έχει μικρότερη επίδραση στην πτώση του ποσοστού γεννήσεων της Κίνας από ό, τι προβλεπόταν, καθώς οι οικογένειες που έχουν ήδη ένα παιδί φαίνεται να μην ενδιαφέρονται να μεγαλώσουν περισσότερα", παρατήρησε η South China Morning Post (SCMP) την περασμένη εβδομάδα.

«Οι Κινέζοι γονείς είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την απόκτηση περισσότερων μωρών χάρη σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών εξόδων διαβίωσης και του κόστους εκπαίδευσης, παρά τα πρόσφατα κίνητρα από τις τοπικές αρχές που κυμαίνονται από χρηματικές ανταμοιβές έως επιδοτήσεις αγοράς σπιτιού», ανέφερε η SCMP (https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3237724/chinas-birth-rate-incentives-not-yet-moving-needle-weary-families).

Ο δημογράφος He Yafu επεσήμανε ότι η Κίνα γνώρισε μια μέτρια αύξηση των ποσοστών γεννήσεων μετά τον τερματισμό της ειδεχθούς πολιτικής του ενός παιδιού των αναγκαστικών αμβλώσεων, αλλά αυτό το χτύπημα τώρα ξεθωριάζει και η περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων που επιτρέπουν τρία μωρά ανά οικογένεια δεν έχει παράγει αρκετά τρίτα παιδιά για να κάνει μεγάλη διαφορά. Αυτό υποδηλώνει ότι η πτωτική δημογραφική τάση θα μπορούσε να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο.



ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/asia/2023/10/20/birth-rate-collapse-baby-formula-factory-shipping-china-to-shut-down-lack-demand/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!