Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ (Καναδάς) απαιτεί υποβοηθούμενη αυτοκτονία για ...ΜΩΡΑ!!!!!!


Πηγή εικόνας: https://theinterim.com/issues/abortion/from-abortion-to-infant-euthanasia/

Πηγή εικόνας: https://answersingenesis.org/sanctity-of-life/euthanasia/canadian-doctors-support-euthanasia-newborns/

Δραματική επέκταση του Καναδικού προγράμματος MAiD

Ζητώ συγγνώμη για τη χρήση του οξύμωρου όρου «υποβοηθούμενη αυτοκτονία για μωρά» στον τίτλο. Ένα βρέφος δεν έχει αυτογνωσία και δεν μπορεί να «αυτοκτονήσει». Τα βρέφη θέλουν να ζουν, να τρώνε και να κρατιούνται στην αγκαλιά των γονιών τους. Και όμως, το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ θέλει να επεκτείνει το καναδικό πρόγραμμα "Medical Assistance in Dying" στα βρέφη.

Παρακολουθήστε τον Δρ Louis Roy, από το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ, να λέει στην Ειδική Μικτή Επιτροπή Ιατρικής Βοήθειας στο Θάνατο (MAiD) της Βουλής των Κοινοτήτων στις 7 Οκτωβρίου ότι η οργάνωσή του πιστεύει ότι το MAiD μπορεί να είναι κατάλληλο για βρέφη ηλικίας έως ενός έτους που γεννιούνται με «σοβαρές δυσπλασίες».




Ιατρική βοήθεια στο θάνατο σημαίνει ότι κάποιος θέλει να πεθάνει και να πάρει ιατρική βοήθεια για να πεθάνει με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο με κάποια παρηγοριά.

Τα βρέφη κάτω του ενός έτους δεν μπορούν να επιλέξουν να πεθάνουν ή να ζητήσουν ιατρική βοήθεια, οπότε το όνομα δεν ταιριάζει ακριβώς στην κατάσταση. Αντί για «βοήθεια στο θάνατο», τα βρέφη θα υποβάλλονται σε ευθανασία για την ευκολία των γονέων και των γιατρών που δεν θέλουν πλέον να ασχολούνται με προβληματικά μωρά. Υπάρχουν και άλλοι, ακόμη πιο ανησυχητικοί λόγοι για την προώθηση αυτού του προγράμματος, τους οποίους θα διερευνήσουμε.

Η National Post του Καναδά έχει τις λεπτομέρειες (https://nationalpost.com/news/quebec-college-of-physicians-slammed-for-suggesting-maid-for-severely-ill-newborns).

https://nationalpost.com/news/quebec-college-of-physicians-slammed-for-suggesting-maid-for-severely-ill-newborns

Η πρόταση του Κολλεγίου Ιατρών του Κεμπέκ επιχειρεί να φανεί λογική αναφερόμενη σε μωρά που υποφέρουν από «αφόρητο πόνο», με ευθανασία εγκεκριμένη από γιατρό και με συναίνεση και από τους δύο γονείς. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις επιμέλειας και υποψιάζομαι ότι η «συναίνεση και των δύο γονέων» θα αγνοηθεί στην περίπτωση των άγαμων γονέων.

Ωστόσο, πρέπει να ρωτήσουμε: πώς γνωρίζουμε ότι ο πόνος ενός μωρού είναι αφόρητος; Δεν μπορούμε να ρωτήσουμε το μωρό, τελικά. Ως πατέρας δύο μεγάλων παιδιών, θυμάμαι ότι υπέφεραν από ασθένειες ρουτίνας όπου ο πόνος τους φαινόταν «αφόρητος». Η καρδιά μου ράγιζε για αυτά καθώς έκλαιγαν για ώρες για πόνους στο στομάχι και άλλα θέματα, συνήθως τη νύχτα. Ενώ τέτοιοι πόνοι έμοιαζαν απελπιστικά «αφόρητοι» αυτή τη στιγμή, ήταν προσωρινοί. Ευτυχώς, και τα δύο παιδιά μεγάλωσαν μια χαρά. Έμαθα ότι αυτό που φαίνεται αφόρητο σε μια στιγμή μπορεί τελικά να γίνει μια μακρινή ανάμνηση.

Το Κολλέγιο Ιατρών του Κεμπέκ δεν το συνειδητοποιεί αυτό και πιστεύει ότι οι ενήλικες μπορούν να αποφασίσουν ποια βρέφη θα υποστούν ευθανασία.

Μερικοί γιατροί αγαπούν το MAiD
Μια υποτιθέμενη «διασφάλιση» απαιτεί την έγκριση ενός γιατρού σε οποιαδήποτε απόφαση για ευθανασία των βρεφών. Θα προστατεύσει τα βρέφη από απερίσκεπτες αποφάσεις ευθανασίας;

Όχι απαραίτητα. Σκεφτείτε την Δρ Green, μία λάτρη του MAiD που αγαπά την παροχή και υποστηρίζει την ευθανασία (https://www.ctvnews.ca/w5/a-rare-look-at-canada-s-growing-demand-for-medical-assistance-in-dying-1.5854612). Η Δρ Green έχει ήδη κάνει ευθανασία σε πάνω από 300 άτομα και λατρεύει τη δουλειά της!

Απεικονίζεται εδώ, κρατώντας ένα βρέφος που φαίνεται να νοιώθει μάλλον άβολα (στα χέρια της):

https://www.ctvnews.ca/w5/a-rare-look-at-canada-s-growing-demand-for-medical-assistance-in-dying-1.5854612

Όταν η Ιατρική Βοήθεια στο Θάνατο, που ονομάστηκε MAiD, έγινε νόμιμη στον Καναδά το 2016, η Δρ Green ήταν εξαντλημένη από 20 χρόνια εργασίας ως μητέρα (!!!!!!!!!!!!!!!) και αναζητούσε μια αλλαγή.

Έτσι, άλλαξε από τη φροντίδα στην αρχή της ζωής στη φροντίδα στο τέλος της ζωής.

"Η μία είναι μια είσοδος. Η άλλη μία έξοδος», δήλωσε η Δρ Green. «Είναι παρόμοιες από την άποψη ότι είναι και οι δύο απίστευτα οικείες στιγμές. Είναι ορόσημα στη ζωή κάποιου. Είναι έντονες."

Η Δρ Green έχει βοηθήσει (!!!!!!!!) περίπου 300 ανθρώπους να πεθάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια και λέει ότι δεν αισθάνεται εξουθενωμένη. Το αντίθετο μάλιστα.

Η Δρ Stefanie Green βρήκε την κλήση της και δεν αισθάνεται εξουθενωμένη - ακριβώς το αντίθετο - βιώνοντας έντονα συναισθήματα χορηγώντας ευθανασία στους ασθενείς της.

Ποιες είναι οι πιθανότητες ότι γιατροί όπως η Δρ Green, που αγαπούν τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν από την ευθανασία ανθρώπων, να προστατεύσουν τη ζωή των βρεφών; Να μου πείτε εσείς.

Αφαίρεση οργάνων
Τα βρέφη που θα υποβληθούν σε ευθανασία από άτομα όπως η Δρ Stefanie Green δεν θεωρούνται αρκετά πολύτιμα για να ζήσουν. Ωστόσο, έχουν πολύτιμα όργανα που θα μπορούσαν να συλλεχθούν και να δοθούν σε πιο ... άξια παιδιά (https://www.voanews.com/a/canada-leads-world-in-organ-donations-from-euthanasia/6926402.html).

https://www.voanews.com/a/canada-leads-world-in-organ-donations-from-euthanasia/6926402.html

Ενώ η ευθανασία δεν είναι μια καλά αμειβόμενη διαδικασία, που εκτελείται συχνά από ενθουσιώδεις γιατρούς όπως η Δρ Green, οι οποίοι βιώνουν έντονα συναισθήματα που εκτιμούν, η μεταμόσχευση οργάνων είναι μια ακμάζουσα και μεγάλη επιχείρηση που ωφελεί γιατρούς, χειρουργούς και νοσοκομεία.

Τα όργανα σώζουν ζωές. Το καταλαβαίνω. Αλλά η ευκαιρία να ληφθούν όργανα από ένα βρέφος που δεν μπορεί να αντιταχθεί στην ευθανασία του παρουσιάζει ηθικά προβλήματα. Υπάρχει ανεπίλυτη σύγκρουση συμφερόντων; Ναι, κατά τη γνώμη μου.

Εάν οι κουρασμένοι γονείς ενός άρρωστου παιδιού, εξαντλημένοι από άγρυπνες νύχτες και ιατρικά έξοδα, επισκεφθούν έναν γιατρό όπως η Stefanie Green, περιμένω ότι η ευθανασία MAiD πιθανότατα θα εγκριθεί και θα πραγματοποιηθεί γρήγορα.

Οι γονείς μπορεί αρχικά να αισθάνονται ανακουφισμένοι. Το νοσοκομείο που εκτελεί την ευθανασία θα κερδίσει χρήματα από τη συγκομιδή οργάνων. Στο μέλλον, όμως, οι γονείς μπορεί να έχουν περισσότερες άγρυπνες νύχτες γεμάτες άσχημα όνειρα για το μωρό τους που έκαναν ευθανασία και συμφώνησαν να σκοτώσουν.

Έτσι, πρέπει να ρωτήσουμε, μπορούμε να κρίνουμε ένα βρέφος και να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό το βρέφος αξίζει να πεθάνει λόγω της ασθένειάς του; Πώς ξέρουμε ποια βρέφη είναι σε απελπιστική κατάσταση;

Γνωρίζετε κάποιον που γεννήθηκε πολύ άρρωστος και με προβλήματα υγείας που στη συνέχεια έζησε μια παραγωγική ζωή; Θα ήμασταν καλύτερα αν το προσβεβλημένο από θαλιδομίδη παιδί που απεικονίζεται παρακάτω είχε υποβληθεί σε ευθανασία;




ΠΗΓΗ: https://www.igor-chudov.com/p/assisted-suicide-for-babies-demanded?publication_id=441185&post_id=138186255&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφόπουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!