Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

(Έχουν γίνει διεθνώς ρεζίλι) Από τον ΗΓΕΤΗ Ιωάννη ΜΕΤΑΞΑ στον ΠΡΟΔΟΤΗ κούλη. Ήταν Σεπτέμβριος στην Αθήνα: αντίο στο οκτάωρο!

Ο νέος εργατικός νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη, οδήγησε σε 24ωρη γενική απεργία.


https://www.ioannismetaxas.gr/Biografia.html

«Ήταν Σεπτέμβριος στην Αθήνα – αντίο στην Ακρόπολη!» τραγουδούσε η Mireille Mathieu τη δεκαετία του εβδομήντα. Τώρα δεν είναι μόνο καιρός να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικοπολιτικά επιτεύγματα: το οκτάωρο.

Ο αυταρχικός πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, ο οποίος κυβέρνησε από το 1936 έως το 1941, πιστώθηκε (Σ.τ.Μ. εκτός των πολλών άλλων) και για την κοινωνική του πολιτική μέχρι πρόσφατα. Εισήγαγε το οκτάωρο και τις συντάξεις γήρατος. Στο παρελθόν, οι ώρες εργασίας ήταν από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου.

Τώρα αυτό θα πρέπει να ανήκει στο παρελθόν. Ένα νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη καταργεί την εβδομάδα εργασίας των 40 ωρών. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να εργάζονται περισσότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα. Υπάρχει επίσης κριτική ότι τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας δεν είναι πλέον υποχρεωτικά βάσει του νέου νόμου.



http://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html


Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε πολλά όταν πρόκειται για κοινωνικές περικοπές στην Ελλάδα. Όταν η κόρη του συγγραφέα πήγε σχολείο εκεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι γονείς έπρεπε να προμηθεύσουν το χαρτί εκτυπωτή και το τόνερ επειδή ο προϋπολογισμός για αυτούς είχε μειωθεί. Το σχολείο μπορούσε να θερμανθεί μόνο επειδή ένας πατέρας, ο οποίος εργάζεται για την αεροπορική εταιρεία Aegean, αφαίρεσε καύσιμα από εκεί. Και διαδρομές που χρειάζονταν μια ώρα μπορούν τώρα να καλυφθούν σε δέκα λεπτά.

Αλλά η "συντηρητική"  κυβέρνηση, με επικεφαλής τον εκπαιδευμένο στις ΗΠΑ πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ξεφύγει. Ο μέγιστος χρόνος εργασίας πρόκειται να αυξηθεί σε 13ώρες ημερησίως και 78 ώρες εβδομαδιαίως, ενώ οι συμμετέχοντες σε παράνομη απεργία μπορούν επίσης να τιμωρηθούν με πρόστιμο 5.000 ευρώ.

https://gr.pinterest.com/elenibibasi/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7/

Αυτή η νέα ρύθμιση και οι ακραίες περικοπές μισθών της τελευταίας δεκαετίας έχουν αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας – αλλά με ποιο κόστος;

Αλλά ακόμη και μια κυβέρνηση που είναι υποταγμένη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τους διεθνείς οργανισμούς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια της στους μηχανισμούς της αγοράς. Η αχαλίνωτη έλλειψη εργατικού δυναμικού οδηγεί για άλλη μια φορά σε αύξηση των μισθών σε διάφορους τομείς.

Αλλά και εδώ, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει βρει μια λύση: 300.000 παράνομοι αιτούντες άσυλο, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες, πρόκειται να λάβουν άδειες εργασίας (https://www.ft.com/content/1f2c3997-a783-4d7f-9823-4043720e9708). Μέχρι στιγμής, η αντίσταση στις κοινωνικές περικοπές και την αναγκαστική διεθνοποίηση – ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας – ήταν εκπληκτικά χαμηλή.


https://www.poly-gelio.gr/eikona-koulis/

Τον Οκτώβριο, ωστόσο, θα υπάρξει άλλη μια δοκιμασία στις τοπικές εκλογές.

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το έθεσε ως εξής: «Είτε οι Έλληνες συμφωνούν με την προσέγγισή μας είτε βρίσκονται σε βαθύ ύπνο» (επίπεδο ανδρός... 156ο υπόγειο).

Πρόκειται για τον ίδιο Άδωνι Γεωργιάδη -μέλος του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ- που ευχήθηκε θάνατο στους ανεμβολίαστους πριν από δύο χρόνια. (Σ.τ.Μ. το επίπεδο που λέγαμε...)

Εκείνη την εποχή, οι λέξεις ήταν τόσο εξωφρενικές όσον αφορά το περιεχόμενο και την επιλογή των λέξεων και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές που δεν θέλω να τις παραθέσω ή να τις μεταφράσω (εδώ μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον εκτροχιασμό στα ελληνικά https://www.avgi.gr/politiki/398872_protofanis-dilosi-gia-toys-anemboliastoys-na-min-sosoyn).


https://www.poly-gelio.gr/tag/%CE%B1%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/

Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει γίνει αντιληπτό στο εξωτερικό τίνος παιδί είναι ο "Έλληνας" υπουργός είναι επειδή σχεδόν κανείς δεν μιλάει πια τη γλώσσα του Ομήρου.


https://gr.pinterest.com/pin/294071050661278796/


https://kifisiapress.info/%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9-2020/




Πηγή: https://transition-news.org/es-war-september-in-athen-achtstundentag-adieu

Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

1 σχόλιο:

  1. Ο ένας καί ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πρωθυπουργός καί Η Γ Ε Τ Η Σ (μέ κεφαλαία γράμματα!), που αγωνίσθηκε γιά τό καλό καί τήν πρόοδο της Ελλάδος στόν 20ο αιώνα, ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς!
    Αναμφιβόλως, ο πλέον ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟΣ όλων όσων πέρασαν καί παρίσταναν τούς δημοκράτες καί τούς φίλους των εργαζομένων.....
    Οι ευεργετικοί νόμοι ΥΠΕΡ των εργαζομένων άφησαν εποχή καί ισχύουν έως σήμερα!
    Πήρε μία ερειπωμένη καί παράλυτη Ελλάδα (όπως τήν άφησε ο μέγιστος ΟΛΕΤΗΡΑΣ "Ελ.Βενιζέλος") καί τήν έκανε δυνατή, ι σ χ υ ρ ή καί ανθεκτική ( ακόμα καί στόν πόλεμο, απέναντι σέ δύο κολοσσούς ), μέσα σέ απίστευτα μικρό χρονικό χρονικό διάστημα, λιγώτερο από τέσσερα χρόνια!
    Ακριβώς όμως γι' αυτό καί ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τούς Άγγλους!
    (Τίποτε πιό ΨΕΥΔΕΣ από τό επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του Ιω. Μεταξά καί τίς εξόφθαλμες ανοησίες που γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!