Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

(Ήταν όλα ένα πείραμα) Το ψυχολογικό εγχειρίδιο: Τεχνικές πλύσης εγκεφάλου για την αύξηση της πρόσληψης «εμβολίων»


Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού έπεσαν θύματα της μεγαλύτερης εκστρατείας ψυχολογικού φόβου στην ανθρώπινη ιστορία. Χρησιμοποιήθηκαν διεξοδικά μελετημένες τεχνικές πλύσης εγκεφάλου. Δείτε πώς το κατάφεραν.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο makismd.substack.com και αναδημοσιεύθηκε με άδεια.

Δημοσίευση επισκεπτών από τον Δρ William Makis



Άρθρα που αξιολογήθηκαν:

2023 Ιουν - Steffens et al - "Δοκιμή πειστικών μηνυμάτων σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων COVID-19 σχετικά με την πρόθεση εμβολιασμού σε ενήλικες της Αυστραλίας: Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή" (https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0286799)

2023 Απρ - Kleitman et al - "Η ψυχολογία της διστακτικότητας, της αποδοχής και της αντίστασης των ενισχυτών COVID-19 στην Αυστραλία" (https://www.mdpi.com/2076-393X/11/5/907)

2023 Μαρ - Limbu et al - "Γιατί μερικοί άνθρωποι διστάζουν να λάβουν ενισχυτές COVID-19: Μια συστηματική ανασκόπηση" (https://www.mdpi.com/2414-6366/8/3/159)

2023 Ιαν - Fisher et al - "Αντίκτυπος της σύστασης ενός γιατρού στην πρόθεση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ ατόμων που διστάζουν να εμβολιαστούν" (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0738399122004360)

2021 Δεκ - Erin James et al - "Πειστικά μηνύματα για την αύξηση των προθέσεων πρόσληψης εμβολίων COVID-19" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8531257/)

2021 Σεπ - Kachurka et al - "Τα πειστικά μηνύματα δεν θα αυξήσουν την αποδοχή του εμβολίου COVID-19" (Πολωνοί λένε "να πάτε να γ@μη@ή@ε!" στην προπαγάνδα) (https://www.mdpi.com/2076-393X/9/10/1113)

2021 Ιουν - Scott Ratzan et al - Χάνοντας το σημείο - Πώς η πρωτοβάθμια περίθαλψη μπορεί να ξεπεράσει τη «διστακτικότητα» του εμβολίου Covid-19 (https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2106137)

2021 Φεβ - Stacy Wood et al - "Πέρα από την πολιτική - Προώθηση του εμβολιασμού Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες" (https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmms2033790)

2023 Ιουν - Steffens et al - "Δοκιμή πειστικών μηνυμάτων σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις εμβολίων COVID-19 σχετικά με την πρόθεση εμβολιασμού σε ενήλικες της Αυστραλίας: Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή" (https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0286799)


Δοκιμάστηκαν τέσσερα προπαγανδιστικά μηνύματα:

1. Προσωπικά οφέλη για την υγεία - το ενισχυτικό (εμβόλιο) σας δίνει προστασία

2. Οφέλη για την υγεία της κοινότητας - η αναμνηστική δόση μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στην οικογένειά σας ή σε άτομα στην κοινότητα που θα μπορούσαν να αρρωστήσουν και να πεθάνουν

3. Μη οφέλη για την υγεία - ταξιδέψτε, πηγαίνετε σε γάμους, δείτε οικογένεια και φίλους, η λήψη αναμνηστικής δόσης μειώνει την πιθανότητα επιστροφής των περιορισμών

4. Προσωπική βούληση - η λήψη αναμνηστικής δόσης είναι μια προσωπική επιλογή που σας δίνει τον έλεγχο της υγείας σας και σας επιτρέπει να προστατεύετε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
«Τα μηνύματα που τονίζουν τα μη οφέλη για την υγεία από τη λήψη αναμνηστικής δόσης COVID-19, όπως τα ταξείδια, η απόλαυση οικογενειακών εκδηλώσεων όπως γάμοι και η επίσκεψη σε οικογένεια και φίλους, μπορεί να αυξήσουν την πρόθεση εμβολιασμού, ειδικά σε διστακτικούς πληθυσμούς».

«Εκείνη την εποχή, ο αυστραλιανός πληθυσμός είχε υπομείνει σχεδόν δύο χρόνια περιορισμών δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων των lockdown και του κλεισίματος των διεθνών και εγχώριων συνόρων. Το να είναι σε θέση να ζήσουν πιο φυσιολογικά, χωρίς περιορισμούς, μπορεί να ήταν στην κορυφή του μυαλού, και ως εκ τούτου αυτό που οι συμμετέχοντες βρήκαν πιο πειστικό.

«Τα μηνύματα που δίνουν έμφαση στην προσωπική αυτενέργεια μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις, ειδικά με διστακτικά άτομα».

"Τα διστακτικά άτομα μπορεί να έχουν αντιδράσει αρνητικά (ψυχολογική αντίδραση) σε προτάσεις σχετικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και τι εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν οι άλλοι σχετικά με τις αποφάσεις εμβολιασμού"

2023 Απρ - Kleitman et al - "Η ψυχολογία της διστακτικότητας, της αποδοχής και της αντίστασης των ενισχυτών COVID-19 στην Αυστραλία" (https://www.mdpi.com/2076-393X/11/5/907)

Η ανάλυση λανθάνοντος προφίλ (LPA) εντόπισε τρεις υποομάδες: Δέκτης (61%), Διστακτικός (30%) και Ανθεκτικός (9%).
Οι ομάδες διστακτικών και ανθεκτικών ανησυχούσαν λιγότερο για τη μόλυνση από τον COVID-19, χρησιμοποίησαν λιγότερες επίσημες πηγές πληροφοριών για τον COVID-19, έλεγξαν λιγότερο τις ειδήσεις, ήταν χαμηλότερες στη διάσταση της ευχάριστης προσωπικότητας και ανέφεραν περισσότερο συντηρητισμό, διωκτική σκέψη, ανήθικες συμπεριφορές και ανάγκη για χάος.

Η ομάδα των διστακτικών (30%) ανέφερε επίσης ότι ελέγχει λιγότερο τη νομιμότητα των πηγών πληροφοριών, σημείωσε χαμηλότερη βαθμολογία στη διάσταση της προσωπικότητας και ήταν πιο πιθανό από τις ομάδες αντίστασης και αποδοχής να αναφέρουν την ανάκτηση ελευθεριών (π.χ. ταξίδια) και τις εργασιακές απαιτήσεις ή τις εξωτερικές πιέσεις ως λόγους για να λάβουν αναμνηστική δόση.

Η ομάδα που αντιστάθηκε (9%) ήταν υψηλότερη στην αντίδραση, είχε περισσότερες συνωμοτικές πεποιθήσεις και αξιολόγησε την κουλτούρα της ως λιγότερο ανεκτική στην απόκλιση από τις ομάδες διστακτικών και αποδεκτών.



2023 Μαρ - Limbu et al  (https://www.mdpi.com/2414-6366/8/3/159) - "Γιατί μερικοί άνθρωποι διστάζουν να λάβουν ενισχυτές COVID-19: Μια συστηματική ανασκόπηση"
Ποσοστό διστακτικότητας αναμνηστικού εμβολιασμού COVID-19:
Η Βόρεια Αμερική είναι υψηλότερη στο 41%
Ευρώπη 35%
Ασία 28%
Νότια Αμερική 28%

Οι νεώτεροι άνθρωποι είνια πιο απρόθυμοι να λάβουν ενισχυτικές δόσεις
Οι ανύπαντροι ή κάποτε παντρεμένοι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να είναι διστακτικοί στην αναμνηστική δόση
Η έρευνα για την εκπαίδευση και τους άνδρες έναντι των γυναικών είναι μικτή
Σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα συναφή επαγγέλματα υγείας, οι νοικοκυρές, το διοικητικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ήταν πιο πιθανό να είναι διστακτικοί στην αναμνηστική δόση.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ήταν ο πιο συχνά αναφερόμενος προγνωστικός παράγοντας διστακτικότητας

Μειωμένη διστακτικότητα αναμνηστικής δόσης: κυβερνητικές εντολές, συστάσεις αναμνηστικών δόσεων από την οικογένεια ή την υγειονομική περίθαλψη και τους εργαζόμενους της κοινότητας

Αυξημένη διστακτικότητα αναμνηστικής δόσης: όταν τα κοινωνικά δίκτυα ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησίμευαν ως σημαντική πηγή πληροφοριών ή άλλοι παράγοντες:

- πολιτικά μηνύματα που αποθαρρύνουν τους ενισχυτές
- πίστη στη φυσική ανοσία
- οι ενισχυτές είναι περιττοί
- η προσωπική υγεία είναι στα χέρια του Θεού
- ο COVID-19 είναι παρόμοιος με την εποχική γρίπη

«Οι παρεμβάσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν την κανονιστική κοινωνική επιρροή πρέπει να είναι ισχυρές. Για παράδειγμα, οι ενημερωτικές εκστρατείες που βασίζονται σε συστάσεις από διασημότητες, πολιτικές προσωπικότητες ή ομάδες που εμπιστεύεται το κοινό-στόχος θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικές στη μείωση της διστακτικότητας.

«Επιπλέον, οι εκστρατείες μπορούν να εξηγήσουν πώς να ξεπεραστεί η διστακτικότητα της αναμνηστικής δόσης μεταξύ της οικογένειας και των φίλων, παρέχοντας πληροφορίες και στρατηγικές για αποτελεσματική κανονιστική επιρροή στον δισταγμό για την αναμνηστική δόση από τους κοντινούς τους ανθρώπους».


2023 Jan - Fisher et al (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0738399122004360) - "Αντίκτυπος της σύστασης ενός γιατρού στην πρόθεση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ ατόμων που διστάζουν να εμβολιαστούν"

Οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών σχετικά με το εμβόλιο COVID-19

Η σύσταση από γιατρό έχει συσχετιστεί σταθερά με υψηλότερα ποσοστά πρόσληψης εμβολίου για άλλα εμβόλια όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και τα εμβόλια γρίπης

Η ισχυρή σύσταση από γιατρό ή πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να επηρεάσει την αύξηση της πρόσληψης εμβολίων COVID-19 και ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της αποδοχής εμβολίων COVID-19

Μια υποτιθέμενη σύσταση στυλ (π.χ. "πρόκειται να κάνετε εμβόλιο γρίπης") σχετίζεται με αυξημένη πρόσληψη εμβολίου σε σύγκριση με μια σύσταση συμμετοχικού στυλ (π.χ. "ενδιαφέρεστε να κάνετε εμβόλιο γρίπης;")

Αποτελέσματα: 
Το 33% έγινε λιγότερο διστακτικό μετά από ένα μήνυμα γιατρού
Το 39% του μηνύματος «τόσο ασφαλές όσο το εμβόλιο της γρίπης» ήταν πιο αποτελεσματικό στη μείωση της διστακτικότητας
Μήνυμα 36% «Αναγνωρίζω τις ανησυχίες σας, έχω επανεξετάσει τις μελέτες»
Μήνυμα 35% «Προστατέψτε τους άλλους»
34% "Σας συνιστώ να το πάρετε"
20% "Τι νομίζετε;" Το μήνυμα ήταν λιγότερο αποτελεσματικό στη μείωση της διστακτικότητας

Συμπέρασμα: «Η ενθάρρυνση των γιατρών να παρέχουν ρητή σύσταση είναι ένα πολλά υποσχόμενο μέσο αύξησης της πρόσληψης εμβολίων COVID-19 στις ΗΠΑ»


2021 Δεκ - Erin James et al (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8531257/) - "Πειστικά μηνύματα για την αύξηση των προθέσεων πρόσληψης εμβολίων COVID-19"

"Ο εμβολιασμός είναι τόσο μια ιδιοτελής όσο και φιλοκοινωνική δράση - οι άνθρωποι προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά μειώνουν επίσης την πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου σε άλλους"

«Οι άνθρωποι βλέπουν τον εμβολιασμό ως κοινωνικό συμβόλαιο και είναι λιγότερο πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους μη εμβολιασμένους»

«Η ανάδειξη του κόστους φήμης της επιλογής μη εμβολιασμού θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματική στρατηγική για την αύξηση της πρόσληψης»

«Οι εκκλήσεις για ανοσία αγέλης και η προ-κοινωνική πτυχή του εμβολιασμού έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πρόσληψη»

«Τα μηνύματα που εξηγούν την ανοσία της αγέλης αυξάνουν την προθυμία να λάβουν εμβόλιο»

«Τα αποτελεσματικά μηνύματα δημόσιας υγείας θα αυξήσουν επίσης την προθυμία των ανθρώπων να ενθαρρύνουν τους κοντινούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να έχουν αρνητικές κρίσεις για όσους δεν εμβολιάζουν»

«Ενθαρρύνοντας τους κοντινούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, οι άνθρωποι προωθούν τη συμμόρφωση με τους κοινωνικούς κανόνες και αυξάνουν το δικό τους επίπεδο προστασίας»

«Κρίνοντας εκείνους που δεν εμβολιάζονται πιο αρνητικά, ασκούν κοινωνική πίεση στους άλλους για να προωθήσουν τη συνεργατική συμπεριφορά».

"Οι τζαμπατζήδες θα πρέπει να τιμωρούνται ή να εξοστρακίζονται για τις προηγούμενες ενέργειές τους, για να ενθαρρύνουν τα φιλοκοινωνικά αποτελέσματα" (ένας ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ είναι ένα μη εμβολιασμένο άτομο που την γλυτώνει "δωρεάν" παίρνοντας προστασία από την ανοσία της αγέλης που δημιουργήθηκε από τους εμβολιασμένους γύρω τους που έκαναν το σωστό")

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ:
βασικές πληροφορίες = για τον τερματισμό της επιδημίας COVID-19, πρέπει να εμβολιαστούν, να σταματήσουν τη μετάδοση, ασφαλείς και αποτελεσματικές, να σώσουν εκατομμύρια ζωές

Προσωπικό συμφέρον = μειώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε και να πεθάνετε ή μακροχρόνια αναπηρία

Κοινοτικό συμφέρον = μειώνει τον κίνδυνο τα μέλη της οικογένειας και της κοινότητάς σας να αρρωστήσουν και να πεθάνουν (ο εμβολιασμός είναι μια συνεργατική δράση για την προστασία των άλλων)

ενδιαφέρον κοινότητας + ενοχή = πόσο ένοχος θα νιώθατε αν δεν τρυπούσατε και δεν δίνατε COVID σε κάποιον που σας ενδιαφέρει; (επικαλεστείτε το συναίσθημα)

ενδιαφέρον κοινότητας + αμηχανία = πόσο ντροπιασμένος και ντροπιασμένος θα ήσασταν αν δεν τρυπούσατε και δεν δώσατε COVID σε κάποιον που σας ενδιαφέρει; (συγκίνηση)

κοινοτικό ενδιαφέρον + θυμός = πόσο θυμωμένος θα είσαι αν δεν τρυπήσεις και δεν δώσεις COVID σε κάποιον που σε ενδιαφέρει; (επικαλεστείτε το συναίσθημα)

όχι γενναιότητα = στρατιωτικοί, γιατροί, πυροσβέστες διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να υπηρετήσουν τους άλλους, αυτό είναι γενναιότητα. Το να μην εμβολιαστείτε είναι απερίσκεπτο, διακινδυνεύετε την υγεία της οικογένειας, των φίλων και της κοινότητάς σας. Το να είσαι χτυπημένος σημαίνει να δείχνεις δύναμη. (φήμη, ανησυχίες κοινωνικής εικόνας)

εμπιστοσύνη στην επιστήμη = οι ανεμβολίαστοι είναι αδαείς ή μπερδεμένοι σχετικά με την επιστήμη και θα δείξετε στους άλλους πόσο αδαείς ή μπερδεμένοι είστε (φήμη, ανησυχίες κοινωνικής εικόνας)

προσωπική ελευθερία = μη εμβολιασμένη αύξηση του κινδύνου να χάσουμε τις ελευθερίες μας ή τα κυβερνητικά lockdown θα επιστρέψουν. Όλοι διατηρούμε την ελευθερία μας με το να τρώμε.

οικονομική ελευθερία = οι ανεμβολίαστοι αυξάνουν τον κίνδυνο επιστροφής των κυβερνητικών κλειδαριών, το να εμβολιαστούμε σημαίνει ότι όλοι διατηρούμε την ικανότητά μας να εργαζόμαστε και να κερδίζουμε τα προς το ζην.

Κοινοτικό οικονομικό όφελος = Το να εμβολιαστείτε ενισχύει την εθνική οικονομία

Οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές πλύσης εγκεφάλου:
Για να αυξήσετε την προθυμία σας να εμβολιαστείτε: αμηχανία, κοινότητα, όχι γενναιότητα

Η ενοχή και η αμηχανία ήταν πιο αποτελεσματικές για να αυξήσουν την προθυμία σας να συμβουλεύσετε έναν φίλο να εμβολιαστεί

Το μήνυμα μη γενναιότητας ήταν πιο αποτελεσματικό για να αυξήσει την αρνητική κρίση σας για τους μη εμβολιασμένους.

Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν περισσότερο στην Εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και το κίνητρο της πρόκλησης αμηχανίας, από τους άνδρες
Οι άνδρες ανταποκρίθηκαν περισσότερο στα μηνύματα "Μη δείχνετε γενναιότητα και κοινοτικό ενδιαφέρον" (όχι στην αμηχανία).
Οι Δημοκρατικοί υπέστησαν ευκολότερη πλύση εγκεφάλου και ανταποκρίθηκαν σε όλα τα μηνύματα
Οι Ρεπουμπλικάνοι φάνηκαν να αντιδρούν μόνο στο κοινοτικό συμφέρον, την αμηχανία
Όσοι είχαν υψηλή εμπιστοσύνη στα εμβόλια ανταποκρίθηκαν σε όλα τα μηνύματα (όλα τα είδη πλύσης εγκεφάλου)
οι έχοντες χαμηλή εμπιστοσύνη απάντησαν μόνο στα μηνύματα κοινοτικού συμφέροντος

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα ευρήματα του πειράματος υποστηρίζουν την «ιδέα ότι ο εμβολιασμός αντιμετωπίζεται συχνά ως κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι άνθρωποι αναμένεται να εμβολιαστούν και όσοι δεν το κάνουν τιμωρούνται»

«Τα μηνύματα που επικαλούνταν ανησυχίες για τη φήμη πέτυχαν να αλλάξουν την κρίση εκείνων που θα εκμεταλλεύονταν ελεύθερα τις συνεισφορές άλλων»

Η προπαγάνδα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη ώστε να στοχεύει τις γυναίκες διαφορετικά από τους άνδρες

2021 Σεπ - Kachurka et al - "Τα πειστικά μηνύματα δεν θα αυξήσουν την αποδοχή του εμβολίου COVID-19" (Οι Πολωνοί απορρίπτουν την προπαγάνδα)

Ελήφθησαν δείγματα από 6000 Πολωνούς χρήστες του διαδικτύου
Προπαγανδιστικά μηνύματα που δοκιμάστηκαν:
Φήμη των κατασκευαστών εμβολίων: είναι αμερικανική Pfizer και γερμανική Biontech
Αποδοτικότητα: πάνω από 90%
ασφάλεια: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιβεβαιώνει ότι είναι ασφαλείς, ήπιες παρενέργειες
Άλλοι το θέλουν: Το 75% των ανθρώπων θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό
Αυθεντία της επιστήμης: οι επιστήμονες λένε ότι είναι η μόνη ορθολογική επιλογή
Ευκολία διαβατηρίου εμβολίου: Το εμβολιασμένο άτομο θα μπορεί να ταξιδεύει, να μην φοράει μάσκα, να μην μπαίνει σε καραντίνα, θα διευκολύνει την καθημερινότητα
Έλλειψη: Δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλους
Ελέγχθηκε διεξοδικά: πάνω από 100.000 άτομα εξετάστηκαν σε κλινικές δοκιμές
Τιμή (σας δείχνουν ένα): το εμβόλιο είναι δωρεάν, δωρεάν και παίρνετε 15 ευρώ, κοστίζει 2 ευρώ, κοστίζει 15 ευρώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Το 45% των ερωτηθέντων ήταν απρόθυμοι να εμβολιαστούν
Κανένα από τα μηνύματα δεν ήταν αποτελεσματικό στη μείωση αυτής της διστακτικότητας
Η πολιτικά ευθυγραμμισμένη αριστερά ή κέντρο σήμαινε ότι το 60-80% ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί
Πολιτικά δεξιό ή «ακροδεξιό» ή «κανένα» ή «άλλο» 30-50% ήταν πρόθυμο να εμβολιαστεί
Έως και το 70% δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ:
1. Επικεντρωθείτε σε μεμονωμένους λόγους - ζητήστε από τους γιατρούς τους να προσπαθήσουν να τους πείσουν.
2. Μετατρέψτε όσους επιθυμούν να γίνουν «πρωταθλητές της εκστρατείας» - μέσω αυτοκόλλητων στο facebook και φυσικών αυτοκόλλητων - και ενθαρρύνετέ τους να μιλήσουν με την οικογένεια και τους φίλους τους
3. Χρησιμοποιήστε υπενθυμίσεις για να διασφαλίσετε ότι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν ακολουθούν πραγματικά.

2021 Ιουν - Scott Ratzan et al - Χάνοντας την σημασία - Πώς η πρωτοβάθμια περίθαλψη μπορεί να ξεπεράσει τη «διστακτικότητα» του εμβολίου Covid-19
Μεταξύ των μη εμβολιασμένων ασθενών, υπάρχει ένα φάσμα «διστακτικότητας» εμβολίων, που κυμαίνεται από το να είναι «έτοιμοι για εμβόλιο» έως «ουδέτεροι στο εμβόλιο» έως «ανθεκτικοί στο εμβόλιο
"Έτοιμοι για εμβόλιο" - πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο για να εμβολιαστεί
"ουδέτεροι ως προς το εμβόλιο" - μπορεί να δεχθούν εμβολιασμό όταν αναζητήσουν φροντίδα για άλλα προβλήματα, εάν το εμβόλιο είναι διαθέσιμο και λαμβάνουν μια "ώθηση" από έναν αξιόπιστο κλινικό ιατρό
«Ανθεκτικοί στα εμβόλια» - πρέπει να έχουν «τακτικές προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις» - οι οικογενειακοί γιατροί έχουν «βασική ευθύνη» να παρέχουν προληπτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού, και να πείθουν τους ασθενείς.
"Οι κλινικοί γιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης και οι αξιόπιστοι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης έχουν συχνά τις εργασιακές σχέσεις με τους ηγέτες της κοινότητας για να δημιουργήσουν λύσεις που ταιριάζουν στις τοπικές ανάγκες και προτιμήσεις".
Όταν έρχονται ενισχυτικές δόσεις, πρέπει να εστιάσετε περισσότερο στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ηγέτες της κοινότητας που ξέρουν πώς να δημιουργήσουν πρόσβαση, να μεταφέρουν πειστικά μηνύματα και να παρέχουν φροντίδα.


2021 Φεβ - Stacy Wood et al (https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmms2033790) - "Πέρα από την πολιτική - Προώθηση του εμβολιασμού Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες"
"Κάθε επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ θα είναι πολύπλευρη"
«Η έρευνα καταναλωτών και τα συμπεριφορικά οικονομικά προτείνουν 12 βασικές στρατηγικές για μια αποτελεσματική προσπάθεια προώθησης εμβολίων»
1. Τμηματοποίηση του κοινού με βάση τα εμπόδια ταυτότητας - πρέπει να προσαρμόσει την προπαγάνδα σε διάφορες ομάδες (μερικοί ενσωματώνουν μάσκες στην εικόνα του εαυτού ως σύμβολο κοινοτικής ευθύνης, άλλοι βλέπουν τη χρήση μάσκας ως δειλία ή αδυναμία)
2. Βρείτε έναν κοινό εχθρό - προσπαθήστε να κάνετε την απειλή του ιού τον κοινό εχθρό
3. Χρησιμοποιήστε αναλογία - "πόλεμος κατά του COVID"
4. Αυξήστε την παρατηρησιμότητα - κάντε την κατάσταση του εμβολίου παρατηρήσιμη - οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάρκες, βραχιόλια, αυτοκόλλητα, καρφίτσες (όπως αυτές που δίνονται στους ψηφοφόρους) ή "ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΗΜΑΤΑ" - όπως κορνίζες ή πανό για τη φωτογραφία προφίλ κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - η ικανότητα των καταναλωτών να παρατηρούν τις επιλογές των άλλων μπορεί να αυξήσει το ποσοστό υιοθέτησης
5. Αξιοποιήστε την έλλειψη εμβολίων - πλαισιώστε την έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια ως ένδειξη τιμής ή σεβασμού για τους ανθρώπους που θέλουμε να προστατεύσουμε (πρώτοι ανταποκριτές, ηλικιωμένοι Αμερικανοί, ιατρικό προσωπικό, δάσκαλοι, βασικοί εργαζόμενοι). Οι πρώτοι ανταποκριτές που είναι υγιείς - η προτεραιότητα του εμβολίου είναι ένα σημάδι σεβασμού που τους απονέμεται.
6. Προβλέψτε τις αρνητικές αποδόσεις - οι καθυστερήσεις μπορούν να θεωρηθούν ως ανικανότητα της κυβέρνησης, η ανάπτυξη σε φτωχές γειτονιές μπορεί να θεωρηθεί ως «πειραματισμός» - πρέπει να τις αντιμετωπίσει
7. Άμεση αναμενόμενη λύπη - προωθήστε την προπαγάνδα του φόβου ότι κάποιος που αγαπάτε θα πεθάνει από την ασθένεια, πιθανή ενοχή για την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας ή ενοχή για το Long COVID
8. Αποφύγετε τη μεταφορά αποσπασματικών πληροφοριών κινδύνου - λάβετε κακές πληροφορίες εκεί έξω σε ένα κομμάτι, αντί για μια συνεχή ροή πληροφοριών
9. Προωθήστε συμβιβαστικές επιλογές - οι καφετέριες χρησιμοποιούν τρία μεγέθη μερίδας επειδή η έρευνα των καταναλωτών δείχνει ότι βοηθά τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις - κάντε τον εμβολιασμό μια επιλογή τριών επιλογών για να αποφύγετε την απεικόνιση των τρυπημάτων ως το πιο ακραίο από τα δύο.
10. Δημιουργήστε τον φόβο ότι αν δεν εμβολιαστούν θα χάσουν προνόμια και οφέλη - οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφέρουν κίνητρα όπως ρεπό, τα πανεπιστήμια μπορούν να προσφέρουν εισιτήρια για αθλητικές εκδηλώσεις ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, φορολογικά οφέλη, ασφαλιστικές εκπτώσεις κ.λπ. Δημιουργήστε «φόβο μήπως χάσετε» προνόμια και οφέλη.
11. Καταπολεμήστε την παραμέληση της μοναδικότητας - πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μοναδικοί, οπότε μια επιλογή που ταιριάζει σε όλους για μαζικό εμβολιασμό μπορεί να μην τους αρέσει - εκπαιδεύστε τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να εντοπίζουν αυτούς τους ανθρώπους, να τους προσφέρουν περιττές τροποποιήσεις στην παράδοση εμβολίων (δημιουργήστε «ειδική θεραπεία» για να τους ξεγελάσετε στον εμβολιασμό)
12. Εξουδετερώστε τον αντίλογο- οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα ανέκδοτα, ειδικά στον τραυματισμό από το εμβόλιο - αναγκάζουν το ιατρικό προσωπικό να το αντιμετωπίσει με τις δικές του ανέκδοτες ιστορίες (η έγκυος γυναίκα που πέθανε επειδή δεν εμβολιάστηκε κ.λπ.)

Μακάρι να είχα διαβάσει αυτή τη βιβλιογραφία νωρίς όταν ξεκίνησε η "πανδημία", για να συνειδητοποιήσω και να καταλάβω πόσο πραγματικά δόλια και ψυχοπαθητική ήταν η προπαγάνδα του COVID-19 και ο ψυχολογικός πόλεμος στον πληθυσμό.

Από τις τεχνικές πλύσης εγκεφάλου που περιγράφονται εδώ, μερικές από τις παρατηρήσεις μου:

Η έκκληση για «προστασία της κοινότητας» ήταν ίσως η πιο αποτελεσματική τεχνική πλύσης εγκεφάλου - κυρίως για την προστασία της οικογένειας, των φίλων, της κοινότητας, του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης - ήξεραν ότι αυτό θα πίεζε πολλούς διστακτικούς να εμβολιαστούν (ιδιαίτερα ανησυχία για τα μέλη της οικογένειας με ιατρικές παθήσεις)
Αυτό λειτούργησε ακόμα καλύτερα όταν προσάρτησαν ένα συναίσθημα σε αυτό.

Η «αυξημένη παρατηρησιμότητα» ήταν η πιο αποτελεσματική τεχνική πλύσης εγκεφάλου για να κάνει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια ολοκαίνουργια τεχνολογία (LNP / mRNA), μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε από την Apple και το iPod της - και αυτό χρησιμοποιήθηκε μέσω του "DIGITAL BADGES" στο facebook που χρησιμοποιούμε τώρα για να προσδιορίσουμε την κατάσταση εμβολιασμού των χιλιάδων που πεθαίνουν ξαφνικά από τραυματισμούς εμβολίου COVID-19.

Αυτό περιελάμβανε επίσης «ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ» που είχαν τη μορφή καρτών εμβολίων που οι άνθρωποι φωτογράφιζαν με υπερηφάνεια και εμφανίζονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βρίσκοντας έναν κοινό εχθρό - αυτό κυμάνθηκε από ένα "νέο κορωνοϊό" στην "πανδημία των ανεμβολίαστων" και αυτό συνδέθηκε με:

Αρνητική κριτική προς εκείνους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, τους «τζαμπατζήδες» που επωφελήθηκαν από την ανοσία της αγέλης που δημιούργησαν οι εμβολιασμένοι

Οι ανεμβολίαστοι που κάποτε αναγνωρίζονταν ως «ο κοινός εχθρός» τιμωρούνταν με αποκλεισμό από την κοινωνία

Η κακή μεταχείριση των ανεμβολίαστων αναμφίβολα ανάγκασε κάποιους να εμβολιαστούν για να αποφύγουν μια τέτοια μοίρα

Οι γιατροί και οι επιστήμονες που δεν συμμορφώθηκαν με την προπαγάνδα είδαν τη φήμη τους να σπιλώνεται και να καταστρέφεται και έγιναν παραδείγματα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για να κρατήσουν άλλους γιατρούς φοβισμένους και να κολλήσουν στην αφήγηση, ακόμη και με κόστος τη ζωή τους ή των δικών τους ασθενών

Ο Τζάστιν Τρυντώ δημιούργησε μια εκστρατεία δυσφήμισης των ανεμβολίαστων, αποκαλώντας τους ονόματα όπως «περιθωριακή μειονότητα» και ισχυριζόμενος ότι ήταν ρατσιστές και μισογύνηδες

Έτσι, η «καταστροφή της φήμης» ήταν ένα ισχυρό εργαλείο πλύσης εγκεφάλου που πιθανώς ανάγκασε κάποιους να εμβολιαστούν

Η έλλειψη εμβολίων αξιοποιήθηκε καθώς οι πρώτοι ανταποκριτές έλαβαν καθεστώς «ήρωα» και ήταν οι πρώτοι που παρατάχθηκαν για να κάνουν τα εμβόλια ως ένδειξη τιμής και ανταμοιβής
Βασικά προβλήθηκαν ως παραδείγματα προς μίμηση για τον υπόλοιπο πληθυσμό

ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ - δυνατότητα να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν σε εστιατόρια, να πηγαίνουν σε στάδια, συναυλίες, να συμμετέχουν σε σωματικές δραστηριότητες και αθλήματα - που, για κάποιο διάστημα, δίνονταν μόνο στους εμβολιασμένους ως «ανταμοιβές» επειδή ήταν «καλοί πολίτες»

Παραδείγματα:

- δωρεάν ντόνατς, μπιφτέκια & πατάτες, παγωτό για παιδιά - αρπακτική συμπεριφορά

- κίνητρο 100 $ ή είσοδος σε λαχειοφόρο αγορά εκατομμυρίων δολλαρίων

ΤΙΜΩΡΙΕΣ - εντολές εμβολιασμού, τερματισμός απασχόλησης, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας, μειωμένη ικανότητα ταξειδίων, αδυναμία εύρεσης νέας απασχόλησης κ.λπ.
Ο φόβος της απώλειας των ελευθεριών - αυτός ήταν ένας άλλος σημαντικός κινητήριος παράγοντας, οι άνθρωποι δεν ήθελαν να χάσουν την ελευθερία να ταξιδεύουν, την ελευθερία να απολαμβάνουν τη ζωή (εστιατόρια, συναυλίες, αθλήματα, στάδια), την ελευθερία να φροντίζουν τους αγαπημένους τους
αυτό εξετάζεται τώρα ως μία από τις βασικές τακτικές φόβου για να κάνουν τους ανθρώπους να λάβουν ξανά ενισχυτικά COVID-19.

Οι άνθρωποι θα θυμούνται τα lockdown και το μήνυμα θα είναι: «Δεν θέλετε να επαναφέρουμε τα lockdown, έτσι; Στη συνέχεια, εμβολιαστείτε»

Πλύση εγκεφάλου από έναν αξιόπιστο γιατρό - αυτό θεωρείται επί του παρόντος ως μία από τις λίγες εύλογες οδούς για να φέρει το εμβόλιο COVID-19 διστακτικό πίσω στο μαντρί και να τους κάνει να αρχίσουν να παίρνουν ξανά εμβόλια mRNA τακτικά.
Θα υπάρξει τεράστια πίεση στους γιατρούς να λάβουν ξανά το εμβόλιο COVID-19 έως και 85%
Αυτό θα συνδέεται με τακτικές ιατρικές επισκέψεις, σωματικές, ετήσιες ιατρικές επισκέψεις κ.λπ.
Στο επόμενο μέρος θα εξετάσω προσεκτικά τα ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΗΜΑΤΑ που χρησιμοποιήθηκαν ως προπαγάνδα για να πείσουν και να πιέσουν άλλους να εμβολιάσουν το mRNA COVID-19.


ΠΗΓΗ: https://vigilantnews.com/post/the-psychological-playbook-brainwashing-techniques-to-increase-vaccine-uptake?omnisendContactID=64f0f8cb693d3a5b6ad22a22&utm_campaign=campaign%3A+Vigilant+Fox+Daily+Digest+%5B10%2F17%2F23%5D+%28652eebddd4cbad411b08017e%29&utm_medium=email&utm_source=omnisend


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!