Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΣΟΚ!!!!! Η ΕΕ ανοίγει τις πόρτες στην εμπορευματοποίηση του εμβρύου (!!!!!!!!!!!)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση κανονισμού που εξισώνει τα ανθρώπινα έμβρυα με κύτταρα και ιστούς και τα ορίζει ως «ουσίες ανθρώπινης προέλευσης». Αυτό ανοίγει την πόρτα στη βιομηχανική τους χρήση.

Τα ΕΜΒΡΥΑ γίνονται «ΑΓΑΘΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ» στην ΕΕ

Πηγή: https://www.medias-presse.info/ue-commercialisation-du-foetus/180294/

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σε πρώτη ανάγνωση υπέρ νέων μέτρων που αποσκοπούν στη βελτίωση της προστασίας των πολιτών που δωρίζουν αίμα, ιστούς ή κύτταρα ή υποβάλλονται σε θεραπεία με αυτές τις ανθρώπινες ουσίες. Ωστόσο, το σχέδιο κανονισμού που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (κανονισμός SoHO) δημιουργεί στην πραγματικότητα μια ελεύθερη αγορά για τα έμβρυα.

Η πρόταση αποσκοπεί στη μεταφορά ανθρώπινων κυττάρων, αίματος και ιστών εντός των κρατών μελών με τυποποιημένο τρόπο. Πολλοί ευρωβουλευτές τόνισαν ότι μια τέτοια δωρεά πρέπει πάντα να είναι εθελοντική και δωρεάν και ότι οι δωρητές μπορούν να λάβουν αποζημίωση μόνο για απώλειες ή έξοδα που προέκυψαν.

Οι αμφιβολίες είναι δικαιολογημένες. Εξάλλου, η γραμμή μεταξύ "δωρεά με αποζημίωση" και "πώληση στον υψηλότερο πλειοδότη" είναι θολή.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ έχει τη δική της ανεξάρτητη προμήθεια αυτών των ουσιών, όπως αναφέρεται στο εγκριθέν δελτίο δράσης, «οι ευρωβουλευτές ζητούν μια στρατηγική της ΕΕ υπό τον συντονισμό της Επιτροπής για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας αυτών των ουσιών (...)».

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς υποτίθεται ότι θα γίνει αυτό χωρίς να πληρωθούν οι δωρητές.

Τα μέτρα εφαρμόζονται σε ουσίες – όπως το αίμα και τα συστατικά του, οι ιστοί και τα κύτταρα – που χρησιμοποιούνται για μεταγγίσεις, θεραπείες, μεταμοσχεύσεις ή ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, δηλαδή τεχνητή σπερματέγχυση.

Αυτή η πρόταση αποτελεί ένα βήμα προς μια αγορά όχι μόνο για τα ανθρώπινα κύτταρα και ιστούς, αλλά και για τα έμβρυα, και ανοίγει την πόρτα στη χρήση τους για ευγονική έρευνα ή βιομηχανικούς σκοπούς. Αλλά αν, για παράδειγμα, η τεχνητή σπερματέγχυση είναι βιομηχανοποιημένη, τότε αυτό παραβιάζει την αρχή του σεβασμού της ζωής.

Ενώ τα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνα για αποφάσεις σχετικά με δεοντολογικά ζητήματα όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, το γεγονός ότι η Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του κανονισμού σημαίνει ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι Βρυξέλλες να ανατρέψουν τις απαγορεύσεις σε μεμονωμένες χώρες.

Το τελικό κείμενο αυτού του σχεδίου δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Αυτό πιθανότατα θα συμβεί μετά τις επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα μπορούσε να συμβεί οι αλλαγές να απορριφθούν από πολλές χώρες. Αυτές περιλαμβάνουν την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, οι οποίες θα ασκήσουν την προεδρία το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και το πρώτο εξάμηνο του 2025 αντίστοιχα και είναι απίθανο να είναι ευχαριστημένες με το τρέχον σχέδιο.

ΠΗΓΗ: 
L'UE ouvre les portes à la commercialisation du fœtus - 18 Σεπτεμβρίου 2023 (https://www.medias-presse.info/ue-commercialisation-du-foetus/180294/)




ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/werden-embryonen-in-der-eu-zu-waren-menschlichen-ursprungs


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

1 σχόλιο:

  1. Η Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΒΟΛΩΝ, "ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ"
    "ΑΝΘΡΩΠΩΝ" ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ
    ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!