Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

(Ποιός την χάρη μας!!!! Ακόμη περισσότεροι απολίτιστοι εκπολιτιστές στην Ευρώπη!!) Ανησυχητική κίνηση από την κυβέρνηση της Σκωτίας - Εκατομμύρια Παλαιστίνιοι θα βρουν «ασφάλεια και καταφύγιο» στην Ευρώπη!!!!



Από τον Kai Rebmann

Ενόψει αυτής της απαίτησης, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί πού πέρασε ο Humza Yousaf τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αν υπάρχει Διαδίκτυο και τηλεόραση εκεί - ή αν απλώς τρελλάθηκε. Γεννημένος στο Πακιστάν και σύζυγος γυναίκας με αραβική προέλευση, είναι ο πρώτος μουσουλμάνος αρχηγός κυβέρνησης μιας δυτικοευρωπαϊκής δημοκρατίας. Από την άνοιξη του 2023, ο Πρώτος Υπουργός της Σκωτίας είναι επίσης αρχηγός κόμματος επηρεασμένου από τους σοσιαλιστές του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP).

Προφανώς εντελώς απομακρυσμένος από την πραγματικότητα, ο Yousaf ζητά τώρα ένα «σχέδιο επανεγκατάστασης για τον λαό της Γάζας» στην Ευρώπη.  (!!!!!!!!!) Χρειάζονται «ασφάλεια και καταφύγιο», δήλωσε ο Yousaf, ο οποίος σκοπεύει επίσης να καταστήσει τη διεθνή κοινότητα υπόλογη.

Τώρα θα μπορούσε κανείς να καταλήξει στην αρκετά προφανή ιδέα ότι οι Άραβες γείτονες στην Εγγύς και Μέση Ανατολή ειδικότερα θα ήταν το πρώτο σημείο επαφής για την υποδοχή προσφύγων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αλλά κάθε άλλο – η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και άλλες μουσουλμανικές χώρες ήδη ΑΠΕΧΟΥΝ. (!!!!!) Το σκεπτικό είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν κακές εμπειρίες με τις προσφυγικές ροές από τη Γάζα, μεταξύ άλλων, οι τρομοκράτες έχουν επανειλημμένα αναμειχθεί με τους μετανάστες.

Οικογενειακές συγκρούσεις συμφερόντων;
Επομένως, η Ευρώπη πρέπει και πιθανότατα θα πρέπει να το διορθώσει για άλλη μια φορά. Ο Yousaf λέει: «Η Σκωτία θα είναι η πρώτη χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα προσφέρει ασφάλεια και καταφύγιο σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν από φρικτές επιθέσεις». Σας υπενθυμίζω ότι δεν αναφερόμαστε στους Ισραηλινούς, αλλά στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Και όταν ο ηγέτης του SNP μιλά για τη μετεγκατάσταση «ενός εκατομμυρίου ανθρώπων από τη Γάζα στην Ευρώπη», γίνεται επίσης σαφές ότι η Σκωτία - και ακόμη και η Βρετανία - μπορεί να είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό. Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών που προσκαλεί ο Yousaf πιθανότατα θα κολλήσει στα μισά του δρόμου και θα εγκατασταθεί κάπου στην Κεντρική Ευρώπη (https://reitschuster.de/post/ricarda-die-entrueckte-wie-sie-unsere-wirtschaft-ruiniert/).

Έτσι, είναι πιθανώς απλώς μια περίεργη σύμπτωση ότι ο Yousaf έχει στενούς δεσμούς με τα παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Nadia El-Nakla, σύζυγος του πολιτικού, είναι η γεννημένη στο Dundee κόρη ενός Παλαιστίνιου πατέρα και μιας Σκωτσέζας μητέρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, αρκετά ξαδέρφια της «Πρώτης Κυρίας» ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και τα πεθερικά του Yousaf ήταν προφανώς εκεί τη στιγμή της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ και έχουν κολλήσει στη Γάζα από τότε.

Επομένως, είναι θεμιτό να αναρωτηθούμε ποια είναι τα κίνητρα του Humza Yousaf όταν ζητά ένα «σχέδιο επανεγκατάστασης». Το ενδιαφέρον για τα στενά μέλη της οικογένειας είναι απολύτως κατανοητό από ανθρώπινη άποψη και δεν είναι σε καμμία περίπτωση κατακριτέο, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να γίνει η κατευθυντήρια αρχή της πολιτικής δράσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποιεί για «μεταναστευτικό τυφώνα»
Έτσι, η πρωτοβουλία της Σκωτίας δεν τυγχάνει αμέριστης αποδοχής σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, για να το θέσω ήπια. Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman προειδοποίησε για έναν «τυφώνα προσφύγων» που κατευθύνεται προς τη Βρετανία και την Ευρώπη ενόψει των επικείμενων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Άλλοι επικριτές κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι θέλει να μετατρέψει τη Σκωτία σε στρατόπεδο προσφύγων για τους Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Όσον αφορά τη διεθνή κοινότητα, την οποία ο Yousaf κάλεσε ρητά να δράσει, ένα μεγάλο ερώτημα συγκεκριμένα παραμένει αναπάντητο: Γιατί θα πρέπει η Σκωτία και η Ευρώπη να κάνουν αυτό που χώρες που είναι πολύ πιο κοντά γεωγραφικά και πολιτιστικά, όπως η Αίγυπτος, η Ιορδανία ή η Σαουδική Αραβία, δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν για καλούς λόγους;

Το ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια ωμή προκατάληψη θα έπρεπε να είχε καταστεί απολύτως σαφές από τις εικόνες των πορειών των υποστηρικτών της Χαμάς και των συμπαθούντων της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο (https://reitschuster.de/post/nahost-konflikt-wird-zum-flaechenbrand-in-deutschland-und-europa/).

Και έτσι η διορατικότητα που επινοήθηκε από τον Peter Scholl-Latour παραμένει επίκαιρη: «Όποιος υποδέχεται τη μισή Καλκούτα δεν βοηθά την Καλκούτα, αλλά γίνεται ο ίδιος  Καλκούτα!»





ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/millionen-palaestinenser-sollen-in-europa-sicherheit-und-zuflucht-finden/


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!