Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΚΟΡΥΦΑΙΟ - Η Απαγορευμένη Αλήθεια: Ισραήλ και ΗΠΑ: "Παιχνιδάκια στα χέρια των δισεκατομμυριούχων". «Ένας πόλεμος με το Ιράν βρίσκεται προ των πυλών». (Προσοχή! Σκληρό φωτογραφικό υλικό)




Από τον Emanuel Pastreich
Global Research, 15 Οκτωβρίου 2023

*** 

Ποτάμια αίματος και σωροί ερειπίων σημαδεύουν τις πληγές που καλύπτουν τόσο την Παλαιστίνη όσο και το Ισραήλ, οι οποίες είναι φτιαγμένες από το ίδιο χώμα και νερό, και όλες κατοικούνται από ανθρώπους, απλούς ανθρώπους. Αυτές οι πληγές είναι ίχνη μιας υπόγειας μάχης στην οποία συμμετείχαν Εβραίοι, Άραβες και πολλοί μυστικοί εταίροι, μια μάχη που απειλεί τώρα ολόκληρο τον κόσμο με τον τρόπο που η δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας απείλησε την Ευρώπη το 1914.

Το μόνο πράγμα που οι πολιτικοί δεν σας έλεγαν τις ημέρες μετά τις επιθέσεις που άφησαν νεκρούς Ισραηλινούς, και στη συνέχεια πολλούς περισσότερους Παλαιστίνιους, είναι ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε τι συνέβη πριν αναλάβουμε οποιαδήποτε δράση, ότι πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί μας πριν αρχίσουμε να κουνάμε ένα σπαθί.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόλις οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκινήσουν τη διαδικασία λιμοκτονίας και δολοφονίας του εξαθλιωμένου λαού της Γάζας, δεν θα υπάρχει τρόπος επιστροφής στη λογική, στην ψύχραιμη πολιτική. Θα δεσμευτούμε σε έναν φρικτό πόλεμο που ποτέ δεν θέλαμε. Αυτό είναι το όλο θέμα. Μόλις πεις σε εκατομμύρια ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι σε ένα γκέτο να εξαφανιστούν, ειδάλλως, τότε ο,τιδήποτε, οποιοδήποτε φρικτό πράγμα, γίνεται δυνατό.

Και οι Εβραίοι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη που απαιτούσαν να εξαλειφθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ήταν σαφώς παράγοντες κρίσης, όχι σκεπτόμενοι πολίτες. Είμαστε μάρτυρες μιας παράστασης, αλλά οι θάνατοι που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι ένα σώου.

Αυτή η βιασύνη για δράση, για κρίση, αυτό το άλμα βαθιά μέσα στη θολή υστερία δεν είναι τυχαίο.

Όχι, αυτός ήταν όλος ο σκοπός του βομβαρδισμού των μέσων ενημέρωσης, όπως ακριβώς συνέβη και μετά το περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου, να μας αναγκάσει να κάνουμε μη αναστρέψιμα βήματα που όχι μόνο θα αφήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στην Παλαιστίνη, αλλά θα μπορούσαν εύκολα να επεκταθούν σε έναν πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν ή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ εναντίον της Ρωσσίας και του Ιράν – δηλαδή ένας παγκόσμιος πόλεμος, ο παγκόσμιος πόλεμος που μερικές άρρωστες ψυχές λαχταρούν εδώ και χρόνια.


Επιτρέψτε μου καταρχάς να δηλώσω ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη. Αυτό με βάζει έτη φωτός μπροστά από εκείνους τους ειδήμονες των μέσων ενημέρωσης, τους πολιτικούς και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους που υποθέτουν ότι γνωρίζουν τα πάντα με βάση τις πηγές ειδήσεων, τις εκθέσεις πληροφοριών και τα κουτσομπολιά που ήταν λάθος σχεδόν σε κάθε περίπτωση τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια.

Είμαστε αναγκασμένοι, από τις περιστάσεις, να κάνουμε εικασίες για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Πρέπει να κάνω εικασίες εδώ καλή τη πίστει, σύμφωνα με την επιστημονική μέθοδο, ζητώντας παράλληλα να διορθωθώ εκεί όπου υστερώ. Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε πενήντα χρόνια για να δημοσιοποιηθούν όλες οι απόρρητες οδηγίες.

Πρώτον, αυτή η επίθεση που αποδίδεται στη Χαμάς είναι τέτοιας κλίμακας και έντασης που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πλήρη γνώση του IDF, δεδομένων των εκατομμυρίων που πληρώνουν σε πληροφοριοδότες στα κατεχόμενα εδάφη και των δεκάδων δισεκατομμυρίων που πληρώνουν για αισθητήρες, drones, δορυφόρους και την πιο προηγμένη τεχνολογία επιτήρησης στον κόσμο – εν μέρει χρηματοδοτούμενη από τον Αμερικανό φορολογούμενο.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου αντιμετωπίζει ακραία αντιδημοτικότητα με τη συντριπτική πλειοψηφία του εβραϊκού πληθυσμού που είναι εξοργισμένη από τη διαφθορά του και συμμετέχει σε μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στην άγρια καταπίεση των Εβραίων εργατών.

Στοιχεία του ισραηλινού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε σαφή αντίθεση με τον Νετανιάχου και ότι δεν θα ανεχθούν την κατάληψη του ελέγχου του δικαστικού κλάδου της κυβέρνησης ως μέρος μιας προσπάθειας να καταλάβει ολόκληρη τη χώρα. Αυτό ακριβώς έκανε μετά από αυτές τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας το δόγμα του σοκ.

Τι καλύτερη στιγμή για να παίξουμε ποδόσφαιρο με τη Χαμάς, η οποία έχει συνεργαστεί με διεφθαρμένα στοιχεία του ισραηλινού στρατού στο παρελθόν, και να δημιουργήσουμε ένα περιστατικό που οδηγεί σε πόλεμο;

Δεν είναι απλώς η μικρογραφία της 11ης Σεπτεμβρίου του Ισραήλ.

Αλλά αρχίζει από εκεί. Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενστερνιστεί πλήρως τον πόλεμο κατά της Χαμάς, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να αναφέρεται στη Χαμάς ως «καθαρό ανόθευτο κακό», μπορούμε να αισθανθούμε ότι η πόρτα έχει ανοίξει για κάτι ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη πιο τρομακτικό.

Γνωρίζουμε επίσης ότι το «καθαρό ανόθευτο κακό» είναι ακριβώς η γλώσσα που χρησιμοποίησε το ναζιστικό κόμμα εναντίον των Εβραίων πριν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα, τοποθετηθούν σε στρατόπεδα και στη συνέχεια εξοντωθούν.

Δεν είναι απλώς ότι το Ισραήλ, με την υποστήριξη όλων των κυβερνήσεων των μεγάλων βιομηχανικών χωρών, θα κόψει το νερό, τα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα στους Παλαιστίνιους που ζουν σε άθλια κατάσταση, ενώ βομβαρδίζουν τις πολυκατοικίες τους κάνοντάς τις συντρίμμια και τους ωθούν στη θάλασσα.

Ένας πόλεμος με το Ιράν είναι προ των πυλών. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κάποιος τίτλος στο CNN που να ουρλιάζει ότι με κάποιο τρόπο το Ιράν είχε εμπλακεί (και το Ισραήλ, φυσικά, δεν είχε καμμία εμπλοκή). Αυτός ο χαμένος κρίκος θα είναι σαν τα αποδεικτικά στοιχεία για την Αλ Κάιντα που εμφανίστηκαν ξαφνικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Το Ιράν εξέφραζε πάντα την υποστήριξή του στη Χαμάς και ένας πόλεμος με το Ιράν θα ακολουθήσει φυσικά την πορεία που έχει ήδη χαραχθεί προσεκτικά προς έναν πόλεμο με τη Ρωσσία και το Ιράν, και αυτό, με τη σειρά του, θα παρασύρει το ΝΑΤΟ και σχεδόν κάθε άλλη χώρα της οποίας οι ηγέτες έχουν υπογράψει αυτές τις απόρρητες συμφωνίες για ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή με το ΝΑΤΟ, τα τελευταία χρόνια των διεθνών διπλωματικών καρναβαλιών.

Αυτή η δημιουργία μιας ασύδοτης αλυσίδας διοίκησης για τους στρατούς κάθε χώρας στη «Δύση», που παραχωρήθηκε σε ιδιωτικές εταιρείες πληροφορικής όπως η Amazon, η Google και το Facebook, ακολουθεί ακριβώς το μοντέλλο που χρησιμοποιήθηκε για την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τη δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδου, τα έθνη της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσσίας ακολούθησαν ένα σχέδιο πολέμου σαν ρολόϊ, σαν οι πολιτικοί και οι στρατηγοί να είχαν αντικατασταθεί από προγραμματισμένες μηχανές. Αργότερα, ο κόσμος θα μάθαινε ότι αυτές οι χώρες είχαν υπογράψει μια σειρά μυστικών συνθηκών που ακύρωσαν κάθε εθνική συζήτηση για στρατιωτική δράση και κατέστησαν δυνατό τον παγκόσμιο πόλεμο.

Θα μπορούσατε να ρωτήσετε, δίκαια, ποιος θα μπορούσε να θέλει έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα αφήσει νεκρούς εκατοντάδες εκατομμύρια και που θα μπορούσε ακόμη και να τερματίσει τη ζωή στη Γη σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Μόνο ένας ψυχοπαθής, μπορεί να σκεφτείτε, θα το ήθελε αυτό.

Αχ, εκεί είναι το θέμα! Γιατί ιδού, ο κόσμος διοικείται από ψυχοπαθείς αυτές τις ημέρες.

Ο παγκόσμιος πόλεμος προσφέρει δύο πολύτιμα δώρα στους ψυχοπαθείς, πλούσιους και ισχυρούς τις ημέρες και τους μήνες πριν οδηγήσει σε μαζική σφαγή και συμφορά για όλους.

Πρώτον, ο παγκόσμιος πόλεμος ενισχύει τη δύναμη του κράτους, δίνοντας νέα εξουσία σε διεφθαρμένους και αναξιόπιστους θεσμούς, είτε πρόκειται για το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ή τους New York Times, τους θεσμούς που έσυραν την ανθρωπότητα μέσα από τη λάσπη της απάτης COVID και της ελεγχόμενης κατεδάφισης της κοινωνίας από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κλιμάκωση των πραγμάτων μέχρι τον παγκόσμιο πόλεμο μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που έχει απομείνει στις εργαλειοθήκες των κυβερνήσεων Νετανιάχου και Μπάιντεν σε αυτό το σημείο.

Δεύτερον, ο παγκόσμιος πόλεμος δημιουργεί μαζική κατανάλωση και ζήτηση. Η δολοφονία εκατομμυρίων θα δημιουργήσει μια ζήτηση για τις εταιρείες να προμηθεύουν όπλα και καύσιμα, και άλλα προϊόντα, και μια δικαιολογία για να πάρουν τον έλεγχο των μέσων χρηματοδότησης, παραγωγής και διανομής.

Οι βαθιές αντιφάσεις μιας ναρκισσιστικής καταναλωτικής κουλτούρας και οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συστηματική υπερπαραγωγή που δημιουργείται κατ' αυτόν τον τρόπο, μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί – τουλάχιστον για λίγο – από έναν πόλεμο.

Όσον αφορά τους μυωπικούς πολιτικούς, όσο μεγαλύτερος και πιο καταστροφικός είναι ο πόλεμος, τόσο το καλύτερο.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ κυριαρχείται από τους υπερ-πλούσιους, όπως και οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσσίας, της Κίνας, της Γερμανίας, ακόμη και του Ιράν. Ο πόλεμος μεταξύ πολιτισμών και εθνοτήτων που σχεδιάζεται χρησιμεύει ως κάλυψη για έναν πιο συστηματικό πόλεμο των λίγων ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας, έναν παγκόσμιο ταξικό πόλεμο.

Ανέφερα ότι οι πλούσιοι είναι ψυχοπαθείς;

Είναι πρόθυμοι να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο, ειδικά αν είναι άλλοι που θα πεθάνουν, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα γαϊδούρια τους – εννοώ, τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ας μιλήσουμε για την περίεργη σχέση του κράτους του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών

Αν θέλουμε να απομακρυνθούμε από το χείλος του παγκόσμιου πολέμου, πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να μιλάμε ειλικρινά για το τι είναι το Ισραήλ και τι δεν είναι, και πώς το Ισραήλ είναι παραδόξως, αντίθετα, παράδοξα συνδεδεμένο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολλά κοινά και ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχουν περιέργως δεθεί μεταξύ τους.

Η Παλαιστίνη θεωρήθηκε ως καταφύγιο για Εβραίους από όλη την Ευρώπη από τη δεκαετία του 1890 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1930. Αυτοί οι Εβραίοι είχαν υποστεί τρομερές διακρίσεις και βία και τις είχαν υποστεί για αιώνες. Οι εβραϊκοί οικισμοί στην Παλαιστίνη πρόσφεραν ελπίδα σε όσους συνελήφθησαν αργότερα σε γκέτο, εκτοπίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στοιβάχτηκαν σε τραίνα για να περάσουν στα στρατόπεδα θανάτου.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και πρόσφερε την ελπίδα μιας πατρίδας στους επιζώντες Εβραίους, μια πατρίδα που πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπερασπιστεί, σε αντίθεση με τα γκέτο της Ανατολικής Ευρώπης που εκκαθαρίστηκαν ανελέητα.

Αλλά αυτή η πατρίδα δεν εμφανίστηκε από το πουθενά και δεν δόθηκε στους Ιουδαίους από τον Θεό. Είχαν περάσει χιλιάδες χρόνια από τότε που οι Εβραίοι είχαν το βασίλειό τους εκεί. Όχι, αυτό το «κράτος» του Ισραήλ ήταν συνδεδεμένο με τα βρετανικά αυτοκρατορικά συμφέροντα και άλλες αιτίες εντελώς διαφορετικής φύσης.

Όχι, η γη κατασχέθηκε από τους Παλαιστίνιους που ζούσαν εκεί για αιώνες, και ήταν αυτοί που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους από τους Εβραίους εποίκους – ακριβώς όπως οι Εβραίοι είχαν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους από τους Γερμανούς, τους Πολωνούς και τους Ουκρανούς.

Η υπόσχεση μιας διαθήκης μεταξύ αυτού του νέου Ισραήλ και των θλιμμένων Εβραίων που έμειναν πίσω μετά τη σφαγή στα στρατόπεδα της Πολωνίας και της Ρωσσίας απαιτούσε την εξαφάνιση του λαού της Παλαιστίνης, ακριβώς όπως οι Εβραίοι είχαν εξαφανιστεί.

Αυτή ήταν η αμαρτία που δεν μπορεί να σβηστεί, όσο σκληρά προσπάθησαν οι Ιουδαίοι στη συνέχεια.

Υπήρχαν πολλοί Εβραίοι που πήγαν επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βρήκαν στην Αμερική μεγάλες υποσχέσεις και ευκαιρίες που δεν μπορούσαν να βρουν στην Ευρώπη με τις βαθιές εχθροπραξίες της εναντίον των Εβραίων.

Πρέπει να σταματήσω εδώ και να αναφέρω ότι η οικογένεια του πατέρα μου ήταν Εβραίοι που ήρθαν στην Αμερική χωρίς τίποτα. Το χωριό τους έξω από τη Βουδαπέστη καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και δεν παραμένει πλέον. Βρήκαν μεγάλες ευκαιρίες εδώ. Αυτή η τραγωδία της Αμερικής και των δεσμών της με τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ σχετίζεται άμεσα με μένα – παρ' όλο που δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου στο Ισραήλ.

Μια περίεργη σχέση αναπτύχθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Δεν ήταν μια σαφής σχέση, δεν ήταν νομικά καθορισμένη και ήταν συνδεδεμένη με τη μακρά σκιά της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που είχε βυθίσει βαθιά τα δάχτυλά της και στις δύο χώρες, ειδικά κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το Ισραήλ χωρίς να μιλήσουμε για τον «ιστό της αράχνης», το κρυφό δίκτυο χρηματοδότησης που κρύβεται στα απομεινάρια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. 

Βλέπετε, το Ισραήλ ιδρύθηκε στην Παλαιστίνη, ένα βρετανικό αυτοκρατορικό πείραμα για να επεκτείνει τη βρετανική ισχύ στη Μέση Ανατολή και να πάρει τον έλεγχο του πετρελαίου.

Το Ισραήλ θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας παραλληλισμός με τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Νήσους Κέημαν, τις Βερμούδες και άλλες πρώην βρετανικές αποικίες που έγιναν μέρη για να κρύψουν χρήματα, να πληρώσουν τους ανθρώπους κρυφά και τελικά έγιναν το αφορολόγητο ασύδοτο σπίτι για πολλές πολυεθνικές εταιρείες που ισχυρίζονται ότι είναι «αμερικανικές».

Το Ισραήλ, πίσω από τις ειλικρινείς προσπάθειες των επιζώντων του Ολοκαυτώματος να χτίσουν μια νέα ζωή, έγινε μέρος του ιστού της αράχνης των χρημάτων, των πληροφοριών και των ειδικών υπηρεσιών για τους πλούσιους και ισχυρούς.


Καθώς ο πλούτος των λίγων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ αυξανόταν, καθώς οι στρατοί και των δύο χωρών γίνονταν όλο και μεγαλύτερο μέρος των οικονομιών, ένα νέο επίπεδο διαφθοράς, αδιανόητης διαφθοράς, μπήκε και έφτασε μέχρι το κόκαλο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατέληξαν να έχουν τους στενότερους δεσμούς στο στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες, και όμως δεν υπήρχε επίσημη συνθήκη συμμαχίας για να καθορίσει τι ήταν αυτή η συμμαχία. Η ειδική σχέση με το Ισραήλ δεν βρισκόταν στο Καπιτώλιο, ούτε στην Κνεσέτ.

Όχι, η καρδιά της συμμαχίας ήταν κάτι ανεπίσημο μεταξύ στρατιωτικών εργολάβων, υπεργολάβων πληροφοριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συνδέονται και με τις δύο χώρες, καθώς και με το Λονδίνο, και άλλων άτυπων σχέσεων – που συχνά ελέγχονται από τους εξαιρετικά πλούσιους, συχνά απόρρητες.

Τεράστια χρηματικά ποσά, δήθεν για την άμυνα του Ισραήλ, αιωρούνταν γύρω από τον ιστό της αράχνης των στρατιωτικών εργολάβων, ακριβώς έξω από τα μάτια, και στις δύο χώρες, ή μήπως όχι; Κανείς δεν μπορούσε να είναι σίγουρος πού πήγαν πραγματικά αυτά τα χρήματα.

Αυτή η εμβάθυνση της διαφθοράς, αυτός ο υπόγειος ποταμός βρωμιάς που έρεε κάτω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, τροφοδότησε μια σήψη στους θεσμούς και αυτό κατέστησε δυνατό το περιστατικό της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι σκοτεινές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ισραήλ και αλλού, δημιούργησαν μια κρίση που τράβηξε την προσοχή μακριά από την εγχώρια διαφθορά υπό την κυβέρνηση Μπους το 2001 και ξεκίνησε έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα αποσπούσε την προσοχή του κόσμου για πάνω από 20 χρόνια.

Η 11η Σεπτεμβρίου αποδόθηκε στο Ισλάμ και χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τη διεξαγωγή πολέμου σε πολλά έθνη που είχαν ελάχιστη ή καμμία σχέση με οποιαδήποτε από αυτή την «τρομοκρατία».

Οι δισεκατομμυριούχοι έκαναν το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες τα παιχνιδάκια τους, χρησιμοποιώντας τους στρατούς, τις οικονομίες και τις τεχνολογίες αυτών των δύο χωρών για να προωθήσουν τα σχέδιά τους για παγκόσμια κυριαρχία.

Η κρυφή φύση των σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ ήταν τέλεια για τις προετοιμασίες τους.

Αυτή η άτυπη συμμαχία ήταν το καλύτερο μέρος για να σχεδιάσει κανείς την κατάκτηση του κόσμου από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – ακριβώς έξω από τα μάτια, στις γωνίες, στις άκρες.

Η εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας επιτήρησης και ελέγχου που αναπτύχθηκε από το Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη, και η χρήση της σε όλο τον κόσμο, είναι το κρυφό μέρος της τρέχουσας επιχείρησης, αλλά πρέπει να ληφθεί εξίσου σοβαρά.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή που οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν τη Γάζα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές άλλες χώρες εφαρμόζουν ριζοσπαστικές πολιτικές για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι τυχαίο – είναι το υπογάστριο του στρατιωτικού σχεδίου.

Η τεχνογνωσία του Ισραήλ στην παρακολούθηση της παρακολούθησης, στον έλεγχο του διαδικτύου και στον ψυχολογικό έλεγχο έχει ιδιωτικοποιηθεί και πωληθεί σε εταιρικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο που τη χρησιμοποιούν για να παρακολουθούν και να χειραγωγούν πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, στη Γερμανία και στη Ρωσσία, σχεδόν παντού χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και τεχνογνωσία που ελέγχονται από ισραηλινές εταιρείες πληροφορικής και πληροφοριών.

Αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με τους εργαζόμενους Εβραίους στο Ισραήλ, αλλά έχουν να κάνουν με το Ισραήλ που είναι ενσωματωμένο στον ιστό της αράχνης, έχουν αναλάβει τις λειτουργίες πληροφορικής των τοπικών κυβερνήσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο και περισσότερο είναι ο χώρος όπου οι λειτουργίες της αστυνομίας ανατίθενται σε ανεξέλεγκτες δυνάμεις.

Είτε πρόκειται για τα σύνορα με το Μεξικό, είτε για το κέντρο του Ντητρόϊτ, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετατρέπονται σε κατεχόμενα εδάφη. Το να πούμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατεχόμενες από το Ισραήλ δεν είναι σωστό, αλλά το Ισραήλ χρησιμοποιείται ως αγωγός, το μέσο, για να επεκταθεί ο εταιρικός έλεγχος πάνω μας.

Τέλος, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι καθώς αυτό το σχέδιο για πλήρη παγκόσμιο έλεγχο αρχίζει να καταρρέει, οι πλούσιοι και ισχυροί θα ξεκινήσουν γρήγορα μια εκστρατεία «κατηγορήστε τους Εβραίους», όπως έκαναν στη δεκαετία του 1930. Για την οικονομική κατάρρευση θα κατηγορηθεί το Ισραήλ και ο διασυρμένος «Εβραίος». Μην εξαπατάτε τον εαυτό σας.

Αν ο Νετανιάχου αποκαλεί τους Παλαιστίνιους «ζώα» σήμερα, οι μελλοντικοί πολιτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη δεν θα διστάσουν να αναφερθούν στους Εβραίους με παρόμοιους όρους για να αποφύγουν να εκθέσουν το αληθινό κρυμμένο χέρι της οικονομίας του ιστού της αράχνης που απλώνεται στις μολυσμένες στάχτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Και έτσι εδώ είμαστε. Βλέπουμε τα παιδιά των Εβραίων που παρακολουθούσαν εξαγριωμένους Γερμανούς και Πολωνούς να ουρλιάζουν για τη δολοφονία των Εβραίων, και τι κάνουν; Συνεργάζονται με τις σκοτεινές δυνάμεις που σχεδιάζουν την εκκαθάριση όλων των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Ένα φρικτό κάρμα έχει συμβεί.

Τι κάνουμε εμείς;

Κανείς στις αίθουσες της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν τολμά να παραδεχτεί ότι αυτή η επίθεση στο Ισραήλ μπορεί να ήταν, πιθανώς ήταν, σχεδιασμένη από μια απελπισμένη παρτίδα πλούσιων Ισραηλινών ως ένας τρόπος να διασφαλιστεί ότι η διεφθαρμένη διοίκησή τους θα παραμείνει στην εξουσία – αλλά όλοι στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν αυτή την απαγορευμένη αλήθεια. Απλώς φοβούνται να το πουν.

Κανείς δεν τολμά να παραδεχτεί ότι αυτή η εκστρατεία ισοπέδωσης της Γάζας είναι τέλεια σχεδιασμένη για να προκαλέσει έναν πόλεμο με το Ιράν, ο οποίος θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε έναν πόλεμο με τη Ρωσσία και στη συνέχεια σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Αλλά όλοι στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει και ξέρουν γιατί.

Εκείνοι στις αίθουσες της κυβέρνησης, που φαίνονται τόσο αξιοσέβαστοι και έγκυροι, επαναλαμβάνουν μυθοπλασίες, κοινοτοπίες και παραμύθια, ενώ γνωρίζουν σκοτεινά μέσα από έναν καθρέφτη ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συμβαίνει, ότι οι πύλες της κόλασης έχουν ανοίξει διάπλατα, ακόμα κι αν είναι διακοσμημένες με όμορφα στολίδια για να φαίνονται λιγότερο επικίνδυνες.

Και έτσι εδώ είμαστε, στην εποχή των τεράτων.

Ποια είναι η απάντηση; Υπάρχει μόνο μία απάντηση. Η ειρήνη είναι η απάντηση, αλλά πρέπει να είναι μια πραγματική ειρήνη, μια πνευματική ειρήνη, μια ειρήνη ριζωμένη στην ηθική, στους δίκαιους. Καμμία απάτη δεν μπορεί να μας φέρει τώρα την ειρήνη.

Και ποια είναι η λύση; Υπάρχει μόνο μία λύση. Υπάρχει μόνο ένα φάρμακο στο ντουλάπι που έχει την ευκαιρία να θεραπεύσει αυτή τη γάγγραινα της ψυχής. Είναι αυτό το καυστικό καθαρτήριο που απεχθανόμαστε να πίνουμε, αυτό το πικρό τονωτικό γνωστό ως ΑΛΗΘΕΙΑ.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fear No Evil.

Ο Emanuel Pastreich υπηρέτησε ως πρόεδρος του Asia Institute, μιας δεξαμενής σκέψης με γραφεία στην Ουάσιγκτον, τη Σεούλ, το Τόκιο και το Ανόϊ. Ο Pastreich υπηρετεί επίσης ως γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου για τα Μελλοντικά Αστικά Περιβάλλοντα. Ο Pastreich δήλωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ως ανεξάρτητος τον Φεβρουάριο του 2020.

Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το Desertpeace


ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/address-american-people-israel-palestine-conflict-threat-world-war/5836116


Μετάφραση: Μαριγώ Ζαραφοπούλα

1 σχόλιο:

  1. ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ......
    https://m.youtube.com/watch?v=JrzMYM7aGrs

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!