Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Διοικητής τμήματος του φράχτη της Γάζας: «Ο φράχτης είναι χτισμένος έτσι ώστε ακόμη και μια αλεπού να μη μπορεί να τον περάσει». ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. Επετράπη στην επίθεση της Χαμάς να κλείσει το βιβλίο για την Παλαιστίνη.



Στις 9 Οκτωβρίου 2023, το δημοσίευσα αυτό (https://www.paulcraigroberts.org/2023/10/09/hamas-attack-on-israel-is-puzzling/).


Αυτό που ακολουθεί υποτίθεται ότι είναι μια περιγραφή του αδιαπέραστου ισραηλινού τείχους ασφαλείας γύρω από τη Γάζα γραμμένη από έναν πρώην διοικητή ενός τμήματος του φράχτη. Είτε είναι είτε όχι, η περιγραφή του παρεχόμενου φράγματος ασφαλείας μπορεί να ελεγχθεί. Φαίνεται αδύνατο ότι η Χαμάς θα μπορούσε να πετύχει μια αιφνιδιαστική επίθεση:


«Κάτι εδώ δεν μου ταιριάζει!! Αυτό είναι ένα μυστήριο στο οποίο δεν μπορώ να βρω απάντηση.

Τυχαίνει να γνωρίζω πώς λειτουργούν τα πράγματα στη Γάζα και στα σύνορα. Ήμουν διοικητής του τομέα Kerem Shalom (Rafih), ήμουν υπεύθυνος για τον τομέα Kissuf, γνωρίζω πολύ καλά τον περιμετρικό φράχτη, ξέρω πώς λειτουργεί ο στρατός εκεί. Ήμουν στο στρατόπεδο προσφύγων Shatti στη Γάζα, ήμουν υπεύθυνος για το στρατόπεδο προσφύγων Jibaliya, έκανα ενέδρες στο φράχτη και βαθιά στην περιοχή. Γνώρισα κατοίκους της Γάζας, έφαγα και ανέπνευσα τη Γάζα.

Ο φράχτης είναι χτισμένος έτσι ώστε ακόμη και μια αλεπού να μην μπορεί να τον περάσει:

Ορίστε ειδοποιήσεις σύμφωνα με 3 επίπεδα πίεσης. Πρέπει να ειδοποιεί όταν κόβεται. Υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την άφιξη μέσα σε λίγα λεπτά, αν όχι δευτερόλεπτα, στο σημείο όπου υπάρχει συναγερμός στο φράχτη. Κάθε μέρα γίνεται τουλάχιστον μία πρακτική διείσδυσης. Κάθε υποδιαίρεση έχει μια ομάδα επιφυλακής της οποίας ο ρόλος είναι να αυξήσει τη δύναμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρατηρητές διάσπαρτες κατά μήκος των συνόρων καλύπτουν κάθε εκατοστό του. Οι γυναίκες παρατηρήτριες είναι πρωταθλήτριες στην ταυτοποίηση. Δεν τους ξεφεύγει τίποτε. Ανιχνεύουν την κίνηση ακόμη και πριν καν πλησιάσει το εμπόδιο – μέρα και νύχτα.

Σε προβληματικά σημεία (νεκρές περιοχές) τοποθετούν ένα άρμα μάχης με δυνατότητες παρατήρησης και ανίχνευσης και τρομακτική δύναμη πυρός. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύσσονται στο πεδίο.

Κάθε μέρα πριν από την αυγή υπάρχει μια διαδικασία "ειδοποίησης αυγής". Αυτή την ώρα όλες οι δυνάμεις είναι ξύπνιες (σε αυτή την περίπτωση και την ώρα που εκατοντάδες τρομοκράτες μπήκαν στο Ισραήλ). Η νυχτερινή βάρδια εναλλάσσεται με την ημερήσια βάρδια. Ο διοικητής κάθε δύναμης επιθεωρεί τον άξονα για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρξαν διεισδύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ιχνηλάτες που κινούνται στον άξονα γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν ίχνη. Ξέρουν ποιος διέσχισε το φράχτη, πόσο και ακόμη και πότε. (!!!!!!!)

Κάθε σενάριο έχει μια σαφή διαδικασία. Για παράδειγμα, μια διαδικασία διείσδυσης τρομοκρατών, μια διαδικασία σύλληψης ομήρων. Όλα είναι γραμμένα με αίμα και έχουν αποδειχθεί εδώ και χρόνια.

Υπάρχουν πολλά άλλα επίπεδα ασφάλειας για τα οποία δεν είναι εδώ το μέρος για να μιλήσουμε. Εν ολίγοις, μιλάμε για έναν φράχτη που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του για χρόνια και χρόνια.

Πώς στο διάολο λοιπόν ένα παλαιστινιακό τρακτέρ κινείται προς το φράχτη χωρίς κανείς να αντιδράσει σε αυτό;

Πώς κατάφερε το τρακτέρ να σαμποτάρει τον φράχτη για πολλές ώρες και να ανοίξει την πρόσβαση στο Ισραήλ χωρίς κανείς να αντιδράσει σε αυτό;

Πώς εκατοντάδες τρομοκράτες και πολίτες διέσχισαν το φράγμα χωρίς κανείς από την πλευρά μας να κουνήσει το δάχτυλό του;

Πώς έφτασαν οι τρομοκράτες με τα πόδια και με οχήματα, οπλισμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια, σε δεκάδες ισραηλινούς εποικισμούς, χωρίς καμμία αντίδραση από την πλευρά μας;

Πώς εκατοντάδες τρομοκράτες παρέμειναν στο ισραηλινό έδαφος για πολλές ώρες, πυροβόλησαν εκατοντάδες Ισραηλινούς, λεηλάτησαν περιουσίες, χωρίς να υπάρξει ούτε μία αντίδραση από την πλευρά μας;

Πώς συνέβη εκατοντάδες τρομοκράτες να απαγάγουν δεκάδες Ισραηλινούς, να αιφνιδιάσουν στρατιώτες, αξιωματικούς όταν δεν ήταν έτοιμοι, και να τους απαγάγουν στη Γάζα, χωρίς κανείς να τους σταματήσει;

Πώς γίνεται να μην έπεσε ούτε μία σφαίρα;

Πώς συνέβησαν όλα αυτά κάτω από τη μύτη μας;

Πού πήγε μια ολόκληρη μεραρχία;

Πού πήγαν 3 ταξιαρχίες;

Ποιός κατάπιε 9 τάγματα;

Τι συνέβη σε 36 λόχους;

Πού πήγε μια ολόκληρη τακτική ταξιαρχία πεζικού που συνήθως ξεπερνά αριθμητικά την ελίτ;

Πού ήταν όλα τα εφεδρικά τάγματα που αυξάνουν τον τακτικό στρατό;

Πού πήγαν χιλιάδες στρατιώτες;;;

Κάποιος εδώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις!!»

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περιγραφή του τείχους ασφαλείας, αυτή η δήλωση του ισραηλινού στρατηγού Halevi που παραδέχεται την αποτυχία της ισραηλινής αμυντικής δύναμης να προστατεύσει το Ισραήλ από τη Χαμάς προφανώς προορίζεται ως συγκάλυψη του γεγονότος ότι η επίθεση επετράπη προκειμένου να κλείσει το βιβλίο για την Παλαιστίνη.

Από το 1947 ο κόσμος δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει την απορρόφηση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, οπότε φυσικά το Ισραήλ δεν περιμένει καμμία αντιπολίτευση αυτή τη φορά. Φαίνεται ότι πρόκειται για λάθος υπολογισμό από το Ισραήλ. Δείτε αυτό.


"Η γάτα είναι έξω από την τσάντα". Η Χαμάς είναι εταίρος
Σχετική με την ανάλυση του Δρ Paul Craig Roberts.

Τον Μάρτιο του 2019, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη συμμαχία του με τη Χαμάς σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση προς τα μέλη του κόμματος Λικούντ της Κνεσέτ:

«Όποιος θέλει να αποτρέψει την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους πρέπει να υποστηρίξει την ενίσχυση της Χαμάς και τη μεταφορά χρημάτων στη Χαμάς. Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής μας – να απομονώσουμε τους Παλαιστίνιους στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη». (παρατίθεται στην Haaretz, 9 Οκτωβρίου 2023)

 *

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Paul Craig Roberts είναι ένας διάσημος συγγραφέας και ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Ο Δρ Roberts ήταν προηγουμένως αναπληρωτής συντάκτης και αρθρογράφος για την The Wall Street Journal. Διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Reagan. Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Προτεινόμενη εικόνα: General Halevi (Άδεια CC BY-SA 3.0)

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Dr. Paul Craig Roberts και General Herzl Halevi, Global Research, 2023




ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/speculation-mark-hamas-attack-allowed-close-book-palestine/5836029






1 σχόλιο:

  1. Κατά χιλιάδες οι Αιγύπτιοι φορτωμένοι σαν καμήλες μεταφέρουν μέσα από την έρημο νερό, τροφή στη Γάζα παρά την απειλή για βομβαρδισμό τους! ΒΙΝΤΕΟ

    Οι Αιγύπτιοι κατά χιλιάδες και παρά τις απειλές των Ισραηλινών να βομβαρδίσουν το συνοριοπέρασμα μεταφέρουν νερό και τροφή μέσω της ερήμου στον δεινοπαθούντα πληθυσμό της Γάζας! Φορτωμένοι σαν καμήλες στην έρημο...


    https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf/


    πηγή : triklopodia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!