Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Η «ψεύτικη σημαία» του Νετανιάχου, είναι ένα «copy-paste» της μυστικής «επιχειρήσεως Northwoods» του Πενταγώνου (1962) εναντίον της Κούβας. «Οι κατάλογοι των θυμάτων θα προκαλούσαν ένα χρήσιμο κύμα αγανακτήσεως»!


*** 

Εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα
Νωρίς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, η Χαμάς ξεκίνησε την «Επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa». Την ίδια ημέρα, ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τη λεγόμενη «κατάσταση ετοιμότητας για πόλεμο». Ένας πλήρης αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2023 που συνίσταται στον αποκλεισμό και την παρεμπόδιση της εισαγωγής τροφίμων, νερού, καυσίμων και βασικών αγαθών σε 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Είναι ένα ξεκάθαρο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι γενοκτονία.

Ήταν η «Επιχείρηση Καταιγίδα Al-Aqsa» μια «αιφνιδιαστική επίθεση»; Ήταν μια επίθεση «ψευδούς σημαίας» από μια φατρία εντός της Χαμάς που είχε την πρόθεση να δικαιολογήσει τον ολοκληρωτικό πόλεμο του Νετανιάχου εναντίον της Παλαιστίνης;

Σε αυτό το στάδιο έχουμε ελάχιστα στοιχεία σχετικά με το ποιος ήταν πίσω από την επίθεση της Χαμάς. Οι ατζέντες ψευδούς σημαίας είναι προσεκτικά σχεδιασμένες επιχειρήσεις πληροφοριών.

Το ακόλουθο άρθρο, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση της Χαμάς στην Καταιγίδα Al-Aqsa, εξετάζει τη λογική μιας «ατζέντας ψευδούς σημαίας» που διατυπώθηκε το 1962 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού των ΗΠΑ ως μέσο για να δικαιολογηθεί μια εισβολή και ένας ολοκληρωτικός πόλεμος εναντίον της Κούβας.

Η θεμελιώδης προϋπόθεση της επιχείρησης Northwoods ήταν να προκαλέσει θανάτους αμάχων στις ΗΠΑ ως δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση («για ανθρωπιστικούς λόγους»). Η ίδια διαβολική υπόθεση «ψευδούς σημαίας» χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό τον ολοκληρωτικό πόλεμο του Νετανιάχου εναντίον της Παλαιστίνης.

Η επιχείρηση Northwoods προετοιμάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού με την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Η λογική αυτού του σχεδίου ψευδούς σημαίας ήταν:

«να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους και να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες σε πόλεις των ΗΠΑ για να δημιουργήσουν δημόσια υποστήριξη για έναν πόλεμο εναντίον της Κούβας».

«Οι κατάλογοι των θυμάτων θα προκαλούσαν ένα χρήσιμο κύμα αγανάκτησης».

Ο πρόεδρος John F. Kennedy Α Ρ Ν Η Θ Η Κ Ε να πραγματοποιήσει την «Επιχείρηση Northwoods». Αυτό συνέβη ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.

Τα απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την επιχείρηση Northwoods αποχαρακτηρίστηκαν πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Διαβάστε τα προσεκτικά. Ο πόλεμος του Νετανιάχου εναντίον του λαού της Παλαιστίνης είναι ένα «copy-paste» της «Επιχείρησης Northwoods».

Ενώ η υλοποίηση της επιχείρησης Northwoods αναβλήθηκε, η θεμελιώδης (διαβολική) προϋπόθεση της χρήσης θανάτων αμάχων (που περιγράφεται από το Πεντάγωνο ως «γεγονός πρόκλησης μαζικών απωλειών») ως δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση («για ανθρωπιστικούς λόγους») παραμένει υψίστης σημασίας.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2016.

Οι σκέψεις μας είναι με τους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που είναι θύματα της εγκληματικής ατζέντας του Νετανιάχου.

Michel Chossudovsky, 11 Οκτωβρίου 2023

***

Σύμφωνα με ένα μυστικό Γενικό Επιτελείο Στρατού των ΗΠΑ του 1962 με τίτλο Επιχείρηση Northwoods, άμαχοι στην κουβανική κοινότητα στο Μαϊάμι επρόκειτο να σκοτωθούν ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης. Ο στόχος ήταν να προκληθεί ένα «χρήσιμο κύμα αγανάκτησης στις αμερικανικές εφημερίδες».

Οι δολοφονίες και οι «τρομοκρατικές ενέργειες» έπρεπε τότε να αποδοθούν στην κουβανική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο.

Ο στόχος αυτού του μοχθηρού σχεδίου -το οποίο ο υπουργός Άμυνας Robert McNamara και ο πρόεδρος J.F. Kennedy- αρνήθηκαν να εκτελέσουν, ήταν να συγκεντρώσει δημόσια υποστήριξη για έναν πόλεμο εναντίον της Κούβας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κορυφαίοι στρατιωτικοί ηγέτες της Αμερικής φέρεται να συνέταξαν σχέδια για να σκοτώσουν αθώους ανθρώπους και να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες σε πόλεις των ΗΠΑ για να δημιουργήσουν δημόσια υποστήριξη για έναν πόλεμο εναντίον της Κούβας.

Με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Northwoods, τα σχέδια φέρεται να περιελάμβαναν την πιθανή δολοφονία κουβανών εμιγκρέδων, τη βύθιση σκαφών κουβανών προσφύγων στην ανοικτή θάλασσα, την αεροπειρατεία, την ανατίναξη ενός πλοίου των ΗΠΑ, ακόμη και την ενορχήστρωση βίαιης τρομοκρατίας σε πόλεις των ΗΠΑ.

Τα σχέδια αναπτύχθηκαν ως τρόποι για να εξαπατήσουν το αμερικανικό κοινό και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξουν έναν πόλεμο για την εκδίωξη του τότε νέου ηγέτη της Κούβας, του κομμουνιστή Φιντέλ Κάστρο.

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της Αμερικής σκέφτηκε ακόμη και να προκαλέσει στρατιωτικές απώλειες στις ΗΠΑ, γράφοντας: «Θα μπορούσαμε να ανατινάξουμε ένα πλοίο των ΗΠΑ στον κόλπο του Γκουαντάναμο και να κατηγορήσουμε την Κούβα» και «οι κατάλογοι θυμάτων στις εφημερίδες των ΗΠΑ θα προκαλούσαν ένα χρήσιμο κύμα εθνικής αγανάκτησης».

.... Τα έγγραφα δείχνουν ότι «το Γενικό Επιτελείο συνέταξε και ενέκρινε σχέδια για αυτό που μπορεί να είναι το πιο διεφθαρμένο σχέδιο που δημιουργήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», γράφει ο Bamford. (Ο στρατός των ΗΠΑ ήθελε να προκαλέσει πόλεμο με την Κούβα - η έμφαση του ABC News προστέθηκε (http://abcnews.go.com/US/story?id=92662). Αυτό το μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου αποχαρακτηρίστηκε και μπορεί κανείς εύκολα να το συμβουλευτεί (βλ. Επιχείρηση Northwoods, βλ (http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf). επίσης Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας, 30 Απριλίου 2001 http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/)

Ήταν μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας: σκοτώστε αμάχους σε πόλεις των ΗΠΑ και κατηγορήστε την κομμουνιστική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο με σκοπό να παράσχει ένα πρόσχημα για να εισβάλει στην Κούβα για ανθρωπιστικούς λόγους.


Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το Παρίσι έχουν παρόμοια λογική; Ο θάνατος αμάχων χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει την υποστήριξη για την εφαρμογή των μέτρων του αστυνομικού κράτους κατά του ISIS, ενός απατηλού εχθρού που εδρεύει στη Raqqa, στη βόρεια Συρία;





Το έγγραφο του Northwoods του 1962 είχε τίτλο «Αιτιολόγηση για τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα».

Το άκρως απόρρητο μνημόνιο περιγράφει τα σχέδια των ΗΠΑ να κατασκευάσουν κρυφά διάφορα προσχήματα που θα δικαιολογούσαν μια εισβολή των ΗΠΑ στην Κούβα.

Αυτές οι προτάσεις – μέρος ενός μυστικού προγράμματος κατά του Κάστρο γνωστού ως Επιχείρηση Mongoose – περιελάμβαναν τη διοργάνωση δολοφονιών Κουβανών που ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ανάπτυξη μιας ψεύτικης «κομμουνιστικής κουβανικής τρομοκρατικής εκστρατείας στην περιοχή του Μαϊάμι, σε άλλες πόλεις της Φλόριντα, ακόμη και στην Ουάσιγκτον», συμπεριλαμβανομένης της «βύθισης μιας βάρκας κουβανών προσφύγων (πραγματικών ή προσομοιωμένων)»,

Μια επίθεση της κουβανικής πολεμικής αεροπορίας σε ένα πολιτικό αεροσκάφος και επινόησε ένα περιστατικό «Θυμηθείτε το Μέην» ανατινάζοντας ένα πλοίο των ΗΠΑ στα κουβανικά ύδατα και στη συνέχεια κατηγορώντας το περιστατικό για το κουβανικό σαμποτάζ. (Αρχεία Εθνικής Ασφάλειας, pdf, η υπογράμμιση δική μου http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf)

(http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf, Για πρόσβαση σε όλα τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της επιχείρησης Northwoods πατήστε εδώ (http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/doc1.pdf)

Η βασική προϋπόθεση εξακολουθεί να επικρατεί υπό την αιγίδα των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ενώ η υλοποίηση της επιχείρησης Northwoods αναβλήθηκε, η θεμελιώδης (διαβολική) προϋπόθεση της χρήσης θανάτων αμάχων (που περιγράφεται από το Πεντάγωνο ως «γεγονός πρόκλησης μαζικών απωλειών») ως δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση («για ανθρωπιστικούς λόγους») ή για την εφαρμογή εκτεταμένων μέτρων αστυνομικού κράτους εξακολουθεί να είναι υψίστης σημασίας.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Καθηγητής Michel Chossudovsky, Global Research, 2023



ΠΗΓΗ: https://www.globalresearch.ca/operation-northwoods-1962-false-flag-directed-against-cuba-casualty-lists-would-cause-a-helpful-wave-of-indignation-paris-brussels-terror-attacks-is-it-relevant/5516374






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Δολοφονία αθώων πολιτών ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης των ΗΠΑ. Κινητοποίηση δημόσιας υποστήριξης για έναν πόλεμο R2P κατά της Συρίας
https://magnetrack.klangoo.com/v1.1/track.ashx?e=AP_RA_CLK&p=5516374&d=31122&c=c787d455-1fd6-444b-abe0-3f9cf6dff8ef&u=6953fb8e-7dd6-44f2-ac87-2bb236f44947&l=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Foperation-northwoods-1962-false-flag-directed-against-cuba-casualty-lists-would-cause-a-helpful-wave-of-indignation-paris-brussels-terror-attacks-is-it-relevant%2F5516374&redir=https%3A%2F%2Fwww.globalresearch.ca%2Fsyria-killing-innocent-civilians-as-part-of-a-us-covert-op-mobilizing-public-support-for-a-r2p-war-against-syria%2F31122%3Futm_campaign%3Dmagnet%26utm_source%3Darticle_page%26utm_medium%3Drelated_articles

3 σχόλια:

  1. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ Νεκρός σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος διπλωμάτης Nikolay Kobrinets, επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ZBIGNIEW BREZINSKI ΣΤΟ ΒΙΒΙΟ ΤΟΥ Η ``ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΣΚΙΕΡΑ `` ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , ΕΚΤΟΣ … ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ``ΜΕΤΡΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ`` ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΛΑ : Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ``ΘΥΣΙΑΣΕ `` ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΞΑΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΟΥΪΛΣΟΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΟΝΟΣ ΦΡΑΝΚΛΙΝ ΝΤΕΛΑΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΤΟ 1941, ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΠΕΡΤΙ ; ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΝΚΙΝ ; ΜΕ ΤΟ USS MAINE ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ; ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ``NORTHWOODS `` ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ `` MOCKINGBIRD``
    `` ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ `` WILLIAM CASEY - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA 1981

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ π ε ρ π ο λ ύ τ ι μ ε ς καί διόλου γνωστές στό ευρύ κοινό καί πάλι οι πληροφορίες καί τά στοιχεία που (μας) καταθέσατε αγαπητέ μας ΑΝΝΙΚΕΡΙ καί ευχαριστούμε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!