Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ελβετία: Η συνθήκη για την πανδημία γίνεται θέμα.

Πηγή εικόνας: https://proschweiz.ch/who-pandemievertrag-ein-angriff-auf-die-souveraenitaet-und-demokratie-der-schweiz/


https://stgallen24.ch/articles/196059-who-greift-schweizer-unabhaengigkeit-an

Ενώ ο οργανισμός "Pro Switzerland" αντιτίθεται στη σχεδιαζόμενη συνθήκη πανδημίας του ΠΟΥ, η αρμόδια πρεσβευτής καθησυχάζει και επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να δοθούν αρμοδιότητες υψηλότερου επιπέδου στον ΠΟΥ.

Στην Ελβετία, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να επικεντρώνονται στη σχεδιαζόμενη συνθήκη πανδημίας και στην τροποποίηση του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Η οργάνωση "Pro Switzerland" αγωνίζεται κατά της σχεδιαζόμενης συνθήκης πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπως ανέφερε σήμερα αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα Argovia. Με τρεις προτάσεις στο κοινοβούλιο, απαιτεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, δηλαδή την ελβετική κυβέρνηση, να μην διαπραγματεύεται με τον ΠΟΥ χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβουλίου και ότι η Ελβετία μπορεί να ενεργεί κυρίαρχα σε πανδημίες. Η οργάνωση κατηγορεί το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ότι υποβαθμίζει το θέμα και κρατά το κοινοβούλιο και τον πληθυσμό στο σκοτάδι.

Τα ψηφίσματα αποσκοπούν στην προστασία της κυριαρχίας της Ελβετίας, της άμεσης δημοκρατίας και της ατομικής ελευθερίας. 

Η πρώτη πρόταση ζητά από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να αναστείλει όλες τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΟΥ έως ότου το Εθνικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Κρατών δώσουν το πράσινο φως. 

Η δεύτερη πρόταση ζητά τροποποίηση του νόμου περί επιδημιών ώστε να δοθεί στην Ελβετία μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών σε μελλοντικές πανδημίες. 

Η τρίτη πρόταση επιδιώκει τη διαφάνεια στις συμβάσεις με τους παρασκευαστές εμβολίων, γνωστοποιώντας συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού χωρίς αναδιατύπωση.

Η διεθνής συνθήκη του ΠΟΥ για την πανδημία αποσκοπεί στην ενίσχυση του ελέγχου της πανδημίας και στον ταχύτερο περιορισμό των εστιών, καθώς και στη δικαιότερη διανομή προστατευτικών υλικών και εμβολίων. Ωστόσο, οι επικριτές φοβούνται ότι η κατάληψη της εξουσίας από τον ΠΟΥ θα υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία των χωρών σε περίπτωση μελλοντικής «πανδημίας».

Η Pro Switzerland, η διάδοχη οργάνωση της «Δράσης για μια Ανεξάρτητη και Ουδέτερη Ελβετία» (Auns), ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και βρίσκεται κοντά στο Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελβετία.

Την ίδια ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν τα αιτήματα του Pro Schweiz, η διάσημη δημοσιογράφος της Neue Zürcher Zeitung, Katharina Fontana, πήρε συνέντευξη από την πρέσβειρα Nora Kronig. Η γεννημένη στο Valais εκπροσωπεί την Ελβετία στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία πανδημίας του ΠΟΥ και την προσαρμογή των διεθνών υγειονομικών κανονισμών. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΟΥ. Η Kronig ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια των εμβολίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Nora Kronig (Πηγή εικόνας: 
https://www.nzz.ch/schweiz/who-pandemiepakt-soll-die-schweiz-dem-abkommen-beitreten-ld.1768402)

Η διπλωμάτης τόνισε ότι τα σχέδια συνθηκών κοινοποιούνται με διαφάνεια σε συνεχή βάση. Η συνθήκη για την πανδημία αποσκοπεί στη βελτίωση της διεθνούς ανταλλαγής δεδομένων και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε ιατρικά προϊόντα. Η συνθήκη για την πανδημία είναι ιστορική, καθώς θα επιτρέψει την ταχύτερη και αξιόπιστη διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τις μεταδοτικές ασθένειες μεταξύ των κρατών.

Ο Kronig εξήγησε ότι ο κύριος στόχος της Ελβετίας είναι να επιτρέψει μια λειτουργική διεθνή ανταλλαγή δεδομένων. Επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ δεν θα έχει γενικές αρμοδιότητες και υποσχέθηκε ότι η Ελβετία θα μπορούσε και θα συνεχίσει να λαμβάνει κυρίαρχες αποφάσεις σχετικά με την πολιτική υγείας και τα μέτρα πανδημίας ακόμη και μετά την υπογραφή της συνθήκης. Οι συστάσεις του ΠΟΥ δεν είναι δεσμευτικές, παρά τις νέες εξουσίες.

Όταν ρωτήθηκε, ωστόσο, η Kronig παραδέχτηκε ότι το ζήτημα του νομικά δεσμευτικού χαρακτήρα της σύμβασης πανδημίας δεν είχε ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. Όσον αφορά τον φόβο ότι ο ΠΟΥ θα μπορούσε να πιέσει για ένα παγκόσμιο πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξήγησε ότι αυτό δεν ήταν επί του παρόντος προς συζήτηση και ότι η Ελβετία θα αντιταχθεί σε αυτό. Η Ελβετία θα αποφασίσει κυρίαρχα εάν θα ενταχθεί στη συνθήκη για την πανδημία.

Σχόλιο του TransitionNews:

Εάν η συνθήκη δώσει στον ΠΟΥ την εξουσία να επιβάλει μέτρα πανδημίας σε χώρες, να εισαγάγει ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να παραβιάσει την ιδιωτικότητα στα δεδομένα υγείας, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει δημοψήφισμα.


https://proschweiz.ch/who-pakt-unterlaeuft-schweizer-souveraenitaet/


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/pandemievertrag-wird-zum-thema



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δρ. Gut: «Η επέκταση της εξουσίας του ΠΟΥ, συμπεριλαμβανομένων των διευρυμένων εξουσιών έκτακτης ανάγκης, συγκρούεται μετωπικά με την κυριαρχία μας και το σύνταγμά μας». 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση υγείας. Εάν η Ελβετία δεν αντεπιτεθεί, θα χάσει την κυριαρχία της.
https://stgallen24.ch/articles/196059-who-greift-schweizer-unabhaengigkeit-an



Το σύμφωνο του ΠΟΥ υπονομεύει την ελβετική κυριαρχία
Το σχεδιαζόμενο «Σύμφωνο του ΠΟΥ» (Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός ΔΥΚ) έχει εκτεταμένες συνέπειες για την Ελβετία. Έως τον Δεκέμβριο του 2022, έχουν υποβληθεί περίπου 300 προτάσεις προσαρμογής από 96 κράτη μέλη του ΠΟΥ. Αυτές οι προτάσεις προσαρμογής έχουν ιδιαίτερη σημασία για μια άμεση δημοκρατία όπως η Ελβετία. Είναι σημαντικό τα καντόνια και οι ψηφοφόροι ως ανώτατος κυρίαρχος να μην υπονομεύονται απλώς σε σχέση με τους διεθνείς κανονισμούς. Για το λόγο αυτό, ο Εθνικός Σύμβουλος Franz Grüter ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις: «Τι έχει κάνει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις διαπραγματεύσεις για να διασφαλίσει την αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ΔΥΚ;»
https://proschweiz.ch/who-pakt-unterlaeuft-schweizer-souveraenitaet/




Υπαγορεύσεις της ΠΟΥ: Κοινοβουλευτικές προτάσεις υπόψη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου
Κίνηση 1
Καμμία διαπραγμάτευση με τον ΠΟΥ χωρίς το Κοινοβούλιο!
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει εντολή να αναστείλει αμέσως όλες τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΟΥ και να μην υπογράψει νέες συμβάσεις ή / και έγγραφα με τον ΠΟΥ και τους οργανισμούς-εταίρους του έως ότου λάβει το πράσινο φως από το Εθνικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Για το σκοπό αυτό, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο διασφαλίζει ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση και το κοινό ενημερώνονται πλήρως και με διαφάνεια σχετικά με την κατάσταση όλων των διαπραγματεύσεων με τον ΠΟΥ.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ:

Σύμφωνα με τα τελευταία σχέδια προσαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) και της νέας Συνθήκης του ΠΟΥ για την πανδημία, οι λόγοι για την αιτιολόγηση των πανδημιών πρόκειται να επεκταθούν ριζικά και εντελώς επ' αόριστον (π.χ. «νέες υποπαραλλαγές της γρίπης»· «κλιματική αλλαγή» κ.λπ.). Αυτό ανοίγει την πόρτα στην αυθαιρεσία.
Όλες οι συστάσεις του ΠΟΥ (συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης πιστοποιητικού, της απομόνωσης, της απόδειξης εμβολιασμού) πρέπει να είναι δεσμευτικές για τα υπογράφοντα κράτη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στο μέλλον (τροποποιημένο άρθρο 1, 13Α, 42, 53Α, 54α του ΔΥΚ).
Επιπλέον, ο ΠΟΥ θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίζει μονομερώς ποιες πληροφορίες μπορούν να δημοσιεύονται ή να κοινοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ. τροποποιημένο άρθρο 44 του ΔΥΚ· Άρθρο 18 της Συνθήκης για την Πανδημία). Τα κράτη πρέπει να δεσμευτούν για την καταπολέμηση των αποκλινουσών πληροφοριών, ακόμη και αν είναι σωστές.
Ούτε οι τροποποιήσεις του ΔΥΚ ούτε η συνθήκη για την πανδημία προβλέπουν αποτελεσματικό μηχανισμό ελέγχων και ισορροπιών για την ανεξάρτητη επανεξέταση των πανδημιών και τις συστάσεις του ΠΟΥ. Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης, η οποία είναι θεωρητικά υπεύθυνη γι' αυτό, δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη, διότι συγκροτείται από τον ίδιο τον Γενικό Διευθυντή της ΠΟΥ.
Συνολικά, ο ΠΟΥ πρόκειται να αποκτήσει πρωτοφανή εξουσία. Βασικές αρχές του Ομοσπονδιακού Συντάγματος (κυριαρχία; Διάκριση των εξουσιών· αρχή της νομιμότητας· απαγόρευση της αυθαιρεσίας · απαγόρευση λογοκρισίας · ανόθευτη λήψη αποφάσεων των πολιτών· αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων κ.λπ.) μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα χωρίς έγκυρη αιτιολόγηση και χωρίς ανεξάρτητη επαλήθευση.
Αυτές οι δύο συνθήκες του ΠΟΥ είναι μια συγκαλυμμένη συνολική αναθεώρηση του ομοσπονδιακού συντάγματος. Η διαπραγμάτευση αυτών των δύο συνθηκών του ΠΟΥ έχει ήδη ως στόχο να θέσει σε κίνδυνο το σύνταγμα, τη δημοκρατία και την κυριαρχία της Ελβετίας (άρθρο 275 SCC).

Κίνηση 2
Σε περίπτωση πανδημιών και επιδημιών, η Ελβετία αποφασίζει κυρίαρχα και χωρίς ξένο εξαναγκασμό!
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει εντολή να τροποποιήσει τον νόμο περί επιδημιών (EPA) έτσι ώστε η Ελβετία να μπορεί να ενεργεί κυρίαρχα και ανεξάρτητα σε περίπτωση πανδημιών ή επιδημιών και όχι βάσει προσπαθειών πίεσης και εκθέσεων κατάστασης από τον ΠΟΥ.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Στην Ελβετία, η ειδική κατάσταση με επιδημιολογικά κίνητρα κηρύχθηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου 2020 βάσει της ανωτέρω διάταξης του νόμου περί επιδημιών (EpG) και ήρθη εκ νέου μετά από περισσότερα από 2 έτη την 1η Απριλίου 2022.
Ακόμη και αν τα δεδομένα σχετικά με την πανδημία του ΠΟΥ και την ειδική κατάσταση δεν συμπίπτουν ακριβώς, δεν μπορεί να απορριφθεί η σύνδεση μεταξύ της πανδημίας του ΠΟΥ και της συνταγματικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης της ειδικής κατάστασης στην Ελβετία.
Σύμφωνα με τα επί του παρόντος έγκυρα σχέδια για την προσαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) και της νέας συνθήκης του ΠΟΥ για την πανδημία, οι λόγοι για τους οποίους δικαιολογούνται οι πανδημίες του ΠΟΥ πρόκειται να παραταθούν επ' αόριστον (π.χ. «νέες υποπαραλλαγές της γρίπης»· «κλιματική αλλαγή» κ.λπ.). Ως εκ τούτου, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρχουν όλο και περισσότερες πανδημίες του ΠΟΥ. 
Επιπλέον, επειδή οι συστάσεις της ΠΟΥ πρέπει να είναι δεσμευτικές για τα υπογράφοντα κράτη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στο μέλλον (τροποποιημένα άρθρα 1, 13Α, 42, 53Α, 54α του ΔΥΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 18 του ΔΥΚ), είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει σαφώς κατανοητή η σχέση μεταξύ της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος από τον ΠΟΥ και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ελβετία, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται νομικά σήμερα, τόσο από την άποψη της διατύπωσής της όσο και από την άποψη της έννοιας και του σκοπού της διάταξης. χωρίζω. Διαφορετικά, η κυριαρχία της Ελβετίας και το συνταγματικό σύστημα αρμοδιοτήτων και το σύνταγμα της Ελβετίας θα μπορούσαν να ανασταλούν ή να καταστραφούν από αυθαίρετα δηλωμένες πανδημίες του ΠΟΥ όλο και πιο συχνά και για όλο και περισσότερο.

Κίνηση 3
Πλήρης διαφάνεια στις συμβάσεις με τους παρασκευαστές εμβολίων!
Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έχει εντολή να καταργήσει αμέσως και να καταργήσει τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με παρασκευαστές εμβολίων στο πλαίσιο της πανδημίας COVID. Δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι μυστικότητας.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Οι συμβάσεις με τους κατασκευαστές εμβολίων COVID-19 που εγκρίθηκαν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και το FOPH περιέχουν εκτεταμένες αναδιατυπώσεις. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων για την αγορά εμβολίων Covid-19.
Η συμφωνία προαγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Pfizer Inc. με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε πρόσφατα σε μη επεξεργασμένη έκδοση. Σύμφωνα με το μέρος I της παρούσας συμφωνίας (ειδικοί όροι) σημείο 1.12, τα κράτη μέλη της ΕΕ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αποζημιώνουν τους κατασκευαστές, τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές τους έναντι αξιώσεων αποζημίωσης οποιουδήποτε είδους, εκτός από την περίπτωση εκ προθέσεως συμπεριφοράς εκ μέρους του κατασκευαστή.
Αυτή η ολοκληρωμένη δήλωση αποζημίωσης βασίζεται στο σημείο 4 του παραρτήματος I του εντύπου παραγγελίας εμβολίου. Αναφέρει, μεταξύ άλλων:
"Το [...] το συμμετέχον κράτος αναγνωρίζει ότι η ουσία του εμβολίου [...] αναπτύχθηκε ταχέως σε επείγουσες περιστάσεις της πανδημίας COVID-19 [...]. Το συμμετέχον κράτος αναγνωρίζει περαιτέρω ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επί του παρόντος άγνωστες.»
Αυτό σημαίνει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ εν γνώσει τους και πρόθυμα αγόρασαν πειραματικές ουσίες και ο παραγωγός που τα ενημέρωσε για το στάδιο της πειραματικής ανάπτυξης ήταν σε θέση να λάβει μια συνολική δήλωση αποζημίωσης για τον εαυτό του, εις βάρος του φορολογούμενου.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό για τον ελβετικό πληθυσμό να γνωρίζει ποιες πληροφορίες είχε πραγματικά το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο κατά την υπογραφή κάθε σύμβασης εμβολίου. Πρόκειται για πληροφορίες δημοσίου συμφέροντος για τις οποίες το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είναι υπόλογο στον ελβετικό πληθυσμό.
Για τους λόγους αυτούς, και επειδή υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτά τα εμβόλια δεν είναι ούτε αποτελεσματικά ούτε ασφαλή, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο πρέπει αμέσως να εκδώσει και να δημοσιεύσει όλες τις συμβάσεις προμήθειας με τους κατασκευαστές εμβολίων πλήρως και χωρίς επεξεργασία.


Συμφωνία προαγοράς EU-Commission_Pfizer Inc (PDF) (https://proschweiz.ch/wp-content/uploads/2023/12/Advance-Purchase-Agreement-EU-Commission_Pfizer-Inc.pdf)

Συμφωνία Pfizer Laboratories – Νότια Αφρική (PDF) (https://proschweiz.ch/wp-content/uploads/2023/12/Agreement-Pfizer-Laboratories-South-Africa.pdf)

Πρόταση διαπραγματευτικού κειμένου της συμφωνίας του ΠΟΥ για την πανδημία (PDF) (https://proschweiz.ch/wp-content/uploads/2023/12/Proposal-for-negotiating-text-of-the-WHO-Pandemic-Agreement.pdf)

Συμφωνία ΠΟΥ ή άλλο διεθνές μέσο για την πρόληψη πανδημιών (PDF) (https://proschweiz.ch/wp-content/uploads/2023/12/WHO_Agreement-or-other-international-instrument-on-pandemic-prevention.pdf)

ΠΟΥ_Προτεινόμενες Τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (2005) (PDF) (https://proschweiz.ch/wp-content/uploads/2023/12/WHO_Proposed-Amendments-to-the-International-Health-Regulations-2005.pdf)

https://proschweiz.ch/who-motionen/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!