Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Ὁ Εθνικός Κυβερνήτης μας Ιω. Καποδίστριας, μεριμνοῦσε γιά τό ἄν προσεύχονταν οἱ στρατιῶτες! ( Καταλάβαμε; )

 

ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝΙΣΕΙ
ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ....
ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ ΜΑΣ,
ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ :
ΑΓΓΛΙΚΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ,
ΛΟΝΔΙΝΟ,
ΤΜΗΜΑ ...ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΩΝ 
ΑΡΧΕΙΩΝ !

Του π. Διονυσίου Ταμπάκη – Ναύπλιον

ΔΕΟΣ καταλαμβάνει όποιον διαβάσει μία επιστολή του Νεομάρτυρος της Ρωμηοσύνης Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια, προς τον μόνιμο στρατιωτικό Ιερέα (Αρχιμ. Ιωακείμ Φυνδανάκη).


Αντικρίζεις εκεί έναν ολόκληρο Πρωθυπουργό να γίνεται παράλληλα και Γέρων-Στάρετς, της πίστεώς μας.

Η επιστολή αυτή, μπορεί να ήταν υπηρεσιακή, όμως, αποπνέει την ζέουσα πίστη στην Ορθόδοξο Λατρευτική και Μυστηριακή ζωή του οσίου Κυβερνήτου.

Ο Ι. Καποδίστριας, αν και κατακλυζόμενος από σωρεία προβλημάτων και δυσχερειών, αφιέρωσε χρόνο και σκέψη για να νουθετήσει, ως άλλος Πνευματικός, τα περί Αγιοπνευματικής ζωής των υποψηφίων αξιωματικών του Στρατού.

«Χρηματισμοί προς τον Ιερέα του τακτικού σώματος

Ναύπλιο, 28 Φεβρουαρίου 1829

Δια του συναπτομένου διατάγματος η κυβέρνησις σας εμπιστεύει την Ιερατείαν του τακτικού σώματος… αξιωματικιοί και υπαξιωματικοί και στρατιώται, οι νυν εν Ναυπλίω εφεδρεύοντες, θέλουσιν εκπληρώσει κατά την ενεστώσαν Τεσσαρακοστήν τα χρέη της ιεράς ημών πίστεως, τα της εξομολογήσεως, λέγω, και μεταλήψεως, εν οις και θέλετε τοις δώσει πάσαν την πνευματικήν υμών βοήθειαν και παράστασιν, συμπαραινούντες ως πατήρ εις την στρατιωτικήν νεολαίαν την προς την Πατρίδα πίστιν και το επιεικές της διαγωγής.

Πόσας ημέρας θέλουσι νηστεύσει, θέλετε το ορίσει μετά της γνώμης του Αρχιερέως.

Ημείς δε φρονούμεν ότι αρκεί να νηστεύωσι μόνον την πρώτην και τελευταίαν εβδομάδα της τεσσαρακοστής, έτι δε την εβδομάδα καθ’ ην κοινωνήσωσι, και τας τετράδας και παρασκευάς.

Να πληροφορηθήτε προσέτι αν συνηθίζωσι να κάμνωσι καθ’ εκάστην την προσευχήν των. 

Και αν όχι, να τους διδάξετε να την κάμνωσι.

Κατόπιν δε θέλομεν φροντίσει να εισάξωμεν βαθμιαίως την ανάγνωσιν των προσευχών εν Βιβλίοις, τα οποία θέλομεν σας δώσει να διανείμετε εις τους στρατιώτας.»

Και μετά απορούμε ποιοί και γιατί τον δολοφόνησαν…!

ενωμένη ρωμιοσύνη

https://www.orthodoxianewsagency.gr/orthodoxes-provoles/o-kapodistrias-merimnouse-gia-to-an-proseyxontan-oi-stratiotes/?fbclid=IwAR0wt8fJeUZcTLvJmhTSpv-5rj1Jc-04IyhA8CjGslpK_ZttMAMmb-rKAbE


https://www.hristospanagia.gr/%e1%bd%81-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%af%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bd%ce%bf%e1%bf%a6%cf%83%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%84%cf%8c-%e1%bc%84%ce%bd/

 

5 σχόλια:

  1. Μόνο ένας αληθινός πατέρας νοιάζεται και για την ψυχή των παιδιών του και αγωνία μήπως και χαθεί.

    Αυτός ο άτεκνος πατέρας του Έθνους που κυριολεκτικά θυσίασε την προσωπική του ζωή, ήταν και είναι θείο δώρο.
    Έναν τέτοιον πατέρα αναζητά ακόμη το Έθνος. Πατέρας αληθινός από κάθε άποψη.
    Ας προσευχόμαστε και στον άγιο πατέρα του Έθνους μας Ιωάννη Καποδίστρια που βρήκε σίγουρα παρρησία στον Κύριο να δέεται για εμάς τα ταλαίπωρα ορφανά του μαζί με την Παναγία και όλους τους Αγίους μας για την σωτηρία και συνέχεια του μοναδικά ενδόξου Έθνους μας.

    Σε μικρό ελληνορθόδοξο μοναστηράκι σε γερμανόφωνο καντόνι στην Ελβετία, εικόνες του Αγίου της πολιτικής (επιτέλους, ας υπάρξει και για αυτό το επάγγελμα ένας Άγιος) είναι μέσα στο εκκλησάκι και μπορείς να τις προσκυνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χώρος δέν προσφέρεται εδώ ώστε νά παραθέταμε τίς αρκετές φωτογραφίες από τά αγάλματα καί τίς προτομές που έχουν οι Ελβετοί καί ΤΙΜΟΥΝ τόν Εθνικό μας Κυβερνήτη, αφού θεωρείται κατά μία έννοια καί ως ο "πατέρας" της χώρας τους, όπως καί ο ιθύνων νούς γιά τήν διοικητική της διαίρεση σέ Καντόνια. Ευχαριστούμε πολύ Μαριγώ μας γιά όσα μας παρέθεσες.
      (Ενώ είχε τόσες έννοιες καί δυσκολίες, δέν παρέλειψε καθόλου καί τήν ψυχική τόνωση των ορθοδόξων στρατιωτών μας μέ τήν Πίστη, ως στοργικός πατέρας !)

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Καποδίστρια!

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ - ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ 56 ΕΤΩΝ - ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΡΑΠΗ . ΙΣΩΣ ΛΙΓΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ , ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΤΑΝ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ . ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1820 ΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ , ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΠΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ. ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 7-1- 1828, Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΙΣ 10-10-1828, ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ , Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ , ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ , ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ , ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ιω. Καποδίστριας από τήν πρώτη στιγμή που ανέλαβε ( αλλά καί πολύ πρίν ως διπλωμάτης της Ρωσίας ) έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά καί ακόμα παραπάνω ΥΠΕΡ της Πατρίδος μας!
    Πρώτα θυσίασε τήν προσωπική του περιουσία δίχως ουδεμία αναστολή καί μετά (ενώ γνώριζε ότι επιδιώκουν τήν δολοφονία του) θυσίασε καί τήν ίδια του τήν ζωή!
    Ευχαριστούμε θερμότατα αγαπητές μας ΑΝΝΙΚΕΡΙ γιά όσα ωφέλιμα μας περιγράψατε καί θά επιμείνουμε σέ εκείνα που αναγράφονται ανωτέρω στήν λεζάντα της φωτογραφίας στήν ανάρτηση αυτή!
    Δηλαδή, όσοι τυχόν έχουν - κακώς λέμε εμείς - ερωτήσεις καί απορίες γιά τήν ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Κυβερνήτου μας στό Ναύπλιο, νά απευθυνθούν στό αγγλικό Υπ. Εξωτερικών ('Φόρεϊν Όφφις') στό Λονδίνο καί ειδικώτερα στά ανήλια υπόγειά του, όπου βρίσκονται επιμελώς καλοκλειδωμένοι οι σχετικοί φάκελλοι της κατασκότεινης αυτής υποθέσεως γιά 192 χρόνια!
    Δέν υπήρχε περίπτωση νά τόν αφήσουν νά υλοποιήσει τά έξοχα καί ωφέλιμα σχέδιά του γιά τό καλό του τόπου μας. Κάντε τώρα μεταξύ μας τίς απαραίτητες συγκρίσεις μέ τούς όποιους σημερινούς - καί προηγούμενους βεβαίως! - πολιτικούς "μας", αναλογιζόμενοι ποιοί καί πότε πήγαν ποτέ τους νά εκκλησιασθούν ΠΡΙΝ τόν Όρθρο στίς 06.30' τό πρωΐ σέ Εκκλησία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!