Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Αναγνώριση προσώπου για πληρωμές στο μετρό στην Ιαπωνία, το Καζακστάν και τη Ρωσσία.


Masha Borak
21 Δεκεμβρίου 2023

Περισσότερες πόλεις πειραματίζονται με βιομετρικά στοιχεία προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προχωρούν με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς.

Η νότια ιαπωνική πόλη Kumamoto επιτρέπει τώρα στους επιβάτες του τραμ να πληρώνουν με τα πρόσωπά τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου από τη Saffe. Το Kumamoto City Transportation Bureau ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμής προσώπου στις 20 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας στους επιβάτες να εγγραφούν μέσω των εφαρμογών Quick Ride ή Bankit για κινητά. Η δοκιμή θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν η R.D.Works, ο ιαπωνικός αντιπρόσωπος πωλήσεων για το προϊόν αναγνώρισης προσώπου της Saffe, η Marubeni Corporation και η Marubeni Network Solutions (MNETS), η Knowledge Creation Technology (KCT), η Lepip και η Aplus. Ο Marubeni έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν παρόμοιες πιλοτικές εφαρμογές στους νομούς Toyama και Nagano.

Άλλες ιαπωνικές πόλεις έχουν δοκιμάσει την τεχνολογία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της Οσάκα.

Η πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αλμάτι, ξεκίνησε επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμών αναγνώρισης προσώπου στο μετρό της σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη τράπεζα του Καζακστάν, την Halyk Bank, και το λογισμικό της Face Pay.

Προς το παρόν, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα της τράπεζας μόνο σε δύο σταθμούς. Άλλοι σταθμοί θα προστεθούν σταδιακά, αναφέρει το Current Time TV.

«Η ασφάλεια είναι 100% εξασφαλισμένη», λέει η εκπρόσωπος του μετρό του Αλμάτι Zhazira Baimukhambetova, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες των επιβατών αποθηκεύονται από την τράπεζα. «Ούτε το μετρό, ούτε οι υπάλληλοι της τράπεζας, ούτε οι υπάλληλοι του ταμείου γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία του επιβάτη».

Το μετρό του Αλμάτι μεταφέρει πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Το Καζακστάν και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας ενισχύουν τις επενδύσεις σε βιομετρικές τεχνολογίες, καθοδηγούμενες από υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, το μετρό της Μόσχας βλέπει 150.000 διαδρομές να πληρώνονται με βιομετρικά στοιχεία κάθε εργάσιμη ημέρα.

Το σύστημα του μετρό στη ρωσική πρωτεύουσα χρησιμοποιεί ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που ονομάζεται Face Payφτάνοντας τους 320.000 χρήστες τον Μάϊο. Από τότε έχει προσθέσει μια νέα βιομετρική μέθοδο πληρωμής, επιτρέποντας σε επιλεγμένους πολίτες να κυκλοφορούν με τα τραίνα χρησιμοποιώντας την Κοινωνική Κάρτα Κατοίκων της Μόσχας.

Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών Face Pay φαίνεται να επιβραδύνεται: Παρ' όλο που οι αρχές δημόσιων συγκοινωνιών προέβλεψαν ότι ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου θα φτάσει το μισό εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους, στην τελευταία του έκδοση το μετρό της Μόσχας λέει ότι ο αριθμός των ατόμων που πληρώνουν με βιομετρικά στοιχεία είναι τώρα 330.000. μόλις 10.000 περισσότερα από ό, τι τον Μάϊο.

Το σύστημα του μετρό έγινε πρωτοσέλιδο φέτος για το βιομετρικό σύστημα παρακολούθησης Sfera, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση ακτιβιστών, δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης.




ΠΗΓΗ: https://www.biometricupdate.com/202312/facial-recognition-deployed-for-subway-payments-in-japan-kazakhstan-and-russia



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!