Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τουρκικός δά-κτυ-λος ΠΙΣΩ από τό διπλωματικό επεισόδιο στήν Αγγλία!


Ο ιστορικά βρώμικος ρόλος των Άγγλων και οι στενές σχέσεις τους με την Τουρκία.


Αυτός ο οποίος πρόδωσε την Ελληνική Επανάσταση στους Οθωμανούς, στον Μουχλίς Γιουσούφ πασά της Πάτρας, ήταν ο πρόξενος Γκριν των Βρετανών στην Πάτρα, που τους είπε τον Δεκέμβριο του 1820, ότι τον Μάρτιο του 1821 οι Έλληνες ετοιμάζουν επανάσταση. 

Αυτός είχε καρφώσει την Ελληνική Επανάσταση.

-Οι Βρετανοί απαγόρευαν στα Ελληνικά στρατεύματα να απελευθερώσουν την Πάτρα, δίνοντας προμήθειες στους Οθωμανούς από την Ζάκυνθο.

-Οι Βρετανοί ήταν αυτοί οι οποίοι τους βοήθησαν σε όλες τις περιόδους και για να το τρέξουμε λίγο ιστορικά, πρέπει να τους θεωρήσουμε και ηθικούς υπεύθυνους σε πολλά θέματα για τον Ελληνικό εμφύλιο μετά την Κατοχή, κάτι που προετοίμαζαν κατά την διάρκεια κιόλας της Κατοχής.

-Και μην ξεχνάμε την συμπεριφορά τους στο Κυπριακό, όπως μην ξεχνάμε ότι αυτοί έβαλαν από την πίσω πόρτα, που έγινε η μπροστινή πόρτα, ως εγγυητές στην Κύπρο τους Τούρκους με τις συνθήκες Ζυρίχης-Τουρκίας το 1959.

-Και μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί όπου έχουνε μπει ιστορικά και αποχώρησαν, αναγκασμένοι να αποχωρήσουν από σημεία που ήταν αποικιοκράτες, αποχώρησαν αφήνοντας πίσω τους το στίγμα του διχασμού στο μέρος που άφηναν, ζητώντας να ξαναγυρνάνε ως διαιτητές να λύνουν τις διαφορές του λαού που άφησαν πίσω χωρίς την δική τους επίβλεψη. 

Άρα ξαναήταν παρόντες χωρίς να είναι, υποτίθεται.

Focusfm

Focusfm

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!