Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Εμπρησμός τά ξημερώματα στό Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στήν Νέα Υόρκη ! Άγνωστοι ; Πάλι;

 


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 

Συναγερμός επικράτησε τα ξημερώματα της  Κυριακής χθές στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, εξ αιτίας εμπρησμού που σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, υπό την απειλή η φωτιά να επεκταθεί και στο εσωτερικό του κτιρίου...


Όπως ανέφερε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, κατά την συνέντευξή του στο Cosmos FM, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα, όταν ένας άγνωστος άνδρας περιέλουσε τους θάμνους, εξωτερικά του κτιρίου, με βενζίνη και στην συνέχεια έβαλε φωτιά, τρεπόμενος σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία απέτρεψε τα χειρότερα και εξουδετέρωσε την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε ορισμένες φθορές στο εξωτερικό του κτιρίου του Γενικού Προξενείου.

“Υπήρχε ανησυχία, καθότι δεν είναι απλά ένα κτίριο, αλλά παράλληλα είναι και μια κατοικία που φιλοξενούνται δυο οικογένειες.  

Φοβηθήκαμε για τα παιδιά”, τόνισε ο Ντίνος Κωνσταντίνου.

Όπως τονίζεται, οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία πως τα σχετικά ευδιάκριτα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενδέχεται να βοηθήσουν τις Αρχές ούτως ώστε να φτάσουν στην ταυτοποίησή του.

“Η ανταπόκριση των αμερικανικών Αρχών ήταν άμεση, ήρθε εδώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρεις αξιωματικούς.  Έχουν ληφθεί στοιχεία από τις κάμερες τις οποίες έχουμε στο Γενικό Προξενείο.  

Είναι μια έρευνα σε εξέλιξη και ελπίζω να αποδοθεί δικαιοσύνη έτσι όπως πρέπει.  

Υπάρχουν εξωτερικές ζημιές, δεν υπάρχει όμως καμία ουσιαστική φθορά εντός του κτιρίου”, είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Μέχρι αυτήν την στιγμή – και εφόσον δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη – δεν είναι δυνατόν να γίνουν εικασίες σχετικά με το κίνητρο και κατά πόσον αυτό σχετίζεται με το Γενικό Προξενείο καθαυτό, την Ελλάδα ως Κράτος, ή κάποιο ζήτημα που δεν έχει σχέση με την ίδια την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως κατά το παρελθόν είχαν καταγραφεί βανδαλισμοί στο κτίριο του Γενικού Προξενείου ανάλογες ώρες της νύχτας, οι οποίες, ως επί το πλείστον, είχαν αποδοθεί σε περιθωριακά (;;;;;;) άτομα....

https://www.ekirikas.com/ebrismos-sto-geniko-proxeneio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!