Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Θρησκευτικοί ηγέτες συμμετέχουν στον ΟΗΕ και στο WEF για να προωθήσουν την παγκόσμια ατζέντα για το κλίμα.

(Εικονογράφηση από The Epoch Times, Getty Images, Shutterstock)
Οι παγκόσμιοι οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει τη 

δύναμη της θρησκείας στην προώθηση της ατζέντας 

τους, αλλά ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες 

προειδοποιούν ότι απομακρύνεται πολύ από την 

εκκλησία.

Δεκ 07, 2023
Ενημέρωση:
Δεκ 07, 2023

Βαθιά μέσα σε ένα παλιό δάσος της Καμπότζης, βουδιστές «μοναχοί οικολογίας» τυλίγουν τα δέντρα με ιερατικές ρόμπες σαφράν πριν χειροτονήσουν τα δέντρα στη βουδιστική πίστη.

Η πρακτική είναι ένα παράδειγμα «δασικού ακτιβισμού» που εξαπλώθηκε στην Καμπότζη όταν οι Ταϊλανδοί μοναχοί στη δεκαετία του 1990 άρχισαν να χειροτονούν δέντρα όπως θα έκαναν με έναν νέο μοναχό.

Τα χειροτονημένα δέντρα γίνονται ιερά και προστατεύονται από την παράνομη υλοτομία, επειδή η βλάβη ενός χειροτονημένου μοναχού είναι ταμπού στη βουδιστική θρησκεία.

Η αναγνώριση ότι η θρησκεία μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο όταν εφαρμόζεται στην πώληση της αφήγησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει κερδίσει έδαφος στα Ηνωμένα Έθνη και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), όπου η πίστη παραδοσιακά διατηρείται σε απόσταση.

Βουδιστές μοναχοί δένουν μια ρόμπα σαφράν γύρω από τον κορμό ενός δέντρου για να το χειροτονήσουν συμβολικά σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την κοπή του για να ανοίξει ο δρόμος για έναν αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα του Κολόμπο της Σρι Λάνκα, στις 10 Φεβρουαρίου 2021. (-/AFP μέσω Getty Images)
Οι οργανισμοί της παγκοσμιοποίησης καλωσορίζουν τώρα τη βοήθεια των θρησκευτικών ηγετών που καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, έναν από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030.

Ωστόσο, ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες ανησυχούν για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στη συζήτηση για το κλίμα.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη ατζέντα και εμποδίζει την εκκλησία να κάνει αυτό που είναι το πρωταρχικό της κάλεσμα, και αυτό είναι να κερδίσει τους ανθρώπους στην πίστη στον Ιησού Χριστό», δήλωσε ο Robert Jeffress, πάστορας της Πρώτης Βαπτιστικής Εκκλησίας του Ντάλας, στους The Epoch Times.

«Θα έπρεπε να ανησυχούμε πολύ περισσότερο για το τι σκέφτεται ο Θεός».
Ο ΟΗΕ προβλέπει την καταστροφή εάν δεν αναληφθεί επείγουσα δράση για να σωθεί η γη από την καταστροφή της ανόδου των ωκεανών και των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν και τα επιστημονικά στοιχεία παραμένουν αμφιλεγόμενα.
Ο κλιματικός στόχος του ΟΗΕ για το 2030 απαιτεί «βαθιά, ταχεία και διαρκή» μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 42% και ο ΟΗΕ στοχεύει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Προβλέπει ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου έως το 2035.
Ο πάστορας Robert Jeffress ηγείται της Υπόσχεσης Υποταγής πριν μιλήσει ο Πρόεδρος Donald Trump κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ντάλας του Τέξας, στις 17 Οκτωβρίου 2019. (Tom Pennington/Getty Images)

Σταύρωση ορυκτών καυσίμων


Εν αναμονή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι το 2015, βουδιστικές, ινδουιστικές, μουσουλμανικές και χριστιανικές ομάδες εξέδωσαν διακηρύξεις για την κλιματική αλλαγή, σηματοδοτώντας ένα σημείο καμπής στην υποστήριξη των ηγετών πίστης για την παγκόσμια ατζέντα για το κλίμα.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την είδηση της παπικής επιστολής του Πάπα Φραγκίσκου για την κλιματική αλλαγή εκείνο το έτος προς όλους τους Ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους, με τίτλο Laudato Si.

Ο πνευματικός ηγέτης των 1,36 δισεκατομμυρίων Καθολικών έδωσε τη σημαντική επιρροή του στη σωτηρία του πλανήτη, θρηνώντας ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος πλήττει τους φτωχότερους πολίτες του κόσμου.

«Απευθύνω επείγουσα έκκληση, λοιπόν, για έναν νέο διάλογο σχετικά με το πώς διαμορφώνουμε το μέλλον του πλανήτη μας», έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί ομιλία καθώς άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες και επιστήμονες ακούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης «Πίστη και Επιστήμη: Προς την COP26», στο Βατικανό στις 4 Οκτωβρίου 2021. (ALESSANDRO DI MEO/POOL/AFP μέσω Getty Images)

Και παρ' όλο που ο ποντίφικας δεν μπόρεσε να παραστεί στη φετινή σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έστειλε μήνυμα για τα εγκαίνια του πρώτου Faith Pavilion στην εκδήλωση, τονίζοντας την ευθύνη των θρησκευτικών ηγετών να φροντίζουν τον πλανήτη.

Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν ενωθεί με αξιωματούχους του ΟΗΕ απαιτώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να σταματήσουν να χρηματοδοτούν έργα ορυκτών καυσίμων.

Οι ηγέτες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, του Μουσουλμανικού Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων και του Συμβουλίου Ραβίνων της Νέας Υόρκης εξέδωσαν δηλώσεις το 2021 και το 2022 λέγοντας ότι οι τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν «ηθική επιταγή» να σταματήσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα.

Πίεσαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επενδύσουν στις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για «τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές της ζωής στη γη».

Ο Michael O'Fallon είναι ο ιδρυτής του Sovereign Nations, ενός ιστότοπου μέσων ενημέρωσης αφιερωμένου στη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Μίλησε στους The Epoch Times για αυτό που βλέπει ως μια απειλητική εξέλιξη.

Ο Michael O'Fallon μιλώντας στο Λονδίνο. (Ευγενική προσφορά του Michael O'Fallon)

Η ατζέντα για την κλιματική αλλαγή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του ΟΗΕ και του WEF να κυβερνήσουν την ενέργεια και τον πλούτο του κόσμου, είπε.

«Αυτό θα περιλαμβάνει τα πάντα. Θα αλλάξει τα πάντα αν δεν το σταματήσουμε εντελώς», προειδοποίησε ο κ. O'Fallon.


Ως απόδειξη της νέας παγκόσμιας τάξης, επεσήμανε την Terra Carta, ένα έγγραφο για τα δικαιώματα των ανθρώπων και των πλανητών που διαμορφώθηκε σύμφωνα με την 808χρονη Magna Carta.

Η Terra Carta του 2021 αποτελεί μέρος του σχεδίου βιώσιμης αγοράς που ξεκίνησε ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' εκφωνεί ομιλία στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την 1η Δεκεμβρίου 2023. (Κρις Τζάκσον/Getty Images)

Σύμφωνα με την εντολή της, πρέπει να δοθούν στη «φύση» «θεμελιώδη δικαιώματα και αξία» για να εξασφαλιστεί μια διαρκής και απτή κληρονομιά για αυτή τη γενιά.

Ακόμη και παραδοσιακά συντηρητικές χριστιανικές ομάδες, όπως η Εθνική Ένωση Ευαγγελικών (NAE), έχουν ενταχθεί στο περιβαλλοντικό κίνημα.

Οι χριστιανοί πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα του Ιησού βοηθώντας τους φτωχούς και τους ευάλωτους – οι οποίοι οι παγκοσμιοποιητές υποστηρίζουν ότι θα υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

«Επιθυμούμε να πλοηγηθούμε στις πολυπλοκότητες των καιρών μας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως η κλιματική αλλαγή, με βιβλική σαφήνεια και βαθιά αγάπη που αντικατοπτρίζει την καρδιά του Θεού για αυτόν τον κόσμο, ειδικά για εκείνους που είναι λιγότερο ικανοί να απολαύσουν τις ευλογίες του», δήλωσε ο πρόεδρος της NAE Walter Kim σε δήλωση του 2022.

Αλλά ο κ. Jeffress είπε ότι δεν αγοράζει αυτό που πουλάει ο ΟΗΕ.

Μια γυναίκα μπαίνει στο «περίπτερο πίστης» στον χώρο της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 6 Δεκεμβρίου 2023. (Giuseppe CACACE/AFP μέσω Getty Images)

«Κοιτάξτε, ας είμαστε σαφείς, ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα για την εκκλησία, όχι τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο κ. Jeffress.

«Και για τις εκκλησίες το να υιοθετήσουν τη δήλωση σκοπού και σκοπών των Ηνωμένων Εθνών σημαίνει πραγματικά ότι η ίδια η εκκλησία εκπορνεύεται, επιτρέποντας στον εαυτό της να χρησιμοποιηθεί από έναν εξωτερικό οργανισμό».

Η έννοια των εθνών είναι βιβλική, που σημαίνει ότι μια παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι μέρος του σχεδίου του Θεού, είπε.

Στο νέο του βιβλίο, «Ζούμε στους έσχατους καιρούς;» που κυκλοφόρησε αυτό το μήνα, ο κ. Jeffress είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πολιτική και πνευματική επίγνωση του τι συμβαίνει. Ο πάστορας των Νότιων Βαπτιστών είναι γνωστός ως πνευματικός σύμβουλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η λεγόμενη επείγουσα ανάγκη για το κλίμα έχει κινητοποιήσει περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από την GreenFaith και τη Interfaith Power and Light να οργανώσουν διαμαρτυρίες και διαταραχές.

Η GreenFaith διοργάνωσε μια διαδήλωση πέρυσι στην τοποθεσία της BlackRock στη Νέα Υόρκη, η οποία οδήγησε σε συλλήψεις, αφού οι διαδηλωτές προειδοποίησαν την κολοσσιαία επενδυτική εταιρεία να σταματήσει να «καταστρέφει τη γη» επενδύοντας σε ορυκτά καύσιμα.

Ακτιβιστές για το κλίμα διαμαρτύρονται μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της BlackRock στη Νέα Υόρκη στις 29 Οκτωβρίου 2022. (KENA BETANCUR/AFP μέσω Getty Images)

Μέρος της παγκόσμιας έκκλησης για να σταματήσει η λεγόμενη κλιματική αλλαγή είναι η ιδέα ότι οι φτωχοί του κόσμου θα υποφέρουν περισσότερο από την εκτεταμένη ξηρασία και τις πλημμύρες.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η θεραπεία της παγκοσμιοποίησης είναι πολύ χειρότερη από ένα σενάριο κλιματικής αλλαγής που ορισμένοι επιστήμονες αμφισβητούν. Και λένε ότι δεν εκπλήσσονται που ο ΟΗΕ ενσωματώνει τη θρησκεία στην εκστρατεία πίεσης του.


Το ανεξάρτητο ίδρυμα Climate Intelligence (CLINTEL) εξέδωσε δήλωση αυτό το καλοκαίρι δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη. Το έγγραφο έχει υπογραφεί από σχεδόν 2.000 επιστήμονες και επαγγελματίες από περίπου 60 έθνη από την 1η Δεκεμβρίου.
«Η υστερία γύρω από το θέμα είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Η «θεραπεία» - η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατόν και η αντικατάστασή τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - πιθανότατα θα είναι χειρότερη από την «ασθένεια», δήλωσε το ιδρυτικό μέλος της CLINTEL Marcel Crok στους The Epoch Times σε προηγούμενη συνέντευξή του.

Το σχέδιο του ΟΗΕ για την αξιοποίηση της δύναμης της θρησκείας μπορεί να φανεί στο σχέδιο Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework, το οποίο είναι ένα σύμφωνο μεταξύ χωρών που αναπτύχθηκε το 2022 για τη διάσωση φυσικών πόρων και απειλούμενων ειδών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «η μεγάλη εμβέλεια και επιρροή των θρησκευτικών και πνευματικών ομάδων τις καθιστά μια σημαντική και φυσική εκλογική περιφέρεια» για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της.

Μια παρόμοια συνάντηση της Σύμβασης-Πλαισίου για την Κλιματική Αλλαγή του 2022 κάλεσε τις πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσουν στις φτωχότερες χώρες αποζημιώσεις για «απώλειες και ζημιές» που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ομοίως, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε μια έκθεση το 2016 με τίτλο «Ο ρόλος της πίστης στις συστημικές παγκόσμιες προκλήσεις», η οποία περιλαμβάνει ένα τμήμα που δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς θρησκεία.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του WEF, δήλωσε στο Global Agenda Council ότι οι αξίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο μέσω της πνευματικής λογικής, γι 'αυτό πρέπει να εμπλακεί η πίστη, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz (L) απευθύνεται στη συνέλευση δίπλα στον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, στις 26 Μαΐου 2022. (Fabrice COFFRINI/AFP μέσω Getty Images)

Η θρησκεία προσφέρει μια ηθική στάση που μπορεί να βοηθήσει στη «νομιμοποίηση της αιτίας», αναφέρει η έκθεση.

«Υπάρχει ανάγκη να πλαισιώσουμε αφηγήσεις ελπίδας και δυνατοτήτων», αναφέρει. «Οι θρησκευτικές παραδόσεις έχουν μεγάλη εμπειρία στο συνδυασμό βραχυπρόθεσμων προοπτικών με μακροπρόθεσμη προοπτική και συναρπαστικές αφηγήσεις».

Τροφοδοτώντας την ευημερία


Η Diana Furchtgott-Roth είναι διευθύντρια του Heritage Foundation για την ενέργεια, το κλίμα και το περιβάλλον και επίκουρη καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Washington.

Η κα Furchtgott-Roth δήλωσε στους Epoch Times ότι δεν εκπλήσσεται που οι διεθνείς οργανισμοί χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να πείσουν τους ανθρώπους της εργατικής τάξης ότι πρέπει να κάνουν θυσίες για να προστατεύσουν τον πλανήτη.

«Νομίζω ότι οι περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μέθοδο μπορούν για να προωθήσουν την ατζέντα τους, επειδή η ατζέντα τους οδηγεί σε ακριβότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και ακριβότερες τιμές μεταφοράς», είπε.

Οι υποστηρικτές της κλιματικής ατζέντας δεν φαίνεται να κατανοούν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι λιγότερο αξιόπιστες και ακριβότερες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειώσουν το βιοτικό επίπεδο για τη μεσαία τάξη, σύμφωνα με την κα Furchtgott-Roth.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορεί να είναι καλοπροαίρετοι, είπε, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η άφθονη, φθηνή ενέργεια είναι ένας λόγος για μαζική μετανάστευση στις δυτικές χώρες.

(Λ–Ρ) Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο πρόεδρος του Κονγκό Φέλιξ Τσισεκέντι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, στις 2 Νοεμβρίου 2021. (Erin Schaff/POOL/AFP μέσω Getty Images)

Υπάρχει λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή είναι πιο δύσκολη για τους φτωχούς, δήλωσε η κα Furchtgott-Roth.

«Περισσότερη ενέργεια προωθεί την ανθρώπινη πρόοδο. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς νερό σε κουβάδες», είπε. «Δεν χρειάζεται να ανάβεις κεριά ή να μαγειρεύεις πάνω από ξύλα και κοπριά».

Και ο περιορισμός των ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να προκαλέσει τις ίδιες τις ελλείψεις τροφίμων που ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες φοβούνται ότι θα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων επηρεάζει ήδη τις τιμές των τροφίμων.

Η Independent Commodity Intelligence Services, η οποία αναλύει τις αγορές, προέβλεψε τον Σεπτέμβριο ότι οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς αυξάνεται το κόστος της ενέργειας και των λιπασμάτων.

Η κα Furchtgott-Roth επεσήμανε την ξαφνική απαγόρευση της Σρι Λάνκα τον Απρίλιο του 2021 στα συνθετικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα στην παραγωγή τροφίμων.

Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή του 2021, ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa περιέγραψε με υπερηφάνεια την κίνηση της χώρας του προς τη βιολογική γεωργία.

Ένα χρόνο αργότερα, οι καλλιέργειες είχαν αποδεκατιστεί και χιλιάδες κάτοικοι της Σρι Λάνκα, αντιμέτωποι με την πείνα, εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Rajapaksa να παραιτηθεί.

Ένας ακτιβιστής της Σρι Λάνκα που φοράει μάσκα του προέδρου της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa συμμετέχει σε διαδήλωση για να καταγγείλει την έλλειψη εμπορευμάτων καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη συναλλαγματική κρίση, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, στις 16 Νοεμβρίου 2021. (ISHARA S. KODIKARA/AFP μέσω Getty Images

"Έτσι έχουμε πραγματικά πειράματα προσπαθώντας να αναπτύξουμε τη γεωργία χωρίς ορυκτά καύσιμα", δήλωσε η κα Furchtgott-Roth.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες που φοβούνται ότι η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τους άπορους θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ακριβή ηλεκτρική ενέργεια και οι μεταφορές βλάπτουν και τους φτωχούς.

Σημείωσε ότι για μερικούς ανθρώπους, ο περιβαλλοντισμός έχει γίνει θρησκεία από μόνη της.

ΠΗΓΗ: www.theepochtimes.com


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!