Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η Αίγυπτος ξεπουλάει τους Παλαιστίνιους για ένα πακέτο δανείου 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.



Mike Whitney
Global Research, 27 Φεβρουαρίου 2024

Παρά τις δημόσιες διαμαρτυρίες, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi βοηθά το Ισραήλ να μεταφέρει 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους από τη Ράφα σε σκηνές στην έρημο Sinia.

Το Σάββατο, δυτικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις κεκλεισμένων των θυρών στο Παρίσι με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι συνομιλίες αντιπροσώπευαν «την πιο σοβαρή ώθηση εδώ και εβδομάδες για να σταματήσουν οι μάχες στον κακοποιημένο παλαιστινιακό θύλακα και να απελευθερωθούν ισραηλινοί και ξένοι όμηροι».

Δυστυχώς, οι αναφορές από το Παρίσι ήταν σε μεγάλο βαθμό μια κατασκευασμένη από τα μέσα ενημέρωσης εξαπάτηση με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από τον πραγματικό σκοπό της διάσκεψης.

Λάβετε υπόψη ότι οι κύριοι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση δεν ήταν διπλωμάτες ανώτερου επιπέδου ή εκπαιδευμένοι διαπραγματευτές, αλλά οι διευθυντές των υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Μοσάντ του Ισραήλ, David Barnea, του Αιγύπτιου αρχηγού κατασκοπείας Abbas Kamel και του διευθυντή της CIA William Burns.

Αυτοί δεν είναι οι άνδρες που θα επέλεγε κανείς για να σφυρηλατήσει μια ανταλλαγή ομήρων ή μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αλλά να εφαρμόσει ηλεκτρονική παρακολούθηση, κατασκοπεία ή μαύρες επιχειρήσεις. Έτσι, είναι εξαιρετικά απίθανο να συναντηθούν στο Παρίσι για να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι οι αντίστοιχοι αρχηγοί κατασκοπείας βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα συνεργατικό σχέδιο για να σπάσουν το αιγυπτιακό συνοριακό τείχος, έτσι ώστε ενάμισι εκατομμύριο σοβαρά τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι να μπορούν να διαφύγουν στην Αίγυπτο χωρίς καμμία σοβαρή αντίσταση από τον αιγυπτιακό στρατό.

Μια τέτοια επιχείρηση θα απαιτούσε σημαντικό συντονισμό προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και, ταυτόχρονα, να επιτευχθεί ο γενικός στόχος της. Φυσικά, οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει να αποδοθεί στη Χαμάς, η οποία αναμφίβολα θα είναι ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος για την ανατίναξη ενός τμήματος του τείχους δημιουργώντας ένα άνοιγμα για χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Με αυτόν τον τρόπο, το Ισραήλ θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τη μαζική απέλαση ως «εθελοντική μετανάστευση», η οποία είναι το χαρούμενο σιωνιστικό σύνθημα για εθνοκάθαρση. Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού πληθυσμού της Γάζας θα εκδιωχθεί από την ιστορική πατρίδα του και θα έχει εξαναγκαστεί σε στρατόπεδα προσφύγων διάσπαρτα στην έρημο του Σινά. Αυτό είναι το φινάλε του Νετανιάχου που θα μπορούσε να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχει κάποια αμφιβολία ως προς το αν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi θα συνεργαστεί με το Ισραήλ και θα επιτρέψει στους Παλαιστίνιους να εισέλθουν μαζικά στην Αίγυπτο, αλλά αυτές οι αμφιβολίες βασίζονται σε εικασίες και όχι σε γεγονότα.

Για όσους ενδιαφέρονται να σκάψουν λίγο βαθύτερα, υπάρχει ένα σαφές μονοπάτι χρημάτων που συνδέει τον αδέξιο Αιγύπτιο πρόεδρο με μια αλλαγή πολιτικής που θα φιλοξενήσει περισσότερο από το φιλόδοξο σχέδιο εθνοκάθαρσης του Νετανιάχου. Με άλλα λόγια, η επιδιόρθωση είναι ήδη μέσα. Αυτό είναι από το Reuters:

Οι συνομιλίες με την Αίγυπτο για την ενίσχυση του δανειακού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σημειώνουν εξαιρετική πρόοδο, δήλωσε το ΔΝΤ την Πέμπτη, λέγοντας ότι η Αίγυπτος χρειάζεται ένα «πολύ ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης» για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των πιέσεων από τον πόλεμο στη Γάζα.

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο στις συνομιλίες από τις προκλήσεις που θέτει η αναμενόμενη είσοδος των προσφύγων από τη Γάζα στην Αίγυπτο, ο Kozack δήλωσε: «Υπάρχει ανάγκη να έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης για την Αίγυπτο και συνεργαζόμαστε πολύ στενά τόσο με τις αιγυπτιακές αρχές όσο και με τους εταίρους τους για να διασφαλίσουμε ότι η Αίγυπτος δεν έχει υπολειμματικές χρηματοδοτικές ανάγκες και επίσης να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα είναι σε θέση να διασφαλίσει τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Αίγυπτο». Το ΔΝΤ βλέπει πρόοδο στο δανειακό πρόγραμμα της Αιγύπτου εν μέσω πιέσεων στη Γάζα, Reuters

Επαναλάβετε παρακαλώ; : «να διασφαλιστεί ότι η Αίγυπτος δεν θα έχει υπολειμματικές χρηματοδοτικές ανάγκες»;

Τί στο καλό; Επομένως, το ΔΝΤ παρέχει τώρα οικονομική στήριξη για εθνοκάθαρση;

Σίγουρα έτσι φαίνεται. Το ΔΝΤ θέλει να διασφαλίσει ότι ο αλ-Σίσι έχει επαρκή χρήματα για να καλύψει το κόστος σίτισης και στέγασης ενάμισι εκατομμυρίου προσφύγων.

Αλλά εκεί θα πάνε πραγματικά αυτά τα δισεκατομμύρια δολλάρια; Στους πεινασμένους Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και όλα τα υλικά υπάρχοντά τους, ή θα εξαφανιστεί στους υπεράκτιους λογαριασμούς διεφθαρμένων Αιγυπτίων πολιτικών, όπως ακριβώς συνέβη στην Ουκρανία; Όλοι έχουμε δει αυτή την ταινία πολλές φορές στο παρελθόν και δεν τελειώνει καλά. Ακολουθούν περισσότερα από τους Financial Times:

Η Γκεοργκίεβα κατέστησε σαφές ότι ο πόλεμος στη Γάζα ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ προωθούσε μια διευρυμένη δανειακή συμφωνία, παρά το γεγονός ότι είχε σταματήσει τις εκταμιεύσεις για ένα προηγούμενο δάνειο ύψους 3 δισ. δολλαρίων.....

Οι αναλυτές λένε ότι οι συζητήσεις Αιγύπτου-ΔΝΤ έχουν επικεντρωθεί σε ένα πακέτο τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, μερικά από τα οποία θα προέλθουν από τον δανειστή και τα υπόλοιπα από άλλους δωρητές που ενδέχεται να περιλαμβάνουν την Παγκόσμια Τράπεζα. Το ΔΝΤ «πολύ κοντά» σε νέα δανειακή συμφωνία για την Αίγυπτο, λέει η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Financial Times

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω το εξής: Το ΔΝΤ σταμάτησε τις πληρωμές για ένα δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολλαρίων προς την Αίγυπτο, αλλά τώρα είναι έτοιμο να παραδώσει 10 δισεκατομμύρια δολλάρια σε ένα υπερχρεωμένο έθνος πιστωτικού κινδύνου, του οποίου το νόμισμα υπέστη υποτίμηση 40% πέρυσι και του οποίου η οικονομία βρίσκεται επί του παρόντος σε χωματερές; Έχει νόημα αυτό; Φυσικά και όχι. Εδώ είναι περισσότερα από το The Cradle:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) λέει ότι υπάρχει «εξαιρετική πρόοδος» στις συνομιλίες με την Αίγυπτο για ένα δανειακό πρόγραμμα που επιδιώκει να «στηρίξει» τη χώρα στην αντιμετώπιση των οικονομικών δεινών της και στη διαχείριση ενός πιθανού κατακλυσμού Παλαιστινίων προσφύγων που το Ισραήλ επιδιώκει να εκκαθαρίσει εθνοτικά από τη Γάζα.

Έτσι, κάποιος έχει επιτέλους το θάρρος να πει αυτό που όλοι γνωρίζουν ότι είναι ήδη αλήθεια, ότι το ΔΝΤ χρηματοδοτεί την εθνοκάθαρση της Γάζας. Ακολουθούν περισσότερα από το ίδιο άρθρο:

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ο οργανισμός «εξετάζει σοβαρά» μια πιθανή αύξηση του δανειακού προγράμματος της Αιγύπτου λόγω των «οικονομικών δυσκολιών που θέτει ο πόλεμος Ισραήλ-Γάζας».

«Το δάνειο θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 10 δισεκατομμύρια δολλάρια για να βοηθήσει την αιγυπτιακή οικονομία να επιβιώσει εν μέσω τοπικών και εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής επίθεσης στη γειτονική Λωρίδα της Γάζας και των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αυτό συνέπεσε με την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για μια «απομονωμένη ζώνη ασφαλείας» στην ανατολική έρημο του Σινά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πολλοί αναμένουν ότι θα χρησιμεύσει ως ουδέτερη ζώνη για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

«Οι κατασκευαστικές εργασίες που παρατηρήθηκαν στο Σινά κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα – η δημιουργία μιας ενισχυμένης περιμέτρου ασφαλείας γύρω από μια συγκεκριμένη, ανοιχτή περιοχή γης – είναι σοβαρές ενδείξεις ότι η Αίγυπτος μπορεί να ετοιμάζεται να δεχτεί και να επιτρέψει τον εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας στο Σινά, σε συντονισμό με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες». Το ΔΝΤ δεσμεύεται να υποστηρίξει την Αίγυπτο καθώς το έθνος προετοιμάζεται για μαζικό εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας, The Cradle

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποδεχόμενος το δάνειο του ΔΝΤ ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ο αλ-Σίσι συμφώνησε να συνδέσει το νόμισμα της Αιγύπτου με τα επιτόκια της μαύρης αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία του θα μειωθεί στο μισό την ημέρα που ολοκληρώνεται η συμφωνία. Οι Αιγύπτιοι εργαζόμενοι -οι μισοί από τους οποίους ζουν ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας- θα πληγούν σοβαρά από τη διάσωση, αν και όχι τόσο όσο οι Παλαιστίνιοι που θα αφεθούν να σαπίσουν σε σκηνές στην έρημο.

Επίσης, φαίνεται ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να κρέμεται το δάνειο των 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων κάτω από τη μύτη του αλ-Σίσι μέχρι οι Παλαιστίνιοι τελικά να περάσουν στην Αίγυπτο και να ολοκληρωθεί η επιχείρηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δυτικοί ολιγάρχες χρησιμοποιούν διεθνείς θεσμούς όπως το ΔΝΤ για να εξαναγκάσουν τις μαριονέτες τους να κάνουν ό, τι θέλουν. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζονταν έναν εύκαμπτο Ιούδα που θα ήταν πρόθυμος να πουλήσει τους συμπατριώτες του μουσουλμάνους για να γεμίσει τις τσέπες του και εκείνες των στενότερων συμμάχων του. Προφανώς βρήκαν τον άνθρωπό τους στο el-Sisi.

Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει να εξηγηθεί γιατί η Αίγυπτος καθαρίζει σήμερα μια τεράστια έκταση γης σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα της Γάζας. Το Κάϊρο προετοιμάζει τη γη για να φιλοξενήσει την αυξανόμενη ροή προσφύγων που σύντομα θα εισρεύσουν στη χώρα. Αυτό είναι από το Forbes:

Η Αίγυπτος δημιουργεί ένα στρατόπεδο κοντά στα σύνορά της με τη Γάζα ως έκτακτο ενδεχόμενο για μια πιθανή έξοδο των Παλαιστινίων από τον θύλακα, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη Ράφα, την περιοχή των συνόρων όπου καταφεύγει περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας, ανέφερε το Reuters.

Επικαλούμενο τέσσερεις ανώνυμες πηγές, το Reuters ανέφερε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζει μια «ερημική περιοχή με κάποιες βασικές εγκαταστάσεις» για να στεγάσει πιθανούς πρόσφυγες ως «προσωρινό και προληπτικό μέτρο».

Η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Ίδρυμα του Σινά, μοιράστηκε εικόνες από τους υποτιθέμενους καταυλισμούς, δείχνοντας φορτηγά και γερανούς στην περιοχή να δημιουργούν έναν «χώρο υψηλής ασφάλειας» που περιβάλλεται από τσιμεντένιους φράχτες.

Οι New York Times επιβεβαίωσαν τις εικόνες και μίλησαν με εργολάβους στην περιοχή, οι οποίοι είπαν ότι είχαν προσληφθεί για να χτίσουν ένα τσιμεντένιο τείχος ύψους 16 ποδιών γύρω από ένα κομμάτι γης πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα. Η Αίγυπτος ετοιμάζει καταυλισμούς για να στεγάσει τους Παλαιστίνιους πριν από την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, σύμφωνα με έκθεση του Forbes

Ας συνοψίσουμε: Ισραηλινοί, Αμερικανοί και Αιγύπτιοι αρχηγοί πληροφοριών συναντήθηκαν στο Παρίσι (ΙΜΟ) για να βάλουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα σχέδιο εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρόκειται να χορηγήσει στην Αίγυπτο δάνειο 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων για «τη διαχείριση ενός πιθανού κατακλυσμού Παλαιστινίων προσφύγων που το Ισραήλ επιδιώκει να εκκαθαρίσει εθνοτικά από τη Γάζα». (The Cradle)

Η Αίγυπτος ετοιμάζει μια «ερημική περιοχή με κάποιες βασικές εγκαταστάσεις» για να στεγάσει πιθανούς πρόσφυγες» στο εγγύς μέλλον.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις καθημερινές αεροπορικές επιδρομές του σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ράφα, προκειμένου να εντείνει τα συναισθήματα υψηλού άγχους και πανικού που θα βοηθήσουν να προκληθεί πανικός στην Αίγυπτο.
Τα φορτηγά τροφίμων εμποδίζονται να εισέλθουν στη Γάζα. Το Ισραήλ σκόπιμα λιμοκτονεί τους Παλαιστίνιους, έτσι ώστε να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μόλις υπάρξει άνοιγμα στα σύνορα.

Όλα αυτά τα μέτρα στοχεύουν σε έναν και μόνο στόχο, την πλήρη εξάλειψη του παλαιστινιακού πληθυσμού. Και, τώρα, μετά από μια αιματηρή στρατιωτική εκστρατεία τεσσάρων μηνών, ο στόχος του Ισραήλ είναι σαφώς ορατός.

Θα χρειαστεί μια μνημειώδης προσπάθεια για να σταματήσει αυτό το σατανικό σχέδιo.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο The Unz Review.

Ο Michael Whitney είναι ένας διάσημος γεωπολιτικός και κοινωνικός αναλυτής με έδρα την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ανεξάρτητος πολίτης-δημοσιογράφος το 2002 με δέσμευση στην έντιμη δημοσιογραφία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Η προτεινόμενη εικόνα είναι από το TUR
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Mike Whitney, Global Research, 2024



ΠΗΓΗ: Egypt Sells Out Palestinians for $10 Billion Loan Package. Mike Whitney - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Tom Cotton (Αρκάνσας) ρωτά το Πεντάγωνο γιατί επετράπη στον αεροπόρο που αυτοπυρπολήθηκε να υπηρετήσει
Ο γερουσιαστής είπε ότι οι ενέργειες τουAaron Bushnell έδειξαν ότι «προφανώς εξέτρεφε ακραίες, αντιαμερικανικές απόψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!