Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ημέρα της Γυναίκας 2024: Ο «δίκαιος πόλεμος» της Αμερικής κατά του Αφγανιστάν: Τα δικαιώματα των γυναικών «πριν» και «μετά» τους καταστροφικούς πολέμους της Αμερικής

Η CIA χρηματοδότησε την ισλαμική εξέγερση (1979- )


Η ατζέντα των νεοσυντηρητικών δεν είναι να «κερδίσουν τον πόλεμο», αλλά να σχεδιάσουν τη διάλυση των κυρίαρχων εθνικών κρατών, να καταστρέψουν τον πολιτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, να παρεκκλίνουν από τις θεμελιώδεις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Global Research, 08 Μαρτίου 2024


Η 8η Μαρτίου 2024 σηματοδοτεί την Ημέρα της Γυναίκας. Εορτασμός των δικαιωμάτων των γυναικών μετά τους καταστροφικούς πολέμους στο Αφγανιστάν (1979-

Η 7η Οκτωβρίου 2023 σηματοδοτεί την επέτειο των βομβαρδισμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της εισβολής στο Αφγανιστάν με την αιτιολογία ότι το Αφγανιστάν είχε επιτεθεί στην Αμερική στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου 2023,

Η ενότητα για τον «δίκαιο πόλεμο» της Αμερικής εναντίον του Αφγανιστάν προστέθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2023.

**
Εισαγωγή

Η ατζέντα των νεοσυντηρητικών δεν είναι να «κερδίσουν τον πόλεμο», αλλά να σχεδιάσουν τη διάλυση των κυρίαρχων εθνικών κρατών, να καταστρέψουν τον πολιτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, να παρεκκλίνουν από τις θεμελιώδεις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο στρατηγικός στόχος είναι να προκαλέσει πολιτικό και κοινωνικό χάος, να σχεδιάσει την κατάρρευση των εθνικών οικονομιών, ναοικειοποιηθεί τον πλούτο και τους πόρους των χωρών, να εξαθλιώσει ολόκληρο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής πατρίδας.

Είναι ένα πλέγμα όπλων μαζικής καταστροφής, μυστικών επιχειρήσεων πληροφοριών, προπαγάνδας και «ισχυρής οικονομικής ιατρικής». Η εγκληματικότητα της ηγεμονικής ατζέντας των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν «Πριν» και «Μετά» τη διεξαγωγή του «Ανθρωπιστικού Πολέμου» της Ουάσιγκτον εναντίον του Αφγανιστάν, ο οποίος ξεκίνησε στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου το 1979. Ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση πληροφοριών.

Προηγείται μια ανασκόπηση του «Δίκαιου Πολέμου» της Αμερικής εναντίον του Αφγανιστάν.


.
Ο «δίκαιος πόλεμος» της Αμερικής εναντίον του Αφγανιστάν

Ένας δεύτερος πόλεμος και εισβολή στο Αφγανιστάν υπό την αιγίδα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2001, τέσσερις εβδομάδες μετά τα τραγικά γεγονότα της 9/11.

Ορίστηκε ως «ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» από τον Richard Falk, διάσημο μελετητή, καθηγητή Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου στο Πρίνστον, ακτιβιστή κατά του πολέμου και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων:

"Ποτέ από την παιδική μου ηλικία δεν υποστήριξα έναν πόλεμο πυροβολισμών στον οποίο συμμετείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν και εκ των υστέρων πιστεύω ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο πέτυχε ευεργετικά αποτελέσματα. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν κατά της αποκαλυπτικής τρομοκρατίας χαρακτηρίζεται κατά την αντίληψή μου ως ο πρώτος πραγματικά δίκαιος πόλεμος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



«Οι δράστες της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου δεν μπορούν να εξουδετερωθούν αξιόπιστα με μη βίαια ή διπλωματικά μέσα. Μια απάντηση που περιλαμβάνει στρατιωτική δράση είναι απαραίτητη για τη μείωση της απειλής επανάληψης, την επιβολή τιμωρίας και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
.
Το εξτρεμιστικό πολιτικό όραμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως «αποκαλυπτική τρομοκρατία», τοποθετεί αυτή τη συνεχιζόμενη απειλή πολύ έξω από οποιοδήποτε πλαίσιο πιθανής συμφιλίωσης ή ακόμη και διαπραγμάτευσης για διάφορους λόγους: Η γενοκτονική της πρόθεση κατευθύνεται γενικά εναντίον των Αμερικανών και των Εβραίων. Ο διακηρυγμένος στόχος της είναι η διεξαγωγή ενός άνευ όρων πολιτιστικού πολέμου –του Ισλάμ εναντίον της Δύσης– χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών στόχων. Έχει επιδείξει την ικανότητα και την προθυμία να προκαλέσει μαζική και τραυματική ζημιά στη χώρα μας και μια τακτική εφευρετικότητα και ικανότητα να φέρει εις πέρας τις καταστροφικές αποστολές της βασιζόμενη στην αυτοκτονική αφοσίωση των οπαδών της». (Richard Falk, The Nation, Defining a Just War, 11 Οκτωβρίου 2001, 4 ημέρες μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν, η πλάγια γραφή προστέθηκε).

.
Σημειώστε την έμφαση: «γενοκτονική πρόθεση εναντίον Αμερικανών και Εβραίων» ως μέρος ενός υποτιθέμενου «πολιτισμικού πολέμου του Ισλάμ εναντίον της Δύσης».
.
Κοιτάξτε την Παλαιστίνη: Δεν είναι «το αντίστροφο»; Δηλαδή «Ο γενοκτονικός πόλεμος της Δύσης εναντίον του Ισλάμ».
.
Η ετικέττα «Αποκαλυπτική Τρομοκρατία» περιγράφει καλύτερα τους πολυάριθμους «ανθρωπιστικούς πολέμους» και τις «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» μετά την 9/11 υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον μουσουλμανικών χωρών με την υποστήριξη του Ισραήλ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους.

Θα πρέπει να τονίσω ότι ο καθηγητής Richard Falk είναι ισόβιος αντιπολεμικός ακτιβιστής και επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Είναι γνωστός για την ακλόνητη δέσμευσή του στα δικαιώματα των Παλαιστινίων και τη θαρραλέα στάση του εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης. Τον Φεβρουάριο του 2001, ο καθηγητής Falk διορίστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) για να υπηρετήσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα παλαιστινιακά εδάφη.


Τον Μάρτιο του 2008, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) τον διόρισε Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωσή του «Δίκαιος Πόλεμος» τον Οκτώβριο του 2001 δημοσιεύθηκε μόλις 8 μήνες μετά τον διορισμό του στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τον Φεβρουάριο του 2001. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται παρακάτω δείχνουν ότι ο καθηγητής Falk κάνει λάθος σε σχέση με τον υποτιθέμενο ρόλο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες παρείχαν το πρόσχημα και τη δικαιολογία για τη διεξαγωγή πολέμου στο Αφγανιστάν.
.
Αναλύοντας τα στοιχεία

.
Δεν υπήρχε καμμία απόδειξη ότι το Αφγανιστάν είχε επιτεθεί στην Αμερική στις 9/11.
.
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν είχε προσφερθεί δύο φορές (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος 2001) να αρχίσει διαπραγματεύσεις σχετικά με την έκδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
.
Δεν υπήρχε καμμία απόδειξη ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν πίσω από τις επιθέσεις. Επιβεβαιώθηκε από τον Dan Rather, CBS News, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε εισαχθεί σε πακιστανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Rawalpindi στις 10 Σεπτεμβρίου τοπική ώρα, λιγότερο από 24 ώρες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
.
Αυτή η έκθεση του CBS θέτει υπό αμφισβήτηση την επίσημη αφήγηση ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό των επιθέσεων της 9/11. Θα ήταν αδύνατο για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν να μπει απαρατήρητος σε ένα πακιστανικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Τα ίχνη του ήταν γνωστά.
.
Από νομική άποψη, ο «Ορισμός του Δίκαιου Πολέμου» που διατυπώθηκε πριν από την εισβολή στο Αφγανιστάν έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη Σύμβαση της Γενεύης (IV).
.
Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στον απόηχο της 9/11
.
Στον απόηχο της 9/11, η έννοια του δίκαιου πολέμου έχει ενσωματωθεί στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Αποτελεί μια αντι-μουσουλμανική αφήγηση της καταδίωξης των υποτιθέμενων «ισλαμιστών τρομοκρατών» όταν αυτοί οι τρομοκράτες έχουν (από τις αρχές της δεκαετίας του 1980) στρατολογηθεί συστηματικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
.

Η «Έννοια του Δίκαιου Πολέμου» συνδυάστηκε επιδέξια με άλλες σχετικές αφηγήσεις, συμπεριλαμβανομένης της «Αντιτρομοκρατίας» που στρέφεται εναντίον των Ισλαμιστών Τζιχαντιστών, της «Ευθύνης Προστασίας», της «Εξαγωγής της Δημοκρατίας» κ.λπ.



Ο Mahathir Mohamad, (φωτογραφία) πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, όρισε ως «Ποινικοποίηση του πολέμου» που διατυπώθηκε για πρώτη φορά στην Κουάλα Λουμπούρ τον Δεκέμβριο του 2005.
.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει «δίκαιος πόλεμος». Σύμφωνα με την «Ποινικοποίηση του πολέμου», όλοι οι επιθετικοί πόλεμοι είναι εγκληματικές επιχειρήσεις, με εξαίρεση την «Αυτοάμυνα» (η οποία περιγράφει τη μάχη της Παλαιστίνης ενάντια στην ισραηλινή εισβολή).
.
Ο Richard Falk αρνείται την ηγεμονική φύση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ:
.
Μια άλλη μορφή αντιπολεμικής υπεράσπισης βασίζεται σε μια κριτική των Ηνωμένων Πολιτειών ως ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης ή αυτοκρατορίας. Αυτή η άποψη φαίνεται επίσης επικίνδυνα ακατάλληλη για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που θέτει το μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όποιος κι αν είναι ο παγκόσμιος ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών –και είναι σίγουρα υπεύθυνες για πολλά παγκόσμια δεινά και αδικίες, προκαλώντας ευρεία δυσαρέσκεια που στον εσωτερικό πυρήνα τους τροφοδοτεί την τρομοκρατική παρόρμηση– δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο αυτό το κίνημα της παγκόσμιας τρομοκρατίας είναι ευρύ και έτοιμο να συνεχίσει το δαιμονικό του έργο.

Αυτές οι μακροπρόθεσμες ανησυχίες – οι οποίες περιλαμβάνουν την εξεύρεση τρόπων για την προώθηση της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης, τη διεθνοποίηση της Ιερουσαλήμ και μια πιο δίκαιη κατανομή των οφελών της παγκόσμιας οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης – πρέπει να αντιμετωπιστούν.
.
Φυσικά, μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία να γίνει αυτό έγκειται στη διαφθορά και τις κατασταλτικές πολιτικές των κυβερνήσεων, ειδικά στη Μέση Ανατολή, έξω από την τροχιά της επιρροής των ΗΠΑ. Πρέπει να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο πειστική διάκριση μεταξύ των εγγενώς επιθυμητών γραμμών μεταρρύθμισης της εξωτερικής πολιτικής και της υποχώρησης μπροστά στην τρομοκρατία». (Richard Falk, Defining a Just War, The Nation, 11 Οκτωβρίου 2023, η πλάγια γραφή προστέθηκε)
.
Όσον αφορά το παραπάνω απόσπασμα, δεν είναι «το αντίστροφο»: Πολλές από τις κυβερνήσεις «εντός» και όχι «εκτός» της τροχιάς της επιρροής των ΗΠΑ είναι διεφθαρμένες. Γιατί; Επειδή οι ηγέτες τους απειλούνται, συνωμοτούν ή/και δωροδοκούνται από την Ουάσιγκτον.
.
Όσον αφορά το λεγόμενο «κίνημα της παγκόσμιας τρομοκρατίας», βλέπε τμήματα II και III παρακάτω, καθώς και το τμήμα V που επικεντρώνεται στην οδηγία απόφασης εθνικής ασφάλειας 166 (NSDD 166), (υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο Reagan), η οποία de facto ενέκρινε την ενίσχυση της συγκεκαλυμμένης στρατιωτικής βοήθειας προς τους Μουτζαχεντίν.


.
Michel Chossudovsky, Global Research , 16 Δεκεμβρίου 2023


I

Πριν από τη CIA χρηματοδότησε την «ισλαμική εξέγερση»
κατά του λαού του Αφγανιστάν

"Πριν"

Άγνωστη στους Αμερικανούς, στη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Καμπούλ ήταν «μια κοσμοπολίτικη πόλη. Καλλιτέχνες και χίπις συνέρρεαν στην πρωτεύουσα. Οι γυναίκες σπούδαζαν γεωργία, μηχανική και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της πόλης. Αφγανές γυναίκες κατείχαν κυβερνητικές θέσεις».



Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δεκαετία του 1980


Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δεκαετία του 1980



Ένα δισκοπωλείο στην Καμπούλ


Μάθημα Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ


Δημόσιες συγκοινωνίες, Καμπούλ


Φοιτήτριες, αρχές της δεκαετίας του 1970


Γυναίκες που εργάζονται σε ένα από τα εργαστήρια του Κέντρου Έρευνας Εμβολίων


Μητέρες και παιδιά παίζουν σε ένα πάρκο της πόλης - χωρίς άνδρες συνοδούς


ΙΙ
Ξεκινώντας υπό τον Reagan. 

Παρέκκλιση από τα δικαιώματα των γυναικών.

Καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας

"Μετά"



Ήταν 22 ετών και εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης ανταρτών που χρηματοδοτήθηκε από τη CIA. Οι αρχιτέκτονες της μυστικής επιχείρησης για την υποστήριξη του «ισλαμικού φονταμενταλισμού» που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της προεδρίας Reagan έπαιξαν βασικό ρόλο στην έναρξη του «Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» (GWOT) στον απόηχο της 9/11.

Υπό τη διοίκηση του Reagan, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ εξελίχθηκε προς την άνευ όρων υποστήριξη και υποστήριξη των ισλαμιστών «μαχητών της ελευθερίας». Στον σημερινό κόσμο, οι «μαχητές της ελευθερίας» χαρακτηρίζονται ως «ισλαμιστές τρομοκράτες».


Ο Πρόεδρος Reagan και οι ηγέτες των Μουτζαχεντίν από το Αφγανιστάν, δεκαετία του 1980

ΙΙΙ
Ο σοβιετικός-αφγανικός πόλεμος

Ο σοβιετικός-αφγανικός πόλεμος ήταν μέρος μιας συγκεκαλυμμένης ατζέντας της CIA που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Carter, η οποία συνίστατο στην ενεργό υποστήριξη και χρηματοδότηση των ισλαμικών ταξιαρχιών, αργότερα γνωστών ως Αλ Κάϊντα.

Ο αριθμός των θρησκευτικών σχολείων που χρηματοδοτήθηκαν από τη CIA (μεντρεσέδες) αυξήθηκε από 2.500 το 1980 σε πάνω από 39.000. Η USAID χρηματοδότησε γενναιόδωρα τη διαδικασία της θρησκευτικής κατήχησης, κυρίως για να εξασφαλίσει την κατάρρευση των κοσμικών θεσμών και την κατάρρευση της κοινωνίας των πολιτών.

Στη γλώσσα των Παστούν, η λέξη "Ταλιμπάν" σημαίνει "Φοιτητές" ή απόφοιτοι των μεντρεσσέδων (τόποι μάθησης ή σχολείων κορανικών) που δημιουργήθηκαν από τις αποστολές Ουαχάμπι από τη Σαουδική Αραβία, με την υποστήριξη της CIA.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν εκατομμύρια δολλάρια για να προμηθεύσουν τους Αφγανούς μαθητές με σχολικά βιβλία γεμάτα βίαιες εικόνες και μαχητικές ισλαμικές διδασκαλίες.

Τα αλφαβητάρια, τα οποία ήταν γεμάτα με συζητήσεις για τζιχάντ και περιείχαν σχέδια όπλων, σφαιρών, στρατιωτών και ναρκών, έχουν χρησιμεύσει από τότε ως βασικό πρόγραμμα σπουδών του αφγανικού σχολικού συστήματος. Ακόμη και οι Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν τα βιβλία αμερικανικής παραγωγής.

«Οι εικόνες στα κείμενα είναι φρικτές για τους μαθητές, αλλά τα κείμενα είναι ακόμη πολύ χειρότερα», δήλωσε ο Ahmad Fahim Hakim, ένας Αφγανός εκπαιδευτικός που συνεργάζεται με μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν.

Ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση στην περιοχή εξέτασε ένα μη αναθεωρημένο βιβλίο 100 σελίδων και μέτρησε 43 σελίδες που περιείχαν βίαιες εικόνες ή αποσπάσματα.

Δημοσιευμένα στις κυρίαρχες αφγανικές γλώσσες Dari και Pashtu, τα εγχειρίδια αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στο πλαίσιο επιχορήγησης AID στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Ομάχα και στο Κέντρο Αφγανικών Σπουδών του. Ο οργανισμός δαπάνησε 51 εκατομμύρια δολλάρια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του πανεπιστημίου στο Αφγανιστάν από το 1984 έως το 1994» (Washington Post, 23 Μαρτίου 2002)



«Διαφημίσεις, που πληρώθηκαν από κεφάλαια της CIA, τοποθετήθηκαν σε εφημερίδες και ενημερωτικά δελτία σε όλο τον κόσμο προσφέροντας κίνητρα και κίνητρα για να ενταχθούν στην [ισλαμική] τζιχάντ». (Pervez Hoodbhoy, Peace Research, 1 Μαΐου 2005)

Ο Μπιν Λάντεν στρατολόγησε 4.000 εθελοντές από τη χώρα του και ανέπτυξε στενές σχέσεις με τους πιο ριζοσπάστες ηγέτες των μουτζαχεντίν. Συνεργάστηκε επίσης στενά με τη CIA, ... Από τις 11 Σεπτεμβρίου [2001] αξιωματούχοι της CIA ισχυρίζονται ότι δεν είχαν άμεση σχέση με τον Μπιν Λάντεν». (Phil Gasper, International Socialist Review, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2001)

ΙV
Δικαιώματα των γυναικών, φτώχεια και απελπισία

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούν για αυτό τους Ταλιμπάν, χωρίς να αναγνωρίζουν ότι ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και τα κορανικά σχολεία είχαν επιβληθεί από τη CIA.

Η δημόσια εκπαίδευση καταστράφηκε και τα δικαιώματα των γυναικών σε μια κυρίως κοσμική κοινωνία που πήρε τις ρίζες της στη δεκαετία του 1920 καταστράφηκαν.

Αυτή η καταστροφή συνδυάζεται με τη μαζική εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας.








V
"Πριν" και "Μετά".
Μια εγκληματική επιχείρηση. Ποιος είναι πίσω από αυτό;


Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει σήμερα εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων και λιμό.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 40 χρόνια, το 1979, με τη στρατολόγηση από τη CIA τζιχαντιστών μισθοφόρων (Αλ Κάϊντα) που χρηματοδοτήθηκαν από το εμπόριο ναρκωτικών.

Το φινάλε ήταν να καταστραφεί το Αφγανιστάν ως ένα προοδευτικό και ανεξάρτητο εθνικό κράτος αφοσιωμένο στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τα δικαιώματα των γυναικών».

Αυτό που τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως «τυραννικές πολιτικές των Ταλιμπάν» φέρει τα ίχνη της CIA που επέβαλε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, ενώ ταυτόχρονα μηχανεύεται την κατάρρευση και την εξαθλίωση ενός προοδευτικού κοσμικού εθνικού κράτους.

Ο Πρόεδρος Ronald Reagan εξέδωσε (και υπέγραψε) την Οδηγία Απόφασης Εθνικής Ασφάλειας 166 (NSDD 166), η οποία de facto ενέκρινε την «ενισχυμένη συγκεκαλυμμένη στρατιωτική βοήθεια προς τους Μουτζαχεντίν» καθώς και την υποστήριξη της CIA στη θρησκευτική κατήχηση.

 


Η προώθηση του «Ριζοσπαστικού Ισλάμ» ήταν μια σκόπιμη πρωτοβουλία της CIA (NSDD 166), η οποία στον απόηχο της 9/11 χρησίμευσε ως δικαιολογία για τη διεξαγωγή ενός «Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας (GWOT) στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την υποσαχάρια Αφρική.

Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό του Αφγανιστάν.

Michel Chossudovsky, Global Research, 9 Σεπτεμβρίου 2023


Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Καθηγητής Michel Chossudovsky, Global Research, 2024



ΠΗΓΗ:
 Women's Day 2024: America's "Just War" against Afghanistan: Women's Rights "Before" and "After" America's Destructive Wars - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

5 σχόλια:

  1. Καί τά κείμενα νά μήν διαβάσει κανείς, που είναι απίστευτα αποκαλυπτικά της άθλιας μεθόδευσης γιά τήν αλλαγή του καθεστώτος εκεί, αρκεί μόνο νά κοιτάξει μέ προσοχή τίς φωτογραφίες!
    Τί εύγλωττες φωτογραφίες!
    Πολύ δύσκολο νά τά βρεί αυτά κανείς καί μπράβο στό ιστολόγιο που τά αποκαλύπτει.
    Βλέποντας "εκείνο" τό Αφγανιστάν διερωτάται κάποιος καί μονολογεί, "είναι δυνατόν";
    Πώς ήταν καί πώς τό κατάντησαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άς θυμηθούμε ότι τό Αφγανιστάν ήταν Βασίλειο.
      Γιά όποιους ενδιαφέρονται εδώ μπορούνε νά δούνε καί τόν τότε Βασιλιά του, η φωτογραφία είναι της δεκαετίας του '60.
      https://i.ytimg.com/vi/-myVTj0RXdw/maxresdefault.jpg
      Eδώ καί τό σχετικό γραμματόσημο εκείνης της εποχής!
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Stamp_of_Afghanistan_-_1969_-_Colnect_431971_-_King_Mohammed_Zahir_Shah_1914-2007.jpeg

      Διαγραφή
  2. Στήν φωτογραφία βλέπουμε τό βασιλικό ζεύγος του Αφγανιστάν σέ επίσημη επίσκεψη στίς ΗΠΑ καί στόν Αμερικανό Πρόεδρο Τζών Κέννεντυ καί τήν Τζάκυ Κέννεντυ
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8a/President_John_F._Kennedy_Attends_State_Dinner_for_King_Mohammad_%E1%BA%92%C4%81hir_Sh%C4%81h_and_Queen_Humaira_Begum_of_Afghanistan.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστούμε πολύ τούς φίλους αναγνώστες γιά τήν θετική συμμετοχή τους.
      Βρήκαμε καί αυτήν τήν φωτογραφία από τήν επίσημη επίσκεψη του Αφγανού Βασιλέως στό Παρίσι, επί Προεδρίας του Στρατηγού Καρόλου Ντέ Γκώλλ!
      https://images-cdn.bridgemanimages.com/api/1.0/image/600wm.XXX.31674610.7055475/1644434.jpg

      Διαγραφή
  3. Θα πέσει η Βαβυλώνα η πόρνη η μεγάλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!