Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

8 Μαρτίου 2014, Πτήση MH370, 239 επιβαίνοντες – ακόμα ένα άλυτο μυστήριο μετά από δέκα χρόνια

Ακόμη δεν είναι σαφές τι συνέβη στο αεροπλάνο με 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.
Ανάμεσά τους 5 παιδιά ηλικίας από 2 εώς 4 ετών, 2 από τις ΗΠΑ και 3 από την Κίνα. 

Δεν υπάρχουν νέες ενδείξεις.



https://www.srf.ch/static/cms/images/960w/3084df.jpg

MH370
Δύο γράμματα και τρεις αριθμοί που αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της αεροπορίας. 

Αυτή την εβδομάδα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών καθ' οδόν από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ.


Τα συντρίμμια της πτήσης MH370 πιστεύεται ότι βρίσκονται κάπου στο βυθό του νότιου Ινδικού Ωκεανού. Η αναζήτηση υπήρξε μέχρι στιγμής ανεπιτυχής. Εν τω μεταξύ, συνολικά 27 κομμάτια συντριμμιών έχουν ξεβραστεί σε διάφορες ακτές. Ωστόσο, δεν υπάρχει ίχνος των επιβαινόντων.
KEYSTONE/EPA/FAZRY ISMAIL

Εκείνη την εποχή, ακόμη και οι ειδικοί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος θα χανόταν ουσιαστικά χωρίς ίχνος. Για παράδειγμα, η Laura Frommberg, αρχισυντάκτρια της αεροπορικής πύλης "Aero Telegraph", λέει: «Μέχρι τότε, ήταν αδιανόητο ότι ένα αεροσκάφος στο μέγεθος ενός Boeing 777 θα μπορούσε απλά να εξαφανιστεί και να μην βρεθεί παρά μια τόσο μεγάλης κλίμακας επιχείρηση αναζήτησης που ακολούθησε».

Πολλά παραμένουν ασαφή μέχρι σήμερα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι γνωστά: Στην αρχή, το αεροπλάνο ήταν σε πορεία κανονικά για μισή ώρα. Τότε ο πιλότος ευχήθηκε καληνύχτα στο τελευταίο ραδιοφωνικό μήνυμα. Μετά από αυτό, τα πράγματα γίνονται μυστηριώδη: Πρώτον, για άγνωστους λόγους, χάνεται η επαφή μέσω ασυρμάτου και δύο ώρες αργότερα το αεροπλάνο εξαφανίζεται επίσης από τα στρατιωτικά ραντάρ.


Τα όρια της σύγχρονης τεχνολογίας

Χάρη στην ειδική τεχνολογία, ωστόσο, είναι γνωστό ότι το αεροσκάφος πέταξε προς τον Ινδικό Ωκεανό για λίγες ώρες, λέει ο Christoph Regli, επικεφαλής του προγράμματος σπουδών αεροπορίας στο ZHAW και ο ίδιος πιλότος αεροπορικής εταιρείας: «Με τη λεγόμενη πολυμέρεια, ο χρόνος διέλευσης των σημάτων μπορεί να ληφθεί υπόψη. Στη συνέχεια, μπορούμε να συμπεράνουμε σε ποιο χρονικό σημείο έφτασαν σε ποιες κεραίες. Αυτό καθιστά δυνατό να μάθουμε περίπου πού βρίσκεται το αεροσκάφος».

Ωστόσο, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με τη θέση του αντικειμένου που αναζητείται - ειδικά όταν εργάζεστε με δορυφόρους. «Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι λύσεις σε αυτά τα συστήματα εξισώσεων δεν είναι πάντα σαφείς. Αλλά σίγουρα παρέχουν μια ένδειξη για το πού θα μπορούσε να βρίσκεται το αεροσκάφος», λέει ο εμπειρογνώμονας της αεροπορίας.


Αρχείο: Τελική έκθεση σχετικά με την πτήση MH370
Από Tagesschau από 30.07.2018.παίζω. Διάρκεια: 2 λεπτά, 2 δευτερόλεπτα.

Παρά όλους αυτούς τους υπολογισμούς, το αεροπλάνο έχει εξαφανιστεί μέχρι σήμερα, και μαζί του το μαύρο κουτί. Μόνο μερικά μικρότερα κομμάτια συντριμμιών έχουν ξεβραστεί στο νησί La Réunion και στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής.

Τώρα μια νέα, μεγάλης κλίμακας επιχείρηση αναζήτησης θα μπορούσε σύντομα να ξεκινήσει: Μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία αναζήτησης και ανάκτησης έχει προσφέρει στη Μαλαισία τη βοήθειά της - και να χρεώνει για την έρευνα μόνο εάν το αεροπλάνο βρεθεί πραγματικά.

Δεν υπάρχουν νέες ενδείξεις για το πού βρίσκεται

Ωστόσο, η δημοσιογράφος αεροπορίας Frommberg δεν έχει πολύ μεγάλες ελπίδες ότι το μυστήριο της πτήσης MH370 θα λυθεί. «Είμαι γενικά αισιόδοξη. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, έχω τις αμφιβολίες μου». Η εταιρεία είχε ήδη πραγματοποιήσει αρκετές έρευνες χωρίς επιτυχία. Επιπλέον, η προσφορά αναζήτησης του μηχανήματος που λείπει υπάρχει εδώ και λίγο καιρό.

"Η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δηλώσει ότι θα ήταν αρκετά πρόθυμη να πληρώσει για την έρευνα", εξηγεί η Frommberg. «Για να γίνει αυτό, ωστόσο, θα χρειαζόταν μια εύλογη νέα ένδειξη ως προς το πού βρίσκεται το αεροσκάφος». Ωστόσο, αυτό δεν υπάρχει ακόμη.


Πτήση MH370 – ακόμα ένα άλυτο μυστήριο μετά από 10 χρόνια

SRF - Schweizer Radio und Fernsehen



Video
Αρχείο: Τελική έκθεση σχετικά με την πτήση MH370
Από Tagesschau από 30.07.2018.



Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Zaharie Ahmad Shah


Ο συγκυβερνήτης Fariq Abdul Hamid

Μια αφίσα που δείχνει το πλήρωμα καμπίνας από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines εμφανίζεται κατά τη διάρκεια προσευχής σε σχολείο στο Petaling Jaya στις 8 Μαρτίου 2016. Φωτογραφία: AFP


Missing Flight 370: Families frozen in time without answers (inquirer.net)
Fresh hope for families of passengers on board missing Malaysia Airlines flight MH370 - World News - Mirror Online

Malaysia Airlines Flight MH370 search marked by 'confusion' | CBC News

How satellite ‘pings’ revealed missing Malaysia flight MH370’s final path | South China Morning Post (scmp.com)

MH370: For Chinese Families, Fading Hope and Little Help | TIME
MH370: 5 Theories of What Happened to the Missing Plane - ABC News (go.com)
MH370 Update: 100-Day Anniversary Brings Special Grief For Chinese Relatives of Malaysia Airlines Victims | IBTimes


Malaysia Airlines MH370: Relatives react with disbelief over discovery of plane wreckage | World | News | Express.co.uk
Malaysia Airlines Flight MH370: Unknown Compounds Families' Grief - ABC News (go.com)
Five young children among missing Malaysia Airlines passengers as air search called off | South China Morning Post (scmp.com)

MH370 wreckage may not provide the closure grieving families seek | CBC News

Malaysia Airlines flight MH370: how can a jet just disappear? - National | Globalnews.ca
Families of victims of Malaysia Airlines Flight MH370 tragedy face agonizing wait as officials search for plane | National Post

Missing Malaysia Airlines Flight Carried Mostly Chinese Citizens - WSJ
Five young children among missing Malaysia Airlines passengers as air search called off | South China Morning Post (scmp.com)




ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Malaysia Airlines Flight 370: See names, faces of passengers aboard doomed plane – New York Daily News (nydailynews.com)




Snapshots of victims on flight MH370- China.org.cn


Snapshots of victims on flight MH370- China.org.cn






ΠΗΓΗ: Verschollene Maschine - Flug MH370 – auch nach zehn Jahren ein ungelöstes Rätsel - News - SRF


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!