Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

96χρονος Ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής - Ένας υπέροχα καί ΓΝΗΣΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ Άνθρωπος ! ( Συνέντευξη στόν Τάσο Τρύφωνος! )


"Ποτέ δεν είναι ουτοπία η ευτυχία. 
Είναι μία αλήθεια, αλλά έχει το
 κόστος της αλήθειας. 
Και αυτό ενοχλεί, φαίνεται, 
τους ψεύτες."


Για τους "δημοσιογράφους" και την παρουσίαση αποκλειστικά (και εσκεμμένα) ανούσιων και ασήμαντων ειδήσεων: 
"Η αξία του Τύπου, γενικά, είναι να τον ΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ τον κόσμο - όχι να τον αποβλακώσουμε."

Ακούγοντας τον αγαπητό μας κύριο Βογιατζή μαγεύεσαι και συγκινείσαι. 

Λέξεις και ιδιότητες πολύτιμες περισσότερο και από το χρυσάφι, όπως ήθος, ευγένεια, λεπτότητα, αγνότητα, παιδικότητα, απλότητα, πραότητα και ειλικρίνεια, που τόσο αναζητάμε στους ανθρώπους και έχουν χαθεί από τους περισσότερους, έχουν βρει εύφορο περιβάλλον και κάρπισαν μέσα στα 96 μέχρι στιγμής χρόνια πορείας.

Η εκφορά του λόγου του αποπνέει σοφία, η γνώση του για την ανθρώπινη φύση προδίδει άνθρωπο παρατηρητικό και λεπτό.

Κάθε λεπτό αυτής της συνέντευξης είναι ένα λεπτό που δεν ξοδεύτηκε αλλά κερδήθηκε, καθώς η ηρεμία της μορφής και ο συγκροτημένος λόγος χρωματισμένος από μνήμες σε κρατούν προσηλωμένο.

Μέσα στις σπανίζουσες αυτές ιδιότητες, μεγάλη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που σταθμίζει και αξιολογεί ανθρώπους και καταστάσεις. Πάντοτε με ευγένεια και σοφία, αποτέλεσμα της βαθιάς παρατήρησης και ανάλυσης.

Αγαπητοί αναγνώστες της "Οδύσσειας", σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε αυτήν την συνέντευξη μαζί με την οικογένειά σας και να την προωθήσετε, ώστε να κερδίσουν και οι φίλοι σας.

Άνθρωποι όπως ο κύριος Βογιατζής δίνουν ελπίδα για την πορεία της ανθρωπότητας και μπορούν να διδάξουν εμάς να επιλέξουμε τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά μία πορεία ήθους και αξιοπρέπειας.

Συγχαρητήρια στον κύριο Τάσο Τρύφωνος για το ήθος, την διακριτικότητα, την ευγένεια, τον σεβασμό αλλά και άψογο επαγγελματισμό απέναντι στους καλεσμένους του, αλλά και τους θεατές του. (Μ.Ζ.)

Υ.Γ. : ίσως να χρειαστεί να ακούσετε τον κ. Βογιατζή ξανά και ξανά - προσωπικά θα το κάνω.
δίνει μαθήματα ήθους πώς να απαντούμε με αξιοπρέπεια, ευγένεια και δίχως ίχνος κουτσομπολιού και κριτικής όταν μας ζητούν να μιλήσουμε για άλλα πρόσωπα.

 



ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Τό τί μας ετοιμάζουν μας τα έχουν πει οι Άγιοι Πατέρες.Η Άγνοια σκοτώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίος άνθρωπος και κύριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!