Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

"Ο μικρός πύραυλος 'Taurus' θέλει να πάει στην Ουκρανία"

 Κατάπτυστη πολεμική προπαγάνδα του ZDF για παιδιά


Mainzelmännchen: Kaethe17, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0; ZDF: Isabell Schulz, Flickr, CC BY-SA 2.0; Screenshot: YouTube; Komposition: Der Status.


Τα πάντα για την ολοκληρωτική νίκη της Ουκρανίας: εκτός από το να επηρεάζει την κοινή γνώμη, το κρατικό ραδιόφωνο δεν αποφεύγει πλέον ούτε καν την προπαγάνδα για τους νεώτερους. Σε ένα πρόσφατο βίντεο, το παιδικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα ZDF "Logo!" χρησιμοποιεί σκόπιμα χαριτωμένες εικόνες για να προωθήσει την ταχεία παράδοση πυραύλων κρουζ Taurus στην εμπόλεμη ζώνη. Το γεγονός ότι ο καγκελάριος του SPD Olaf Scholz  δεν υποκύπτει ακόμη στους πολεμοκάπηλους εντός της κυβέρνησής του χλευάζεται ως δισταγμός.

Κάνοντας ειρήνη με βαρέα όπλα;

Ο Scholz δεν θεωρείται ακριβώς ο καλύτερος Γερμανός καγκελάριος όλων των εποχών. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο ο επικεφαλής της κυβέρνησης του SPD ξεχωρίζει: η φιλοπόλεμη στάση του δεν είναι τόσο έντονη όσο αυτή των συναδέλφων του στην κυβέρνηση του φωτεινού σηματοδότη ή της ψευδο-αντιπολίτευσης CDU/CSU. Αν και τελικά υπέκυψε στο παρελθόν -για παράδειγμα στην περίπτωση των παραδόσεων αρμάτων μάχης- προσπαθεί τουλάχιστον να επιδείξει κάποια αυτοσυγκράτηση προς την κατεύθυνση μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Για παράδειγμα, πρόσφατα (προς το παρόν) απέρριψε σαφώς το τρελλό σχέδιο του Macron να στείλει χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο Scholz δείχνει επίσης εκπληκτική σύνεση στο θέμα των πυραύλων κρουζ Taurus. Επισημαίνει το γεγονός ότι έχουν εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα. Με αυτόν τον τρόπο, η Ουκρανία θα μπορούσε να τους καταχραστεί για να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους, ακόμη και στη Μόσχα. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους πολεμοκάπηλους: ο εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής του CDU Roderich Kiesewetter πρόσφατα κάλεσε ακόμη και να μεταφερθεί ο «πόλεμος στη Ρωσσία», συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, διυλιστηρίων και βιομηχανικών στόχων. Επιπλέον, ο Scholz σωστά επεσήμανε ότι η Γερμανία προμηθεύει ήδη την Ουκρανία με όπλα άνω του μέσου όρου σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Το «λογότυπο» του ZDF υποτιμά τους κατευθυνόμενους πυραύλους

Εάν εξαρτάται από το κρατικό ραδιόφωνο, η δολοφονία πιθανότατα θα επεκταθεί. Ταυτόχρονα, ο ενθουσιασμός για τον πόλεμο πρέπει να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολεμική προπαγάνδα διαδίδεται και στους νεώτερους. 

Αρχικά δημοσιεύτηκε στο Instagram & YouTube, το "Logo!" του ZDF! Το βίντεο δείχνει έναν ανθρωπόμορφο πύραυλο Taurus και τους Γάλλους και Βρετανούς ομολόγους του SCALP και Storm Shadow με χαριτωμένα μεγάλα μάτια. 

Ο πύραυλος Taurus απεικονίζεται μαζεμένος επειδή δεν του επιτρέπεται να πάει στην εμπόλεμη ζώνη για να σκοτώσει: «Εμείς οι πύραυλοι κρουζ θα έπρεπε να δείξουμε στον Olaf Scholz να καταλάβει (!!!!!!!!!!!!!!) [...] επειδή αρνείται να με παραδώσει στην Ουκρανία!»

Ταυτόχρονα, παρεμβαίνει ένα παρόμοιο απεικονιζόμενο άρμα μάχης Leopard: «Ακριβώς όπως τότε με εμένα!» Σε αυτό το σημείο ένας θηλυκός πύραυλος SCALP επεμβαίνει λέγοντας: «Ω, χέσε μας, Taurus, οι Ουκρανοί θα πάρουν εμένα!» Και ένας πύραυλος Storm Shadow πετάγεται: «Και εμένα!» Στη συνέχεια, ο πύραυλος Taurus με αυθάδικο τρόπο υπαινίσσεται το γεγονός ότι τα δύο συστήματα είναι πανομοιότυπα, μόνο από διαφορετικές χώρες. Και τονίζει τα δικά του πλεονεκτήματα: "Δεν είναι περίεργο το ότι με θέλουν, είμαι σαφώς ο καλύτερος πύραυλος κρουζ." - Σε αυτό, ο Storm Shadow απαντά: "Δεν το βλέπω αν δεν παρουσιαστείς σύντομα..."


Γεια σας @ZDF @ZDFpresse @ZDFlogo, είστε σοβαροί;

«Εμείς οι πύραυλοι κρουζ θα πρέπει να τινάξουμε στον αέρα τον Olaf Scholz!»

Αναφέρεστε σε γαλλικούς και βρετανικούς πυραύλους κρουζ κοροϊδεύοντας τους Taurus .... pic.twitter.com/IgxPY5SmsG— P. Debionne (@PDebionne77) 29 Φεβρουαρίου 2024


Οφθαλμόν αντί οφθαλμού, πύραυλος αντί πυραύλου

Ο Taurus διαμαρτύρεται ότι αυτό δεν είναι δικό του λάθος: "Ούτε και δικό μου!" - απαντά ένας Leopard: "Καλά, δεν χρειάζεται και να σκάσεις τώρα!" Αλλά ο Taurus είναι απτόητος και γρυλίζει αγανακτισμένος: «Εγώ είμαι πύραυλος κρουζ, αυτό ακριβώς είναι το πεπρωμένο μου!» Με θράσος ο πύραυλος SCALP, που απεικονίζεται ως μια έξυπνη Γαλλίδα, βάζει τα πράγματα στην θέση τους με μια σαγηνευτική προφορά: «Επιτρέψτε μου να μαντέψω, δεν επιτρέπεται να πάτε στην Ουκρανία επειδή ο καγκελάριος σας για άλλη μια φορά διστάζει και χρονοτριβεί;». Ο βρετανικός πύραυλος κρουζ παρεμβαίνει: «Ο γερμανικός τεχνικός όρος για αυτό είναι 'scholzen'» (σσ. διστάζω, λογοπαίγνιο με το επίθετο του γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz).

Ο Taurus δεν το αφήνει να περάσει έτσι: «Όχι, αυτή τη φορά υπήρχε λόγος. Επειδή έχω τόσο μεγάλη εμβέλεια, φοβάται ότι θα ξεπεράσω το όριο και θα χτυπήσω τη Ρωσσία». 

Εδώ, ακολουθεί μια από τις χειρότερες πολεμικά σχετικοποιητικές προτάσεις που ειπώθηκαν ποτέ στη γερμανική παιδική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας: «Μμμ. Και τι κάνει η Ρωσσία εδώ και δύο χρόνια;». 

Και για να εμπεδώσουν τα μικρά γερμανόπουλα το μάθημα "οφθαλμός αντί οφθαλμού, και οδόντας αντί οδόντος" ώστε να εντυπωθεί στο μυαλό τους  ιδιαίτερα καθαρά, το άρμα μάχης Leopard επαναλαμβάνει την πρόταση για άλλη μια φορά: "Και τι κάνει η Ρωσσία εδώ και δύο χρόνια;"


Η δημιουργία ετοιμότητας για πόλεμο μέσω της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης βασίζεται σε πανάρχαιες μεθόδους. Για παράδειγμα, ο ευτελισμός και η ωραιοποίηση των βαρέων εξοπλισμών.

Στη σημερινή εποχή, αυτό φαίνεται ιδιαίτερα διεστραμμένο και ενοχλητικό λόγω του γενικά φθίνοντος επιπέδου.... https://t.co/RCqCUn3aHi— Thomas Oysmüller (@TOysmueller) 1 Μαρτίου 2024


Έχουν τα παιδιά δικαίωμα στην προπαγάνδα;

Δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση - ειδικά όχι στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, το "Logo!" είχε και πάλι επικριθεί για την προετοιμασία της δυτικής προπαγάνδας για τα παιδιά στον πόλεμο της Ουκρανίας. Απαντώντας σε μια επικριτική επιστολή από μίας πολίτη, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά υποκινούνταν ξανά με την μη ουδέτερη αναφορά στην υστερία του κλίματος, το ZDF απάντησε: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση - αυτό ορίζει η § 17 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. [...] Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η εξήγηση περίπλοκων πραγμάτων με απλό και φιλικό προς τα παιδιά τρόπο. [...] Όσο περισσότερα παιδιά μαθαίνουν για το περιβάλλον τους, τόσο καλύτερα μπορούν να ταξινομήσουν αυτά που ακούν και βλέπουν στην καθημερινή ζωή».

Πολλοί πολίτες είναι πιθανό να αμφιβάλλουν ότι το σημερινό σύντομο βίντεο με τον πύραυλο Taurus είναι μια τέτοια «φιλική προς τα παιδιά» εξήγηση για την «καλύτερη ταξινόμηση». Αντίθετα, δίνει την εντύπωση ότι θέλουν να πουλήσουν στα παιδιά τον πόλεμο ως τη «νέα κανονικότητα» στην Ευρώπη με έναν παιχνιδιάρικο και ευτελιστικό τρόπο. 

Όταν πρόκειται για κατήχηση, κανένα τέχνασμα δεν είναι πολύ ηλίθιο για τους δημιουργούς. 

Σε ένα άρθρο το 2015, το οποίο αργότερα αποσύρθηκε, το "Logo!" εξηγούσε στους μικρούς τηλεθεατές τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συνδέοντάς τις με τα γαλλικά αποικιακά εγκλήματα στο παρελθόν, καθώς και με την έλλειψη προοπτικών, λέγοντας: "Είναι συχνά άνεργοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Και αυτό τους κάνει να θυμώνουν». (!!!!!!!!!!!)


ΠΗΓΗ: Klein-Taurus will in die Ukraine: Üble ZDF-Kriegspropaganda für Kinder (derstatus.at)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!