Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Προγραμματισμένη επίθεση με πυραύλους "Taurus" στη γέφυρα της Κριμαίας: Διέρρευσε εσωτερική συνομιλία της Bundeswehr (ακούστε την ολόκληρη εδώ)


Ο Γερμανός πιλότος Ingo Gerhartz ελέγχει τα όργανα σε ένα πιλοτήριο ενός F-4E Phantom II σε έναν προσομοιωτή πτήσης. (Εικόνα: Δημόσιος τομέας μέσω picryl)... Originaltext: Ο Γερμανός πιλότος LT Ingo Gerhartz ελέγχει τα όργανα στο πιλοτήριο ενός προσομοιωτή αεροσκάφους F-4E Phantom II. Η 1η Γερμανική Μοίρα Εκπαίδευσης χρησιμοποιεί το εκπαιδευτικό συγκρότημα "George" για αρχική και προηγμένη εκπαίδευση πιλότων F-4E. Εκπαιδευτές από την 20η Μοίρα Τακτικής Εκπαίδευσης Μαχητικών (20th TFTS) διδάσκουν Γερμανούς πιλότους στο βασικό μάθημα F-4, στην προπαρασκευαστική εκπαίδευση RF-4 και στο μάθημα εκπαιδευτών μαχητικών όπλων. Το 20ο TFTS παρέχει επίσης συντήρηση και επιχειρησιακή βοήθεια στη γερμανική μοίρα.)

Niki Vogt
2 Μαρτίου 2024


Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός n-tv αναφέρει τουλάχιστον τις περισσότερες φορές σχεδόν ουδέτερα και δεν αξιολογεί τόσο θρασύτατα μονόπλευρα όσο άλλα «σοβαρά και καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης». Αλλά σε αυτό το θέμα, το n-tv ρίχνει επίσης προπετάσματα καπνού. Έτσι γράφει χθες ο ειδησεογραφικός ιστότοπος:

Σύμφωνα με ισχυρισμούς της Μόσχας, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ερευνά υποκλοπές επικοινωνιών στην περιοχή της Πολεμικής Αεροπορίας. «Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (BAMAD) έχει ξεκινήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού υπουργού Άμυνας Boris Pistorius απαντώντας σε αίτημα. Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια συνομιλία που πιθανώς έχει υποκλαπεί. Σε αυτήν, αξιωματικοί της Bundeswehr ακούγονται να συζητούν τις θεωρητικές δυνατότητες χρήσης γερμανικών πυραύλων "Taurus".

Το Pro7, το t-online, το mdr και άλλα μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν επίσης να μιλούν για το γεγονός ότι το «γερμανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από διαρροή συνομιλίας, ελέγχει εάν οι επικοινωνίες στην περιοχή της πολεμικής αεροπορίας υποκλάπηκαν».

«Ένας Ρώσος προπαγανδιστής δημοσιεύει την ηχογράφηση μιας εξαιρετικά εκρηκτικής ενημέρωσης της πολεμικής αεροπορίας σχετικά με την παράδοση πυραύλων Taurus στο Κίεβο. Υπάρχει πιθανότητα η Ρωσσία να έχει υποκλέψει την Bundeswehr;».

Υποτίθεται, θα μπορούσε, ενδεχομένως...

Μαλακίες. Είναι από καιρό πρωτότυπο στο διαδίκτυο. Το ηχητικό αρχείο της άκρως απόρρητης συνάντησης μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr - με επικεφαλής έναν επιθεωρητή της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ingo Gerhartz με τρεις άλλους αξιωματικούς της Bundeswehr - είναι καλής ποιότητας, κρυστάλλινο και μπορεί να ακουστεί με ονόματα και βαθμούς

Ο (γερμανικός) στρατός μιλά ανοιχτά για το σχέδιο βομβαρδισμού της γέφυρας της Κριμαίας και ποια τεχνικά προβλήματα εγείρει η επιχείρηση.

Στο ηχητικό αναρωτιούνται που ο καγκελάριος «αποτυγχάνει» στην παράδοση πυραύλων "Taurus" (θα μπορούσε ενδεχομένως ο καγκελάριος Scholz να έχει ένα σαφές μήνυμα από τη Μόσχα, τι συμβαίνει τότε; Ή έχει ακόμη αρκετή σύνεση να μην θέλει και να μην μπορεί να πάρει το ρίσκο;). 

Υπάρχει, επίσης, μια συζήτηση σχετικά με τους χρόνους εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού για τις αποστολές με τους πυραύλους "Taurus", έτσι ώστε τα μέλη της Bundeswehr να μην μπορούν να συνδεθούν με αυτό. 

Συζητείται ποιες δορυφορικές εικόνες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλα λειτουργούν με ακρίβεια, ούτως ώστε οι πύραυλοι να μην χτυπήσουν σε ένα νηπιαγωγείο και δημιουργηθεί τεράστιο σκάνδαλο. 

Για να μην εμπλακούν άμεσα στον πόλεμο κατά της Ρωσσίας, θέλουν επίσης να παρέμβουν εν μέρει στους Βρετανούς, έτσι ώστε να μην παρέχουν στους Ρώσους λόγο πολέμου κατά της Γερμανίας.
Λειτούργησε υπέροχα.

Κάποιος πρέπει να αποδώσει σεβασμό στο "Redaktionsnetzwerk Deutschland" (RND). Δεν υπεκφεύγουν:


Μια τηλεφωνική διάσκεψη μεταξύ του επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας Ingo Gerhartz και αξιωματικών της Bundeswehr σχετικά με την πιθανή χρήση των γερμανικών πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία προφανώς παρεμποδίστηκε από τη Ρωσσία. 

Μια ηχογράφηση της 38λεπτης συνομιλίας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την αρχισυντάκτρια του ρωσικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT, Margarita Simonyan, είναι αυθεντική, σύμφωνα με πληροφορίες από το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Μεταξύ άλλων, η τηλεδιάσκεψη θα επικεντρωθεί στο πώς η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυραύλους κρουζ Taurus για να επιτεθεί και να καταστρέψει τη γέφυρα του Κερτς στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσσία προσάρτησε κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου - χωρίς τη συμμετοχή της Γερμανίας.

Ολόκληρο το αρχείο ήχου έχει διάρκεια 38:14 λεπτά και μπορείτε να το ακούσετε εδώ: (γλώσσα: Γερμανικά)


Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έχει προφανώς αιφνιδιαστεί. Βρίσκονται σε σύγχυση, θέλουν να ελέγξουν και να «ξεκινήσουν μέτρα». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας (BAMAD) είναι τώρα επιφορτισμένη με αυτό το καθήκον. 

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πριν από μέρες την συνομιλία που έχει υποκλαπεί, στην οποία οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Bundeswehr συζητούν διάφορα θεωρητικά μοντέλλα σχετικά με το εάν και πώς η γέφυρα της Κριμαίας μπορεί να καταστραφεί με τη χρήση πυραύλων Taurus, πόσα Taurus χρειάζονται για τις πολλές προβλήτες γέφυρας, ποιες δορυφορικές εικόνες χρειάζονται για αυτό και ότι οι ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών μπορούν επίσης να καταστραφούν με απόλυτη ακρίβεια
Και ότι πρέπει να συζητηθεί το όλο θέμα με τον «Boris» (υπουργός Άμυνας Boris Pistorius) και ποιος θα αναλάβει ποιο καθήκον τώρα.

Η Μόσχα είναι δικαιολογημένα πολύ ενοχλημένη. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαιτεί εξηγήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με αυτή την εσωτερική συνομιλία, την οποία τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται πάντα ως «υποτιθέμενη συνομιλία που έχει υποκλαπεί». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διευκρίνισε αμέσως: «Οι προσπάθειες αποφυγής απαντήσεων θα θεωρηθούν παραδοχή ενοχής», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.




Η εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε με δηκτικό σαρκασμό: «Ενδιαφέρομαι πολύ για την άποψη της (σσ. επιεικώς αγεωγράφητης και άσχετης γερμανίδας ΥΠΕΞ)  @ABaerbock για το θέμα αυτό».
Ταυτόχρονα, ο ρωσικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Russia Today (RT) δημοσίευσε την ηχογράφηση της «πιθανώς» συνομιλίας. Ο ιστότοπος n-tv διαμαρτυρήθηκε ότι το αφεντικό του RT δεν λέει πώς πήρε αυτές τις ηχογραφήσεις. Αγαπητοί συντάκτες του n-tv, θα επιχειρήσω να μαντέψω ότι το πήρε από μια ρωσική μυστική υπηρεσία.

Εάν αυτή η συνομιλία ήταν ψεύτικη, από όποιον κι αν ήταν, τότε η γερμανική κυβέρνηση ή ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius θα το είχαν ανακαλύψει μέσα σε μια ώρα ρωτώντας τα εμπλεκόμενα μέρη εάν αυτή η συνομιλία είχε πραγματοποιηθεί. Τα ονόματα αναφέρονται ανοιχτά. Τέρμα.


Σύμφωνα με την ηχογράφηση, ο Gerhartz λέει ότι 50 πύραυλοι κρουζ θα μπορούσαν ενδεχομένως να παραδοθούν σε μια πρώτη δόση και ο ίδιος αριθμός σε μια δεύτερη δόση. «Αλλά τότε θα υπήρχε και το κίνημα ανυπακοής "Ende Gelände", αυτό είναι απολύτως σαφές». Πρέπει επίσης να γίνει σαφές ότι «Αυτό δεν θα αλλάξει τον πόλεμο». 
Περαιτέρω, οι αξιωματικοί συζητούν πώς θα μπορούσαν να εκπαιδευθούν οι Ουκρανοί στρατιώτες στο οπλικό σύστημα και πώς θα μπορούσαν να μεταδοθούν δεδομένα στόχων σε αυτούς. Συζητείται επίσης ότι η άμεση γερμανική συμμετοχή σε μια αποστολή πυραύλων "Taurus" στην Ουκρανία θα ήταν μια «κόκκινη γραμμή» για τη γερμανική κυβέρνηση.

Εξάλλου, η συζήτηση δείχνει ότι η κυβέρνηση πράγματι (ακόμη;) ΔΕΝ σκοπεύει να προμηθεύσει αυτούς τους πυραύλους Taurus, κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον καγκελάριο Scholz. Αν τελικά δεν ενδώσει. Μέχρι στιγμής, κρατάει γενναία. 

Στην υποκλαπείσα συνομιλία, οι αξιωματικοί της Bundeswehr εξετάζουν επίσης εάν και πώς η Ουκρανία μπορεί να κατευθύνει τους πυραύλους Taurus στον «στόχο της γέφυρας της Κριμαίας», ακόμη και χωρίς η γερμανική Bundeswehr να μεταδίδει πραγματικά τα δεδομένα στόχου

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, συζητήθηκε μεταξύ των τεσσάρων αξιωματικών ότι – για να παραμείνουν εκτός κάδρουθα μπορούσαν να εμπιστευτούν ότι οι Βρετανοί, θα έκαναν το ίδιο με τους πυραύλους "Storm Shadow" και ότι πιθανότατα δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν το σύστημά τους και για τους πυραύλους Taurus

Ο καγκελάριος Scholz φοβάται ότι ο άμεσος έλεγχος στόχων με τη βοήθεια της γερμανικής Bundeswehr θα μετατρέψει τη Γερμανία σε πεδίο πολέμου. Αυτό έγινε επίσης σαφές στην υποκλαπείσα συνομιλία.

Προφανώς, αυτό συμβαίνει. Επειδή ένας εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης διευκρίνισε αμέσως σε αυτό το σημείο:


«Η ανάπτυξη από την Ουκρανία του πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow και η διαδικασία επιλογής στόχων είναι θέμα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Και οι άνθρωποι στο Λονδίνο είναι αρκετά ενοχλημένοι για αυτό το τεράστιο ολίσθημα και τον τρόπο χειρισμού του:

Ο συντηρητικός βουλευτής Tobias Ellwood, πρώην επικεφαλής της επιτροπής άμυνας στο βρετανικό κοινοβούλιο, μίλησε ακόμη και για «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών που σκόπιμα αποσκοπούσε στην απόσπαση της προσοχής από την απροθυμία της Γερμανίας να εξοπλίσει την Ουκρανία με το δικό της πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς»

Και τώρα έρχεται και το CDU και κατηγορεί τον καγκελάριο Scholz ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης:


Ο αμυντικός πολιτικός του CDU Roderich Kiesewetter επέκρινε έντονα τον καγκελάριο Olaf Scholz (SPD) επειδή απέκλεισε την ανάπτυξη γερμανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Scholz συμπεριφέρεται ως «καγκελάριος ειρήνης» που φαίνεται να κάνει τα πάντα ώστε η Γερμανία να μην γίνει μέρος του πολέμου, δήλωσε ο Kiesewetter στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου το Σάββατο. «Με αυτόν τον τρόπο, παίρνει τις ρωσικές αφηγήσεις και την παραπληροφόρηση με την ελπίδα να αρπάξει ψήφους από το AfD και το BSW».

Είναι, άρα γε, όλοι τους εκτός πραγματικότητας; Δεν συνειδητοποιούν αυτοί οι άνθρωποι τι θα προκαλούσε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη; Δεν θα είχαμε εχθρό ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και την Κίνα. Δεν θα επιβιώσουμε από κάτι τέτοιο. Είναι αυτό που πραγματικά θέλουν;

Φαίνεται ζοφερό, αγαπητοί φίλοι. Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν παντού. Θυμάμαι πολύ καλά πόσο αισιόδοξοι ήμασταν εμείς οι νέοι στη δεκαετία του εβδομήντα: Αγάπη, Ειρήνη και Καλή Διασκέδαση. Όχι άλλος πόλεμος!! Η ανθρωπότητα έχει καταλάβει! Και μετά, όταν έπεσε το Τείχος, ήρθε η γκλάσνοστ και η περεστρόϊκα, η Ρωσσία έκανε άνοιγμα προς τη Δύση. 

Βαδίσαμε μέχρι την Πύλη του Βρανδεμβούργου και πέσαμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Η πρώτη παραμονή της Πρωτοχρονιάς κάτω από τις φλαμουριές. Ενωμένοι και χαρούμενοι. Στη Βαϊμάρη, μπροστά από το σπίτι του Γκαίτε, μπροστά στα μνημεία του Σίλλερ και του Γκαίτε. Το ομολογώ: Ήμουν ψηφοφόρος των Πρασίνων! Ειρήνη, υγιής φύση, δανειστήκαμε μόνο τη γη από τα παιδιά μας, ελευθερία, αυτοδιάθεση, φιλία μεταξύ των λαών, να συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον με φροντίδα και αγάπη ... Και σήμερα; Είναι τόσο λυπηρό. Και είναι το πρόγραμμα που επιβάλλεται εκ των άνω.




ΠΗΓΗ: Unglaublich! Geplanter Taurus-Angriff auf die Krimbrücke: Internes Bundeswehr-Gespräch geleakt (hier komplett zu hören) – Schildverlag


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ






ΣΧΕΤΙΚΑ:


Το υποκλαπέν τηλεφώνημα της Bundeswehr είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ – Πρώτες δραματικές συνέπειες!



Ντροπιαστικό: Η Ρωσσία δημοσιεύει τηλεδιάσκεψη της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας




Το ιταλικό κοινοβούλιο βρίσκεται στη διαδικασία κατάργησης των ελέγχων και της διαφάνειας στις εξαγωγές όπλων
Η Επιτροπή και η Γερουσία ενέκριναν τις τροπολογίες, τώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να τις εγκρίνει. Σύμφωνα με τον Byoblu, αυτό φαίνεται να σηματοδοτεί την επίσημη είσοδο της Ιταλίας στην πολεμική οικονομία.



Επίθεση με drone χτυπά την Αγία Πετρούπολη – ΜΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο δήμαρχος της πόλης Αλεξάντρ Μπεγκλώφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα

Μια ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε τη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης νωρίς το Σάββατο, όταν ένα drone συνετρίβη σε μια πολυκατοικία, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκε «ένα περιστατικό» και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκκένωση.
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Fontanka, η έκρηξη σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης και η πρόσοψη ενός συγκροτήματος κατοικιών «υπέστη σοβαρές ζημιές».
Ο δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης Αλεξάντρ Μπεγκλώφ αρνήθηκε να πει αν επρόκειτο για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.




Δεν θα σταλούν μάχιμα στρατεύματα στην Ουκρανία – Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
Το Παρίσι θα κάνει «τα πάντα» για να αποφύγει μια άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα, ενώ θα συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο, δήλωσε ο Στεφάν Σεζούρν

Δεν θα σταλούν γαλλικά στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Στεφάν Σεζούρν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Radio France Inter την Παρασκευή. Η διευκρίνιση έρχεται αφού αρκετά μέλη του ΝΑΤΟ αντέδρασαν αρνητικά στις παρατηρήσεις του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι το στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τέτοια πιθανότητα στο μέλλον. Το Παρίσι δεν θα διακινδύνευε μια άμεση σύγκρουση, δήλωσε ο Σεζούρν όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Μακρόν. «Ό,τι κάνουμε είναι για να αποφύγουμε τον πόλεμο» μεταξύ της Ρωσσίας και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν θέλει να αυξήσει το επίπεδο ανησυχίας μεταξύ των πολιτών της.



Η Γαλλία εξετάζει την τοποθέτηση Ειδικών Δυνάμεων στην Ουκρανία – Le Monde
Το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μια μικρή δύναμη στο ουκρανικό έδαφος για να θέσει ένα «στρατηγικό δίλημμα» για τη Μόσχα, ισχυρίστηκε το γαλλικό μέσο ενημέρωσης

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μια μικρή στρατιωτική δύναμη απευθείας στην Ουκρανία για να χρησιμεύσει ως εκπαιδευτής για τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου και ως «αποτρεπτικός παράγοντας» για τη Μόσχα, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τις πηγές της. Η εφημερίδα δεν αποκάλυψε τον αριθμό των Γάλλων στρατιωτικών «εκπαιδευτών» που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξουσιοδοτηθούν να περάσουν στο ουκρανικό έδαφος, αλλά ανέφερε ότι οι τάξεις τους θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ορισμένες «συμβατικές μονάδες».



Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της ειρηνευτικής συμφωνίας Ρωσσίας-Ουκρανίας κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου
Η Wall Street λέει ότι έχει πάρει στα χέρια της ένα μυστικό έγγραφο που αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες μιας αποτυχημένης ειρηνευτικής συμφωνίας Ουκρανίας-Ρωσσίας που ήταν στο τραπέζι κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου. Έκτοτε υπήρξαν αρκετές αναφορές, συμπεριλαμβανομένου του Foreign Affairs που ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την εποχή προσπάθησε να σαμποτάρει τη συμφωνία.
Το σχέδιο συνθήκης ειρήνης καταρτίστηκε από διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές τον Απρίλιο του 2022 και αποκαλύπτει το σκεπτικό και τους στόχους της Μόσχας εκείνη την εποχή. Το 17σέλιδο έγγραφο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, με την WSJ για πρώτη φορά την Παρασκευή να αποκαλύπτει βασικά τμήματα και σημεία.



Η Γερμανία ξεκινά έρευνα για τη διαρροή συνομιλιών για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας
Το υπουργείο Άμυνας φοβάται ότι η Ρωσσία μπορεί να έχει κατασκοπεύσει τους στρατηγούς της Luftwaffe

Η πρώτη αντίδραση του Βερολίνου στις αποκαλύψεις της Παρασκευής ότι αρκετοί Γερμανοί στρατηγοί συζήτησαν να βοηθήσουν την Ουκρανία να σχεδιάσει μια επίθεση στη Ρωσσία ήταν να ξεκινήσει έρευνα για το πώς βγήκε η ηχογράφηση. Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan δημοσίευσε πρώτα ένα αντίγραφο της συνομιλίας μεταξύ ανώτερων αξιωματικών της Luftwaffe που συζητούσαν το θέμα, ακολουθούμενο από μια ηχογράφηση 38 λεπτών.



Η CIA έχει «πολλές βάσεις» στην Ουκρανία – Επικεφαλής της FSB
Το αμερικανικό δίκτυο κατασκοπείας είναι ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που περιγράφει ο αμερικανικός Τύπος, πιστεύει η Μόσχα

Η CIA έχει «πολλές» βάσεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικωφ στη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε για ένα ρεπορτάζ των New York Times σχετικά με το δίκτυο κατασκοπείας. Η αμερικανική εφημερίδα περιέγραψε ένα δεκαετές ιστορικό συνεργασίας μεταξύ της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας και των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών.



ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Υποστηρικτές του Ναβάλνι φωνάζουν «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος» στη μεγαλύτερη πράξη ανυπακοής από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος
Τα πλήθη στη Μόσχα φώναζαν «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος» καθώς συγκεντρώνονταν για την κηδεία του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέϊ Ναβάλνι.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του 47χρονου σε σωφρονιστική αποικία τον περασμένο μήνα. Σήμερα το φέρετρό του ταξίδεψε με νεκροφόρα στην εκκλησία της εικόνας της Μητέρας του Θεού που καταπραΰνει τις θλίψεις μου, στην περιοχή Maryino, όπου ζούσε προηγουμένως. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το φέρετρό του μεταφέρθηκε μέσα, ενώ οι πενθούντες χειροκροτούσαν και φώναζαν «Ναβάλνι! Ναβάλνι!» καθώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών παρακολουθούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!