Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Ενεργειακός παραλογισμός: Η Βρετανία αντιμέτωπη με την «ωρολογιακή βόμβα» των ηλεκτρικών οχημάτων


Μερικές μέρες, το πλούσιο σε ειδήσεις περιβάλλον του ενεργειακού παραλογισμού είναι σχεδόν τόσο υπερβολικό που δύσκολα γίνεται πιστευτός. Αυτή είναι μία από εκείνες τις ημέρες και είναι ένδοξη.

Η Daily Mail αναφέρει ότι αυτό που αποκαλεί «φύλακες ασφαλείας» της βρετανικής κυβέρνησης έχουν εκδώσει ειδοποίηση ανάκλησης για σχεδόν 2.000 λεωφορεία EV «λόγω φόβων ότι μπορούν να πάρουν φωτιά εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη».

Ορκίζομαι ότι δεν το επινοώ αυτό. Ποιος θα μπορούσε, άλλωστε;


Η Υπηρεσία Προτύπων Οδηγών και Οχημάτων προειδοποίησε τους φορείς εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν τα μονοώροφα και διώροφα λεωφορεία Alexander Dennis Enviro200 και Enviro400 για το κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας.

Τα λεωφορεία λειτουργούν επί του παρόντος σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερα από 600 στο Λονδίνο και άλλα 100 στο Μάντσεστερ.

Όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα κατασκευάστηκαν μεταξύ 3 Μαΐου 2019 και 6 Φεβρουαρίου 2024. Όλα περιέχουν μπαταρίες που παρέχονται από την κινεζική εταιρεία BYD.

Οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι η βλάβη μπορεί να είναι στο σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης. Η ειδοποίηση εκδόθηκε μετά από τον τρόμο που προκλήθηκε σε ένα από τα λεωφορεία - το οποίο μπορεί να κοστίσει έως και 450.000 λίρες το καθένα - θέτοντας την αξία ολόκληρου του στόλου σε 800 εκατομμύρια λίρες.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει μόνιμη λύση για την πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών.

[Τέλος]

Ορκίζομαι, αυτή η ιστορία ελέγχει σχεδόν όλα τα κουτιά παραλογισμού:

Συνεπώς, πήρατε κινεζικές μπαταρίες!

Βάλατε τους δημόσιους υπαλλήλους σας σε μεγάλες φιλελεύθερες πόλεις όπως το Λονδίνο και το Μάντσεστερ να αγοράσουν όχι λίγα, αλλά εκατοντάδες από αυτά τα παράλογα ακριβά οχήματα!

Έχετε το γεγονός ότι αυτοί οι "αρχές ασφαλείας" φοβούνται ότι τα καταραμένα πράγματα θα ξεσπάσουν αυθόρμητα στις φλόγες αν αφεθούν χωρίς επίβλεψη!

Και έχετε ακόμη και το γεγονός ότι ο κατασκευαστής των λεωφορείων EV δεν έχει πραγματική ιδέα πώς να λύσει το πρόβλημα!

Απλά δεν θα μπορούσατε με τίποτε να επινοήσετε αυτά τα πράγματα, και ποιος που είναι με τα σωστά του θα ήθελε ποτέ να δοκιμάσει;

Αυτά για τώρα.


ΠΗΓΗ: Tuesday's Energy Absurdity: Britain Has an 'EV Ticking Time Bomb' Problem (substack.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!