Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ επίθεση: ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ εξτρεμιστές, ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ το εργοστάσιο της 'Tesla' κοντά στό Βερολίνο!

Στόχος: «Η πλήρης καταστροφή του κολοσσιαίου εργοστασίου»

Ανεξάρτητα από το αν ανοίγετε την τηλεόραση, ή το ραδιόφωνο, αν ανοίγετε την εφημερίδα, ή ανατρέχετε σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους στο Διαδίκτυο: 
το θέμα της «καταπολέμησης της δεξιάς» είναι σχεδόν πανταχού παρόν. Σε κάθε ευκαιρία, το πολιτικό-μιντιακό σύμπλεγμα μας το επισημαίνει αυτό. Και για καλό λόγο – κατά την άποψή του: είναι το απόλυτο προπέτασμα καπνού, η ύστατη μέθοδος απόσπασης της προσοχής από τα πραγματικά πιεστικά προβλήματα αυτής της χώρας. 

Ειδικότερα, από το γεγονός ότι άνθρωποι με ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις, όχι μόνο στο παρελθόν, έχουν κατακτήσει αποφασιστικές θέσεις στους μοχλούς της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης – μέχρι τα υψηλότερα κρατικά αξιώματα. 

Ο αριστερός ριζοσπαστισμός έγινε κοινωνικά αποδεκτός στη Γερμανία. Για να το θέσουμε ωμά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έγινε, αν όχι ο κανόνας, τουλάχιστον μια συνήθεια στην πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ακροαριστερές ομάδες εφησυχάζουν με τη βεβαιότητα ότι έχουν το πάνω χέρι. Και συμπεριφέρονται ανάλογα. 

Και όχι μόνο σε μέρη του Βερολίνου και της Λειψίας. 

Το τελευταίο τους κατόρθωμα: Όπως όλα δείχνουν, παρέλυσαν το εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο με εμπρηστική επίθεση. 

Η παραγωγή έπρεπε να σταματήσει, το εργοστάσιο εκκενώθηκε.

Η αστυνομία εξετάζει τώρα μια επιστολή από την αριστερή εξτρεμιστική ομάδα «Vulkangruppe», στην οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για μια επίθεση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο εργοστάσιο της Tesla, όπως ανέφερε το «Focus Online»: 

Η επιστολή ανάληψης ευθύνης είναι διαθέσιμη στην αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος την Τρίτη. 

Η γνησιότητα θα ελεγχθεί. Η ομάδα γράφει ότι η επίθεση ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Κατηγορεί την Tesla για «ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης» και ζητά την «πλήρη καταστροφή του κολοσσιαίου εργοστασίου».

Η αστυνομία του Βρανδεμβούργου στην πραγματικότητα υποθέτει εμπρησμό. Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Κρατικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας στο Πότσνταμ ανέλαβε την έρευνα. Οι γύρω κοινότητες επηρεάστηκαν επίσης από την επίθεση.

Η «Vulkangruppe» ήταν ήδη ύποπτη το 2021 ότι είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοτάξιο της Tesla, όπως αναφέρει η έκθεση: Εκείνη την εποχή, κατηγόρησε την αμερικανική εταιρεία στον ριζοσπαστικό αριστερό ιστότοπο Indymedia.org ότι δεν ήταν ούτε πράσινη, ούτε οικολογική ούτε κοινωνική. 

«Τα τελευταία χρόνια, αριστεροί εξτρεμιστές είχαν πραγματοποιήσει εμπρηστικές επιθέσεις στο Βερολίνο αρκετές φορές ως ομάδες "Vulkangruppe"», έγραψε το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος του Βρανδεμβούργου στην έκθεσή του για το 2021.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βρανδεμβούργου Michael Stübgen (CDU) δήλωσε: «Εάν επιβεβαιωθούν τα πρώτα ευρήματα, πρόκειται για μια ύπουλη επίθεση στην υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα υπάρξουν συνέπειες». 

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποκοπεί από βασικές υπηρεσίες και έχουν τεθεί σε κίνδυνο. «Το κράτος δικαίου θα αντιδράσει σε μια τέτοια πράξη δολιοφθοράς με τη μέγιστη σοβαρότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Προσωπικά, δεν πιστεύω σε τέτοιες δηλώσεις, επειδή το συνταγματικό μας κράτος εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε αριστερό κράτος και οι αριστεροί εξτρεμιστές συχνά επιδεικνύουν σημαντικά περιορισμένο ερευνητικό ζήλο. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αυτό είναι διαφορετικό σε αυτήν την περίπτωση.

Ιδιαίτερα πικάντικο: 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εθελοντικές πυροσβεστικές δυνάμεις και η αστυνομία αναγκάστηκαν να αποσυρθούν απότομα μετά την ανακάλυψη μιας σκηνής των διαδηλωτών κοντά στον φλεγόμενο ιστό, στον οποίο είναι χαραγμένη μια πινακίδα που προειδοποιεί για θαμμένα «πυρομαχικά». 

Ως εκ τούτου, έπρεπε να ζητηθεί η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Στη γειτονική κοινότητα Grünheide, η οποία έχει 9000 κατοίκους, υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων κατά των σχεδίων επέκτασης της Tesla. 

«Εδώ και αρκετές ημέρες, οι ακτιβιστές για το κλίμα υποστηρίζουν την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής», ανέφερε η έκθεση. 

Επομένως, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια γρήγορη λύση για ένα αναπτυξιακό σχέδιο που εξακολουθεί να εκκρεμεί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια έκταση 120 εκταρίων που πρόκειται να καθαριστεί για τα σχέδια επέκτασης.

Στα μάτια μου, η ιστορία είναι ένας φάρος και εμβληματική της παρακμής της Γερμανίας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοκκινοπράσινο zeitgeist

Ενώ άλλες χώρες θα καλωσόριζαν με ενθουσιασμό τεράστιες επενδύσεις όπως αυτή της Tesla κοντά στο Βερολίνο, οι επενδυτές στη Γερμανία πρέπει να αισθάνονται σαν εισβολείς και να φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Όχι μόνο στα κεντρικά γραφεία της Tesla, αλλά και σε άλλες εταιρείες, τα νέα από τη Γερμανία θα εξεταστούν πολύ προσεκτικά. 

Και στη συνέχεια ενδεχομένως να κάνει την επόμενη επένδυση δισεκατομμυρίων δολλαρίων σε άλλη χώρα, όπως η Πολωνία.

Κόβει την ανάσα να βλέπει κανείς την ταχύτητα με την οποία η χώρα μας αυτοκαταργείται.


ΠΗΓΗ: Brandanschlag: Linksextreme legen Tesla-Fabrik bei Berlin lahm - reitschuster.de


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!