Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Μίσος για τους λευκούς: Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί νέο έργο που διαχωρίζει τους μαθητές από το χρώμα του δέρματος



Από τις 11 Μαρτίου, η «Διεθνής Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού» θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία. 

Χρηματοδοτούμενη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, τα παιδιά στη Στουτγάρδη χωρίζονται ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, τα λευκά δηλώνονται ως προβληματική περίπτωση και υποστηρίζονται εκδηλώσεις Migrantifa.


παλιός

Με σύνθημα «Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους», οι «Διεθνείς Εβδομάδες κατά του Ρατσισμού» θα πραγματοποιηθούν και πάλι στη Γερμανία από τις 11 Μαρτίου. Και σύμφωνα με τους διοργανωτές των ημερών του έργου από την πόλη της Στουτγάρδης, "ενόψει της τρέχουσας κοινωνικής κατάστασης", αυτές πιθανότατα δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντικές όσο είναι σήμερα από την πρώτη εκδήλωση το 2008. 
Με τις εκδηλώσεις τους, θέλουν να δείξουν ότι «δεν συμφωνούν όλοι οι άνθρωποι με τη διατήρηση των λευκών προνομίων και τον αποκλεισμό του BIPoC»

Με χρηματοδότηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων, ξεκίνησαν τέσσερεις διαφορετικές ομάδες έργων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ένα πράγμα συγκεκριμένα: τη δαιμονοποίηση των λευκών και την ποινικοποίηση των διαφωνούντων.

Το απαρτχάιντ 2.0 στις αίθουσες διδασκαλίας

Μπορείτε να το δείτε γρήγορα όταν κοιτάζετε το "σχολικό πρόγραμμα" των "Εβδομάδων Δράσης της Στουτγάρδης", για παράδειγμα. Προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι να «ασχοληθούν ενεργά με τα θέματα του ρατσισμού, των προκαταλήψεων, της ανοχής, της ταυτότητας και της αλληλεγγύης», έχουν δημιουργηθεί συνολικά 24 διαφορετικά προγράμματα – και ακόμη και το πρώτο δεν ενσαρκώνει τίποτα περισσότερο από ένα 'woke' apartheid 2.0. Στο εργαστήριο «Ενδυνάμωση και Ευαισθητοποίηση», οι μαθητές χωρίζονται σε δύο ομάδες: Υπάρχει ένα «εργαστήριο ευαισθητοποίησης» για λευκά παιδιά και ένα «εργαστήριο ενδυνάμωσης» για παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Στο πλαίσιο του «εργαστηρίου ευαισθητοποίησης» (σ.σ. λευκά παιδιά) του «Ιδρύματος Μαύρης Κοινότητας της Στουτγάρδης», τα παιδιά από την 9η τάξη και μετά πρέπει να αναγνωρίσουν τη «συμμετοχή τους σε δομές εξουσίας» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε «διαφορετικές μορφές ρατσισμού στην καθημερινή ζωή» – επειδή ένας «λευκός άνθρωπος που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ρατσισμό» θα μπορούσε να «συμπάσχει απίθανα» σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι, παιδιά περίπου 15 ετών πείθονται ότι ο ρατσισμός κατά των λευκών δεν υπάρχει, ενώ τα ίδια, οι οικογένειές τους και ολόκληρη η κουλτούρα τους, κηρύσσονται προβληματική περίπτωση. Εν τω μεταξύ, οι μαθητές του "BIPoC" υποτίθεται ότι μιλούν για τις τραυματικές εμπειρίες τους από τον ρατσισμό, προκειμένου να "θεραπευτούν" μαζί.

Σε άλλα εργαστήρια, οι σχολικές τάξεις έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τουλάχιστον μαζί για τις «βαθύτερες αιτίες του καθημερινού ρατσισμού» - για το πώς να «υφαίνουν την αντιρατσιστική σκέψη στο DNA της κοινότητάς μας» προκειμένου να δημιουργήσουν μαζί ένα μέλλον «προσανατολισμένο στη διαφορετικότητα». Ωστόσο, υπάρχουν επίσης προγράμματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση των «ψευδών ειδήσεων», του «μίσους στο διαδίκτυο» και της «συνωμοσιολογικής σκέψης» – για παράδειγμα, το θεατρικό εργαστήριο «Στην πραγματικότητα, η πολυπλοκότητα δεν είναι καθόλου κακό», στο οποίο τα παιδιά από την ηλικία των 14 ετών θα πρέπει να μάθουν να «αποδομούν» ρατσιστικά πρότυπα υποτίμησης και στερεοτύπων, επίσης στο πλαίσιο θεωριών συνωμοσίας.

Διοργανωτής αυτού του εργαστηρίου είναι το πρόγραμμα "Once Brainwash and Back" της τουρκικής κοινότητας στη Βάδη-Βυρτεμβέργη e.V. – το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, χρηματοδοτείται ανεξάρτητα από τις "Εβδομάδες κατά του ρατσισμού" από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων και από το "Demokratie leben!". 

Σε αυτό θα αφιερωθούν στο θέμα των «μύθων συνωμοσίας» σε όλες τις πτυχές του: «Ερπετοειδείς, το ψέμμα του κλίματος, ο εξισλαμισμός της Ευρώπης, η εβραϊκή παγκόσμια κυριαρχία, οι χημικοί αεροψεκασμοί» ή ακόμα και η «μετάδοση του κορωνοϊού μέσω 5G». 
Αυτό σημαίνει ότι στα παιδιά προωθείται η ιδέα, ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε εξωγήινες σαύρες είναι εξίσου τρελλοί με τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τις αριστερές αφηγήσεις για το κλίμα ή που προειδοποιούν για τις συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης.


«Η Αποκωδικοποίηση των Λευκών Δομών»

Υψηλής ποιότητας εκπαίδευση όπως αυτή δεν είναι διαθέσιμη μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους δασκάλους σας και άλλους στο πλαίσιο των Εβδομάδων Δράσης της Στουτγάρδης. Για παράδειγμα, η ομάδα έργου «Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης» περιλαμβάνει εργαστήρια με θέμα «εκπαίδευση που επικρίνει τον ρατσισμό, πολιτισμικά ευαίσθητη και εκτιμά τη διαφορετικότητα». Το προαναφερθέν πρόγραμμα «πλύσης εγκεφάλου» οργανώνει επίσης δύο τέτοια «μαθήματα κατάρτισης». 

Στην εκδήλωση «Η Αποκωδικοποίηση των Λευκών Δομών στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», «άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία ασφαλέστερων χώρων» καθώς και «επαγγελματίες» και «ενδιαφερόμενα μέρη» θα εξετάσουν κριτικά την «έννοια της λευκότητας». Επικεφαλής του σεμιναρίου θα είναι η Nilima Zaman (Nilima Zaman | University of Tübingen (uni-tuebingen.de)), δημιουργός μιας ομάδας που ονομάζεται "BiPoC+ Feminisms*" και πανεπιστημιακή λέκτορας με θέμα "(Μετα)αποικιακή Λευκότητα".

Ακόμα πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ένα γεγονός της «Migrantifa Stuttgart» – ναι, καλά ακούσατε: Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τουλάχιστον έμμεσα τα γεγονότα ενός μεταναστευτικού παρακλαδιού της αριστερής εξτρεμιστικής Antifa.
Οι εξτρεμιστικές ομάδες όχι μόνο συμμετείχαν στις βίαιες ταραχές γύρω από την Πρωτομαγιά στο Βερολίνο, αλλά και πρόσφατα στις παλαιστινιακές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο – όπου προσέλκυσαν δυνατά την προσοχή με αντισημιτικά συνθήματα μίσους και εκκλήσεις για γενοκτονία των Ισραηλινών.

Και τώρα προφανώς θέλουν να μολύνουν και τους καθηγητές γερμανικών με αυτό το εξτρεμιστικό πνεύμα – επειδή το εργαστήριο περιστρέφεται γύρω από το «ρατσιστικό ρεπορτάζ» γύρω από τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και πώς τα δεινά του λαού χρησιμοποιούνται «για να υποκινήσουν ρατσιστικό μίσος εδώ και να μετακινήσουν τη δεξιά προπαγάνδα όλο και περισσότερο στο κέντρο». Επιπλέον, σύμφωνα με την ομάδα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι εν μέρει υπεύθυνη για τις συγκρούσεις στη «Νοτιοδυτική Ασία» - η «Μέση Ανατολή» είναι ένας «ευρωκεντρικός όρος» σύμφωνα με τον Migrantifa.

Αλλά η Migrantifa δεν μπορεί μόνο να κάνει αντισημιτική και αντιδυτική προπαγάνδα, μπορεί επίσης να προωθήσει τον «διατομεακό» φεμινισμό – δηλαδή τον φεμινισμό για το «BIWOCS» (BIWOC = «Μαύρες, αυτόχθονες, έγχρωμες γυναίκες»), για «πολλαπλές διακρίσεις». Μια αντίστοιχη συζήτηση «ακολουθούμενη από ένα πάρτυ» θα διατεθεί στο κοινό στην τρίτη ομάδα έργου, τις «δημόσιες εκδηλώσεις», με κρατική χρηματοδότηση – έτσι ώστε η αριστερή εξτρεμιστική σκηνή να μπορεί να δικτυωθεί με «μουσική και ποτά».

Ρατσιστικά παιχνίδια και ιδανικά ομορφιάς

Και αυτό δεν είναι το μόνο ακραίο «πολιτιστικό γεγονός»: υπό τον τίτλο «Γήπεδο των Δασκάλων», τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να ασχοληθούν με το ζήτημα του πώς μπορεί να αποαποικιοποιηθεί το ποδόσφαιρο, για παράδειγμα. Η εξάπλωση του ποδοσφαίρου θα ήταν αδιανόητη χωρίς την αποικιοκρατία – το παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε για «καταπίεση» και ήταν μέρος του «φυλετικού δόγματος». 

Αλλά δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρό μας που είναι γεμάτο ρατσισμό: τα ιδανικά της ομορφιάς και ακόμη και τα παιχνίδια των παιδιών μας διαμορφώνονται επίσης από προκαταλήψεις και ρατσισμό. Για παράδειγμα, η διάλεξη "Παιχνίδια και ρατσισμός. Προοπτικές που μπαίνουν κάτω από το δέρμα σας», για παράδειγμα, μάθετε ότι έχουμε παιχνίδια «που παραμορφώνουν, υποβαθμίζουν και γελοιοποιούν τους μαύρους».

Και δεν έχει τελειώσει: ο καφές μας και οι πυραμίδες έχουν επίσης κάποια σχέση με τον ρατσισμό. Επομένως, εάν εξακολουθείτε να μην το έχετε κάνει, θα πρέπει να εγγραφείτε το συντομότερο δυνατό στην ενημερωτική συνάντηση του «Δικτύου για τη Δημοκρατία και το Θάρρος» ή του «Εθελοντή STELP» - εκεί μπορείτε επίσης να δεσμευτείτε να βοηθήσετε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο (Ελλάδα) για τουλάχιστον τέσσερεις εβδομάδες. Ωστόσο, ένας καλός δημοκράτης θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσει να μειώσει λίγο την αποικιακή ενοχή του με μια σκηνοθετημένη ανάγνωση, ένα διαδραστικό θεατρικό εργαστήριο ή συμμετοχή σε μια βραδιά πολιτισμού του Ραμαζανιού - αν αυτό είναι ακόμη δυνατό.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Όποιος είναι λευκός και Γερμανός δεν έχει θέση ούτε καν στην τέταρτη και τελευταία ομάδα έργου. Σύμφωνα με την περιγραφή της ομάδας-στόχου, το «πρόγραμμα ενδυνάμωσης» απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο – μόνο μία εκδήλωση, ένα «FLINTA* Brunch & Creative Workshop» της Migrantifa, απευθύνεται τουλάχιστον προφανώς σε γυναίκες (και τα υπόλοιπα LGBT γράμματα) όλων των χρωμάτων δέρματος. Η αριστερή εξτρεμιστική ομάδα «ενδυναμώνει», όχι μόνο τις φτωχές καταπιεσμένες γυναίκες, αλλά φυσικά και «ανθρώπους με εμπειρίες διακρίσεων και, κυρίως, ρατσισμού» που πάσχουν από το «σύνδρομο του απατεώνα». Εκεί μπορείτε να εκπαιδεύσετε την «αγάπη για τον εαυτό σας, τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση» που το καπιταλιστικό σύστημα, η πατριαρχία και πιθανώς και η αποικιοκρατική έννοια της λευκότητας σας έχουν αφαιρέσει.

Οι "BIPoCs" υποτίθεται ότι ανταλλάσσουν ιδέες, τραγουδούν καραόκε, μαγειρεύουν μαζί ή κάνουν συνομιλίες. Υπάρχει ένα «σχέδιο τριών βημάτων» μόνο για τις μουσουλμάνες, ένας «θεραπευτικός κύκλος» μόνο για τους μαύρους άνδρες και ένας ασφαλής χώρος μόνο για τους Ασιάτες – όλοι πείθονται εις βάρος των χρημάτων των φορολογουμένων μας ότι καταπιέζονται από τους Γερμανούς χωρίς μεταναστευτικό υπόβαθρο και ότι τα προβλήματά τους είναι δικό μας λάθος. Πόσα χρήματα ακριβώς επενδύουν το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων σε αυτόν τον κραυγαλέο ρατσισμό κατά των λευκών στο όνομα του αντιρατσισμού, δεν θέλουν να πουν όταν ρωτήθηκαν από το Apollo News. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων απλώς επεσήμανε ότι «οι τοπικές αρχές και τα έργα» θα αποφασίσουν με δική τους ευθύνη για τη «χρήση της χρηματοδότησής τους στο πλαίσιο των απαιτήσεων του ομοσπονδιακού προγράμματος "Demokratie leben!"».


ΠΗΓΗ: Hass auf Weiße: Bundesregierung finanziert neues Projekt, das Schulkinder nach Hautfarbe trennt - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

12 σχόλια:

  1. Αξιότιμη κυρία Μαριγώ Ζαραφοπούλα, σού εκφράζω τήν ευγνωμοσύνη γιά τήν πολύτιμη προσπάθεια που καταβάλλεις, μεταφράζοντας κείμενα πρακτικώς απροσπέλαστα γιά μάς τούς μή γερμανοφώνους.

    Υγεία κι Ευλογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε, Κυρία ΧΤ600z,

      Με συγκινείτε! Ομολογώ δεν το περίμενα.
      Χαίρομαι και σας ευχαριστώ!

      Σας εύχομαι υγεία και επιτρέψτε μου να ευχηθώ κι εγώ σε εσάς ευλογία!

      Καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
    2. Ξέρεις καλή μας κυρία Μαριγώ -προφανώς καί τό ξέρεις- τό, «φωνή βοώντος έν τή Ερήμω»;
      Έν προκειμένω καί κατά τή γνώμη μου, η φωνή σου είναι «φωνή βοούσης έν τώ Αμαζονίω»...

      Καλή Σαρακοστή καί Καλή Δύναμη!

      Ό XT600z

      Διαγραφή
    3. Εν τω Αμαζονίω!;...

      Πολύ σας ευχαριστώ !

      Εύχομαι καλή Σαρακοστή και καλή πορεία!
      Πάντα καλοτάξιδος!

      Διαγραφή
    4. Κύριε ΧΤ600z καλημέρα σας, επανέρχομαι στο σχόλιό σας γιατί εμείς -έστω ή λίγοι, όμως ίσως και πολλοί- δεν πρέπει να λυγίσουμε.

      Είναι πολύ δυνατή η προπαγάνδα και διαθέτει όλα τα μέσα, όπως πάντοτε συμβαίνει με ο,τιδήποτε φαύλο.

      Όσο όμως μας το επιτρέπει ο Θεός θα συνεχίζουμε, είτε από την Οδύσσεια είτε προσωπικά στις επαφές μας. Κι Εκείνος γνωρίζει.

      Εργαζόμαστε όλοι μας ανώνυμα, χωρίς κανένα συμφέρον αλλά με πολλή λαχτάρα να μεταδώσουμε στους ανθρώπους αυτά που διαβάζουμε και μαθαίνουμε κι εμείς.
      Δεν περιμένουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά εκεί που ο καθένας έλαβε κάποιο τάλαντο από τον Θεό πρέπει να το χρησιμοποιήσει και για τον διπλανό του.
      Αν ο Χριστός δει αυτή τη διάθεση από όλους μας, να είστε βέβαιος ότι δεν θα μας αφήσει.

      Να έχετε ελπίδα! Γιατί έχουμε τον Χριστό.

      Καλημέρα σας!

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας κυρία Μαριγώ Ζ. καί καλή & ευλογημένη Σαρακοστή νά έχετε.
      Τά όμορφα λόγια σας καί οι φιλότιμες προσπάθειές σας είναι νά ξέρετε βάλσαμο στίς πονεμένες καί συννεφιασμένες καρδιές μας, αυτούς τούς χαλεπούς καιρούς καί σας ευχαριστούμε πολύ.
      Παρακολουθούμε μέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον τό καλό σας ιστολόγιο.
      Νά έχετε πάντοτε τήν σκέπη καί τήν ευλογία Του Χριστού καί Της Παναγίας εσείς καί οι συνεργάτες σας!

      Διαγραφή
    6. Καλή μας κυρία Φιλοθέη, σας είμαι ευγνώμων για τα καλά σας λόγια.
      Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να διώχνετε την συννεφιά από την καρδιά σας.
      Έπειτα, εμείς οι Χριστιανοί δεν περιμένουμε από αυτήν την ζωή. Άλλου είναι η ελπίδα μας. Πάρτε δύναμη και δώστε δύναμη.

      Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας παρακολουθείτε. Είναι τιμή μας.

      Εύχομαι από την καρδιά μου κάθε καλό και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και η γλυκιά Του Μητέρα αλλά και κλεφτά και δικιά μας να σκεπάζουν και εσάς, την οικογένεια και όλους γύρω σας.

      Εύχομαι κουράγιο.

      Διαγραφή
    7. Αχ είμαι βιαστική!

      Καλή Σαρακοστή κυρία Φιλοθέη! Με υγεία!

      Διαγραφή
  2. Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε από καρδιάς τήν σχολιάστρια, ή τόν σχολιαστή ανωτέρω γιά τά καλά του (της) λόγια πρός τήν εκλεκτή μας συνεργάτιδα Μαριγώ Ζαραφοπούλα καί αντευχόμεθα γιά υγεία καί ευλογία!
    Στό μετερίζι μας αυτό της 'ΟδύσσειαςΤV' συνεχίζουμε καί θά συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, φιλότιμα τήν προσπάθεια καί τόν αγώνα σύν Θεώ, γιά ενημέρωση του Ελληνικού διαδικτυακού κοινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mein Herz sagt:
    Wir werden gewinnen!
    Christus mit uns.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Guten Abend, anonymer/e Freund/In, und willkommen auf unserer Website.

      Gerade weil wir Jesus Christus als Verbündeten haben, werden wir gewinnen.

      Gott sei mit Ihnen!

      Διαγραφή
  4. Αλλη μια φορά που απεδείχθη οτι είχε δίκιο. Ενα λάθος έκανε. Δεν έπρεπε να αφήσει ούτε ρουθούνι απο τους ανθυπολαούς της Ευρώπης και κυρίως την χολέρα των σιωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!