Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η Καλιφόρνια δωροδοκεί παιδιά με χρήματα των φορολογουμένων για να προωθήσει/ουν ολοκληρωτικές πολιτικές



Από τον Alex Newman
14 Μαρτίου 2024

Τα κυβερνητικά σχολεία στην Καλιφόρνια προσφέρουν στα παιδιά μεγάλα ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων για να γίνουν μαχητές της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσω μιας ακροαριστερής εξτρεμιστικής ομάδας που έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό, προκαλώντας συναγερμό μεταξύ των επικριτών για το πώς η «εκπαίδευση» έχει γίνει κάλυψη για την κατήχηση των μαθητών και τη μετατροπή τους σε επαναστάτες.

Το εκρηκτικό σκάνδαλο, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Ελεύθερο Τύπο την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύφθηκε χάρη σε συμβόλαια που δείχνουν ότι η Ενιαία Σχολική Περιφέρεια του Λονγκ Μπιτς έδωσε 2 εκατομμύρια δολλάρια στους «Καλιφορνέζους για τη Δικαιοσύνη». Η χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε για να προσφέρει 1.400 δολλάρια σε «επιδόματα» σε περίπου 100 παιδιά σε αντάλλαγμα για να γίνουν ριζοσπάστες ακτιβιστές. Άλλες περιοχές στην πολιτεία εμπλέκονται επίσης.

Η οργάνωση που εμπλέκεται καυχιέται στο διαδίκτυο για το πώς είναι μια «οργάνωση που τροφοδοτείται από τη νεολαία και αγωνίζεται για φυλετική δικαιοσύνη». Στην πραγματικότητα, είναι μια ομάδα που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και τροφοδοτείται από τους φορολογούμενους και χρησιμοποιείται για να αγοράσει «νέους ακτιβιστές» έτοιμους να προωθήσουν μια ακροαριστερή ατζέντα που υποστηρίζεται από πολιτικούς και τους συμμάχους τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ομάδας, προσφέρει «ευκαιρίες ανάπτυξης ηγεσίας καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και του καλοκαιριού». Ο στόχος, λέει, είναι «να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες της νεολαίας μας θα αποκτήσουν την πολιτική εκπαίδευση και τις πολύτιμες οργανωτικές δεξιότητες που χρειάζονται για να ηγηθούν κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στη σελίδα του στο Instagram, προωθεί τα πάντα, από το τρανσέξουαλ και το φυλετικό μίσος μέχρι την απομάκρυνση των Εβραίων από τους Αγίους Τόπους. Σε ένα πρόσφατο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την οργάνωση, ένας φοιτητής ερωτάται γιατί άλλοι πρέπει να ενταχθούν στο "Californians for Justice". Η απάντηση είναι αποκαλυπτική: «Πληρώνεσαι καλός» ("You get paid good" αντί του "You get paid well, 'good' επίθετο, αντί του 'well' επίρρ. 'καλά'). Προφανώς η σωστή γραμματική δεν είναι απαραίτητη για την «ηγεσία της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ένας εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας του Λονγκ Μπιτς νότια του Λος Άντζελες υπερασπίστηκε τα μετρητά για ακτιβισμό, περιγράφοντάς τα ως «πρακτική άσκηση» που βοηθά στη διασφάλιση «ισότιμης συμμετοχής σε προγράμματα CFJ, αγκαλιάζοντας διαφορετικές προοπτικές στην εκπαίδευση». Αλλά σαφώς, οι διαφορετικές προοπτικές - στην πραγματικότητα, οποιεσδήποτε μη ριζοσπαστικές αριστερές - δεν είναι ευπρόσδεκτες.

Οι «εκπαιδεύσεις» που αποκαλύφθηκαν από τον Ελεύθερο Τύπο παροτρύνουν τα παιδιά που βρίσκονται σε μισθοδοσία να επισημάνουν στους δασκάλους  θέματα όπως η «σιωπηρή προκατάληψη» και ο «ρατσισμός». Διδάσκονται επίσης να κλαψουρίζουν για τη «φωνή των μαθητών». Τελικά, είναι μέρος ενός νέου παραδείγματος στην εκπαίδευση, όπου οι δάσκαλοι δεν είναι πλέον εκπαιδευτικοί με την παραδοσιακή έννοια, αλλά σύντροφοι επαναστάτες.

Ένα πρόσφατο άρθρο σχετικά με τις «εκπαιδεύσεις» της περιθωριακής ομάδας στο Stanford Social Innovation Review υποστηρίζει ότι «επανακαλωδιώνουν τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται με τους μαθητές - ιδιαίτερα τους έγχρωμους μαθητές». Στην πραγματικότητα, αυτή η «επανακαλωδίωση» ενθαρρύνει τώρα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεξάγουν πόλεμο στο σύστημα μαζί.

«Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, να καταρρίψουμε τα παλιά στερεότυπα όπου οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ως τα πρόσωπα που έχουν εξουσία και γνώση για να εδραιώσουμε μια νέα άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σύμμαχοι και καταλύτες των δικών τους δυνάμεων και γνώσεων», δήλωσε η Stanford Social Innovation Review.

Οι εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο The Free Press κατηγόρησαν το πρόγραμμα ως «φρικτή στρατηγική προπαγάνδας». Ο καθηγητής ιστορίας γυμνασίου Jay Goldfischer δήλωσε ότι η ομάδα έδινε στους μαθητές μια «σεναριακή φωνή».

«Διδάσκουν τους μαθητές να παπαγαλίζουν προπαγάνδα», συνέχισε.

Αυτό το είδος κακοποίησης παιδιών αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των δικτατοριών μαζικής δολοφονίας διαφόρων ειδών για πάνω από έναν αιώνα. Από τον Μάο και τον Στάλιν μέχρι τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, η κατήχηση των παιδιών μέσω της «εκπαίδευσης» και η στρατολόγησή τους στην επανάσταση ήταν ο κανόνας για τους τυράννους. Ιστορικά, οι ελεύθεροι και πολιτισμένοι άνθρωποι δεν θα ανεχτούν ποτέ μια τέτοια τάση.

Τα κυβερνητικά σχολεία δεν συνιστούν πλέον απλώς αποχαύνωση και πλύση εγκεφάλου αιχμάλωτων παιδιών. 

Τώρα κυριολεκτικά τα παιδιά δωροδοκούνται με χρήματα των φορολογουμένων για να προωθήσουν ολοκληρωτικές πολιτικές και επικίνδυνες ιδέες που έχουν προκαλέσει θάνατο, πείνα, δυστυχία και καταστροφή παντού. 

Αυτό είναι εγκληματικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως η υπαρξιακή απειλή που είναι.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!