Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Η μετανάστευση ΔΕΝ είναι θεμελιώδες δικαίωμα!!!!!! (αντιληπτό ή όχι ακόμη;;;;;;)



Από τον Krishna Chandrasekaran
25 Φεβρουαρίου 2024


Αυτή η ανάρτηση θα εξηγήσει γιατί ούτε η μετανάστευση ούτε η είσοδος σε μια χώρα είναι θεμελιώδες δικαίωμα, το οποίο ορίζεται εδώ για αναφορά.

Ένα άτομο που διεκδικεί ένα θεμελιώδες δικαίωμα εισόδου σε οποιαδήποτε χώρα ή έθνος, ειδικά αν όλοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα, θα ανάγκαζε τη χώρα εισόδου να αποδεχθεί και να δεχτεί το άτομο που διεκδικεί το δικαίωμα. Ωστόσο, εάν η χώρα δεν επιθυμεί ή δεν αποδέχεται οικειοθελώς την είσοδο, τότε το διεκδικούμενο δικαίωμα εισόδου θα ανάγκαζε τη χώρα εισόδου να αποδεχθεί την είσοδο παρά τη θέλησή της, παραβιάζοντας το βασικό κριτήριο ενός θεμελιώδους δικαιώματος. Ως εκ τούτου, η είσοδος σε μια χώρα ή έθνος δεν μπορεί να διεκδικηθεί εγκύρως ως θεμελιώδες δικαίωμα.

Σε περιπτώσεις όπου ένα άτομο που προσπαθεί να εισέλθει στη χώρα έχει είτε νόμιμη υπηκοότητα, το πρόσωπο αυτό έχει δικαίωμα εισόδου, καθώς η άρνηση εισόδου θα παραβίαζε τα θεμελιώδη δικαιώματα ιδιοκτησίας και ιθαγένειας.

Ως εκ τούτου, όταν ένα έθνος αρνείται την είσοδο σε μη πολίτες, το έθνος δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα κανενός. Ως εκ τούτου, η άρνηση εισόδου σε τέτοιους μη πολίτες αποτελεί απολύτως νόμιμη χρήση της κυβερνητικής εξουσίας, καθώς η άσκηση αυτής της εξουσίας δεν παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα κανενός.

Γιατί έχει σημασία αυτό;

Στο πλαίσιο αυτού του άρθρου, επί του παρόντος η παράνομη μετανάστευση είναι αχαλίνωτη, τουλάχιστον, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), ειδικά κατά μήκος των νότιων συνόρων με το Μεξικό. Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι συγκλονιστικός, και ως εκ τούτου περισσότερο από χαρακτηρίζεται ως εισβολή, για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ επιλέγει να επιτρέψει, να εγκρίνει και ακόμη και να ενθαρρύνει, φτάνοντας στο σημείο να υπονομεύσει τις προσπάθειες των συνοριακών πολιτειών όπως το Τέξας να αποτρέψουν την εισβολή στα σύνορα.

Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα στις ΗΠΑ σχετικά με το αν η παράνομη μετανάστευση πρέπει να ματαιωθεί. Συνολικά, το Δημοκρατικό Κόμμα ευνοεί την απεριόριστη παράνομη μετανάστευση, καθώς υποβαθμίζει τις πολιτιστικές αξίες και την κληρονομιά των ΗΠΑ, μαζί με την ενίσχυση της βάσης των ψηφοφόρων του κόμματος, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ψηφίζει Δημοκρατικούς. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το Δημοκρατικό Κόμμα ευνοεί περισσότερη παράνομη μετανάστευση: για να ενισχύσει τη βάση των ψηφοφόρων του, και όχι από αλτρουισμό, σε αντίθεση με τους παραπλανητικούς δημόσιους ισχυρισμούς του κόμματος.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (GOP), από την άλλη πλευρά, είναι πιο περίπλοκο. Από τη μία πλευρά, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ειδικά το τμήμα που υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι πολύ ειλικρινά αντίθετο στην παράνομη μετανάστευση και εκφράζει την αντίθεσή του πολύ καθαρά. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν αντιτίθενται ενεργά στην παράνομη μετανάστευση. Αν και μπορεί να λένε ότι το κάνουν, δεν κάνουν καμμία ενέργεια για να υποστηρίξουν την υπόθεση. Τα άλλα κόμματα, όπως το Φιλελεύθερο και το Πράσινο Κόμμα, είναι πολύ μικρότερα και επίσης δεν αντιτίθενται γενικά στην παράνομη μετανάστευση ή / και πιστεύουν ότι είναι μια μεγάλη κρίση.

Ωστόσο, αυτό που κανένα κόμμα δεν προβάλλει είναι το επιχείρημα ότι οι μη πολίτες που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, είτε νόμιμα είτε παράνομα, όπως τα εκατομμύρια κάθε χρόνο που διασχίζουν τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, δεν έχουν θεμελιώδες δικαίωμα να εισέλθουν στη χώρα.

Ακόμη και ο Τραμπ, ο οποίος, ως προεδρικός υποψήφιος, πρόεδρος και τώρα μετά, έχει τονίσει δυνατά και δικαίως αυτό το γιγαντιαίο πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης και απειλή για τον πολιτισμό των ΗΠΑ, αποτυγχάνει να διατυπώσει το επιχείρημα ότι η είσοδος μη πολιτών στη χώρα δεν αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Αυτό είναι τουλάχιστον κρίμα και υπογραμμίζει επίσης την έλλειψη ανδρείας του Τραμπ στη διατύπωση των επιχειρημάτων για τις εξαιρετικές θέσεις του, όπως η επιθυμία να εξαλειφθεί η παράνομη μετανάστευση και να εγκατασταθεί ένα φυσικό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για την επίλυση του προβλήματος.

Εάν ο Τραμπ χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του εκφοβιστή για να διατυπώσει το επιχείρημα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα, όχι μόνο θα ενίσχυε πάρα πολύ τη θέση του, αλλά και θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να σκέφτονται και να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα θεμελιώδη δικαιώματα, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ειλικρινά όλα τα άλλα έθνη, πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα. 

Δυστυχώς, ο Τραμπ δεν είναι πιθανό να κάνει ποτέ αυτό το συγκεκριμένο επιχείρημα, ούτε και οποιοδήποτε άλλο άτομο ή ομάδα με παρόμοια επιρροή, το οποίο φτάνει στην πρόβλεψη και την ολοκλήρωση αυτής της θέσης.

Η πρόβλεψη αυτής της ανάρτησης είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ΗΠΑ δεν θα καταλάβει ποτέ ή θα αρθρώσει λόγο σε ένα αρκετά ευρύ κοινό ότι η είσοδος στη χώρα, ειδικά η μετανάστευση, ΔΕΝ είναι θεμελιώδες δικαίωμα.

Αυτό θα συνοδεύεται από τις συμπληρωματικές προβλέψεις ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί με τον ιλιγγιώδη ρυθμό της, ανεξάρτητα από το αν κάποιος πρόεδρος κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να αποτρέψει την κρίση όπως έκανε ο Τραμπ και ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ένα φυσικό συνοριακό τείχος μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού.

Ειδικά με την τεράστια τάση προς περισσότερη μεγάλη κυβέρνηση, και ως εκ τούτου λιγότερη ελευθερία, από τη συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται μέσω των νότιων συνόρων των ΗΠΑ, η παράνομη μετανάστευση είναι πράγματι ένας από τους πολλούς σημαντικούς οδηγούς του πολιτισμού προς τον τελικό θάνατό του.



ΠΗΓΗImmigration is NOT a Fundamental Right – Liberty Forecast Blog

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

4.000 εγκληματίες δραπετεύουν από τις φυλακές της Αϊτής εν μέσω ανησυχιών για το συνοριακό έγκλημα στις ΗΠΑ
«Είναι ευτυχείς να αφήσουν τα ανοιχτά σύνορα της Αμερικής να είναι η λύση στο πρόβλημά τους...»



Ζοφερή πραγματικότητα στα σύνορα: Κτηνοτρόφος βρίσκει 17 νεκρούς μετανάστες και «δέντρα βιασμού»(*)


(*) «Δέντρα βιασμού», σχεδόν όλες οι γυναίκες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ βιάζονται από τους οδηγούς τους, οι οποίοι στη συνέχεια κρεμούν τα εσώρουχα των γυναικών στα αγκαθωτά κλαδιά των δέντρων.

Τέτοια δέντρα έχουν εντοπιστεί πάνω και κάτω από τα σύνορα. Οι ακαδημαϊκοί μιλούν για αυτά ως προειδοποιήσεις ή τρόπαια στον βάναυσο συμβολισμό των βίαιων συμμοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!