Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Πεζοναύτης του Ολλανδικού Βασιλικού Ναυτικού μοιράζεται συμβουλές ασφαλείας για να διδάξει στα παιδιά σχετικά με την απαγωγή και τη διαφυγή από τα χέρια αρπακτικών (+ 3 ΒΙΝΤΕΟ πώς να βγείτε από ένα κλειδωμένο πορτμπαγκάζ)

(Εικονογράφηση - Roman Chazov/Shutterstock)
Από τον Tyler Wilson
28/2/2024                    Ενημερώθηκε: 28/2/2024


Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία, ο Robin Hunting υπηρέτησε στο Σώμα των Πεζοναυτών του Ολλανδικού Βασιλικού Ναυτικού και τώρα μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εξοπλίζοντας τους ανθρώπους με την τεχνογνωσία για να διατηρήσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ασφάλεια.
Ο κ. Hunting, ο οποίος τώρα ζει στη Φλόριντα με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, είναι ευρέως γνωστός στο διαδίκτυο ως «Dutch in the USΑ». Με την καθημερινή του δουλειά ως διευθυντής επιχειρήσεων για μια μεγάλη εταιρεία ανακύκλωσης, στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και άρχισε να δημιουργεί ενημερωτικά βίντεο σχετικά με το πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παραμείνουν ασφαλείς σε δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες.

«Ήταν περισσότερο σαν να δείχνεις κόλπα και συμβουλές για το πώς να ξεφύγεις από κακές καταστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή βία ή αν πραγματικά σε απαγάγουν. Στη συνέχεια εξελίχθηκε σε δοκιμές προϊόντων ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Hunting, 32 ετών, στους Epoch Times. «Πέρασα επτά χρόνια στο στρατό – δύο χρόνια στον Βασιλικό Στρατό και πέντε χρόνια στους Πεζοναύτες του Βασιλικού Ναυτικού. Εκεί απέκτησα τις δεξιότητες παρατηρητικότητας και τις δεξιότητες προσωπικής ασφάλειας. ... Έτσι, μερικές από τις δεξιότητές μου βγαίνουν από εκεί, και στη συνέχεια πολλή έρευνα».


(Εικονογράφηση - Tatiana Gordievskaia/Shutterstock)

Στα λίγα χρόνια που ο κ. Hunting κάνει τα βίντεο, έχει δει τις προσπάθειές του να αποδίδουν. Μερικοί άνθρωποι που απήχθησαν απέδωσαν την ικανότητά τους να ξεφύγουν στη γνώση που απέκτησαν από τα βίντεό του.

«Είχαμε μερικούς ανθρώπους που κατάφεραν να βγουν από τον ασφυκτικό κλοιό από τον σύζυγό τους, ο οποίος ήταν, ξέρετε, μεθυσμένος, θυμωμένος και βίαιος», δήλωσε ο κ. Hunting, προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση είναι «εξαιρετικά θετική, δεν εισπράττω σχεδόν καθόλου μίσος».

Για τον κ. Hunting, αυτός είναι ο λόγος που κάνει τα βίντεο και αξίζει τον κόπο.

(Εικονογράφηση - Roman Chazov/Shutterstock)

Οδηγίες ασφαλείας για την προστασία των παιδιών

Μια κοινή ερώτηση που τίθεται στον πρώην πεζοναύτη ύψους 1,82cm και βάρους 86 κιλών είναι: Πώς προστατεύετε τα παιδιά σε περίπτωση απαγωγής;

«Σε γενικές γραμμές, απαγωγές παιδιών γίνονται για μερικούς διαφορετικούς λόγους, αλλά ο κυρίαρχος είναι οι μάχες για την επιμέλεια ή οι οικογενειακές διαφορές», δήλωσε ο κ. Hunting. «Όταν έχεις Amber Alert, αυτό συμβαίνει πραγματικά. Έτσι, ο πατέρας είτε πήρε τα παιδιά από το κράτος είτε η μητέρα πήρε τα παιδιά από το κράτος».

Η διδασκαλία των παιδιών πώς να είναι προετοιμασμένα μπορεί να είναι σωτήρια σε τραυματικές περιστάσεις όπως αυτή. Μία από τις δεξιότητες που μοιράστηκε ο κ. Hunting στο Instagram είναι πώς να βγείτε από το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.

Αυτή η κρίσιμη δεξιότητα δεν ισχύει μόνο για καταστάσεις απαγωγής.

«Ξέρετε, στα παιδιά αρέσει να κρύβονται επίσης μέσα σε αυτοκίνητα και τέτοια πράγματα... Μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αυτά τα αυτοκίνητα έχουν αυτά τα κουμπιά ξεκλειδώματος ήταν επειδή τα παιδιά μπαίνουν σε πορτμπαγκάζ», δήλωσε ο κ. Hunting.

(Εικονογράφηση - Roman Chazov/Shutterstock)

Εκτός από τη λήψη βοήθειας όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν τα πράγματα πάνε στραβά, υπάρχουν γενικές συμβουλές, οδηγίες και «μικρά πράγματα» που μοιράζεται ο κ. Hunting για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή. Ένα ζωτικό κλειδί για να είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση εξαφάνισης ενός παιδιού είναι να έχετε το DNA του στο χέρι. Ο Hunting λέει ότι κρατά ένα μάκτρο στο στόμα κάθε παιδιού του σε ξεχωριστά βάζα.

«Στη χειρότερη περίπτωση που πάρουν το παιδί σας, μπορείτε να δώσετε [το DNA] στην αστυνομία, ώστε να έχουν ένα προβάδισμα», δήλωσε ο κ. Hunting. «Σε κάθε περίπτωση απαγωγής, οι πρώτες 24 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες, επειδή μπορούν να φύγουν από την πολιτεία ή από τη χώρα».

Ο Hunting λέει επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να απομνημονεύουν τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις των γονιών τους, κάτι που μπορεί να διδαχθεί από νεαρή ηλικία.

«Θα έλεγα ότι γύρω στην ηλικία των 3, 3 1/2 ετών είναι όταν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται αυτά τα πράγματα», είπε.


(Εικονογράφηση - Νέα Αφρική/Shutterstock)

Όταν πηγαίνετε σε ένα μέρος ή μια εκδήλωση που έχει πολλούς ανθρώπους, ο κ. Hunting λέει ότι είναι σημαντικό να δείξετε στα παιδιά το είδος των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν. Επιπλέον, έχοντας τα παιδιά να φορούν χρώματα 'νέον' τα καθιστά ορατά σε περίπτωση που χαθούν.

Σε μια κατάσταση όπου ένα παιδί προσεγγίζεται από έναν άγνωστο που το κάνει να αισθάνεται ανασφαλές, ο κ. Hunting λέει ότι τα παιδιά πρέπει να «κάνουν τόσο πολύ θόρυβο, να κάνουν τον εαυτό τους δυνατό και να κάνουν τον εαυτό τους μεγάλο, να κλωτσήσουν, να ουρλιάξουν ή ο,τιδήποτε άλλο». Μπορούν επίσης να πουν κάτι «πραγματικά δυσάρεστο» για να προσελκύσουν αποτελεσματικά την προσοχή των άλλων ανθρώπων και να τους ενημερώσουν ότι ο ξένος δεν είναι ο γονέας τους.

Ο κ. Hunting υπενθυμίζει στους γονείς να «έχουν μια σοβαρή συζήτηση για μικρά πράγματα» με τα παιδιά όταν φτάσουν περίπου στην ηλικία των 3 ετών, διδάσκοντάς τους τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού αγγίγματος και τι πρέπει να κάνουν αν κάποιος που δεν είναι η μαμά ή ο μπαμπάς τους τα πάρει μακριά.

Επιπλέον, τα μικρότερα παιδιά δεν πρέπει να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο, κάποιος πρέπει πάντα να τα αφήνει και να τα παραλαμβάνει. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι γονείς θα πρέπει επίσης να ερευνήσουν το σχολείο των παιδιών τους και να βεβαιωθούν ότι υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση ενεργού σκοπευτή και εάν έχουν φρουρούς ασφαλείας στο σχολείο.

(Εικονογράφηση - Boumen Japet/Shutterstock)

Συνιστώμενα εργαλεία για ασφάλεια

Εκτός από τη διδασκαλία δεξιοτήτων ασφάλειας, ο κ. Hunting δοκιμάζει και εξετάζει τον εξοπλισμό ασφαλείας. Μερικά από τα δυνητικά σωτήρια αντικείμενα από την Amazon που προτείνει είναι τα βραχιόλια invisaWear, Lifevac και go away.

Η invisaWear κατασκευάζει έξυπνα και φορετά αξεσουάρ προσωπικής ασφάλειας, τα οποία μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα κομψό κολιέ, βραχιόλι, μπρελόκ ή αθλητικό λουράκι, αλλά με ένα μικρό κουμπί - ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης ή πανικού - που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλέσετε βοήθεια.

Μιλώντας για το invisaWear, ο Hunting είπε: «Αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό επειδή, πιθανότατα, αν κάποιος σας απαγάγει, πιθανότατα το πρώτο πράγμα που θα σας αφαιρέσει θα είναι το κινητό τηλέφωνό σας. Επομένως, δεν θα μπορείτε να καλέσετε βοήθεια, [αλλά το invisaWear] στέλνει το σήμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σας παρακολουθεί όσο το τηλέφωνο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Αλλά ακόμη κι αν πετάξουν το τηλέφωνο σε ένα χωράφι ή ο,τιδήποτε άλλο, αρκεί να βγει το σήμα, οι αρχές θα έχουν ένα προβάδισμα».

Σε μια κατάσταση όπου κάποιος πνίγεται, ο κ. Hunting λέει ότι το κιτ 'Lifevac' είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο που μπορεί εύκολα να εξαγάγει ένα αντικείμενο από τον αεραγωγό ενός ατόμου.

Επιπλέον, το βραχιόλι διαφυγής 'go away' είναι κατασκευασμένο από ελαστικό ιμάντα εξοπλισμένο με μία σκληρυμένη χάντρα που μπορεί εύκολα να σπάσει το σκληρυμένο γυαλί (τζάμια αυτοκινήτου).


(Εικονογράφηση - finwal89/Shutterstock)

Επίγνωση της κατάστασης

Η προετοιμασία είναι απαραίτητη, αλλά ο κ. Hunting πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς, ανεξάρτητα από την περίσταση, είναι να έχετε επίγνωση της κατάστασης.

«Να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας και να λαμβάνετε έξυπνες αποφάσεις σχετικά με το πού πηγαίνετε και από πού έρχεστε», είπε. 

«Αυτό που βλέπω πολύ είναι παιδιά να περπατούν με τα ακουστικά τους και να φορούν και τις κουκούλες του φούτερ τους. Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να σταματήσει. Επειδή δεν έχετε πραγματικά επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σας και αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο για κάποιον να έρθει πολύ κοντά σας. Και ακόμη κι αν δεν σας απαγάγουν, τους δίνετε την ευκαιρία να έρθουν πολύ κοντά σας. Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεστε, τι κάνετε.

«Μπορούμε να πάρουμε έξυπνες αποφάσεις για να μην βρεθούμε σε αυτές τις καταστάσεις. Επιλέξτε με σύνεση."


Ο Arsh Sarao συνέβαλε σε αυτή την έκθεση.


Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στο emg.inspired@epochtimes.nyc και συνεχίστε να παίρνετε την καθημερινή σας δόση έμπνευσης κάνοντας εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο Inspired στο TheEpochTimes.com/newsletter



ΠΗΓΗ: Royal Marine Shares Safety Tips to Teach Kids About Kidnapping and Escaping Predators | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ ΑΠΟ ΜΕΣΑ


Παγιδευτήκατε σε ένα πορτμπαγκάζ; Η απελευθέρωση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας


Για το έτος μοντέλλων 2002, όλα τα αυτοκίνητα έπρεπε να διαθέτουν έναν τυπικό μοχλό απελευθέρωσης χώρου αποσκευών που λάμπει στο σκοτάδι, ο οποίος ανοίγει το διαμέρισμα από μέσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Από τότε που δόθηκε η εντολή, κανένα παιδί δεν έχει πεθάνει στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου εξοπλισμένου με το μοχλό, αλλά η τυχαία παγίδευση του πορτμπαγκάζ σε παλαιότερα αυτοκίνητα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 22 παιδιά από το 2002, σύμφωνα με την ομάδα προστασίας της ασφάλειας Kids and Cars. Ο Matt Schmitz της Cars.com αναλύει τη σημασία του μοχλού και παρέχει συμβουλές πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.cars.com/news




Πώς να βγείτε από ένα κλειδωμένο πορτμπαγκάζ



Παγιδευμένοι μέσα σε ένα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου; - Πώς να διαφύγετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!