Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ; ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ; Π.τΔ. Κ. Σακελλαροπούλου: «Να δίνουμε αυτόματα (!.....) τήν ελληνική ιθαγένεια (!!!) στά παιδιά των ...ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, που γεννιούνται στην Ελλάδα» !!! «Για να μπορέσει να αυξηθεί ο... ελληνικός πληθυσμός»!

 


Έρχεται και η τελευταία πράξη της ολοκληρώσεως της διαδικασίας εθνολογικής αλλοιώσεως της χώρας, όπως προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς, η Π.τΔ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Π.τΔ. μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά», τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, έτσι ώστε όσοι αλλοδαποί τεκνοποιούν στην χώρα, τα παιδιά τους να παίρνουν αυτομάτως (!) την ελληνική υπηκοότητα!

Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και τώρα φαίνεται πωσς σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα, κάνοντας τη χώρα ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τους άπαντες αλλοδαπούς από χώρες της κεντρικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής, καθώς με την ελληνική υπηκοότητα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή.

Η συζήτηση έγινε  ανάμεσα στην, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Εκτελεστική Διευθύντρια στο «Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ελένη Παπούλια και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Μιχάλη Τσιντσίνη.

Αφού η  κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε καταρχάς τα συνήθη χαρακτηρίζοντας   την Ελλάδα κράτος δικαίου με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, και ότι  «η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση», απάντησε σε  ερώτημα της κ. Παπούλια η οποία έθεσε το θέμα , αν η διεύρυνση των προϋποθέσεων για την απόδοση ιθαγένειας σε ανθρώπους που γεννιούνται στην Ελλάδα, ή μετέχουν της ελληνικής παιδείας, θα έχει θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία.

«Βεβαίως» έσπευσε να απαντήσει η ΠτΔ αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι:

 «Υπάρχει μια ειδική διάταξη στο Σύνταγμα, ελπίζω να λυθεί με τον χρόνο» απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, την ελληνική υπηκοότητα παίρνουν αυτομάτως τα τέκνα

«Ι. Αυτοδίκαια, με τη γέννηση

 1. Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.
 2. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:

α. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη Χώρα από τη γέννησή του ή

β.  δεν  αποκτά  αλλοδαπή ιθαγένεια με  τη  γέννησή του  ούτε μπορεί  να αποκτήσει τέτοια  με  σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές, αν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης, ή

γ. είναι άγνωστης ιθαγένειας, εφόσον η αδυναμία διαπίστωσης της τυχόν αποκτώμενης με τη γέννηση αλλοδαπής ιθαγένειας δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας γονέα.»

Σύμφωνα εξάλλου με το νόμο 3284/2004 του 2004 ελληνική ιθαγένεια αποκτά αυτόματα :

Ι. Με τη γέννηση.

 1. Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την Ελληνική Ιθαγένεια.
 2. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννηση του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.

Τώρα εάν λυθεί το προβληματάκι  αυτό με το Σύνταγμα που απαιτεί ο ένας εκ των γονέων να είναι Έλληνας, ή να μην είναι αναγνώστου τόπου προέλευσης, όπως είναι το 99% των παρανόμως εισερχόμενων  αλλοδαπών στην Ελλάδα  η χώρα θα γίνει ένας τεράστιος πόλος έλξης για κάθε αλλοδαπή γυναίκα να γεννήσει στην Ελλάδα δίνοντας αυτομάτως ελληνική και ευρωπαϊκή ιθαγένεια στο τέκνο της,.

Έτσι θα βλέπουμε “στρατιές” εγκύων ρισκάροντας τη ζωή  τους να διασχίζουν το Αιγαίο,  ή τον Έβρο, για να πάρουν τα παιδιά τους ελληνική υπηκοότητα.


https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/ptd-k-sakellaropoulou-na-lythei-to-provlima-sto-syntagma-me-tin-aytomati-apodosi-ithageneias-se-allodapous/

3 σχόλια:

 1. Εαν απαγορευτούν οι "νομιμοποιημένες" και προμελετημένες δολοφονίες των εκτρώσεων, θα αυξηθεί αισθητά ο Ελληνικός πληθυσμός.

  * * *

  Μακαριστός Αρχιμανδρίτης Γέρων Σίμων Αρβανίτης:

  "Να αγαπάτε τον κόσμο, να μην κρατάτε μίσος στην καρδιά σας, να μη σας ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός σας και να βοηθάτε, όταν βλέπετε άνθρωπο να υποφέρει. Και όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιο είναι το φάρμακο, θα σωθούνε, ειδεμή θα πάνε χαμένοι.

  Η μάνα τον ρώτησε: Ποιό είναι το φάρμακο Γέροντα;

  Και ο Γέροντας της είπε:

  «Η Αγία Κοινωνία με την Ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια, παιδί μου. Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες. Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε τον Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό»."


  Πηγή:
  https://enromiosini.gr/arthrografia/geron-simon-arvanitis-to

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε Όχι τα πάντα στους εισβολείς και να ξεχάσουμε τους γηγενείς στην Θεσσαλία τους σεισμόπληκτους που ακόμα μένουν στα κοντέινερ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μά τούς γηγενείς τούς προορίζουμε γιά τόν τάφο,
  άλλωστε τί νατιβιστές είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!