Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Η κ ι ν ε ζ ι κ ή αστυνομία, θά μπορούσε σύντομα νά ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ στούς δρόμους της ....Ουγγαρίας!!!!!!


Ένας Κινέζος αστυνομικός στην πλατεία Τιεν Αν Μεν στο Πεκίνο.Φωτογραφία: iStock


11 Μαρτίου 2024


Ούγγροι και Κινέζοι αστυνομικοί θα μπορούσαν σύντομα να περιπολούν μαζί στις ουγγρικές πόλεις! 
Αυτό συμφωνήθηκε από την ουγγρική κυβέρνηση, με έναν Κινέζο υπουργό τον Φεβρουάριο!

Αυτό προκάλεσε σάλο στο ουγγρικό κοινό μόνο όταν τα μέσα ενημέρωσης υπέρ της αντιπολίτευσης πήραν ένα άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ποιες πόλεις και πόσοι Κινέζοι αστυνομικοί εμπλέκονται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, «θα καθοριστεί από τα εκτελεστικά όργανα, λαμβάνοντας υπόψη την οργάνωση της υπηρεσίας». 

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες.

Μυστική συμφωνία

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη στα μέσα Φεβρουαρίου, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, Wang Xiaohong, είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Viktor Orban και τον υπουργό Εσωτερικών της Ουγγαρίας Sándor Pintér. 

Εκτός από την ενίσχυση της εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας, προσφέρθηκε να «υποστηρίξει τον μακροχρόνιο στρατηγικό εταίρο της Ουγγαρίας σε θέματα δημόσιας ασφάλειας», ανέφερε το Euronews.

Ούτε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο ανέφερε αρχικά την είδηση, ούτε το κεντρικό ουγγρικό γραφείο Τύπου ανέφεραν την αντίδραση του Orban στην κινεζική προσφορά.

Το γεγονός ότι οι Κινέζοι αστυνομικοί θα μπορούσαν να περιπολούν μαζί τις ουγγρικές πόλεις στο μέλλον επιβεβαιώθηκε τελικά από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν αιτήματος της ουγγρικής πύλης ειδήσεων "Telex" στις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «στο μέλλον, αστυνομικοί και από τις δύο χώρες θα μπορούσαν να εκτελούν κοινό καθήκον περιπολίας, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και των αρχών των δύο χωρών και στην ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συμφωνία συνεργασίας στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας στις τουριστικές περιοχές και των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των τουριστικών περιόδων αιχμής και, γενικότερα, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που προσελκύουν μεγάλα πλήθη.

Οργισμένες αντιδράσεις

Η είδηση εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στον Τύπο το βράδυ της Τετάρτης. 

Και τα σχόλια εξέφρασαν οργή σχεδόν παντού. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:


Κρίμα.
Αηδιαστικό.
Είναι πραγματικά απίστευτο!
Θα έρθουν Κινέζοι ειδικοί και θα μας διδάξουν πώς να διαλύσουμε μια διαμαρτυρία;»

Η φιλοαντιπολιτευόμενη εφημερίδα "Amerikai Népszava" δημοσίευσε ένα άρθρο γνώμης. 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, ο Orban «δεν αποκάλυψε τίποτε σχετικά με τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν από την ολοκληρωτική κινεζική δικτατορία και πώς και με τι θα ελέγξουν τους Ούγγρους προς το συμφέρον της Κίνας».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «το γεγονός ότι όλα αυτά γίνονται μυστικά, χωρίς να λένε τίποτε σε κανέναν, παραβιάζει τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Εν τω μεταξύ, οι τοπικοί πολιτικοί στην πόλη του Ντέμπρετσεν έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται για τις φοβισμένες κινεζικές περιπολίες.

 Η περιοχή θεωρείται προορισμός προτεραιότητας για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με την Κίνα λόγω των κινεζικών εργοστασίων εκεί.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σχεδιάζουν επίσης να στείλουν μια επιστολή διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση. 

Ο επικεφαλής της τοπικής ένωσης δήλωσε στους The Epoch Times ότι τα μέλη του πνευματικού κινήματος που είναι κινεζικής καταγωγής, καθώς και μέλη άλλων διωκόμενων ομάδων, αισθάνονται ιδιαίτερα ευάλωτα στην πρωτοβουλία.

Η αντιπολίτευση απαιτεί εξηγήσεις

Ο Tamás Harangozó, αναπληρωτής πρόεδρος της Ουγγρικής Επιτροπής Άμυνας και Επιβολής του Νόμου, έμαθε επίσης για τα σχέδια μόνο από την εφημερίδα. Δημοσίευσε τη γνώμη του στον ιστότοπο του Ουγγρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο ανήκει.

Είπε ότι θα ζητήσει από τον Υπουργό Εσωτερικών να παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία. «Η Ουγγαρία είναι μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ και εντός της συμμαχίας δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Το ΝΑΤΟ βλέπει την ασιατική χώρα ως πρόκληση για την ασφάλεια», έγραψε.

Ένας Ούγγρος βουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων, ο Márton Tompos, ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι είχε υποβάλει καταγγελία στη λεγόμενη Αρχή για την Προστασία της Κυριαρχίας. 

Η ανακοίνωσή του αναφέρεται τόσο σε δύο παράνομα (!) κινεζικά αστυνομικά τμήματα (!) στήν Βουδαπέστη, τα οποία ανακαλύφθηκαν (;) το 2022, όσο και στις κινεζικές περιπολίες που είχαν προγραμματιστεί από τον Φεβρουάριο.

«Το Fidesz [το ουγγρικό κυβερνών κόμμα] είναι πάντα πολύ ευαίσθητο όταν πρόκειται για την ουγγρική κυριαρχία. Αλλά, φυσικά, μόνο αν κάτι προέρχεται από το δυτικό ομοσπονδιακό σύστημα. 

Αν οι ανατολικές δικτατορίες θέλουν κάτι, η ουγγρική κυβέρνηση είναι έτοιμη να τους υπηρετήσει», έγραψε. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι δεν θα παραμείνουν αδρανείς ενώ η αστυνομία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος «οργιάζει» στην Ουγγαρία.

Το μοντέλλο του Πεκίνου, έχει ήδη δοκιμαστεί στη Σερβία και την Ιταλία

Το ακριβές κείμενο της συμφωνίας μεταξύ Ουγγαρίας και Κίνας δεν είναι γνωστό, αλλά σύμφωνα με τους βρετανικούς "The Times", μοιάζει με ένα μοντέλλο που ανέπτυξε η Κίνα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλλο, ένστολοι Κινέζοι αστυνομικοί και Σέρβοι συνάδελφοί τους περιπολούν μαζί σε μέρη όπου συχνάζουν πολλοί Κινέζοι τουρίστες και επιχειρηματίες.

Η Ιταλία το έχει ήδη δοκιμάσει. 

Το 2016, Κινέζοι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να περιπολούν στους ιταλικούς δρόμους. 

Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Ιταλία έχει τη μεγαλύτερη κινεζική κοινότητα στην ήπειρο. 

Αλλά η κυβέρνηση εγκατέλειψε αυτό το έργο όταν αποκαλύφθηκε ότι ένα μυστικό κινεζικό αστυνομικό δίκτυο λειτουργούσε στην ήπειρο και φέρεται να ασκούσε πίεση στους συμπατριώτες της, ανέφερε η ουγγρική ιστοσελίδα "Hirklikk".

Η κυβέρνηση θεωρεί την πρωτοβουλία «όχι πρωτοφανή»

Ο εκπρόσωπος του ουγγρικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι τέτοιες συμφωνίες «δεν είναι άνευ προηγουμένου». Ωστόσο, δεν μπορούσε να δώσει κανένα κινεζικό παράδειγμα.

Στην απάντησή του για την πύλη "Telex" αναφέρθηκε ότι "οι Ούγγροι αστυνομικοί υποστηρίζουν επίσης τους Κροάτες συναδέλφους τους στις κροατικές ακτές κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής. 

Αυστριακοί αστυνομικοί έχουν ήδη αναπτυχθεί μαζί με τους Ούγγρους συναδέλφους τους στην [ουγγρική] λίμνη Μπάλατον».

Το υπουργείο δεν ανέφερε το γεγονός ότι πρόκειται για συνεργασίες με συμμαχικές χώρες της ΕΕ και όχι με μια χώρα που ακολουθεί επίσημα τον κομμουνισμό – ο οποίος απορρίπτεται καταρχήν στο ουγγρικό σύνταγμα.

ΠΗΓΗ: Chinesische Polizisten könnten bald auf ungarischen Straßen patrouillieren (epochtimes.de)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Η Κίνα προσφέρει πλεονεκτήματα για τον Orban - αλλά όχι για τίποτα
Για σχεδόν δέκα χρόνια, η Ουγγαρία εργάζεται για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Κίνα. Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αξίας οκτώ έως δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε έναν υψηλόβαθμο κινέζο κομμουνιστή στη Βουδαπέστη.



Ο Ορμπάν επικρίθηκε ότι σχεδιάζει να εγκαταστήσει μετανάστες εργάτες στην Ουγγαρία
Εάν η βούληση της Κίνας ως σημαντικού επενδυτή και η βούληση του ουγγρικού λαού δεν συμπίπτουν, τότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται υπό διπλή πίεση.

1 σχόλιο:

  1. Όταν συντριβεί η νέα Βαβυλώνα και το θηρίο της, ο δράκων ο αρχαίος θα έρθει από ανατολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!