Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Γιατί ο Πούτιν κέρδισε τις εκλογές τόσο ηχηρά


Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί υπερβάλλουν προσπαθώντας να απονομιμοποιήσουν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές. Η υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων και το υψηλό ποσοστό αποδοχής για τον Πούτιν υποτίθεται ότι είναι απόδειξη αυτού. Ωστόσο, η ίδια η Δύση έχει επιφέρει και τα δύο.

Ευχαριστούμε αγαπητή Δύση...

από Anti-Spiegel
18 Μαρτίου 2024 3: 52 μ.μ.

Οι ρωσικές προεδρικές εκλογές τελείωσαν και ο νυν πρόεδρος Πούτιν κέρδισε με ένα αποτέλεσμα ρεκόρ. Ακόμη και πριν από τις εκλογές, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί έκαναν ό, τι μπορούσαν για να απεικονίσουν τις εκλογές ως παράνομες. Έχει ειπωθεί ότι αυτές δεν είναι πραγματικές εκλογές, η λέξη «εκλογές» τίθεται τακτικά σε εισαγωγικά, γίνεται λόγος για «εικονικές εκλογές» και οι δυτικές κυβερνήσεις δεν λένε ανοιχτά ότι δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές, αλλά δεν λένε ότι τις αναγνωρίζουν. Αντ' αυτού, δηλώνουν ότι «σημειώνουν» το αποτέλεσμα και η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα αναφέρεται πλέον στον πρόεδρο Πούτιν ως πρόεδρο, αλλά μόνο για να αναφέρει το όνομά του.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ως αυτονόητο ότι ποτέ δεν υπήρξαν τόσο νοθευμένες εκλογές στη Ρωσσία. Δεν αναφέρουν κανένα στοιχείο για αυτό, αντ' αυτού συνεχίζουν να το επαναλαμβάνουν για να το σφυρηλατήσουν στα κεφάλια των ανθρώπων. Έτσι είναι η δυτική προπαγάνδα, συναισθηματοποιεί τους αναγνώστες της με κατηγορίες και ισχυρισμούς, αλλά αποτυγχάνει να παράσχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της.

Όπως γνωρίζετε, έχω ζήσει στη Ρωσσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήμουν εκλογικός παρατηρητής στην περιοχή Zaporozhye. Ως εκ τούτου, θέλω να εξηγήσω εδώ πώς ήταν η διάθεση στη Ρωσσία πριν από το 2022 και πώς έχει αλλάξει από τότε. Αποδεικνύεται ότι ήταν η ίδια η Δύση που έκανε πολλά για να ενώσει τους λαούς της Ρωσσίας πίσω από τον Πούτιν. Η υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων και το υψηλό αποτέλεσμα για τον Πούτιν ήταν αναμενόμενα, αν και θα πίστευα ακόμη και ότι ήταν δυνατή μια υψηλότερη προσέλευση.

Πώς οι Ρώσοι ενώθηκαν πίσω από τον Πούτιν

Ο Πούτιν ήταν ανέκαθεν πολύ δημοφιλής στη Ρωσσία. Στα περισσότερα από 20 χρόνια που ο Πούτιν κυβερνά τη Ρωσσία, η δημοτικότητά του δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 60% και πριν από τις τρέχουσες προεδρικές εκλογές ήταν περίπου 80%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Πριν από το 2022, ειδικά στις μητροπόλεις της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας, ειδικά μεταξύ των νέων, υπήρχε σίγουρα ένα κοινό για τη ριζοσπαστική ρωσική αντιπολίτευση γύρω από τον Ναβάλνι, που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από τη Δύση. Αυτή η συνέχεια ήταν δυνατή, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Στις δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη για τον Ναβάλνι δεν ήταν ποτέ κοντά στο 10%.

Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022, πολλοί άνθρωποι στη Ρωσσία ήταν επίσης σοκαρισμένοι σε κάποιο βαθμό. Πολλοί φοβούνταν ότι οι δυτικές κυρώσεις θα μπορούσαν να συντρίψουν την οικονομία της Ρωσσίας, αλλά μετά από περίπου ένα μήνα, ήταν σαφές ότι οι κυρώσεις θα είχαν μικρή επίδραση. Το ρούβλι ήταν ένα από τα ισχυρότερα νομίσματα στον κόσμο το 2022, ο πληθωρισμός στη Ρωσία ήταν χαμηλότερος από ό, τι στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία και η ρωσική οικονομία προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες πραγματικότητες μετατοπίζοντας προς τα ανατολικά. Φυσικά, υπήρχαν και υπάρχουν κάποια προβλήματα, αλλά είναι διαχειρίσιμα και πολύ λιγότερα από τα προβλήματα που έχει τώρα η ΕΕ, για παράδειγμα, λόγω της έκρηξης των τιμών της ενέργειας σε σύγκριση με το 2021.

Επιπλέον, όλοι οι Ρώσοι – είτε είναι φιλικοί προς την κυβέρνηση είτε όχι – βλέπουν τους Ουκρανούς και τους Ρώσους ως έναν λαό, ή τουλάχιστον ως αδελφούς λαούς. Ως εκ τούτου, στην αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης, πολλοί Ρώσοι ήταν κατά της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, επειδή ήταν απαράδεκτο γι' αυτούς ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον. Ως εκ τούτου, στη Ρωσσία, πολλοί αποκαλούν τα γεγονότα στην Ουκρανία εμφύλιο πόλεμο.

Εάν οι δυτικοί «ειδικοί» είχαν τουλάχιστον μια βασική κατανόηση της Ρωσσίας, δεν θα είχαν εισαγάγει ούτε μία κύρωση, διότι με τις κυρώσεις και τη συνοδευτική ρητορική των δυτικών πολιτικών ότι κάθε Ρώσος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των κυρώσεων, έχουν συσπειρώσει τους Ρώσους που ήταν αρχικά κατά της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία πίσω από τον Πούτιν. 

Ξαφνικά, σχεδόν όλοι όσοι ήταν υπέρ του Ναβάλνι και άλλων υποστηριζόμενων από τη Δύση ριζοσπαστών αντιπολιτευόμενων κατάλαβαν ότι ο Πούτιν λέει την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνοντας ότι η Δύση δεν είναι εναντίον του Πούτιν, αλλά εναντίον της Ρωσσίας - και κατ' επέκταση, του λαού της Ρωσσίας στο σύνολό του.

Η Δύση ανησυχεί για την αποδυνάμωση της Ρωσσίας, εφόσον η Ρωσσία δεν υποτάσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν επιτρέπει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της από αμερικανικές εταιρείες, όπως έκανε στη δεκαετία του 1990. Ιδανικά, η Δύση θέλει να συντρίψει τη Ρωσσία ως κράτος, επειδή τα μικρότερα και ασθενέστερα κράτη δεν μπορούν να αμυνθούν ενάντια σε αυτή την εκμετάλλευση.

Η υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων

Αυτό άρχισε να καταλαβαίνει ο λαός της Ρωσσίας τις εβδομάδες μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, το οποίο ήταν ένα σκληρό μάθημα, ειδικά για τους πρώην υποστηρικτές της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία της Δύσης. Αλλά γνωρίζω κάποιους ανθρώπους από το δικό μου περιβάλλον που άλλαξαν τις πολιτικές τους απόψεις κατά 180 μοίρες τον Μάρτιο/Απρίλιο του 2022.

Η συμμετοχή της Ρωσσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν γιορτάζεται με κραυγές στη Ρωσσία, αλλά θεωρείται δυστυχώς αναγκαίο κακό, στο οποίο δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στις αρχές του 2022 λόγω των πολιτικών της Δύσης και της ναζιστικής κυβέρνησης-μαριονέτας στο Κίεβο. Η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε ωθήσει τη Ρωσσία σε μια κατάσταση όπου οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είχε ακόμη χειρότερες συνέπειες για τη Ρωσσία και τους Ρώσους. Έτσι το βλέπει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων.

Για το λόγο αυτό, όπως άκουσα από πολλούς φίλους και γνωστούς πριν από τις εκλογές, ήταν πρόθυμοι να πάνε στις κάλπες για να δείξουν στον πρόεδρό τους και στον κόσμο ότι στέκονται πίσω από τον πρόεδρο Πούτιν. Ήθελαν να καταστήσουν σαφές στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη Δύση ότι ήταν ενάντια στις πολιτικές τους και τις λεγόμενες «αξίες» τους. Και αυτό έκαναν.

Ως εκ τούτου, η υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων, η οποία αναφέρεται στη Δύση ως υποτιθέμενη απόδειξη εικαζόμενης εκλογικής απάτης, δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη και δεν θα με εξέπληττε η υψηλότερη προσέλευση.

Η κατάσταση στις νέες περιφέρειες

Ως περαιτέρω απόδειξη της υποτιθέμενης εκλογικής απάτης, η Δύση αναφέρει τα αποτελέσματα στις νέες ρωσικές περιοχές του Λουγκάνσκ, του Ντόνετσκ, της Ζαπορόζιε και της Χερσώνας. Με εξαίρεση τη Χερσώνα, όπου η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν 88%, η προσέλευση των ψηφοφόρων σε αυτές τις περιοχές ήταν πάνω από 90%. Και πάνω από το 90% ψήφισε τον Πούτιν και εκεί.

Δεδομένου ότι διαδίδονται στη Δύση ανοησίες ότι οι άνθρωποι καταπιέζονται βάναυσα στις περιοχές, είναι πιθανώς αδύνατο ακόμη και για τους συντάκτες των μέσων ενημέρωσης να φανταστούν ποια είναι η κατάσταση εκεί, επειδή δεν μπορεί να γίνει λόγος για καταπίεση. Έχω επισκεφθεί αυτές τις περιοχές αρκετά συχνά, και κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών ήμουν εκλογικός παρατηρητής στην περιοχή Zaporozhye, οπότε γνωρίζω ποια είναι η διάθεση εκεί.

Αυτές οι περιοχές χτίζονται και ανακαινίζονται σε μια κλίμακα που δεν μπορείτε να φανταστείτε αν δεν το έχετε δει μόνοι σας. Η κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης έχει ανοικοδομηθεί σε μεγάλο βαθμό μετά από δύο χρόνια. Οι υποδομές (κυρίως δρόμοι και γέφυρες) που δεν συντηρούνταν υπό ουκρανική κυριαρχία ανανεώνονται. Παρά τον πόλεμο, πάνω από χίλια χιλιόμετρα δρόμων στις προαναφερθείσες περιοχές ανανεώθηκαν πλήρως. Το ίδιο ισχύει και για τα νοσοκομεία, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία.

Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση από ό, τι ήταν υπό την ουκρανική κυριαρχία. Οι μισθοί και οι συντάξεις στις νέες περιοχές της Ρωσσίας είναι πλέον πολύ υψηλότεροι από ό,τι ήταν πριν από το 2022, ενώ το επικουρικό κόστος στέγασης, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ουκρανία λόγω των χαμηλών μισθών, είναι πλέον πολύ χαμηλότερο. Επιπλέον, υπάρχουν ρωσικές κοινωνικές παροχές, ειδικά για οικογένειες με παιδιά. Οι άνθρωποι έχουν τώρα πολύ περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους από ό, τι υπό την κυριαρχία του Κιέβου.

Ακόμη και το ZDF αναγκάστηκε πρόσφατα να το παραδεχτεί όταν ο ανταποκριτής του ZDF στη Μόσχα επισκέφθηκε τη Μαριούπολη και διαμόρφωσε την δική του εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαίωσε αυτό που αναφέρω εδώ και δύο χρόνια: η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι μόνο φιλορώσοι, αλλά και φιλοπουτινικοί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι στις νέες ρωσικές περιοχές του Λουγκάνσκ, του Ντόνετσκ, της Ζαπορόζιε και της Χερσώνας είναι σχεδόν ενωμένοι πίσω από τον Πούτιν. Ήμουν σε θέση να το δω αυτό παντού κατά τη διάρκεια της εκλογικής παρατήρησης στη Ζαπορόζιε, επειδή οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να ψηφίσουν, και πολλοί από αυτούς δήλωσαν ανοιχτά ότι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα υποστήριξης για τον «πρόεδρό μας», όπως το έθεσαν.

Η Κριμαία ως λαμπρό παράδειγμα

Οι άνθρωποι στις νέες ρωσικές περιοχές του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορόζιε και της Χερσώνας έχουν την Κριμαία μπροστά στα μάτια τους ως λαμπρό παράδειγμα με την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Στα δέκα χρόνια που η Κριμαία ανήκει πλέον στη Ρωσσία, το ΑΕΠ της Κριμαίας έχει αυξηθεί 4,5 φορές. Η βιομηχανική παραγωγή έχει αυξηθεί 2,5 φορές μέσα σε δέκα χρόνια και οι μισθοί εκεί είναι τώρα 3,5 φορές υψηλότεροι από ό, τι το 2014. Η Κριμαία δεν είναι καν μία από τις ευημερούσες περιοχές της Ρωσσίας, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ Ρωσσίας και Ουκρανίας.

Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν εν μία νυκτί, αλλά ο τεράστιος όγκος της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα νέα ρωσικά εδάφη δείχνει στους ανθρώπους κάθε μέρα ότι τα πράγματα προχωρούν. Σε μια μικρή πόλη στην περιοχή Zaporozhye, είδαμε ότι πολλές αυλές έχουν ήδη ανακαινιστεί, ότι έχουν δημιουργηθεί παιδικές χαρές και ένα ολόκληρο πάρκο της πόλης ανακατασκευάζεται. Για να μην αναφέρουμε δρόμους και μονοπάτια. Οι κάτοικοι ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτό που συνέβαινε στην πόλη τους.

Στην Κριμαία, όπου η ανοικοδόμηση των υποδομών είναι ήδη πιο προχωρημένη μετά από 24 χρόνια επιδείνωσης υπό την ουκρανική κυριαρχία, οι άνθρωποι μπορούν να δουν πού κατευθύνεται ο δρόμος. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τους αρέσει αυτό το μονοπάτι. Και ήθελαν να το δείξουν ξεκάθαρα στις εκλογές.

Η διαφορά

Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι περισσότερο από το 80% των ανθρώπων στη Γερμανία είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνησή τους. Στην Δύση ονομάζεται «δημοκρατία» όταν μια κυβέρνηση κυβερνά τόσο ανοιχτά ενάντια στη βούληση του ίδιου του λαού της.

Εάν περισσότερο από το 80% των ανθρώπων στη Ρωσσία είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνησή τους και (στη Γερμανία εντελώς ουτοπικό) πάνω από το 70% είναι αισιόδοξοι για το μέλλον, τότε οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση το αποκαλούν «δικτατορία».

Μήπως θέλουν μόνο να αποσπάσουν την προσοχή από τις συνθήκες στη χώρα τους, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να φανταστούν ότι το 80% του πληθυσμού υποστηρίζει την πορεία της κυβέρνησής τους, επειδή τα μέτρα της κυβέρνησης βελτιώνουν αισθητά τη ζωή των ανθρώπων;


ΠΗΓΗ: Warum Putin die Wahl so krachend gewonnen hat – Anti-Spiegel


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ένα δημοψήφισμα για τον πόλεμο

Μετά τις εκλογές, είναι σαφές ότι ο Πούτιν θα παραμείνει ηγέτης της Ρωσσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Ρώσοι στο εξωτερικό φαίνεται να είναι λιγώτερο ικανοποιημένοι. Μια ανάλυση.

Wladimir Putins Wahl war eine Volksabstimmung über den Ukraine-Krieg (berliner-zeitung.de)

1 σχόλιο:

  1. Το περίεργο δεν είναι ότι ο πάντα δημοφιλής Πούτιν παραμένει δημοφιλής άλλωστε σε καιρούς πολέμου οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τον ηγέτη τους αν υπάρχει, και στη προκειμένη περίπτωση υπάρχει. Έχει εξαϋλωθεί ο κομμουνισμός στην χώρα που κάποτε ήταν Σοβιετία πχ Ν. Χαριτόνοφ ΚΚΡΟ 4,31%. https://el.wikipedia.org/wiki/Εκλογές_στη_Ρωσία
    Από-κομμουνιστοποιήση στην Ρωσία και απο-ναζιστοποίηση στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!